Relatie de weekend

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lisaelisa spune:

Citat:
citat din mesajul lui mariamunteanu

Alma, te inteleg si te aprob. Posesivitatea nu e buna.

Nu e nimic in neregula nici la dorintele tale si nici la ale lui, doar ca voi deocamdata aveti aspiratii diferite. Ramane sa hotarati daca si cum va veti pune de acord.

Maria

Subscriu.

lisaelisa

mami de ingeras dragalas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisaelisa spune:

Citat:
citat din mesajul lui monabella

Te-as intreba citi ani ai. M-am gindit mult asupra acestei probleme pt ca stiu pe cineva care trece prin exact asa ceva. stiu si prietene care spun "never ever again" si cu toate astea au facut pasul. Sa zicem ca la tinerete casatoria e necesara pt a avea copii pt ca fiecare si-i doreste si asta e sensul implinirii umane sa ai copii. Atunci insa cind ii ai si nu mai vrei altii oare chiar mai e necesara re-casatorirea? Daca esti vaduv(a) cu copii mici poate ca vrei ca si copilul tau sa aiba o mama(tata) si poate faci pasul.

Daca esti divortat(a)... cred ca instinctiv dupa ce te-ai fript cu ciorba sufli si in iaurt (parerea mea). Si tot instinctiv traitul in comun (nu neaparat casatoritul) duce la ce facem cu banii, unde ai fost, de ce ai intirziat si chestii de-astea. Insa cel putin ai garantia pe undeva ca daca e vreo problema iti iei jucariile si pleci.

Din cite am observat eu de la o anumita virsta in sus barbatii vor mai degraba sa se casatoreasca decit femeile (in tinerete cred ca e invers). Cred ca au nevoie de rutina, de cineva care sa aiba grija de ei si invers si de ce nu, de stabilitate. ori o casnicie le da aceasta stabilitate. Pentru femei nu e asa. Cu toate astea cred eu ca de pe la o virsta in sus (mai spre virsta a 3a) ambele sexe vor sa se casatoreasca din dorinta de a nu-si petrece batrinetile singuri, de a nu muri singuri in casa, de a fi cineva de fata in cazul unui atac de cord, de a avea companie etc... Pina atunci insa...

Monabella, ai dreptate cu totul.

lisaelisa

mami de ingeras dragalas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IonescuOana spune:

Pe mine una ma unge pe suflet postarea Almei. In sfarsit, dupa atatea subiecte cu umiliri, abuzuri, un subiect al unei femei echilibrate care pune mai presus propria persoana decat relatia cu un barbat. Sunt convinsa ca vei gasi modalitatea cea mai buna sa le rezovi pe toate, din partea mea ai o

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

Ti-ai raspuns singura. Vrei pe cineva cu aceleasi principii, printre care si faptul ca ati locui separat. Lasa-l in pace si cauta-ti pe cineva care vrea acelasi lucru.

Raspunsurile mi se par cam blande. Daca era vorba de un barbat, ar fi fost facut bucati. Tie ti-e frica de traiul in doi si vrei sa traiesti la infinit o iubire adolescentina. Extrem de frumos si laudabil, atata timp cat gasesti un barbat dornic de aceeasi viata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catalina2307 spune:

Si uite asa se naste urmatorul subiect "De ce fug femeile de casatorie" .

Clover - .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta spune:

Nu Alma, nu esti absurda,si asta pentru ca femeile isi pot purta de grija singure. Un barbat in general, nu.
O femeie nu isi face probleme cu statutul ei in societate daca e casatorita sau nu. Barbatii in schimb vor sa aiba un statut care e completat de o femeie pentru ceilalti din jur.

Si mai sunt oameni care isi doresc ce-ti doresti tu.Eu mi-as dori...numa ca momentan sunt casatorita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monabella spune:

Citat:
citat din mesajul lui Clover

Ti-ai raspuns singura. Vrei pe cineva cu aceleasi principii, printre care si faptul ca ati locui separat. Lasa-l in pace si cauta-ti pe cineva care vrea acelasi lucru.

Raspunsurile mi se par cam blande. Daca era vorba de un barbat, ar fi fost facut bucati. Tie ti-e frica de traiul in doi si vrei sa traiesti la infinit o iubire adolescentina. Extrem de frumos si laudabil, atata timp cat gasesti un barbat dornic de aceeasi viata.

My God! Nu e iubire adolescentina! E iubire 40th=scentina.
Si in plus nu cred ca exista vreun barbat la 40+ care sa nu vrea sa se casatoreasca intr0un final glorios. Mai putin George Cloney! In timp ce femeile.... no freaking way!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Citat:
familiaritatea naste dispret

Asta n-am prea inteles, nu vreau sa o scot din context, da nici acolo nu mi-a sunat prea bine, ce-ai vrut sa spui ?

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina, Sofia Galagia si bb Gheo
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmine spune:

Alma,am citit postarea ta ieri in momentul in care nu aparuse inca nici un raspuns.Te-am inteles foarte bine dar n-am postat nimic pt ca ma asteptam sa apara raspunsuri care sa te condamne si nu vreau sa starnesc polemici.

Forumul asta e plin de povesti ale unor femei care se agata cu disperare de relatii,care tin mortis sa fie casatorite si sunt gata sa accepte pe termen lung orice de la un barbat numai sa fie pe post de neveste.

Ma bucur ca mai exista si femei care gandesc ca tine,care stiu ce vor si mai ales ce nu vor.Nu te lasa presata de el daca tu nu simti cu adevarat ca vrei sa locuiti impreuna si sa va asumati tot ce decurge din rutina unei vieti in comun.Nu e nimic nefiresc sa nu vrei tot balastul cotidian de genul spalat sosete,intins rufe,facut ciorba,platit facturi,etc

Cred ca ai exprimat foarte bine ideea : "Imi doresc sa petrecem impreuna doar partea frumoasa a vietii in doi".
Si nu cred ca asta e gandire adolescentina.Chiar dimpotriva,denota maturitate si constientizare a propriilor nevoi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dov spune:

eu nu am trecut printr-un divort.

eu sunt vaduva...am avut o casnicie de 10 ani mai mult decat fericita.

si cu toate astea de inteleg.

am si un baietel...dar nici eu nu as vrea sa ma recasatoresc...si am doar 33 de ani.

de ce?

pentru ca am realizat ca pana acum, desi am avut foarte, foarte multa libertate, atat in casnicie cat si cand eram fata la mama in casa...de fapt niciodata n-am stiut cat de capabila sunt sa fiu si singura...niciodata n-am stiut cum e sa traiesc dupa lozincile pe care le spuneam altora:poti, totul e sa vrei, etc etc etc.

pentru ca am realizat ca e prima data in viata mea cand imi pot cunoaste limitele...cand pot afla de fapt, cu adevarat cine sunt EU.

nu e nimik anormal in ceea ce vrei tu.

Mergi la inceput