Bucurii de sept-oct 2006 (161)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AdinaF spune:

buna fetelor!

Wow, raze la plamani pt a fi inscrisi la gradi? Eu sincer n-as face-o. Ganditzi-va bine inainte sa facetzi pasul asta. O fisa cu vaccinele facute ar trebui sa ajunga ... sincer nu mi-as face nici mie, asa, fara un motiv concret ... oh, Romania mare!!

ramo, mult te mai plimbi fericito! Patri cum reactzioneaza cand va revedetzi?

Despre vaccine nu stiu ce sa spun, cred ca aici e diferita schema, pana merg la scoala piticii nu cred ca ne mai intzeapa.

elenia, ma bucur sincer pt tine pt marea revedere, si sper sa redevenitzi o familie fericita si armonioasa in formatzia de 3 .

O zi frumoasa va doresc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana01 spune:

buna, fetelor!

am intrat eu zilele astea pe orum dar n-am reusit sa scriu. sa va spun despre noi: Daria este bine, Slava Domnului! in fiecare zi ma minunez. dimineata cand se scoala din pat am o strangere de inima la primii pasi, sa nu schioapete, dar ma linistesc cand merge bine. azi am fost la dr cu rezultatele de la punctie. ma asteptam sa ne spuna ceva important. nu prea a fost asa. tot ce ne-a spus a fost ca e artrita juvenila din cauze virale sau imunologice. asica ce stiam. ma rog, ne-a zis ca nu a iesit infectie, asa ca s-a exclus cauza infectioasa. dar ce a provocat asta inca nu am aflat.

continuam cu nurofenul (eu speram ca nu mai trebuie) si ne vedem peste 2 luni.

acum alte probl, in comparatie cu ce a fost, nimicuri: de vreo luna, daria a reinceput sa faca e ea. dar rau de tot. daria din iunie anul trecut nu mai facea pe ea decat ffff rar, cand nu eram eu atenta. acum e dezastru. schimb si 5 randuri de haine pe zi, plus cearceafuri, udat canapea si tot asa. am inceput sa-i pun pampers de multe ori, ca nu mai rezist. si daca ii pun pampers nu face in el. doar dimineata se trezeste uda la pampers (ea nu facea nici noaptea, daca ii venea sa faca pipi ma striga). acum eu cred ca este un mod de a-mi atrage atentia, pt ca vede ca lui victor ii schimb tot timpul pampersii si ma joc cu el cand o fac si asa ca vrea si ea acelasi tratament (cu pusul pampersilor). am incercat s-o stimulez sa faca la wc (ca mama). e f incantata cand o pun, nu s-ar mai ridica de pe wc, dar tot face pe ea. nu mai stiu cum sa procedez.

victor are deja 9 luni si 10 kg. a inceput sa mearga de-a busilea, dar cel mai mult ii place in picioare, asa ca am inceput perioada cu indoitul spatelui. fetelor, la 9 luni inca nu doarme noaptea, se trezeste si de 3 ori/ noapte, mananca o data, ne termina. suntem super obositi ca nu am resit in 9 luni sa dormim mai mult de max 5 ore legate (asta fff rar). si oricum la 6 dimineata e in picioare, sa se joace, sa rada. azi in sfarsit dormea si el la 6 dimineata si la 6.20 intra daria in camera, tranteste usa si il trezeste si pe el. nu-mi venea sa cred!

dar ce sa zic, ma plang cu jumate de glas. ca, acum ca am fost as de rau cu daria, incerc sa privesc probl astea mai detasata. e frustrant, dar nu un capat de tara.

despre Mexxa: am fost ieri la ea. sebicu terminase tratam cu antibiotice cu o seara in urma, ii scosesera branula si in noaptea respectiva facuse 39 febra. asa ca era suparata. nu mai stie nici ea incotro sa se indrepte. si adevarul e ca nu mai stii ce sa faci in sit astea. vb cu asistenta sefa sa-i dea analizele, sa le copieze. eu zic ca nu ar mai trebui sa stea in spital, ar trebui sa gaseasca o clinica din afara unde sa mearga, aici iti nenorocesc astia copilul.

Roxana, mamica de Victor Andrei (23.06.2008) si Daria Elena (06.09.2006)
http://family.webshots.com/slideshow/570075285YYSlEe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana01 spune:

scuze, revin, ca sa intelegeti sist de sanatate romanesc, doua cazuri:
1. cand am fost data trecuta la mexxa era in camera cu o fetita de vreo 6 ani si mama ei. fetita fusese operata ca ii crescuse o galma la gat, ziceau ca era de la o masea, nu stiu cum... ma rog, totul bine, dat drumul acasa, biopsia arata... soc: cancer in metastaze! am inlemnit cand mi-a spus mexxa, ieri. mi-a zis ca i-au mai facut mai multe teste si nu a iesit nimic si medicii se gandesc daca nu cuvma au incurcat analizele la laborator!!!!! e posibil asa ceva?????????????? e strigator la cer! acum mai asteapta niste rezultate sa vada daca e cancer osos, daca nu, ei spun ca ar putea fi analizele gresite!!!! cum e asta, sa iti spuna ca fetita ta, care este mai presus de viata ta, are cancer cu metastaze si dupa aia sa iti spuna ca ar fi putut incurca analizele dar nu sunt siguri????!!! sa urli, nu alta.

2. sora mea. vrea de ceva vreme sa aiba un copil si nu le iese. fac spermograma si iese dezastru sotiorul. ff putini spermatozoizi, nu erau nici activi, ma rog, sanse aproape nule. distrusa, sora-mea se intereseaza de fiv in austria. dupa 3 zile repeta spermograma la alt laborator. analizele ies extraordinar. nu numai ca f bine, dar chiar la limitele superioare ale intervalelor de referinta. ce sa mai crezi?????

Roxana, mamica de Victor Andrei (23.06.2008) si Daria Elena (06.09.2006)
http://family.webshots.com/slideshow/570075285YYSlEe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramomar spune:

Citat:
citat din mesajul lui AdinaF

buna fetelor!

Wow, raze la plamani pt a fi inscrisi la gradi? Eu sincer n-as face-o. Ganditzi-va bine inainte sa facetzi pasul asta. O fisa cu vaccinele facute ar trebui sa ajunga ... sincer nu mi-as face nici mie, asa, fara un motiv concret ... oh, Romania mare!!

ramo, mult te mai plimbi fericito! Patri cum reactzioneaza cand va revedetzi?

Adina, imblanzit(a)oare de Fabian si Alexander (06.10.2006)

mda Adina, bine ca m-ai luminat la ce am scris . La copilasi nu se fac razele, doar la printi, dar acum, gandindu-ma mai bine nu sunt sigura daca mie mi-a pomenit directoare de raze, ce imi amintesc sigur e: fisa vaccinurilor si analiza scaunului, dar pana in mai cand trebuie sa depun dosarul ma lamuresc sigur

Cum reactioneaza Patri?! topaie ca un iepuras, i se lumineaza fata si ochisorii , ma ia dupa gat si ma pupa pana nu mai are aer, iar apoi se indreapta spre geanta si ma intreaba "unde-i cadoul" Mai ciudat e comportamentul ei cand sunt plecata; in primele 2-3 zile e ok, vorbim la telefon, imi povesteste ce a facut,imi spune ca ma pupa si ca-i e dor de mine, cate-n luna si-n stele, dar dupa 4-5 zile nu mai vorbeste cu mine, ma pedepseste ca lipsesc prea mult de langa ea, iar mie mi se rupe sufletul, asa ca in ultimele zile stau ca pe jar si ma bucur sa o aud vorbind una alta sau cantand, in timp ce vb cu tata-su la tel.
Gemenasii tai ce mai fac?

Ramo si PATRICIA MARIA (06.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anangel_lexi spune:

Roxana, asa e, trebuie sa repeti analizele de nu stiu cate ori ca sa afli exact ce ai. Groaznicce-o fi fost in sufletul parintilor acelei fetite.
Am vorbit cu mexxa pe mess, sunt in sfarsit acasa, Slava Domnului. Sebi e stabil deocamdata. Urechiusa stanga e bine, nu curge, cea dreapta curge putin, asa spunea. A spus ca mai asteapta sa vada cum evolueaza Sebi si in functie de asta imi va trimite analizele lui si tot ce mai e nevoie.
Princess, si eu sunt sigura ca vei veni cu rezultate bune de la medic.
Adriana, succes luni la operatie, va tinem pumnii sa decurga cat mai usor!
Ramo, unde e urmatoarea plecare?
Xandrutza, spor la bucatarit.
Eu aseara am facut o reteta super buna de pe forum de piept de pui cu legume si smantana dupa care am trantit si niste clatite. Toate ca toate, dar am facut o parte din clatite cu dulceata de portocale, cumparata desigur. Vreau sa va spun ca asa o dulceata buna si aromata nu am mancat niciodata, nici macar bunicii ele, Dumnezeu s-o ierte, nu-i iesea asa. Si ea era experta in bucatarisit. Parca mi-era si mila s-o folosesc la clatite...

de www.totsites.com/tot/mariacornelia" target="_blank">Maria Cornelia (20.09.2006)
Din ce in ce mai mare
Si primele perlute
EMMA INVINGE cancerul!
Putere si iubire pentru pretioasa Emma!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eleņia spune:

Ioanacand era darius langa mine tot timpul pregateam cate ceva pentru el dar si pentru noi si imi place ff mult sa bucataresc cum zic eu
xandrutzamie imi plac foarte mult capsunele sunt fructele mele preferate si imi place sa fac diferite gustari cu capsuni
roxana nu imi vine sa cred ce ai povestit asa ceva este inadmisibil,dar de ce ma mir ca doar traim in romania
sa va povestesc ce conditii sunt in spitalele din spania?si ce frumos vorbeste personalul din spitale?de la femeia de serviciu pana la doctori?eu am ramas profund impresionata de sistemul lor sanitar si de felul lor de a se comporta
cred ca nu se compara profesionalismul medicilor de aici cu ce este acasa,aici nu exista micile atentii pentru un cearceaf curat sau prosoape pentru dus totul e schimbat in fiecare zi camere cu 2 paturi si dus la fiecare camera etc
ma revolta ceea ce aud si imi vine sa plang cand aud de asa ceva pentru ca sunt mama si nu stiu cum as reactiona la o asemenea situatiema rog ca sebi sa se faca bine cat mai repede[/purple]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eleņia spune:

si acum din ciclul raspunsuri date de pitic
ii zice maicamea:darius intra in casa(afara fiind frig si el a iesit dezbracat)ca vine hotul si te fura
darius: aa bine atunci astept

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana mica spune:

Multumesc tuturor pt incurajari.

Multa sanatate pentru Sebicu! Cred si eu ca ar fi bine sca Meexa sa obtina o copie dupa analize, macar sa mai ceara o opinie in alta parte (de preferat, in strainatate).

Roxana, ma bucur ca aveti vesti bune. Multa sanatate in continuare.

Ramo, si eu stiam ca se cer raze la plamani pt parintii copiilor care merg la gradi de stat. Noi am scapat doar cu restul, adica setul de analize pt Dudu (exudat faringian, copro si urocultura) + avizul de la medicul de familie + copie dupa carnetul de vaccinari.

Ca sa ne mai inveselim putin, va transcriu doua dintre ultimelel "perle" spuse de Dudu:

Dudu vede pe noptiera mea niste "bombonele" pt gat:
-Dudu: "Ce sunt astea?"
-Tati: "Astea sunt pastile pt mami. Pentru ce ia mami pastile?"
-Dudu: "Ca sa se faca bine si sa nu mai vorbeasca prostii"

-Mami: "Pasarile au cioc in loc de gurita. Dudu are cioc sau gurita?"
-Dudu: "Gurita"
-Mami: "Si tati ce are?"
-Dudu: "Bere!"

Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)

Uite ce mare am crescut...
www.totsites.com/tot/tudorandrei" target="_blank">Povestea merge mai departe...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yoannamarie spune:

Hop si eu...cu cearsaful

S-a interesat si sotul si, intr-adevar, DTP-ul nu se mai face la 2 ani si jumatate...CAUZA?!?! Citez din raspunsul primit de sotul meu: "E vorba de noua schema de vaccinare. Europeana! Urmeaza sa se importe noi vaccinuri in Romania si... Vaccinul care se va face la 4 ani va fi mai bun si va avea efect pe durata mai indelungata..." si "cei care au facut, pana acum, vaccinul la doi ani jumatate nu-l vor mai face pe cel de la patru ani". Pai asta nu e "discriminare" ()? Daca ala, la patru ani, e mai bun etc... O mare ameteala in tara asta..! Dupa cum bate vantul....Ei, doar suntem europeni! Inteleg, inteleg
Inainte sa aflu acest raspuns, m-a sunat dr. de fam, sa ma anunte ca pleaca, de maine pana duminica, din localitate si nu ne mai putem vedea sambata pentru vaccin. Si a ramas ca saptamana viitoare sa ne auzim la un telefon. Abia astept sa-i aud reactia cand o voi informa de cele scrise mai sus...

Lexi, ai dreptate. Ar cam trebui sa ajung la gradi'. Nu am ajuns pana acum pentru ca...sotul o cunoaste pe doamna director (natura serviciului) si, m-am gandit ca ar fi bine sa mearga si el cu noi cand o inscriem. Caci una e cand ma duc numai eu (chiar daca suna sotul in prealabil )si alta e cand merge si sotul, cunoscandu-se, pun altfel problema etc. Caci, "e bataie" pe locuri la gradi'. In general, daca nu ai o "pila"...cam greu...la cat sunt de limitate locurile.
Si, pana in prezent, nu am ajuns ...ori nu a avut cum sotul, ori, cand s-a putut, a fost d-na dir. in concediu medical etc. Dar trebuie sa o rezolv, pana la urma...Mercic!

Elenia, super scump Darius! El sta si asteapta... ! Super tare!

Ai dreptate cu privire la conditiile spitalicesti din Spania. Am o ruda, care a fost operata pe cord, in Spania si... NO COMMENT vis-a- vis de tratament si tratatie. Pana si sotiei, care-l supraveghea, refuzand sa plece de langa el, i s-a dat o rezerva, unde sa se poata odihni. Fara mofturi, fara comentarii...si, CEL MAI IMPORTANT, FARA SPAGA. Si, desi sunt romani , nu au fost discriminati. Si, va dati seama, ca nu au fost la spital privat....Ma rog...Asta sunt conditiile spitalicesti, cred, in majoritatea Europei CIVILIZATE. Caci romanii au pretentii de europeni dar, civilizatia lasa de dorit...[

Lexi, mi-ai facut o pofta de clatite....! Fac si eu in seara asta, ca astea se fac usor...N-am dulceata de portocale...dar bagam niste Finetti.
Multumim pentru vestile despre Mexxa si Sebicu.
pentru ca te-ai oferit sa-i ajuti. Sa dea Dumnezeu sa se rezolve totul cu bine!
fetele!

Mexxa, multa sanatate puiului si tie cat mai multa putere!

Ramo, m-ai impresionat cu reactiile Patriciei, vis-a-vis de plecarile si sosirile tale. Draga de ea! E o scumpa!

Am o intrebare: (acum sunt indiscreta, recunosc ): Ce jobb ai? De resuseti sa pleci atat de des, in diferite locuri? (vreau si eu sa ma fac cand am sa "cresc mare" ...) Am glumit! Sper ca nu te superi ca te-am intrebat...

Adriana, ...Foarte haios Dudu!

www.mytickerz.com/tickers/g5982ekrufgklo7y.png" target="_blank">Maria-Elena, un vis frumos devenit realitate!!!

Mitzu si...perlutzele!

"Omenirea datoreaza copiilor tot ce are mai bun de daruit..."
Ioana, mami de Maria-Elena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yoannamarie spune:

Uuuuups! acum am sesizat....

Xandrinne, te rog sa ma scuzi...! pentru tine era raspunsul vis-a vis de gradinita...
Am scris Lexi...probabil ma gandeam la clatitele facute de ea! ! inca o data, scuze ! Raman datoare cu un miel...ca tot se apropie Pastele !

Lexi, sper ca nu ceri "drepturi de autor"... (ti-am folosit numele) !

www.mytickerz.com/tickers/g5982ekrufgklo7y.png" target="_blank">Maria-Elena, un vis frumos devenit realitate!!!

Mitzu si...perlutzele!

"Omenirea datoreaza copiilor tot ce are mai bun de daruit..."
Ioana, mami de Maria-Elena

Mergi la inceput