Sinceritate...
Cati sunteti de sinceri in relatia cu partenetul/partenera?
Ii spuneti de exemplu cand ati avut un vis erotic si nu el a fost protagnistul principal? Eu da.
Ii dezvaluiti cele mai ascunse ganduri si sentimente? Eu da.
Eu i-am spus sotului azi ca uneori am momente cand simt ca viata asta de om casatorit nu mi se pare deloc usoara, ca uneori cand ma scoate din pepeni nu stiu daca am facut alegerea perfecta si imi vine instinctiv sa fug.
El e singurul om in fata caruia ma pot deschide total, nimeni nu ma poate intelege in unele privinte mai bine ca el.
El e ok cu toate astea, zambeste si stie ca probabil maine o sa ii spun "ma omule mi'esti drag, ce m-as face fara tine?!".
Stie ca am 'perioadele' mele si ma lasa sa ma descarc.
Departe de mine sa fiu isterica sau galagioasa.
Vorbesc cu calm, cu umorul meu sarcastic, ii zic dom'le tot ce simt!
Nu stiu ce m-as face daca nu as putea vorbi despre tot ce simt.
E asa de minunat sa te poti deschide fata de cineva si sa te inteleaga sa nu te condamne pentru ceea ce simti sau gandesti.
Cu fostul era nasol de tot, au fost situatii in care a trebuit sa mint doar ca sa scap de dat tzenspe mii de explicatii stiind ca el e ultra gelos. Trebuia sa fie mereu atenta ce spun ca sa nu ii sara lui mustarul.
Cu totii avem zile mai grele, cu ganduri si suflet incarcat, uneori cu regrete sau amintiri... dar unii din noi nu ne spunem cu adevarat ce simtim atunci de teama sa nu il jignim pe celalat sau ca sa evitam o discute care nu aduce nimic bun.
Raspunsuri
beshter spune:
Mie chestia asta cu 'sinceritatea' mi se pare supraevaluata. Ca si faza cu 'comunicarea'. Nu mai poti avea o relatie normala, cu nabadai sau fara, cu amor ghebos sau fara ca tre sa te incadrezi in sabloanele de 'siceritate' si 'bun comunicator'. Nu-ti mai poti minti sanatos nevasta ca ramai peste program ca sa te duci la meci; nu mai poti privi cu jind la o pereche de picioare faine pentru ca jumatatea te someaza sa fii 'sincer' si sa recunosti cinstit ca ai 'poftit'.
Sinceritatea inteleasa in felul asta ma sperie cumplit. Mi se pare pustiitoare.
Bun, esti sincer(a). Si ce mare branza? Ii spui jumatatii ca ai visat ca faci amor cu prietenul / prietena lui / ei. In afara de faptul ca ai crescut in proprii ochi ca esti 'sincer(a)' - asa cum trebuie sa fii intr-o relatie adevarata si bla bla bla - ce ai rezolvat? 'Tu' adica oricine.
Toata lumea minte. Intr-o forma sau alta. Prin omisiune sau prin prea multe detalii. E o forma de adaptare sociala.
Toata lumea se minte pe sine. E tot o forma de adaptare. Cand adevarul devine greu de suportat il ingropi adanc de tot - de unde nu-l mai scoate nici mama lu' tata lu' psihanalistu' lu' peste.
N.B. Generalizarile sunt intentionate.
You cannot both dance and not pay the piper.
Mindy spune:
Nu cred ca am crescut in ochii lui ca sunt sincera, probabil ca si mai nesincera as fi fost acceasi in ochii lui.
Si nici nu ma intereseaza asa de mult cat e el de sincer cu mine.
Eu vorbeam de mine, de cat de linistita ma simt ca pot sa ma exprim fara sa fiu judecata si sa imi fie rastalmacite toate cuvintele.
Pt ca eu am vazut diferenta, am stiut ce inseamna sa fii intr-o relatie in care sa te trezesti ca minti chiar daca urasti sa faci asta, doar ca sa nu iti superi partenerul, doar ca sa ai parte de o seara linistita. Si sa iti alegi cu grija fiecare propozitie ca sa nu izbucneasca un scandal.
Adevarata chestia cu mintitul pe sine si ingropatul adevarului..
Chuny spune:
A fi sincer nu inseamna sa spui cu voce tare orice tampenie care-ti trece prin cap. Mai tre' niste filtre acolo, mai tre' evaluat cui ii serveste informatia, cu ce schimba datele problemei, merita celalalt sa-i strici ziua numa' fiindca nu-ti poti tine gura ? etc
Sibylle
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">SONIA ARE NEVOIE DE AJUTOR! UN CONT PAYPAL VA STA LA DISPOZITIE
lorelei_19 spune:
E bine sa fii sincer, dar sinceritatea asta are granite. Pe mine m-ar durea de exemplu daca mi-ar spune partenerul ca o gaseste pe prietena mea sexy. Chiar daca i-ar place picioarele ei, ma simt mult mai bine cand ma face sa ma simt unica in lume.
Sunt reguli si sinceritatea dusa la extrem cred ca poate face rau unei relatii. Ca si miniciuna. Nu optez pentru neadavar, optez pentru a pastra unele lucruri pentru sine, tocmai pentru a proteja partenerul/partenera. Chiar si-un vis erotic cu o persoana din cercul de prieteni. Cu ce-l/-o ajuta daca-i spui? eu as prefera sa nu stiu ce vise erotice are partenerul meu, atunci cand e vorba strict de subconstient, de visul din noapte.
In afara de asta fiecare femeie trebuie sa aiba un anumit val de mister, asta o face mai atragatoare pentru partener.
Dar fiecare pereche e diferita. Pentru fiecare pereche sunt alte reguli si alte conditii.
ionica spune:
Mihaelka, te intrebai la ce foloseste sinceritatea asta?
Pai la psihanaliza,nu mai arunci banii pe fereastra 100$h ca sa poti vorbi linistit,e clar ca noi femeile stim sa filtram informatia ,o pieptanam chiar si-i dam o nuanta mai placuta.
eu sunt ca si Mindy, cand vad un super mega mec pe strada intorc usor capul iar cand stiu ca el a observat de ce am facut gestul,ii bag un " pas mal le mec" si merg mai departe.
E o forma mazo a mea,dar macar stiu ca nu sunt frustrata ,el face la fel cand vede o nana super sexoasa ,imi fierbe sangele cand trece pe langa noi si-i mai pieptanata si parfumata decat mine.si el face comentarii ,doar daca e cazul,e clar si-a mai luat cate un LV in creasta asa discret nu in vazul lumii dar face parte din sarea si piperul cuplului.
de ex. azi dimineata l-am intrebat daca poate sa-mi cumpere un dildo cand se intoarce din voyage,stie el ca am un fantasm ....si sa fie negru.
omul,foarte sincer,si-a notat in agenda......
Sophia 2ani 06.09.06
+37 Sarah
http://community.webshots.com/photo/2379816330104564034uhnTsy
MissParker spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Sibylle A fi sincer nu inseamna sa spui cu voce tare orice tampenie care-ti trece prin cap. Mai tre' niste filtre acolo, mai tre' evaluat cui ii serveste informatia, cu ce schimba datele problemei, merita celalalt sa-i strici ziua numa' fiindca nu-ti poti tine gura ? etc |
Corect. Cel mai important este sa nu fii nevoit sa te cenzurezi intr-o relatie, sa poti fi autentic, sa te poti arata exact asa cum esti si sa ai certitudinea ca esti iubit si acceptat asa cum esti. Suflete pereche
beshter spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ionica Mihaelka, te intrebai la ce foloseste sinceritatea asta? Pai la psihanaliza,nu mai arunci banii pe fereastra 100$h ca sa poti vorbi linistit,e clar ca noi femeile stim sa filtram informatia ,o pieptanam chiar si-i dam o nuanta mai placuta. |
Ionica,
ma intrebam la ce foloseste sinceritatea fata de celalalt. Sinceritatea asta pe care ma simt nevoita s-o pun intre ghilimele. Sinceritatea fata de mine insami e cu totul altceva. Am stiut intotdeauna adevarul despre mine insami oricat de urat ar fi fost si oricat de dezagreabila ma facea in proprii ochi.
Mai e o chestie pe care am omis-o in primul post. Oricine ar trebui sa stie ca e absolut normal ca celalalt sa aiba un spatiu personal ferecat cu sapte lacate. Si sa-l lase in plata domnului chiar daca isi imagineaza - pe buna dreptate - ca e po****t cu fantasme erotice si amoruri acrobatice. E normal ca celalalt sa ia o pauza de mine macar 5 minute. Si sa viseze la ce vrea el. Numai sa nu mi-o spuna pentru ca stiu deja.
You cannot both dance and not pay the piper.
XIO spune:
Eu ma ghidez dupa "ce tie nu-ti place altuia nu-i face".
Prin urmare , sunt constienta ca prietenul meu(la fel ca toti pe care-i cunosc) deja a avut fantezii cu 90% din femei , incepand de la vanzatoarea de la magazin , trecand pe la prietenele mele si terminand cu pacienta X.
Este normal , fiziologic , sanatos , dar sincera sa fiu nu m-ar interesa sa-mi povesteasca in fiecare zi cu cine a fantasmat el la un orgasm sau la o cina.
Prin urmare, nu ma duc la el sa-i spun "azi a fost super , m-a ascultat la faculta , am stiut tot , am sututrat un scalp , mi-am cumparat cizmele pe care le vroiam si in timp ce stateam la curs mi-am imaginat cum faceam sex nebun cu un doctor de la spital.".
Asa , ca si chestie , cam ce m-as astepta sa-mi spune ?
daca am ajuns aproape de orgasm sau daca mai sunt excitata acum?
Sunt lucruri care se povestesc si care nu se povestesc. Pe langa faptul ca nu ma intereseaza cu cine viseaza el (desi stiu ca acum e la rand Daniela crudu ), nici nu as stii cum sa reactionez daca el ar incepe cu destainuirile zilnice.
O data merge, de 2 ori , da' m-as cam plictisi sa tot aud de-astea.
Sa-i fie de bine si ...atat
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/greecky/
ladyJ spune:
Mihaelka,
Cam asa cred si eu. Nu pot dom´le sa-mi pun pe tava pana si cele mai cele ganduri pe care le am. Eu cu ce mai raman?
Nici nu vreau sa aud ce i-ar face vecinei de la 5 care are niste picioare pana-n gat, sani mari , gura mare(sic) si talie de viespe.Daca ar vrea sa-i faca ceva, sa faca bine sa tina pentru el detaliile astea, sa se dezmierde cu ele noaptea-n somn..stiu eu.
No, acuma nu sunt nici cazuta din copac, stiu ca intimitisme din astea exista in fiecare dintre noi ca doar de aia ne-a dar Dumnezeu imaginatie si..instincte, dar cum spuneam, sa ramana la nivel de individ. Nu inseamna ca minti. Inseamna ca ramai tu cu tine in anumite situatii, atat.
Cum ar fi sa-mi spuna intr-o zi ´´auzi iubire, tie ti-a crescut fundul sau e imaginea distorsionata din cauza becului´´? sau ´´auzi, cred ca Tanta e mai sexi ca tine´´ Poi...as admira eu sinceritatea lui? Eu nu prea cred..
Sinceritatea e buna cand e vorba de altceva, cam greu de explicat asa. De exemplu, as vrea sa-mi spuna cand are o problema care afecteaza relatia noastra in general. Problema de ordin sexual, social, etc.Asta e altceva.Sau o dorinta mai nebunatica care sa ma includa..evident , pentru binele nostru general.
ladyJ spune:
Ca sa nu mai editez...
nici nu cred ca mi-ar placea sa stiu TOT despre al meu sot. Toate gandurile lui alea ascunse, toate fanteziile lui. Eu sunt omul caruia ii plac necunoscutele, descoperirile..iar daca as sti totul, dar absolut totul cred ca m-as plictisi.
Misterul e al naibii de interesant.Si apoi, nu imi ajung eu, mie? Suntem suflete pereche da nu suntem unul si acelasi, nu e nevoie maxima si urgenta sa stiu pana si ce senzatie are cadn ii vine sa mearga la baie