Burtici fericite de septembrie-octombrie 2009(22)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adimercedes spune:

Fetele-cochetele, am ajuns si eu la zi si am vazut ca discutati multe subiecte paralele si unele din voi au nelamuriri/intrebari/temeri legate de una-alta. Sa le iau pe rand:

Despre sarcina si dupa va recomand din tot sufletul urmatoarele titluri (fetele din diaspora au mai multe sanse sa le gaseasca, dar probabil se pot comanda pe Amazon sau eBay si daca sunteti mai multe care vreti, va puteti organiza sa luati mai multe copii si un singur transport): www.amazon.co.uk/What-Expect-When-YouRE-Expecting/dp/0761148574/ref=sr_1_3?ie=UTF8&s=books&qid=1236919955&sr=8-3" target="_blank">What to Expect When You Are Expecting, What to Eat When you Are Expecting, What to Expect the First Year, What to Expect the Toddlers Years. Sunt aceeasi autori, fiecare carte e groasa de 10cm, pe luni, ffff detaliata si dezbate multe probleme cu care ne putem confrunta, descrie senzatii, la ce sa te astepti, apoi dupa nastere, evolutie bb, detalii despre dieta gravidei si apoi a bebelusului etc. Mie mi-au salvat capul, efectiv, ca eram in ceata si sunt atatea carti care iti explica ce si cum, dar nici una nu am gasit care sa discute potentiale probleme, sugestii, bolii ale gravidei, bebelusului etc. Mie mi s-au parut ff complete si le recomand cu mare incredere.

Pentru diversificare si dupa recomand cartile lui Annabel Karmel, una din cele mai complete si mai recente fiind www.amazon.co.uk/Annabel-Karmels-Superfood-Babies-Children/dp/0091879027/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=books&qid=1236920326&sr=1-1" target="_blank">Superfoods for Babies and Children. Siteul ei il gasiti www.annabelkarmel.com/recipes" target="_blank">aici. Eu am inceput sa le citesc inca dinainte de diversificare si sa incerc unele retete pt noi. Sunt absolut bestiale, extra sanatoase, puteti sa incepeti de pe acum sa gatiti din ele, ca sunt fff bune si pt gravide. Tipa da meniuri complete pe grupe de varste, discuta despre diversificare si alimente, proprietati ale lor etc. Mi s-a parut fff bine structurata, suficiente detalii si usor de gasit ce cauti.

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." --- Albert Einstein

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

Povestea obtinerii primei sarcini

Lisa 01.10.2007

Samburel' 17.10.2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns devylla spune:

Adi am gasit si eu cartea pe Amazon Japan,chiar vreau s-o comand.Ca sa mai diversific meniul nostru,daca zici ca gatesti din ea si pt voi.Se gateste repede,adica de ex in 30 minute gatesti un fel?

Am fost la doctor...la control,bb e bine,a crescut!E sanatos si bine merci.
Mi-au luat iar sange pentru un set de analize si imi vor face si analiza pentru cancerul de colon.Anul asta este a doua oara cand il fac,insa acuma este obligatoriu.

Am fost curioasa sa stiu sexul,insa nu s-a vazut inca.Poate luna viitoare.

"Bataia este rupta din rai...dar nici nu foloseste la nimic"
"Palmele nu sunt argumente tari,ba mai mult,nu rezolva nimic."

Jurnal de mogalneata
Japonia prin ochii unui amator

Sabina Y.siwww.desprecopii.com/info.asp?id=1269" target="_blank"> Erika(31 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gugushtiuc spune:

Neatza burtici!
Dupa cum se vede degeaba am sperat eu sa scap la sarcina asta de nesuferitele greturi. Imediat cum am facut sase saptamani si-au facut aparitia si se manifesta din plin. Mi-e greata si cand ma gandesc la ceva de mancare.

GUGU de LUCA 19.12.2007 si 5+

www.flickr.com/photos/12054829@N04/?saved=1" target="_blank">poze LUCA, alias "FOMILA"

POZE BOTEZ-PETRECERE 19.01.2008

poze

LUCA 1 anisor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 1sweet_angel spune:

Citat:
citat din mesajul lui devylla

Adi am gasit si eu cartea pe Amazon Japan,chiar vreau s-o comand.Ca sa mai diversific meniul nostru,daca zici ca gatesti din ea si pt voi.Se gateste repede,adica de ex in 30 minute gatesti un fel?

Mi-au luat iar sange pentru un set de analize si imi vor face si analiza pentru cancerul de colon.Anul asta este a doua oara cand il fac,insa acuma este obligatoriu.

devylla tu acum esti in japonia acum?....analizele si controalele acolo le faci?
ce parere ai despre dr. de-acolo si cum te intelegi cu mancarea si cu poftele?
se pare ca noi suntem aproape una de alta.....insa eu de cand cu sarcina nu prea ma impac cu mancarea de-aici si mereu mi-e pofta sa mananc ceva de-acasa si mereu vreau acasa in ultimul timp
dr...am inteles ca sunt buni aici, insa pt starini au preturi speciale.....eu m-am interesat pt nastere si daca m-as hotara sa nasc aici m-ar scutura un pic de banuti.....dar cica merita cu varf si indesat.....
tu pe Erika ai nascut-o in japonia?
acum unde vrei sa nasti?
scuze ca am pus atatea intrebari prostesti ....dar nu sunt de mult in china si nu prea stiu ce sa fac...........

9+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns devylla spune:

Citat:
citat din mesajul lui 1sweet_angel

Citat:
citat din mesajul lui devylla

devylla tu acum esti in japonia acum?....analizele si controalele acolo le faci?
ce parere ai despre dr. de-acolo si cum te intelegi cu mancarea si cu poftele?
se pare ca noi suntem aproape una de alta.....insa eu de cand cu sarcina nu prea ma impac cu mancarea de-aici si mereu mi-e pofta sa mananc ceva de-acasa si mereu vreau acasa in ultimul timp
dr...am inteles ca sunt buni aici, insa pt starini au preturi speciale.....eu m-am interesat pt nastere si daca m-as hotara sa nasc aici m-ar scutura un pic de banuti.....dar cica merita cu varf si indesat.....
tu pe Erika ai nascut-o in japonia?
acum unde vrei sa nasti?
scuze ca am pus atatea intrebari prostesti ....dar nu sunt de mult in china si nu prea stiu ce sa fac...........

9+
Iti raspund repede ca sunt intre casa si birou.Afara e o vreme groaznica,o ploaie puternica si bate un vant de zici ca e taifun.Mi-a facut rufele harcea parcea.

N-am stiut ca esti in China,ca sa iti vorbesc despre Japonia as ocupa tot capitolul,gasesti multe din obiceiuri,patanii si intamplari si in blog,la primele postari.(cel cu Erika)
Din punctul meu de vedere ca sa te obisnuiesti intr-o tara asiatica iti trebuie cel putin un an.Iar primul an este cel mai greu.Apoi inveti limba cat de cat,poti comunica cu cei din jur,incepi sa le intelegi felul de a fi si ajungi chiar sa iti placa.
Eu sunt in Japonia de 4 ani,sunt casatorita cu un japonez si locuiesc aici.
Controalele si la Erika si la bb2 aici le-am facut la aceeasi clinica.Am fost multumita si atunci si acum.Aici exista clinici particulare sau spitalele de stat.Multa lume opteaza pentru clinici pentru ca sunt mai curate,servicile mai bune,nu trebuie sa astepti la un control cat ai astepta intr-un loc de stat,plus ca nasti cu doctorul care ti-a urmarit sarcina.In spital public e posibil sa nasti cu cine este de garda.Insa si la particular sunt clinici super aglomerate unde astepti si 2-3 ore pt o consultatie,depinde mult si de ora la care mergi.Eu fiind legata de servici,aleg intotdeauna ora la care este f putina lume(prima ora a diminetii,imediat dupa pauza de pranz,sau seara tarziu spre ora de inchidere)
Ca peste tot sunt si aici doctori incompetenti...multi fac facultatea ca "tata are clinica" si trec prin ea ca ratza prin apa.Din experienta mea am nimerit decat un singur medic aiurea.si de atunci m-am ferit sa merg la el.Mai multe despre medici in Japonia iti poate povesti kawaichan ea a umblat prin mai multe clinici-spitale.Eu nu.

De cand timp esti in China?Cu dorul de casa nu pot sa te ajut.Doar sa vorbesti mult cu prietenii si familia.Sa incerci in acelasi timp sa iti faci prieteni acolo unde este.chinezii sunt f comunicativi,limba imi pare mult mai dificila decat japoneza,care este mult mai usor de retinut fiind o limba vocalica.
Mancarea mi-e imi place,gatesc si mancare romaneasca si japoneza...depinde de poftele meleIti recomand si tie ceva din bucataria lor:mabodofu,cyahan,ramen...si mai sunt.
Insa daca chiar nu te impaci cu gustul,iti poti gati romaneste.Aici sunt site-uri care livreaza la domiciliu tot ce poftesti.De ex: eu mi-am comandat chiar ieri:telemea,sfecla murata si malai(muream dupa o mamaliga).Gasesti absolut orice!Sigur au livrare si acolo!

aici daca platesti asigurarea catre stat,banii care ii platesti la nastere sunt recuperati.Statul plateste o parte din bani sau chiar integral.Depinde cat costa nasterea in clinica si bineinteles de oras.De exemplu,eu locuind intr-un orasel,nasterea este in jur de 1000 euro,insa in Tokyo ajunge si la 2000 euro.
Acum nu stiu sistemul de acolo,nici cum sunt doctorii.Dar te poti interesa in stanga in \dreapta.Sotul tau este roman?Lucreaza alaturi de chinezi?Si el poate sa se intereseze.

iti raspund cu cel mai mare drag la orice intrebare.DAca vrei putem vb si pe Pm sau mess

Am fugit trage bb Erika de mine.

"Bataia este rupta din rai...dar nici nu foloseste la nimic"
"Palmele nu sunt argumente tari,ba mai mult,nu rezolva nimic."

Jurnal de mogalneata
Japonia prin ochii unui amator

Sabina Y.siwww.desprecopii.com/info.asp?id=1269" target="_blank"> Erika(31 august 2007)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui unombun

ma scuzati ca nu mai stiu cine a spus sa nu bem bere fara alcool.Tot nu pricep de ce!Ca eu am gasit numai plusuri -1 cutie de zi-are toate b-urile

Berea fara alcool nu este recomandata pt ca trece printr-un anumit proces chimic prin care se scoate alcoolul din ea. Eu am baut bere fara alcool la sarcina anterioara insa sa nu credeti ca stateam toata ziua cu sticla la gura si ma indopam. Am tot cautati pe net continutul acesteia si nu am gasit mare branza. Ideea e ca pe langa alte alimente pe care nsumam noi zilnic pline de toate rahaturile posibile(ganditi-va numai la pieptul de pui atat de laudat ca e sanatos, plin de antibiotice si amfetamine pt a creste fortat, cola si cam 90% din ce avem prin frigiderele noastre) berea fara alcool e de-a dreptul inofensiva.

GUGU de LUCA 19.12.2007 si 6+

www.flickr.com/photos/12054829@N04/?saved=1" target="_blank">poze LUCA, alias "FOMILA"

poze

LUCA 1 anisor

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui adnana31

Este foarte ciudata tb asta cu paracetamolul.
mie dr mi-a zis ca posa iau...cat m rar, totusi, dar sa fie cel clasic, nu sinus.
Da' eu nu vreau sa iau nimic. M-au omorat niste migrene si dureri de gat, dar, slava Domnului, m-au lasat numai cu somn.
Inca ceva: dc face rau berea fara alcool??? Am baut si eu in Portugalia (vreo 3 zile), ca ma saturasem de apa si voiam sa am si eu senzatia de "vacanta"...
Ma treceti si pe mine pe lista, va rog? DN 22.07.1978, UM 06.01.2009, DPN 13.10.2009 (nu-s sigura,am luat dintr-un tabel gasit pe forum).

Si mie mi-a dat voie sa iau paracetamol pt ca imi crapa capul de durere, dar numai in caz de forta majora. Mi-a zis ca e singurul care poate fi luat.

poze

LUCA 1 anisor

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui adnana31

Este foarte ciudata tb asta cu paracetamolul.
mie dr mi-a zis ca posa iau...cat m rar, totusi, dar sa fie cel clasic, nu sinus.
Da' eu nu vreau sa iau nimic. M-au omorat niste migrene si dureri de gat, dar, slava Domnului, m-au lasat numai cu somn.
Inca ceva: dc face rau berea fara alcool??? Am baut si eu in Portugalia (vreo 3 zile), ca ma saturasem de apa si voiam sa am si eu senzatia de "vacanta"...
Ma treceti si pe mine pe lista, va rog? DN 22.07.1978, UM 06.01.2009, DPN 13.10.2009 (nu-s sigura,am luat dintr-un tabel gasit pe forum).

Am fost si noi in Portugalia vara trecuta si mi-a placut fooooooooaaaarte mult. Mai ales mancarea.

poze

LUCA 1 anisor

Mergi la inceput

Asa am o bafta sa intru pe forum cand nu e nimeni si sa vb singura.

poze

LUCA 1 anisor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelli spune:

Devylla, ce superb!Eu sunt fascinata de cultura si bucataria japoneza,am impresia ca au cele mai sanatoase obiceiuri alimentare!

Adrianasi Andreas(28.07.2006)

Mergi la inceput