LA MULTI ANI Cirese de mai-iunie 2006(73)
Raspunsuri - Pagina 9
virgi spune:
Arleena - da, poti sa-l descarci fara probleme. Dupa 17 iti pot trimite si o poza.
Sper din tot sufletul ca acel copil sa fie ok.
arleena spune:
si io sper sa se faca bine, ca intr-un fel ma simt vinovata....am vorbit ieri cu mama copilului....inca nici medici nu stiu exact cum va evolua...am inteles ca si la maxilar are probleme, dintii din fata ii sunt deplasati spre exterior, articulatia mandibula maxilar e problema, are cheaguri de sange in gingia superioara, nu poate manca calumea acuma...mno, nasol....si cel mai ingrijorator e ca spune ca l-a impins alex....dupa incident l-am tot interogat pe alex in fel si chip dar nici macar un raspuns nu mi-a dat cum ca el l-a impins...nu stiu ce sa cred...eu nu am vazut faza si nu stiu cum s-a intamplat, cer e ca m-am intors exact in momentul in care copilul a atins solul. m-am uitat socata sus la alex si eu asa imi amintesc ca el tocmai se ridica de pe burta(ultima secventa cu amandoi sus, care mi-o amintesc, era ca s-au intins pe burta pe platforma de sus a toboganului)...sau poate asa vreau sa-mi amintesc...nu stiu cum sa procedez cu alex acum.
mama copilului mi-a spus ca e traumatizat de alex si noaptea are cosmaruri in care el urla "alex..nu nuu"...si cand l-a scos afara zilele astea se uita in toate directiile si o intreba"asa-i ca nu ne intalnim cu alex"
nu stiu ce sa fac acuma, ma ingrozeste gandul ca alex poate face rau altor copii la 3 ani. eu tot timpul ii spun ca nu-i voie sa loveasca, sa arunce cu pietre, sa impinga copii, si totusi...habar nu am ce sa cred acum.....el imi spune ca nu l-a impins....dar copilul ala e traumatizat de alex....gresesc undeva in educatia lui??
voi cum procedati in a-i indruma antiviolenta?
de
Alex SUPERSTAR (8 mai 2006)
www.flickr.com/photos/49551753@N00/sets/72157594507626190/" target="_blank">POZE
www.youtube.com/profile_videos?user=arleena79" target="_blank">Filmulete
nasterea
OanaRusu spune:
Simona, ma ingrozesc ce citesc!! Sa nu te culpabilizezi si nici pe Alex, doamne, de ce merg copii la joaca impreuna cu parintii?? Pentru ca sunt prea mici pentru "actiuni" de oameni mari. A fost un accident si punct. Nu-l mai interoga, te rog din suflet, sa nu inceapa sa creada si el ca a fost el de vina, e mult-mult prea mic pentru sentimente de vinovatie asa serioase!
Of, nu pot sa cred[ :(]
Despre engleza... eu zic ca are dreptate Alex
il invata Alina, eu nu cred ca e nevoie sa faca "teme de vacanta" la nici 3 ani!
La multi ani Sabinei, Cami!!
Oana, mami de
Ana Maria (intr-o zi de 13... 13 iunie 2008)
si
Paul-Victor (ziua cea mai lunga: 21 iunie 2006)
Priveste partea buna a lucrurilor
virgi spune:
Arleena - este intr-adevar ingrozitor ce i s-a intamplat acelui copil, si sper sa ne spui ca s-a facut bine. Eu din tot ce-ai povesti il gasesc vinovat pe administratorul acelui parc, care conform legii nu avea voie sa amplaseze un tobogan asa de inalt fara sa puna o protectie la baza lui. Copilul putea pur si simplu sa se dezechilibreze, iar rezultatul ar fi fost acelasi. Luana a cazut de pe un tobogan cand era mai mica fara s-o impinga nimeni, daca n-ar fi existat acel cauciuc pe jos, cred ca situatia ar fi fost dramatica.
Nu ai de ce sa-l invinovatesti pe Alex indiferent daca el l-a impins sau nu. Copiii sunt copii, nu le poti cere prea multe la vartsa asta, totul este ca noi sa avem grija unde se joaca si cu ce.
Mai mult decat ai facut-o si cu siguranta o vei face in continuare, si anume, sa-i spui mereu ca nu trebuie sa impinga, sa zgarie sau sa-i bata pe ceilalti, nu ai ce sa faci.
Eu pe Luana am pedepsit-o de cateva ori. Am luat-o frumos din parc in secunda urmatoare, in care a facut ceva deplasat ( aruncat cu vreo piatra, impins, ridicat mana spre un alt copil), urgent intrat in casa, am dus-o in camera ei si am tinut-o acolo pana cand a iesit ea singura si mi-a promis ca nu mai face si ca ar vrea sa ne impacam. Asta e tipul de pedeapsa care vad ca functioneaza.
Ii spun mereu "nu poti fi un copil politicos, mergem imediat acasa", si nu negociez. Cand iesim in parc, in lift recapitulam bunele maniere, si-i reamintesc si care-i pedeapsa in caz contrar.
La vartsa asta toti sunt la fel, infara de explicatii nu avem alt remediu. Eu de batut n-am s-o bat niciodata, indiferent de ce ar face.
Mi s-a parut totusi deplasata afirmatia mamei copilui. Copilul poate fi traumatizat in urma cazaturii, dar sa spuna ca e traumatizat de alex, m-as cam indoi ca sunt vorbele copilului. In fine, sa speram ca se va face bine, asta e tot ce conteaza.
Sa nu fii dura cu Alex, poate n-a avut niciun amestec, si chiar daca a fost asa, nu e vina lui, ca unii nu si-au facut treaba privind siguranta acelui tobogan.
arleena spune:
oana(merci si de telefon), virgi
, multumesc de ganduri pozitive.
pe alex l-am intrebat tot timpul pe un ton bland si nu amenintator, nu incerc sa-l invinovatesc dar vroiam sa aflu daca totusi ce s-a intamplat acolo. de vina sunt eu si mama baiatului ca nu eram chiar acolo langa copii, ci stateam la 2 pasi de tobogan la povesti.
in fine, oricum, ce a fost a fost si nu putem da timpul inpoi, astept si eu cu nerabdare vesti bune de la mama baiatului si ma rog sa se faca bine.
virgi se vede ca nu mai stai de mult in romania.....parcul e administrat de primarie. tin sa=ti spun ca am sunat de mai multe ori sa aduca nisip la groapa de nisip ca nu mai este, anul trecut s-a rupt un leagan si dupa vreo 3 luni l-au inlocuit....ca cica nu s-a facut licitatia pt reamenajarea parcurilor. de vreo 2 lun iun idiot a intrat cu masina in gardul din jurul parcului si l-a stricat. am sunat la primarie de vreo 3 ori sa vina sa faca ceva cu gardul ala ca e pericol, si sa iasa copii in strada dar si doamne feri sa cada unul in barile alea de fier ce stau ca niste capcane in sus...iti dai seama ca nici in ziua de azi nu au remediat problema...nu mi se pare firesc sa sun eu de n ori sa le aduc la cunostinta ce si cum.
in oradea este un parc super tot de primarie administrat.
http://www.oraselul-copiilor.ro/
am fost placut surprinsa sa vad ca au personal care verifica in fiecare dimineata inainte de edeschidere daca toate jocurile sunt in buna stare, daca nu e rupt sau lipseste ceva. intr-adevar sunt gardieni p-acolo in permanenta dar imi place ca e curatenie, si lumea pare civilizata chiar daca trebuie sa scrie peste tot nu mancati seminte, nu fumati, nu aruncati pe jos si altele....la cluj nu exista un astfel de parc din pacate....
asta e...traim in romania.
puiudana
andreiului tau....ce mai faceti voi??
noemi si
CATXO
dalina2x2 spune:
Salutam mamici de ciresici! 
Mai trecem si noi pe-aici, sa raportam un pic: ne-apropiem si noi incet-incet de trei anisori, crizele de personalitate se desfasoara in voie, folosim olita dar tot avem scutec la somnic.. Ne pregatim si de inscris la gradi... Ooff... cum a trecut timpul?!?...
Dorim multa sanatate si bucurii tuturor sarbatoritilor acestor zile!

Sa cresteti mari! 
adib spune:
![]()
revenim si noi.
in primul rind LA MULTI ANI!!! CIRESE.
pentru a treia oara ??? ce batrin sint!
noi? acum bine.
dupa experientele cu raceli repetate am facut o cura de salina la Praid. a fost ok pentru Raluca, dar pentru noi foarte plictisitor.
sper ca efectele sa fie pe masura. deocamdata sintem cu nasul infundat, eu cel mai rau. se pare ca e efectul salinei.
inca o data urari de bine pentru sarbatoriti si cei dragi lor (de fapt tuturor)
camelia.t spune:
La multi ani ciresime!!! Ne mai tineti minte???
Dupa o foarte lunga absenta revin in graba, scurt si de data asta.Noi suntem relativ bine.....Andrei e din Decembrie abonat la Singulaire si Flixotide (pt cine stie ce inseamna, pt cine nu stie, nici sa nu aflati),e mare vorbaret si ghidus...ca toti copiii de varsta lui. Asteptam toamna ca sa incepem gradinita..cu toate beneficiile si problemele aferente.Deocamdata este acasa cu o tanti pe care o avem de o luna si ceva - suuuuper tanti!!! cea veche s-a imbolnavit si a trebuit sa gasim alta.
Eu sunt la munca, astept cu mare dor si drag clienti care sa se duca in vacante (lucrez la o agentie de turism).....sper sa treaca bine pt noi sezonul asta.
Va pup si o sa incerc sa recuperez ceva din urma, desi va spun sincer ca e prima data cand intru dupa vreo 2-3 luni cred.
Sanatate la toata lumea!!!
mikiion spune:
LA MULTI ANI!!!!!
INGRID(vivighe)
SOFIA ALEXANDRA(camiM)
ALEXANDRU MIHAI(arleena)
Amonar
Mihaela
www.dropshots.com/mikiion2008" target="_blank">
Virsta Marc-Adrian