Sora mea mi-a salvat viatza

Raspunsuri - Pagina 24

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Daiopri spune:

Lemoni, hai ca inteleg ca tragi baute, da chiar asa nu mai treci si pe la mine?
Am trecut si de tura 5, pana acum ma simt perfect. Numai ca ieri la tratament surpriza ca am facut reactie alergica. Si ca un facut si asistenta a fost cu pluta:))
La medicatia asta imi pune niste manusi cu gheata ca sa nu atace unghiile prea tare, ca cica duce la decolorarea unghiilor si in cazuri extreme chiar pica. Si pt a combate asta se pun manusile. Nu zic ce stare de discomfort mi-a dat, ma tot foiam din picoare. Si mi-a pus manusile cu 15 min inainte de tratament, si din cauza asta nu a realizat cand mi-a dat drumul la medicament, a plecat sa ia ceva de la biroul din fata. Numai bine ca eu m-am apucat sa citesc revista si ma trezesc ca nu mai puteam sa respir, aveam ca o gheara in gat. Ma uit la sot si ii zic ca nu ma simt bine, el ma intreaba daca nu m-am panicat, eu zic nu si simteam cum ma inrosesc tare la fata si vede si el si fuge dupa asistenta. Vine asistenta si opreste repede medicatia si imi introduce un medicament pt alergii. Dupa care o luam din nou cu medicatia la o rata mai mica, si apoi pe normal.
Pana la urma s-a terminat totul cu bine. Si acum nu simt nimic anormal. Sunt bine ca de obicei:))
Cam asta de la noi. Mai am 3 ture si gata. Am vorbit si cu oncoloaga si nu prea am cum sa scap fara operatie. Ea zice ca la istoricul meu de fam si varsta mea ar fi cel mai indicat sa merg asa cum am zis de la inceput.

Mai astept vesti despre voi. Kiki, vali voi ati terminat cu totul? Lina tu cum te descurci?

Numai bine tuturor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lemoni spune:

Eu tot am incercat sa te sun zilele astea si saptamina trecuta , dar vad ca te plimbi nu stai in casa. Si eu am avut peripetii la ultima sedinta ,asa s-a simt ca e ultima . In primul rand am sangerat vre-o doua saptamini si imi era frica ca nu imi vor iesi analizele bune, am fost tare obosita asa ca nici de bauta nu am mai avut chef sa mai sarbatoresc nimic chiar vineri cand am primit raspunsul am sangerat ca la balamuc, plus ca imi curgea sange si din nas am tras o frica ma tot gandeam ok acum ce o mai fi? Apoi marti cand am fost la chimo nu au putut sa-mi acceseze port a catul sa imi bage medicatia si m-au chinuit vre-o jumatate de ora m-am pus pe un jelit ca eram asa de frustrata , eu nu sunt bazaita de obicei dar imi cedasera nervi. Aparatul ala in piept trebuie normal sa imi usureze durerea dar la mine de cand mi l-a pus mai rau ma incurca. Astazi la perfuzie deja imi venea greata pt ca imi intra mirosul ala in gat bine ca ce a fost mai greu sper sa fi trecut ca deja numai am rabdare.Pe 21 merg sa imi faca tatutaj pt raze apoi pe 1 incep herceptin si probabil si razele.Poate la anul pe vremea asta sa termin si eu cu toate.
Sanatate maxima da si tu un semn.

Mergi la inceput

Of ce rau imi pare sa aud ca nu ti-a fost bine. Dar macar ai terminat.
Pai nu zisei ca is ca un catel fugit de la stapan?
Toata ziua umblu. Motanul are inot si gimnastica, asa ca fugim fugim
Vaz ca si azi ma simt bine, asa ca tot inainte

Numai bine tuturor

Mergi la inceput

Asa, sa zic pe scurt, adica rpd, ca parca vaz ca zbor de la calc
Am mai inviat si eu Ca dupa 5 ture au reusit sa ma puna nitel jos
Simtit rausor asa. Acu m-am ales si cu simptome specifice, ca tot ma dadeam breaza si tare
Sunt pe calea ascendenta deja, ca deh, nu ma las. Nu mai zic cat am tras de mine zilele astea macar sa ies la plimbare ca de gimnastica ciuciu. Ca in vorba fostai neica Da nu revin eu pe aparate?
Sprancenele is ca aruncate din avion, da sunt rezistente inca vreo cateva fire.
Lemoni tu cum mai esti?
Nici nu mai am curaj sa zic ca mai incerc un telefon ca urmeaza o ture de appointm unu dupa altul

Sa mai zic ca nu-s verificata

Numai bine tuturor

Mergi la inceput

Am mai gasit un articol interesant asa ca il redau mai jos.
Eu sunt "amazing " am prins putere, astept cu nerabdare sa-mi creasca parul ... dar mai este mult pana atunci. Pe 21 merg sa vad cate sedinte de raze am si apoi planuiesc un concediu sa sarbatoresc terminarea tratamentului.

Cine are risc sa faca cancer de san ?

* -Varsta peste 55 de ani; doar unul din 8 cazuri de cancer de sana apare la femeia sub 45 de ani
* -Factori genetici (sensibilitatea fiecarei persoane)
* -Cancer de san la rudele apropiate (mama, sora sau fiica); daca o ruda a avut cancer de san, riscul de a face cancer se dubleaza, daca doua rude au avut cancer de san riscul dvs creste de 5 ori; cca o treime din femeile cu cancer de san au cel putin o ruda cu aceeasi boala.
* -Densitatea crescuta a tesutului mamar, evaluata dupa o mamografie ( cu tesut adipos = grasos, redus cantitativ)
* -Prezenta de modificari necanceroase ale sanului
o .fibroame
o .chiste
o .hiperplazie
o .adenoame sau fibroadenoame
o .papiloame
o .mastita
o .ectazie ductelor mamare
o .lipoame
o .hamartoame
o .hemangioame
o .neurofibroame
o .hiperplazie ductala sau lobulara atipica (sunt leziuni precanceroase)
* -Ciclul menstrual aparut inaintea varstei de 12 ani si prelungit dupa 55 de ani
* -Radioterapie pentru alt cancer
* -Absenta sarcinii sau sarcina dupa varsta de 30 de ani
* -Folosirea anticonceptionalelor administrate pe cale bucala; riscul de cancer de san revine la normal abia la 10 ani dupa intreruperea anticonceptionalelor
* -Tratamentul hormonal al tulburarilor de menopauza cu combinatii de estrogeni si progesteron (cele mai folosite)
* -Alaptarea indelungata, scade riscul de cancer la san
* -Consumul de alcool ( >1 pahar pe zi)
* -Greutatea mai mare decat normalul sau obezitatea
* -Lipsa activitatii fizice; pentru reducerea acestui risc se recomnada minimum 45 de minute de activitate fizica cel putin 5 zile/saptamana
* -Lipsa din alimentatie a consumului de fructe sau legume (cel putin 5 fructe/zi)
* -Utilizarea sutienului (ar impiedica circulatia in zona sanului)
* -Avortul spontan sau provocat / medical, creste riscul de cancer de san
* -Fumatul
* -Munca in turele de noapte (poate da dezechilibre hormonale)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

buna fetelor...

va rog sa ma ajutati si pe mine cu o parere

ieri am facut un control de rutina. ecografie abdominala si la sani.
incerc sa scriu cat se intelege din rezultat:

Rezultat eco sani

1. Dreptul:
- in cadranul supra-intern cateva formatiuni chistice rotunde mici (3-4 mm)

2. Stangul:
- in cadranul supra-intern, ‚ora 10’, o forma nodulara ovulara de 8/5 mm hipoer.... (nu se intelege), omogena cu contur regulat, net, mobila pe planul superficial si profund (fibroadenom)
- in rest normal...

Fara adenop.... (nu se intelege) axilara

eu nu am simtit nimic inainte. nu ma durea. la palpat nu simt nimic (nici macar acum ca stiu destul de bine unde anume e 'buba')

ieri m-am blocat cand am auzit... parca nu mai gandeam bine. am ascultat atent ce spunea dr, dar nu am putut sa-mi formulez nici o intrebare pertinenta.

mi-a recomandat sa merg cu poza la un ginecolog. (am sa-mi fac programare azi) si sa revin sa monitorizez evolutia peste 6 luni. atat...

acum nu stiu incotro s-o iau?!
pana intreb medicul ginecolog, va rog sa ma ajutati cu cateva raspunsuri:
- am citit ca fibroadenomul ar fi benign; dar daca e totusi altceva? daca a gresit dr?
- dupa ginecolog unde ma duc? fac mamografie?

ufff...
scuze. nu sunt prea coerenta. inca nu imi vine sa cred. nici ca am ceva, nici ca e grav... sau nu e grav?!

numai bine si muuulta sanatate tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaba-rema spune:

citat din mesajul lui anamaria

"Rezultat eco sani

1. Dreptul:
- in cadranul supra-intern cateva formatiuni chistice rotunde mici (3-4 mm)

2. Stangul:
- in cadranul supra-intern, ‚ora 10’, o forma nodulara ovulara de 8/5 mm hipoecoica, omogena cu contur regulat, net, mobila pe planul superficial si profund (fibroadenom)
- in rest normal...

Fara adenopatie axilara"

Adica la stângul ai niste chisturi mici (nu cred ca s-a îngrijorat dr. de ele, nu-i asa?), iar la dreptul un fibroadenom. Faptul ca e bine delimitat (contur net), ca e omogen si mobil... toate astea sunt de bine, cel putin dpdv al ecografiei, care are unele limitari ca metoda, deoarece ar favoriza un adenom benign - ceva destul de frecvent.

Iarasi e semn bun ca nu ai adenopatii axilare, adica nu se simt ganglioni umflati sau alte formatiuni la subtiori.
Mie îmi pare a fi un diagnostic mai curând linistitor.

Si eu m-am blocat când am descoperit niste chisturi la sân, desi ecografista mi-a zis foarte sigura pe ea ca nu am motive de îngrijorare. Mie nu mi-au gasit fibroadenom. Toata lumea se sperie când la eco mamara aude orice altceva decât: "sân stg = normal, sân drept = normal, "fara adenopatii axilare". Dar adesea nu ar trebui sa ne aruncam în asa panica.

Ginecologul... fie te va linisti, fie te va trimite la mamografie, mai ales daca ai depasit 40 ani (mamogr. nu trebuie sa te îngrijoreze ca procedura... radiatia încasata e mica la aparatele moderne... dar sa nu cumva sa fii gravida când o faci). Unii dr. mai precauti recomanda si analizarea adenomului (punctie biopsica?? cred...), dar nu în orice conditii. În fine, mai sunt si dr. care se ofera sa extraga lichidul din chisturi, dar cei mai multi nu gasesc necesar, nici util asa ceva.

Hai, curaj, ca nu ai de ce sa stai asa panicata si crispata, crede-ma

EDIT: acu' observ ca adenomul e si foarte mic (8/5 mm), nici nu e de mirare ca nu îl simti la palpare. Mai ales ca e posibil sa fie mai în profunzimea tesutului mamar, nu la supraf (asta nu îl face mai periculos... stiu ca o se te întrebi si asta ).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

multumesc frumos gabi

nu pot sa spun ca sunt panicata. de fapt nu pot sa definesc prea bine cum sunt...
DEBUSOLATA ar fi cel mai potrivit!

am 36 de ani.
evident ca nu ma asteptam sa aud ca am ceva. dar am citit ca si unele fete care au ceva mai grav decat mine nu s-au simtit 'bolnave'.

in fine...
am sa merg la dr meu ginecolog intai. sa vad ce parere are. si unde ma indruma. ce tratament imi da.
normal ca am sa scriu si aici ce mi-a recomandat. ca sigur ma veti ajuta cu lamuriri!

multumesc

Mergi la inceput

Din ce ne-ai scris nu pare nimic grav , ca sa fi linistita mergi la control in 6 luni , apoi daca ti se pare ceva suspect cere biopsie numai asa poti afla adevarul. Sa speram ca nu e cazul totusi.
Vineri am fost la spital sa aflu cate sedinte de raze o sa am , mi-au spus ca 21 de zile o sa stau la prajit! Acum astept sa ma sune sa vad cand le incep , ma simt din ce in ce mai bine ,daca imi mai scade si burta as fi si mai fericita .Singurul lucru care ma enerveaza este ciclul care contiuna sa-mi vina luna de luna ca un ceas , foarte putin vine dar vine si asta ma sperie cel mai tare, pt ca toate femeile pe care le stiu nu mai aveau ciclu in timpul tratamentului plus un an dupa asa ca nu stiu daca sunt normala sau anormala.
Va pup si sanatate maxima.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns linasobolina spune:

Dragelor, cele ce vor face radioterapie, nu va speriati, insa usor nu e!
Eu am facut 25 de sedinte de cobalt, la inceput nu era nimic, poate o usoara ameteala, suportabila si moleseala de rigoare' INSA dupa a 20 a a inceput circul
M-am ars, la limita campului, si am sanul grena
Mai ciudat este ca dupa ce am terminat, au incept sa imi apara basicile cu zeama si sa ma usture de faceam pp pe mine.
Am dat cu bepantene, cu jecozinc si mai nou, cu neopreol, toate acestea fiind unguente si imi inmoaie pielea arsa
Atentie sa nu dati cu leacuri gen iaurt,miere, sau sprayuri pentru arsuri, pentru ca arsura este de la interior la exterior si nu este ca o arsura clasica de soare
Mai nou stiti cum mi se zice? Toni basicata

Mergi la inceput