Sora mea mi-a salvat viatza

Raspunsuri - Pagina 25

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns vali02 spune:

Linooo, nu speria fetele!
Efectele secundare ale radioterapiei depind foarte mult de "materialul clientului". Daca ai o piele sensibila, care se arde usor la soare de exemplu, vei suporta mai greu, adica se poate inrosi puternic pielea si pot sa apara basicutele. Daca ai o soricul mai gros (ca mine), apare doar o usoara inrosire si o mancarime si atat!

Gabi3604, mie nu mi se pare de speriat ce scrii tu acolo. De bine, chiar foarte bine, e faptul ca formatiunea este omogena si cu un contur regulat si mobila. Bubele alea rele se caracterizeaza prin contur neregulat si de obicei sunt fixe, bine prinse, nu mobile. Fa-ti toate investigatiile recomandate ca sa te linistesti, dar eu sincer cred ca e doar un fibroadenom banal.

Lemoni, Daiopri va pup si va doresc tot binele din lume (eu is la panda la subiectele voastre, chiar daca nu prea scriu)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lemoni spune:

Tu Vali ce mai zici, esti bine sanatoasa?
Eu ieri am mai facut o gafa am calcat strab si mi-am sucit glezna, asa ca dupa ce sunt chiala si grasa acum mai sunt si schioapa!Ce sa mai zic parca toate cad in capul meu.Ma simteam excelent , ieri chiar cu piciorul umflat am fost si am jucat golf cu Ari si a fost excelent , noroc cu cartul ca ma puteam si eu deplasa ,apoi asa ca invalida mai dadeam cate-o minge. Fost frumos ce sa zic si am mai uitat de durere , vineri merg la testul pt inima pt a putea incepe Herceptinul si daca totul e bine incep de marti 18 sedinte din 3 in 3 saptamini sa speram ca nu sunt efecte secundare prea naspa.Nu ma speri de raze acum cum o vrea dumnezeu , o arsura mica acolo mai conteaza pe langa durerea de glezna!?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrruzza spune:

Multa sanatate fetelor si multe vesti bune de la voi!!

mami de Rares Andrei (10.03.2005) si Stefania Maria (10.10.07)

http://community.webshots.com/user/andrruzzaR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daiopri spune:

Lina, lasa mama ca trece si prajeala.mamica curajoasa.
Lemoni,si tu ce faci? Te tii de sotii?:) Lasaca esti frumoasa chiar si schioapa si tot ce ai mai zis tu acolo
Stii cand faci radio?
Eu am avut a doua sedinta de Doxetacel sau cum ii zice. Faza faina a fost ca desi mi-au dat benydril inainte ca sa nu mai fac alergie tot am facut. Asa ca iar opreste medicamentul, mai baga si niste steroizi si apoi ia dat drumul din nou. Numai ca a durat 4 ore sa termin. Acum ma gandesc sa le zic sa ma lase sa fac intai reactia
Apoi, datorita faptului ca mi-au iesit bune analizele am fost ridicata la 100%, ca prima data mi-au facut la 85% ca zicea dr mea ca nu prea rezista lumea la 100%.
Frumos e ca acum nu mi-a mai fost rau deloc si nu am nici unul din simptomele de data trecuta
Cred ca organismul meu avea nevoie de 100% ca nu ma joc cu mai putin
Asa ca sunt iar nou nouta si alergata, ca deh e ultima sapt de vacanta si vreme frumoasa si iesim mult pe afara.
Va doresc toate cele bune si multa multa sanatate.

Numai bine tuturor

Mergi la inceput

Ieri am avut prima sedinta de herceptin! Normal trebuia sa mi se faca analiza sangelui dar cum deja v-ati invatat si voi nu imi mergea port-a-cathul asa ca ce s-au gandit asistentele dupa ce au insitat o jumatate de ora ca ar fi bine sa facem un Xray la chest sa vedem daca e bine plasat. Apoi sa tragem sange din vene ,bun zis si facut numai ca a durat inca 2 ore de asteptare dupa raspuns apoi in final mi-a fost administrat herceptin tot prin alta vena si bagat in port cath un medicament pt a curata tubul mi-au promis solemn ca data viitoare v-a merge, daca nu sigur il scot pt ca deja ma scoate din sarite.Am avut numai ieri 3 intepaturi iar eu mi-au bagat acest aparat sa numai fiu intepata , dar se pare ca eu am cele mai multe intepaturi din cauza acestu-i aparat.
Apoi mi s-a spus despre medicamentul pe care trebuie sa-l iau 5 ani se numeste TAMOXIFEN, este cineva dintre voi care l-ati luat si ce recomandati? efectele secundare?
Ori doctora m-a sfatuit sa ma gandesc sa-mi scot ovarele si sa trec pe alt medicament Anastrozole.
Cineva in aceasi situatie sfaturi , recomandari?
Deja la herceptin spuneau ca nu sunt asa majore efectele negative dar eu am avut frisoane foarte mari eram invelita cu 4 paturi scoase din cuptor deci calde si tremuram ca varga. Acum ma doar incheieturile la mani si la picioare , tuse si durere de cap.Normal ei spun ca ai aceste simptome apar numai cu prima doza si dispar in timp. Asa ca abia astept sa dispara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Hugs si ganduri bune!

Common sense is not so common...[Voltaire]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vali02 spune:

Draga Lemoni, Tamoxifenul asta este un tratament hormonal antiorecidiva pentru ...gripa . Adica tu ai receprori hormonali pozitivi, gripa ta se poate dezvolta numai in prezenta estrogenului. Tamoxifenul blocheaza receptorii pentru estrogen si astfel reduce semnificativ riscul recidivelor (nu elimina total riscul, ca mai sunt si alti factori).
Efecte secundare...sunt. Iar e valabila chestia aia cu depinde de organism. Cele mai frecvente sunt greata, bufeuri, iritatii vaginale, dereglarea ciclului, sangarari uterine intermenstruale.
In locul Tamoxifenului se poate administra Anastrozole (Arimidex) dar doar la femeile aflate deja la menopauza sau care fac ablatie ovariana
(oprirea functionarii ovarelor prin scoaterea lor sau cu un medicament). Eu fac ablatie chimica (o injectie pe luna cu Zoladex - pune ovarele in repaos, nu mai secreta hormoni) si iau zilnic o pastiluta de Arimidex. Minim doi ani voi face asta, apoi mai vedem. Avantajul Arimidexului e acela ca are mai putine efecte secundare, e mai bine tolerat de organism si in plus e recomandar cand concentratia de calciu din oase e scazuta (osteopenie sau osteoporoza), sau sunt probleme cu functiile hepatice sau coagularea sangelui. E si diferenta mare de pret intre ele, medicii dau de regula Tamoxifen la inceput si daca sunt probleme il schimba.
Din experienta iti pot spiune ca efectele adverse sunt intradevar mai puternice la inceput (primele 2-3 luni) apoi se diminueaza mult. Pe mine m-au deranjat bufeurile, sensibilitate si senzatie de iritare la celalat san (m-am speriat, m-am dus repede la control, dar dupa o luna a trecut) si niste dureri de cap sacaitoare, dar au trecut si ele. Acum mai am doar usoare bufeuri.

Iti doresc si tie sa te imprietenesti cat mai repede cu medicamentele si sa ne anunti ca te simti bine. Oricum, ce-a fost mai greu a trecut!

Daiopri sanatate multa si data viitoare spune-i Doxetacelului ala sa te mai lase cu reactiile lui, sa zica mersi ca il suporti 100%.

p.s. v-am spus ce vara frumoasa am avut eu si ce bine arat si ma simt? (cred ca nu , dar nici nu va spun )

Mergi la inceput

Vali merci mult pt raspuns.Docotra mea mi-a zis sa iau tamoxofine 5 ani, sau in cazul in care vreau sa-mi scot ovarele sa iau anastrozole.Vad isa ca tu ai alt tratament si probabil ca exista mai multe posibilitati numai trebuie sa afli. Trebuie sa stidiez mai mult si in final sa iau o decizie.
Ma bucur ca esti bine si sora mea arata superb si se simte excelent , nici prin gand nu ti-ar trece ca a fost bolanva, asa o sa fiu eu cu Daiopri la vara!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Mare grija cu Tamoxifenul ca unul din efectele adverse este cancerul ovarian sau de col.

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://accesoriisihaine.blogspot.com/

http://www.flickr.com/photos/greecky/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonia Antonia spune:

Lemoni, intru numai sa iti spun ca te-ai descurcat de minune pana acum si sa iti doresc numai bine in continuare.
Punctual, un raspuns la intrebarea pusa: in cazul tau iti recomad Tamoxifen 5 ani asociat sau nu in primii 3 ani cu inhibitor GnRH (Zoladex, Decapeptyl, Enantone...). Standardul acutual: Tamoxifen pentru femeile care nu sunt la menopauza.
Efecte secundare: bufeuri (e semn bun, semn ca Tam are efect antiestrogenic), dureri de cap, iritatie vaginala, si cel mai important pentru mine, creste riscul de tromboflebita si de hiperplazia endometrului. Obligatoriu sub Tamoxifen: consultatie ginecologica anuala si ecografie uterina.
Nu te speria, in general e bine tolerat.

Daca pot sa te ajut cu alte informatii, nu ezita.

Sanatate.

Editez pt a-i raspunde lui Xio, Tamoxifenul creste riscul de cancer endometrial nu ovarian sau de col uterin.

Mergi la inceput