Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (81)
Raspunsuri - Pagina 13
inais spune:
Iulia ii dai antibiotic ceva?
Iasmina de la Augmentin a patit-o cu diaree rau de tot. In plus antib le taie pofta de mancare.
Important este sa fie hidratata. Ideal e cu lapte. Lapte fara lactoza insa. Insa si sarurile de hidratare sunt aport de nutrienti in organism.
Incearca sa intelegi de la ce face diaree...daca zici ca nu papa nimik. Vreun medicam. ceva nu e ok. Parerea mea e sa ii dai niste Biotics.
Alta solutie este sa ii faci laptele cu apa in care ai fiert orezul. Ca pentru mucilagiu.
Sau mai sunt cerealele cu orez simplu.
Oricum daca-s 3 zile de comportament din asta gen greva foamei eu as zice sa intrebi medicul.
Pentru fundulet la noi a functionat uleiul de masline, simplu sau combinat cu crema de galbenele.
Va si sa va faceti bine!
mamica Iasminutei...adica lui mami si a lui tati
gabitzam spune:
Laura, noua ne-a fost recomandata ca fiind foarte buna si specializata in imagistica pediatrica (ecografie, radiografie) doctorita Mariana Coman. Noi am fost la ea CMU Kids, cel de la Opera. Are program doar martea, de la 8 la 14. Noi la ea am facut ecografie de sold la Raducu.
In restul timpului este in spital, cred ca la Budimex daca nu ma insel.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla Suntem in concurs la www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202008&page=11" target="_blank">Clipe de viata 2008 gab1 si gab2
MsBB spune:
Citat: |
citat din mesajul lui chinabulina MsBB, ce ma enervezi ca iar nu iesiti!!! georgiana, de gogoasa balerina teodora maria din 15 mai 2008 Ia te uita ce mare sunt |
Nuuuu da!!!! Noi de iesit iesim dar nu ajungem in parc :( oricum eram ferm convinsa ca va fi vreme rea si azi dar iata ca-mi face in ciuda. Face mama mucenici si ne asteapta la masa . Maine cu placere venim si noi sa vedem dintosul nr. 3. Felicitari pt noua achizitie ! Sa vina si urmatori usor-usor , pash-pash , fara taraboi! Cum se mai simte Teo? Andra inca tuseste dar e clar mai bine , ar fi si cazul insa, deja e a6-a zi.
Plimbare placuta astazi, sa ne duceti dorul, da?
Iulia - , te intelg si sper din inima ca va fi mai bine, sa-si revina cu apetitul, sa scape de buba la , ufff tare greu mai e:(.
Ai fost cu ea la med? Poate o analiza n-ar strica?
Adriana mami de Andra , noastra!
Poze Andra (20.05.08)
Andra creste
inais spune:
Laura, pt ecografie pediatrica noua ne-a fost recomandat dr. Stamate de la Medlife. Am inteles ca-i renumit. La el i-am facut eco de sold Iasminei...bani aruncati...da' macar am stat linistiti ca s-a uitat cineva si a zis ca e totul ok. Parinti nebuni...
mamica Iasminutei...adica lui mami si a lui tati
Reallaura spune:
Citat: |
citat din mesajul lui gabitzam Laura, noua ne-a fost recomandata ca fiind foarte buna si specializata in imagistica pediatrica (ecografie, radiografie) doctorita Mariana Coman. Noi am fost la ea CMU Kids, cel de la Opera. Are program doar martea, de la 8 la 14. Noi la ea am facut ecografie de sold la Raducu. In restul timpului este in spital, cred ca la Budimex daca nu ma insel. Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla Suntem in concurs la www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202008&page=11" target="_blank">Clipe de viata 2008 gab1 si gab2 |
ma gandeam eu ca tu o sa stii ceva merci mult
Laurita, mami de Mircea Ioan, 15 mai 2008
POZE BOTEZ MIRCEA
ALBUMELE MELE
elena_g spune:
IULIA...asa a patit si tudor.Acum astept rezultatul la coprocultura dar s-a mai strans putin la burtica.L-am tinut saracutul numai cu regim,adica morcov,orez,branza de vaci si banana...in "n"combinatii,ceai de menta destul de mult.In loc de lapte 3 zile i-am dat zeama simpla care ramane dupa ce am fiert orezul,iar de ieri am inceput sa pun 3 masuri,diseara am sa pun 4 masuri ,tot in apa de la orez.El s-a legat bine tare dar face dsetul de des .Inainte facea de 2-3 ori acum face de 5-6 dar sper sa se regleze si cu asta.
La fel cu funduletul...se iritase rau de tot si am scris ceva mai devreme l-am dat cu apa termala de la Avene si bephanten...i-a trecut neasteptat de repede.
IULIA ..ai incercat sa-i dai mancarea cu mana ,fara lingurita?Eu asa mai faceam de manca tudor.Acum papa bine dar a avut si el perioade de astea urate.Sau mai era o faza...ii dadeam apa sau ceai direct din canita ,nu biberon,nu cana cu cioc...si ii placea lui chestia asta si bea.Sanatate multa la puiut mic!!!
Reallaura spune:
Inais merci mult si tie iubita!
Laurita, mami de Mircea Ioan, 15 mai 2008
POZE BOTEZ MIRCEA
ALBUMELE MELE
Lilly79 spune:
Buna dimineata pe la amiaza.
La multi ani! de 8 martie cu intarziere mamicilor
Am lipsit vreo saptamana de pe forum din motive de viroza urata-urata.Din fericire Juliei i-a trecut in 2 zile si-a avut o forma usoara, dar la mine a fost cu febra, dureri de gat, infundat nas, urechi + alte necazuri de genul CM care-a revenit in forta si inca ma mai tine, dar trec toate necazurile
Am vazut poze frumoase de la intalnire M&M.Si noi am vreaaa.Ce pacat ca Bucurestiul e asa departe .
Simonacip felicitari pt Matei umblaret.
As fi vrut sa o felicit pe MissParker pt noptile bune, dar vad ca iar au revenit noptile mai putin bune.Asa si la noi.A dormit Julia saptamana trecuta f bine si cate 7-8 ore legate (record 10 ).Si de 3 zile a inceput iar sa se trezeasca de 2-3 ori si sta si cate o ora treaza.Coincidenta sau nu, de cand nu i-am mai pus ceai de menta seara in camera se trezeste.Diseara voi incerca din nou cu ceai, poate-poate.
iulia nu te stresa cu nemancatul/nebautul.Asa a facut si Julia cand a fost bolnavioara ca a si slabit 200g in vreo 3-4 zile.Incearca sa-i dai neaparat lichide, mancare solida daca nu vrea asta e, va papa ea dupa ce-i va trece.
Nu mai pot scrie ca maraie asta mica si ma trage de toate sa nu mai stau la calc.La tv pot sta, dar nu la calc, cred ca e geloasa
Lilly, mami de Julia (30.05.2008)
aldaesme spune:
Salutare,
sper ca v-ati super distrat de 8 martie .
Noi am fost dupa cum spuneam la Alina (alra) si ne-am vazut si cu Simonix si apartinatori . Am intarziat nici mai mult nici mai putin de un ceas jumate...din diverse motive, unul fiind traficul minunat de pe ringul Brusselului. Dar cand am ajuns acolo am gasit super atmosfera. Nicole cuminte foc, cat am stat noi acolo nici un sunet nu am auzit de la ea, a dormit non-stop, o dulceata nu alta!!! Insa Laura...o fetita geniala, pe cuvantul meu de onoare, inteligenta foc. Vorbeste superb olandeza, vorbeste bine si romana, inteleg foarte bine ce ii spui in romana si daca chiar vrea mai si raspunde in romana. Coloreaza frumos in carti, stie asa frumos sa iti arate ce face si cum face, face puzzel, e extraordinar de energica ce mai, m-a impresionat. Mi-am jurat in barba ca atunci cand vor veni in vizita la noi vom face biscuiti impreuna sunt convinsa c a e fix genul de fetita careia i-ar place asa ceva. Eu sunt complect impresionata de Laura!!! Sa va spun si de Robertzel care deja ma are de mult la degetul lui mic...pai e fratele mai mic si mai vitezist al lui speedy gonzales nu doar fiindca are o viteza uimitoare ci si pentru ca isi "calculeaza" in asa fel traiectoria incat totdeauna merge de la A la B pe drumul cel mai scurt fara sa aiba vreo importanta ca tre sa escaladeze picioarele lui Esme, sau ale lui Laura..ce sa mai spunem de capul lui Lorelei...care...nestiind inca ce si cum se uita doar asa surprinsa..."Aaa...asa e cand umblii??? OK" . Asta a mea in continuare se rostogoleste...nu conteaza ce are in drumul ei...si cand ajunge la tinta se intinde ca o gimnasta ca sa puna mana pe ce isi doreste. Na si acu' sa imi fac si spovedania...noi am dus muffinsi, si chiar daca nu s-au prins degustatorii era dubli, adica jumate cu fulgi de ciocolata si jumare cu lamaie si ghimbir...Mai pregatisem si niste prajiturele cu branza dar alea pana sa plecam de acasa inca nu se intarisera...asa ca au ramas acasa sa le papam noi. Insa fetele astea...mi-au dat fiecare cate o floare (ceea ce eu cu nesimtire am uitat sa duc) basca si Lorelei s-a facut cu cadou...da ma revansez eu la un moment dat.
Acestea fiind spuse sa nu va asteptati la poze de la mine ca iar am lasat aparatul acasa...le astept si eu pe cele de la fete!
In uikend am fost din nou in mare forma de gatit asa ca pe langa cele mai sus mentionate care au durat...foarte putin...sambata am facut sarmale pe care le-am mancat duminica, fiindca am gasit varza murata capatana aici in Leuven ...nu radeti, ca e dificil. Sambata defapt am avut peste aburit cu semninte de fenicul, sos alb cu vin, sparanghel si broccoli iar pe seara niste chiftele cu sos de rosii dulce acrisor si cartofi "dauphinoise", ca acu' de cand stiu cum se fac...zici ca nu mai pot scapa de ei...apoi niste prajitura cu mar, doua feluri...destul de similare...mi-a povestit al meu de ceva prajitura cu mar din copilaria lui cu pandispan si biscuite nu stiu cum...asa ca am incercat in doua feluri sa vedem care iese mai aproape de ce isi doarea el. Un tip mi se pare putin prea sec (nu a trecut testul) celalalta e aproape perfecta, merge insa perfect calda cu inghetata de vailie...Copilului i-am facut sambata peste cu sparanghel, morcov si gulie iar duminica avocado, cartof, mazare si oul fiert, aseara ni s-a facut mila de copil si i-am dat sa guste din sarmale...desi noi zicem ca au iesit un vis ea a strambat din nas, a inghitit si iar a strambat din nas...ceea ce ea nu prea face.
Simona nu te lasa...eu nu cred in principiul nu ai dovada nu poti face nimic...ai dovada...copilul tau care nu e inca la o varsta la care sa minta ti-a spus!!! Auzi...la alta grupa...da' sa se mute educatoarea la alta grupa!!!
gata!!!
o zi superba si sanatate maxima tuturor!!!
esme
iulia83 spune:
am dormit putin amandoua. m-a trezit ca tusea o tuse de-aia naspa, ea nu stie sa expectoreze. ma duc sa ii fac o supica, sper sa reusesc azi sa-i dau sa pape macar putin, ca ultimele zile doar cu laptic am pacalit-o, acu ma vazu cu laptopul si se taraste ca o rama sa ajunga aici. si ajunge, ieeeeee
sa raspund:
Inais, nu, nu-i dau antibiotic. Eurespal pt tuse si broncho_vaxon si Nurofen in caz de febra mare...azi incerc si un remediu babesc, pe langa altele: mama imi punea cartofi rasi intr-un baticut si-i punea la gatul meu
MsBB soferita noastra viteaza da, am fost cu ea la pediatra. mi-a dat medicamentele de le-am mentionat mai sus. fara antib, ca saracuta, a luat destul din luna 4 si tind sa cred ca i l-am dat cam dejeaba, am ascultat ca proasta dupa dr de fam...
elena, bine ca se simte mai bine puiutul tau. de azi am trecut si noi oficial la regim, tot cu mucilagiu de orez, morcov fiert, mar copt, insa sa nici n-auda. eh, gasesc eu o solutie. incercat bibe cu gaura mai mica, canuta fara cioc, cana de-a noastra, poate, poate, lingurita, nimic...dar nu ma las...cat despre fundulet, i-am luat sudocrem, ca am auzit ca e bun, insa tind sa cred ca bephanten-ul e mai eficace.
i-am luat servetele decongestionante de la dr. brown's s spre fericirea mea, nu mai chiraie cand o sterg la nasul. 2 zile am sters-o cu zewa softis si chiraia numa cand ma vedea cu ele in mana. acu sta
Lilly, multa sanatate. vad ca nu iarta pe nimeni viroza asta.
e super afara si nu putem iesi ce naspa. eu mi-am facut runda de iesire, am fost la 8 dimi la billa pe joooosss ca ramasesem, fara ceai si servetele umede si ca de obicei am venit cu 2 plase si mainile rupte dar am luat aer curat.
va pup
The cheese to my macaroni - Mufitza Ariana Elena
Cand eram mica, mica cat o furnica...
Dau petrecere
Ma vezi live aici
Acuma sunt mare
Uite asa am venit pe lume