LMA Clopotei de ian-feb 2008 in sarbatoare(196)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danonique spune:

MIRI eu am o mare problema cu Vanessa.Refuza sa faca la olita.Sta si cate un sfert de ora fara sa faca nimic.Nu vreau sa o terorizez dar cei din jur se uita tare dezaprobator cand vad ca are 3 ani si e tot cu pampers.Vara trecuta in Ro nu era zi sa nu ma intrebe cineva de ce nu face fata la olita.Deci fiecare mamica are piticii ei.lui Bruno de la Vanessa si salutari lui Sacha de la Abi.

Dana mami de Vanessa(08.03.2006)si Albert (20.12.2007)si 35+ http://bd.lilypie.com/3hFFp2.png
poze albert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellenuta spune:

danonique uite discutii despre bibe din plastic incasabil

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=120423&whichpage=1

O noua sperietoare: Bisphenolul A

Raspuns corect: Bisphenolul (sau Bisfenolul) A, prescurtat BPA, prezent in compozitia biberoanelor din plastic incasabil si suspectat in ultimul timp ca ar putea cauza probleme de sanatate.

BPA este folosit de vreo 50 de ani incoace la fabricarea (scuzati limbajul) policarbonatului si rasinilor epoxidice. Mai pe romaneste, policarbonatul este un plastic transparent, rigid, termorezistent si incasabil, din care sunt produse biberoanele pentru copii, diverse obiecte de vesela rezistente la microunde, recipiente pentru pastrarea alimentelor s.a. Rasinile epoxidice sunt aplicate, printre altele, in interiorul recipientelor si containerelor metalice, pentru a forma un strat antioxidant.

BPA poate migra, in cantitati foarte mici, din ambalaje in continutul acestora. Acest lucru se intampla cel mai des in cazul alimentelor conservate in recipiente metalice si, ceva mai putin, in alimentele pastrate in recipiente de policarbonat curatate frecvent cu detergenti puternici, utilizate pentru a pastra lichide acide, grase (cum sunt laptele sau sucurile de fructe consumate de bebelusi) sau la temperaturi inalte. Printre cei mai expusi la scurgerile de BPA sunt bebelusii hraniti cu formula de lapte lichida, pastrata in conserve metalice si administrata cu biberoane din policarbonat. Acestia pot ingera pana la 13 µg de BPA/kg de masa corporala/zi, fata de limita considerata sigura de 50 µg/kg/zi.

Atat plasticul policarbonat, cat si rasinile epoxidice sunt utilizate pe scara larga, astfel incat cea mai mare parte a po****tiei din tarile dezvoltate ajunge sa absoarba BPA in cursul vietii. Un studiu efectuat in SUA in perioada 2003-2004, pe un esantion de 2157 de persoane in varsta de peste 6 ani, a aratat ca aproape 93% dintre acestea aveau BPA in urina, cea mai mare concentratie fiind detectata la copii.

Periculos sau nu?

In organism, BPA actioneaza ca un estrogen slab, testele efectuate pe animale aratand ca pe termen lung, chiar si in doze mici, poate genera dezechilibre hormonale. Primul studiu care analizeaza efectele BPA la om a fost publicat in septembrie 2008 si a a aratat ca un nivel ridicat de BPA in urina este asociat cu boli cardiace, diabet si valori anormal de ridicate ale anumitor enzime hepatice. Studiul este insa unul preliminar, iar concluziile trebuie confirmate printr-un studiu longitudinal, care sa urmareasca efectele BPA asupra aceluiasi grup de indivizi pe parcursul unei perioade indelungate de timp.

In aprilie 2008, Canada a devenit primul stat care a clasificat BPA ca substanta toxica pentru sanatatea umana si pentru mediu si a interzis comercializarea biberoanelor care contin BPA. Totusi, autoritatile pentru sanatate si protectia mediului din SUA si din Uniunea Europeana considera in continuare ca nivelurile BPA la care suntem expusi in mod obisnuit nu sunt atat de ridicate incat sa constituie un pericol pentru sanatate.

Sa vedem, asadar, ce solutii practice stau la indemana parintelui bine informat (pe romaneste, ingrijorat):

Solutia nr. 1 – A la canadienne

Jos BPA-ul! Kaput! Afara! Aruncam toate recipientele din recuzita copilului, eventual si din a noastra, care contin policarbonat. In general sunt marcate pe spate cu simbolul de reciclare si cifrele 03 sau 07 (sau PC, de la policarbonat).

Inlocuim cu biberoane si canite din plastic polipropilen, material considerat sigur. Cel putin deocamdata... cine ne poate garanta ca la anul n-o sa se descopere ca si polipropilenul contine cine stie ce substanta din cauza careia copilului ii vor creste nu doua, ci patru capete? Si sapte cozi.

Cum recunoastem biberoanele sigure? Daca nu poarta deja vreo inscriptie “BPA free”, cautam simbolul de reciclare si cifra 05 (sau insemnul PP), si suntem atenti ca plasticul sa fie semiopac sau colorat (spre deosebire de policarbonat, care este perfect transparent).

Ca sa inlaturam orice risc, tinem cont de faptul ca BPA poate fi deja prezent in formula de lapte, inca dinainte ca aceasta sa ajunga in contact cu biberoanele. Asadar, evitam formulele de lapte (mai ales lichide) conservate in recipiente metalice, in favoarea celor lichide ambalate in pastic sau sticla, respectiv a formulelor de lapte praf ambalate intr-un amestec de carton si metal.

MARCI: Adiri, Born Free, Green to Grow, MAM, Medela, Nuby (gama Natural Touch BPA Free), Nuk (biberoanele Active Cup), Zo-li

Solutia nr. 2 – Sticla

Ne intoarcem la un material testat nu in 50, nici in 200, ci in cateva mii de ani: sticla. Toate bune, netoxice si frumoase, insa un biberon de sticla in mainile unui bebelus ceva mai mare nu-i chiar un obiect inofensiv. Doar plasticul ala INCASABIL n-a fost inventat el degeaba. Alt dezavantaj: biberoanele de sticla sunt grele, si din motivul asta nici nu prea se fabrica in volum mai mare de 250 ml.

MARCI: Baby Nova, Bebe Confort, Chicco, Nuk

Solutia nr. 3 – Calea de mijloc

Suntem proaspeti proprietari de set complet de biberoane nou-noute, din policarbonat, si nu prea ne trage inima sa le aruncam. Tinem cont totusi de faptul ca incalzirea laptelui direct in biberon favorizeaza eliberarea de BPA si urmam recomandarile Academiei Americane de Pediatrie: nu fierbem biberoanele de policarbonat, nu le folosim pentru a incalzi laptele sau apa la cuptorul cu microunde si nu le spalam niciodata la masina de spalat vase.

Elena de Eva Maria (14.01.2008) + 8+

Eva creste mare
Eva
www.youtube.com/user/ellena2006" target="_blank">Eva filmulete

papa bun

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202008&page=10" target="_blank">Participam la concurs ell1 si ell2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danonique spune:

ELLENUTA .Eu recunosc ca mai am prostul obicei de a incalzi laptele in microunde.Oricum trebuia sa cumpar biberoane noi asa ca voi alege unele care sa nu contina bisphenol A.Sper sa nu arunc banii degeaba si sa nu le accepte piticii.

Dana mami de Vanessa(08.03.2006)si Albert (20.12.2007)si 35+ http://bd.lilypie.com/3hFFp2.png
poze albert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stancutza spune:

Neata zuzici...

Uf, Cretulina trece prin momente grele...iti urez multa putere, sa treci peste perioada asta, si optimism in asteptarea fratiorului dorit pentru Mariuca!

Irina, nici tie nu iti e usor, cred ca e bine sa asculti sfatul doctorului in situatia ta, e o recomandare medicala la urma urmei. Incearca sa te gandesti ca sigur o sa reusesti sa il intarci pe Mateias, indiferent cat va dura. Si eu vroiam sa iti spun acum cateva zile sa nu ii mai arati nici un bibe daca le uraste, ci sa ii dai lapticul in piure cu cereale, cu lingurita . El nu a papat pana acum lapte cu cereale? Sofiei ii plac mult cele de orez simple de la Nestle, sunt fine si au gust de vanilie, eu le prefer insa pe cele bio de la Milupa, dar nu sunt asa gustoase.

Sau incearca sa ii dai un laptic din acela cu gust de... poate merge asa, si dat cu lingurita / cana / paharul, nu cu bibe. Nu te descuraja, incearca sa fii tu relaxata, ca asa o sa mearga mai repede!

Dau si eu strigare: NATALIA, GABRITTZA, CATI, GATTA, LUIZA, ANANDREI, ANCA.B, MONICAA, MISCUNEA, HONEY, TINNA????

Nicole, si la noi somnul de zi incepuse sa fie o problema mare, adormea doar in brate si dormea putin. Dar intr-o zi, acum vreo luna, a reinceput sa adoarma singura. Secretul in cazul Sofiei a fost sa-i fac din patut un loc agreabil, cu jucarii, nu locul unde "trebuie sa doarma". Ii distrageam atentia cand o puneam in pat, aratandu-i carticelele ei si plecam repede din camera - si incepand de atunci adoarme singura, "citind". Nu e obligatoriu sa mearga si in cazul vostru, dar...

Apropo de bibe non-toxice, eu tocmai am gasit o firma care imi place mult, Japlo se numesc, sunt britanici, mai ieftini ca Avent, si au un bibe mare de 360 ml cred. Ei spun pe eticheta ca bibele nu contine bisphenol. In rest, bibele de sticla de la Chicco il avem de cand era Sofia bebe mic, a suferit n fierberi si izbiri de parchet / gresie si inca rezista :-)

Stancutza, de Sofia Elena - 21.01.2008

Poze
www.youtube.com/profile_videos?user=stancutza78" target="_blank">Filmulete
Povestea nasterii Sofiei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui danonique

Ieri am vazut un reportaj despre biberoanele cu bisphenol A si m-am hotarat sa arunc tot ce am prin casa si sa cumpar altele.Nu m-am hotarat inca de la ce firma sa cumpar dar mi-am propus ca azi sa studiez mai amanuntit ofertele si sa comand ptr toata gasca.Am citit ca si cei de la Avent au inceput sa faca biberoane fara bisphenol A dar inca nu se comercializeaza in FR.Am mai intrebat si la odisee dar nu prea stie nimeni mare lucru.Si autoritatile sunt destul de evazive in exprimarea unor opinii clare.Voi ce parere aveti?

poze albert

Uite, spre rusinea si intru ignoranta mea habar n-am ce e ala bisphenol ...dar suna ingrjorator din ce zici tu acolo. Dar scrie pe undeva pe biberoane? Ca eu n-am vazut nimic.

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eladea2005 spune:

Citat:
citat din mesajul lui aweya

Am citit tot ce ati scris, am vazut poze, dar nu am mai avut puterea sa raspund. Incerc sa o fac cat de cat in seara asta...

Eladea felicitari si tie pentru burtica! Sa ai parte de 40 saptamani usoare si un bebe sanatos si frumos ca Eric!

Trimit mesajul ca mi-e frica sa nu-l pierd si revin!

Nicole-mami de Mihai Alexandru (26.01.2008)

Neata!

mersi mult pt urari, Nicole..doamne ajuta...
cat despre articolul respectiv legat de biberoan, il citisem undeva...noi tot Nuk folosim de mici... e adevarat ca le-am mai si fiert/oparit...offf...nici nu mai stii ce sa crezi...ce sa cumperi...

Andreea si Eric, cel mai dulce ingeras (9 decembrie 2007)

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202008&page=9" target="_blank">ERIC IN CONCURS (pozele ela1 si ela2)...

ERIC IN 2009...
www.onetruemedia.com/shared?p=75b19b17740aa34e16575b&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> Eric la aproape 1 anisor...
ERIC

PRINTESA EMMA ARE NEVOIE DE AJUTORUL NOSTRU...
HAIDETI SA-L AJUTAM PE TEO

http://b2.lilypie.com/gAmbp2.png

Esti mereu cu mine, in suflet, in gand..oriunde ai fi...pentru totdeauna...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aweya spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ellenuta

neata zuzicute

poftiti la sau ceiuturi calde cu miere si lamaie!!

eu azi parca sunt un pic mai vie, ca sa spun asa .. ultimele zile m-am simtit cam rau, cred ca mai rau ca la eva .. macar atunci aveam un pic greata dupa-amiaza si atat .. acum m-a tinut de dimineata pana seara .. in fine ..

jelimoni uff .. maselutele in chinuiau pe roberticul mic si scump .. nu-l forta cu papa ca mai rau faci, lasa-l ca o sa-si revina el. piticul

miri te admir sa stii! sper ca atunci cand va veni bb2 sa fiu macar pe jumate asa cum esti tu .. pe bune! cat despre bruno .. sunt copii care vorbesc mai tarziu, care invata sa se imbrace mai tarziu .. nu-ti fa griji. si fetita nasilor mei a inceput sa vb la 3 ani iar de imbracat/incaltat inca nu o face singura si e o fetita perfect normala si desteapta!

nicole relax mami .. suntem in aceeasi barca, ca sa spun asa .. lasa-l ca o sa-si revina el cu somnicul .. ai incercat sa stai langa el pana adoarme .. sau sa-l lasi in patut si sa mergi din 5 in 5 minute la el sa-i spui ca trebuie sa faca nani etc etc? stiu e ca frustrat ca nu mai apuci sa faci nimic dar .. nu avem ce face .. sunt sigura ca o sa-si revina ei.

Elena de Eva Maria (14.01.2008) + 8+

Eva creste mare
Eva
www.youtube.com/user/ellena2006" target="_blank">Eva filmulete

papa bun

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202008&page=10" target="_blank">Participam la concurs ell1 si ell2

Elle multumim de cafea
Imi pare rau ca nu te simti prea bine, dar lasa, mai este un pic si trece. Iar legat de somn, credeam ca sunt singura, dar vad ca mai sunt clopoteii care dorm greu. Iti dai seama ca am incercat si metodele astea, dar nu a tinut. De fapt, inainte de perioada asta, el asa adormea: il puneam in pat, ma asezam langa el, ii dadeam bibele cu ceiut sii pana sa-l termine adormea.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui aurel_cris

NICOLE multumim de urari,nici Bianca nu mai vrea sa serveasca somnul dupa amiaza,am stat si o ora jumatate cu ea nimic,daca o las in patut isi face de lucru tot nu doarme.Dar si cand dormea nu ma era mai mult de o ora jumatate.Despre cum doarme noaptea nu mai vreau sa povestesc ca ma apuca plansull.Noi cu somnul am stat prost de cand sa nascut,alte probleme nu am avut.
ELLE ma bucur ca esti mai bine
Eu azi am un examen,ultimul si scap.

Cristina deBianca Maria 4.03.2008
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202008&page=4" target="_blank">Avem pozici la concurs au.1 si au.2
Bianca
Cum cresc eu

Primul 18.11.08 Al doilea 5.12.08

Cris si bafta multa la examen!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui danonique

MIRI eu am o mare problema cu Vanessa.Refuza sa faca la olita.Sta si cate un sfert de ora fara sa faca nimic.Nu vreau sa o terorizez dar cei din jur se uita tare dezaprobator cand vad ca are 3 ani si e tot cu pampers.Vara trecuta in Ro nu era zi sa nu ma intrebe cineva de ce nu face fata la olita.Deci fiecare mamica are piticii ei.lui Bruno de la Vanessa si salutari lui Sacha de la Abi.

poze albert

Si Marc e in club! Oala o cere dupa ce a facut si daca ii spun "fii atent, sa-mi ceri oala inainte sa faci", el raspunde, "pai inca nu am facut". Da' nu mai am nervi, il las, ca doar n-o ajunge la scoala cu pampers.

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui stancutza

Neata zuzici...

Nicole, si la noi somnul de zi incepuse sa fie o problema mare, adormea doar in brate si dormea putin. Dar intr-o zi, acum vreo luna, a reinceput sa adoarma singura. Secretul in cazul Sofiei a fost sa-i fac din patut un loc agreabil, cu jucarii, nu locul unde "trebuie sa doarma". Ii distrageam atentia cand o puneam in pat, aratandu-i carticelele ei si plecam repede din camera - si incepand de atunci adoarme singura, "citind". Nu e obligatoriu sa mearga si in cazul vostru, dar...

Stancutza, de Sofia Elena - 21.01.2008

Poze
www.youtube.com/profile_videos?user=stancutza78" target="_blank">Filmulete
Povestea nasterii Sofiei

Mi-ai dat o idee buna, pentru ca asa adormea si el cand era mai mic...am s-o incerc din nou. Multumesc

Mergi la inceput