Burtici fericite de septembrie-octombrie 2009(17)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Angela Panduru spune:

Bunafetelor voi faceti sau ati facut DT?medicul meu nu prea este de acord cu acest test si ieri mi-a fost recomandat de altcineva sa-l fac si am fost atat de stresata ca nu stiam ce sa fac si azi a fost ultima zi in care il puteam face si acum parca am mustrari de constiinta ca nu m-am dus sa-l fac ,dar eu eram convinsa ca bebele meu trebuie sa fie sanatos si o sa fiedar al meu medic mi-a facut programare in data de 12 sa-mi faca morfofetala (sper ca am scris bine)dar nu stiu daca la asta se vad malformatii,sondrom down si altele ?se mai face triplul test daca nu am facut dublu test?
va doresc sarcini usoare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns creata2008 spune:

Eu voi face doar triplu test, dublu nu-l fac. Se pot face si separat sau amandoua. Am zis acum cateva pagini. DT-ul e mai simplu decat TT. La aceste teste se calculeaza statistic - nu sunt teste de diagnostic - care este probabilitatea ca bebelusul sa aiba diverse boli. Adica sindromul down, trisomia 21 si, daca nu ma insel, spina bifida. Dar de ultima nu sunt sigura.

Daca statistic exista sanse ca bebelusul sa aiba vreo boala, atunci ti se recomanda intai amniocenteza. Adica ti se ia din lichidul amniotic si se verifica in laborator.

La morfofetala de trim. 2 se vad malformatii de ordin cardiac, daca sunt probleme la principalele organe interne, la membre, la cap. Este, dupa parerea mea, cea mai importanta analiza, care nu ar trebui sa lipseasca in sarcina.

Se poate face si morfo de trim. 1 si de trim. 3, dar la prima nu s-ar vedea prea multe, deoarece nu sunt toate organele formate, iar la ultima, ar da prea multe erori datorita faptului ca undele se reflecta in oase si nu se mai vad bine organele, ca e deja copilul mare. La aceasta analiza, morfo fetala de trim. 2, ti se poate recomanda avort medical.

Sper ca te-am ajutat!

Citat:
citat din mesajul lui Angela Panduru

Bunafetelor voi faceti sau ati facut DT?medicul meu nu prea este de acord cu acest test si ieri mi-a fost recomandat de altcineva sa-l fac si am fost atat de stresata ca nu stiam ce sa fac si azi a fost ultima zi in care il puteam face si acum parca am mustrari de constiinta ca nu m-am dus sa-l fac ,dar eu eram convinsa ca bebele meu trebuie sa fie sanatos si o sa fiedar al meu medic mi-a facut programare in data de 12 sa-mi faca morfofetala (sper ca am scris bine)dar nu stiu daca la asta se vad malformatii,sondrom down si altele ?se mai face triplul test daca nu am facut dublu test?
va doresc sarcini usoare

Creata 1 cu Creata 2 si bebe 2 pe drum (11+)
NOU!! Poze in studio
Poze Mariuca
www.youtube.com/profile_videos?user=uic9999" target="_blank"> Filmulete Mariuca
NOU! Blogul Creata la patrat
Povestea nasterii
Cum creste Mariuca
Maria Ilona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gugushtiuc spune:

Creatza, e bine ca e sange maro si nu roshu. Pt noi, care suntem deja mame, nu prea mai functioneaza interdictia de ridica greutati. Poate daca te ajuta cineva sa poti sta putin linistita si sa iei utrogestan(dar asta banuiesc ca ti-a spus deja dr). Eu ma gandesc cu groaza la ce ma asteapta cu LUca pt ca nu are cine sa ma ajute, iar el face parte din categoria "pietroi" ca are 13 kile mari si late.

GUGU de LUCA 19.12.2007 si 4+

www.flickr.com/photos/12054829@N04/?saved=1" target="_blank">poze LUCA, alias "FOMILA"

POZE BOTEZ-PETRECERE 19.01.2008

poze

LUCA 1 anisor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxxy80 spune:

Sigur ne vedem. O sa-mi placa oricum de tine si de pitica ta. Eu sunt deja grasa, dar e fie-meu slab si frumos si pentru mine . De trecut mie nu are ce sa-mi treaca pt ca nu am stiut ce sunt alea greturi (o singura data s-a intamplat dar am uitat imediat).

Citat:
citat din mesajul lui claucia

Buna dimineata,

Kiki, condoleante, ai spus frumos ca s-a dus, dar 2 vieti vin. Asa este viata si oricat incercam sa intelegem nu cred ca reusim si tot timpul ne ia prin surpindere din pacate. Daca te gandesti frumos la ea si il rogi pe Doamne Doamne sa o primeasca la El, atunci stii unde este si unde sa vorbesti cu ea cand ai nevoie...si eu ma gandesc la ambele mele bunici si la cei doi bunici, toti s-au dus dar am si avut parte de ei mare parte din viata mea.

Am fost la dr cu Alessiuta mea, exact cum banuiam, se suprainfectase/complicase situatia daca in 4 zile de antitermice nu era mai bine, ba chiar un pic mai rau. Am primit si noi Augumentin (solutie) cu picaturi de nasuc si sinupret pentru tuse.
Azi noapte a dormit mult mai bine, dupa ce aseara am atacat-o cu batista bebelusului si i-am curatat nasucul bine de tot. Nu a mai tusit si a dormit si ea bine. Sper sa mearga spre bine acum pt ca sambata are un "event" si anume mergem la o zi de nastere (face 2 ani baietelul) la Macdonalds, dureaza o ora si jumatate si e in miezul zilei

Bubu, felicitari de 1000 de ori pentru sarcina, ia-o ca atare si bucura-te de fiecare moment, ia fiecare zi la rand, euforia va mai trece un pic ca nu prea ai ce face acum timp de 9 luni. Vorba aia, am ramas gravida, si acum? si acum nimic stai. E, nu chiar asa, mai sunt evenimente, dar nu zilnice, asa ca asteapta cu nerabdare de exemplu...eco de 12-14 saptamani, e super fun la eco de masuratoare. Stai si nu faci nimic, te uiti la bebe.

Mangagirl, eu am luat dicarbocalm toata sarcina trecuta, si Rennie, din cate stiu eu (si pe atunci, fiind prima sarcina ma interesam la fiecare chestie mica mica si ma ambalam pt tot ). Si sora mea care e medica si care a fost gravida odata cu mine, avea arsuri mari (spre sfarsitul sarcinii cam toate o sa avem maricele), si a luat si ea dicarbocalm si rennie. Eu mai rar, dar am luat.

In alta ordine de idei, am racit si eu. sunt stranutacioasa si cu servetele/prosop hartie la indemana dar cu veselie si ma simt bine asa per total, mai ales ca nu am de ales intre diversele medicamente pe care le voi lua pt ca ...nu iau nimic.
Sper sa imi treaca, am inteles ca vine si primavara, astazi soare si 10 grade, spre sfarsitul saptamanii chiar 15 si la sfarsit de martie 25! Ce zici Roxxy, punem de o intalnire dupa ecografiile de rigoare? dar in timp, sa nu ma fac grasana, sa iti mai placa de mine cu toata lumea adica, poate trec si greturi pana atunci, mai avem 3 saptamani, trec si starile de rau.

Va pupam

Clau 11+ si Alessia Maria 13 iulie 2007

poze cu noi

Roxxy, mami de Matei scump si drag (29.11.2007) si o super fericita 12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaconda2 spune:

Am fost si noi azi la eco . fata mea (ca vreau fata...) dadea din manutze ! are 2,5 cm si 175 bpm . azi am facut 9 sapt .
mi-a zis dr sa-mi fac programare ptr morfofetala , peste 5 sapt , adica s-o fac la 14 sapt . nu e tarziu ? eu stiam ca pe la 12 sapt se face ..

9 +

bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diamar78 spune:

Noi cred ca nu o sa avem parte de concediu pt ca pe 26 mai trebuie sa ma intorc la serviciu si nu am cum sa-mi iau concediu prin iunie-iulie. Cel mai rau imi pare de cel mic ca zilele trecute ne-am uitat peste pozele de la mare si a inceput sa-mi spuna sa-l imbrac sa mergem la mare. Degeaba am incercat sa-i explic ca marea e departe, ca se merge cu trenul multe ore(12), el nu si nu "braca mami, mare".

9+ si mamica strengarului David 25.05.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxxy80 spune:

Cretule, exact asa am patit si eu, absolut identic, numai ca la mine petele maro au fost insotite si de dureri puternice de mijloc, de fapt ma durea noada rau de tot. Eu am fost absolut sigura ca mi s-au tras de la ridicatul in brate a lui Matei. Dat fiind faptul ca ma simteam excelent (nu tu greturi sau alte alea), parca si uitam ca sunt gravi si eram viteaza cu Matei in brate. Am fost norocoasa ca mi s-a retras in 5 zile hematomul care se formase acolo. Ideea e ca acum nu-l mai ridic decat in scaunul de masa, chestie de 2 secunde, doar atat.

Dat fiind faptul ca nu ti-a curs sange rosu si mult inseamna ca nu e grav, dar te-ar ajuta f mult daca zilele astea ti le-ai petrece mai mult in pozitie semi-orizontala in pat sau pe canapea. Stiu ca e f greu cand ai un copil mic in casa, dar poate reusesti.

Roxxy, mami de Matei scump si drag (29.11.2007) si o super fericita 12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danuta1979 spune:

Apropos de teste...eu o sa le fac pe toate. sapt viitoare- luni DT la Medicover, martea viitoare luat sange pt DT, marti peste 2 sapt la dr mea la Bucur eco morfologie trim 1 cred. Nu stiu. Eu ma duc cuminte unde ma trimit toti :)

Dana 11+

http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Dana&year=2009&month=9&day=21&babycount=1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns creata2008 spune:

Morfofetala de trim. 2 se face intre saptamanile 18 si 22.

Citat:
citat din mesajul lui anaconda2

Am fost si noi azi la eco . fata mea (ca vreau fata...) dadea din manutze ! are 2,5 cm si 175 bpm . azi am facut 9 sapt .
mi-a zis dr sa-mi fac programare ptr morfofetala , peste 5 sapt , adica s-o fac la 14 sapt . nu e tarziu ? eu stiam ca pe la 12 sapt se face ..

9 +

bebe

Creata 1 cu Creata 2 si bebe 2 pe drum (11+)
NOU!! Poze in studio
Poze Mariuca
www.youtube.com/profile_videos?user=uic9999" target="_blank"> Filmulete Mariuca
NOU! Blogul Creata la patrat
Povestea nasterii
Cum creste Mariuca
Maria Ilona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimika spune:

[quote]citat din mesajul lui anaconda2

9 +

Tutu recomanda morfofetala la limita de sus a perioadei. Adica la 14 saptamani. Probabil pentru ca e BB mai mare si se vede mai bine...Eu fac saptamana viitoare, pe 10 martie.
I-am vazut si eu pe bebici ieri. Unul dansa si unul dormea. Mi-a reconfirmat dr. ca o sa facem amnio dupa 16 saptamani. In cazul acesta va dati seama ca eu am scapat de grija dublului sau triplului test. Ceea ce stiam eu este ca: dublu test depisteaza mai putine malformatii insa este mai exact (atat cat poate fi) iar triplu test detecteaza mai multe malformatii dar are rata mai mare de eroare.

12+
Grasii mei iubiti

Mergi la inceput