Burtici fericite de septembrie-octombrie 2009(17)
Raspunsuri - Pagina 12
adimercedes spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui creata2008 Hello, hello! La vara vroiam sa mergem din nou in Grecia, in Peloponez, in vacanta, intre 4 si 14 august. In conditiile in care eu voi naste la sfarsitul lui septembrie, a picat calatoria. Acum ne reorientam pentru munte in iunie si pentru mare in iulie. Voua vi s-au dat planurile peste cap cu concediile? |
Creato, noi aveam in plan sa mergem in August la schi pt o saptamana... Am fost si anul trecut pe un weekend si a fost super!!! Insa eram cu Lisa si era micuta si am facut cu randul pe partie. Acu' 2 ani eram cu burta imensa la vremea aia. Asa ca poate la anu', cine stie?! Important e sa fim sanatosi.
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." --- Albert Einstein
"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."
Povestea obtinerii primei sarcini
Lisa 01.10.2007
Samburel' 17.10.2009
adimercedes spune:
| citat din mesajul lui MangaGirl buna seara fetelor, am si eu o intrebare...am niste dureri de stomac fantastice, parca am o gaura in cosul pieptului. Eu cam stiu de la ce mi se trage, dupa cum spuneam am avut helicobacter pylori si a fost cumplit, multe urgente in miez de noapte, dureri de nu mai puteam sa dorm. atunci luam omeprazol...dar acum...exista ceva pansament gastric pe care l-as putea lua safe? azi m-a durut stomacul de azi dimineata si pur si simplu nu mai pot. imi vine sa plang si daca ma tine asa si nu ma mai lasa, ce ma fac? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() MangaGirl :-) 9+ |
MangaGirl, intru si eu in clubul celor cu dureri de stomac. Eu le am de multa vreme, o perioada am scapat, acum recent m-au luat din nou, inca dinainte de a ramane insarcinata. Mi-am facut si test pt Helicobacter, ba l-am rugat pe dr sa imi mai dea sa il fac o data (l-am facut din sange si din "blow" test
Eu stiam ca si maslinele ajuta, mai ales daca inghiti si samburele.
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." --- Albert Einstein
"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."
Lisa 01.10.2007
Samburel' 17.10.2009
x_ggg spune:
Dr a zis ca dupa UM, DPN ar fi 11.10.2009, biometric este 22.10.2009 si ca de acum inainte vom merge cu 22.10.2009.
Imi iubesc copilul ... abia astept sa te tin in brate, BEBE!!!!!
7+
adimercedes spune:
| citat din mesajul lui kiki_cri Buna dimineata! Ieri am avut o zi groaznica...am aflat ca amurit bunica mea...da, bunica cu care am stat in casa 20 si ceva de ani si care mi-a fost a doua-a mama...stiu ca asa e viata si e cursul naturii, dar nu imi vine sa cred ca nu o sa o mai vad niciodata. Am plans foarte mult ieri, sper sa nu ii afecteze pe bebeii mei, am incercat sa ma calmez dar era foarte greu...acum de dimineata am o fata de arca sunt batuta...arat ORIBIL...sper sa treaca odata si asta... Va si imi cer scuze daca v-am indispus...dar simt nevoia sa povestesc si cu voi asta...KIKI 9+ |
kiki_cri, condoleante si D-zeu sa o odihneasca in pace!
Pupici la bebei

Lisa 01.10.2007
Samburel' 17.10.2009
adimercedes spune:
Detalii clinica Vienna pt amniocenteza
Clinica este Fetomed, www.fetomed.at, sediul Dobling. A costat in jur de 1600-1800, numai analiza.
Colega de la odiseea trecuta a facut eco la Iosup si i-a zis ca e TN 4 cm si ca e o pb. A facut 5 eco si 5 TT de fapt, 3 rele si 2 bune.
Citez: "Nu am facut amnio in Ro pentru ca mi-a fost frica, o amica a sotului a pierdut sarcina exact atunci din pricina de amnio. Apoi am mers cu X la Predoiu care e totusi cel mai bun de la noi, si cand am auzit ca pe ea au intepat-o de 2 ori am fugit mancand pamantul si am plecat la Viena. Medicul meu mi-a zis ca la Viena e sigur si rezultatul e cert.
Cam asta a fost, mai degraba am avut eu pitici pe creier si am facut ce aveam nevoie sa ma linisteasca. Dar a fost perfect acolo, nu am ce zice."
Cine si daca mai aveti nevoie de detalii, va rog dati-mi PM, ca risc sa pierd mesajele din cauza volumului mare si a repeziciunii cu care scrieti
.
Lisa 01.10.2007
Samburel' 17.10.2009
Ellenuta spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui gugushtiuc
ai dreptate, ii avea albastri si desi am sperat sa ramana asa, ca ai lui tati, s-au facut caprui. defapt Luca nu prea a luat nici o trasatura de la tati(doar putzulica GUGU de LUCA 19.12.2007 si 4+www.flickr.com/photos/12054829@N04/?saved=1" target="_blank">poze LUCA, alias "FOMILA" POZE BOTEZ-PETRECERE 19.01.2008 poze LUCA 1 anisor |
asa ii avea si eva cand era bb mic .. albastri si superbi .. acum s-au inchis .. sunt un caprui-verzui ..
tati are ochii albastri-verzi si i-am promis o mama de bataie daca bb2 nu ia ochii lui ..
Elena
de
Eva Maria (14.01.2008) +
8+Eva creste mare
Evawww.youtube.com/user/ellena2006" target="_blank">Eva filmulete
papa bunwww.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202008&page=10" target="_blank">Participam la concurs ell1 si ell2
adimercedes spune:
| citat din mesajul lui monica_dicut ramo, nu vreau sa te superi pe mine dar vreau sa spun ceva legat de pruritul in sarcina. Daca nu as fi trecut prin asta nu as scrie. Pruritu poate fi o stare normala a sarcinii dar poate fi si ceva ce indica o problema. La mine de exemplu era unul din semnele care indicau problema pe care o aveam respectiv acel ficat gras de sarcina. Prin urmare pruritul poate indica o problema a ficatului. Ceea ce nu este chiar bine. DEci daca aveti mancarimi si in alte parti decat pe burtica (fiind vara, burta mare e intr-un fel normal) sfatul meu este sa mergeti si sa spuneti doctorului. Insistati sa va dea niste analize banale de facut. Eu i-am zis si mi-a raspuns sa ma spal mai des ![]() (va dati seama ca faceam 2-3 dusuri pe zi fiind luna iulie-august) insa asociat cu celelate simptome pe care le aveam puteau da de gandit. Insa nu i-a pasat. Trebuia doar sa-mi dea niste analize banale de facut. Nu va suparati pe mine, inca o data va rog, dar sincer, am o experienta prin care nu imi doresc sa treaca nimeni si de aceea v-am spus. Danuta ![]() ![]() ![]() Sa ne aduci vesti frumoase ![]() POZNICI CU NOI Toate se intampla in viata cu un scop. Nu trebuie sa intrebam "de ce", trebuie doar sa ridicam capul si sa mergem inainte Monica 11+ Mamica de INGERAS in ceruri ![]() Si minunea bebe 2 din burtica ![]() Doamne ajuta sa ne nastem sanatosi ![]() O noua viata |
Monica, am citit povestea ta. Trist. Imi pare rau. D-ne ajuta.
Ce ai avut tu cred ca se numeste pre-enclampsie severa si se poate declansa cu pre-enclampsie usoara, simptome ca cele pe care le-ai descris tu, nu mai repede de a doua jumatate a sarcinii, de la 20 de sapt in sus. Simptomele ce indica pre-enclampsia sunt tensiune mare brusc, retentie de apa, proteine in urina, ameteli etc. 7% din femei sunt afectate si trebuie intervenit pt a nu evolua in ceva grav, cu risc major pt viata mamei si a fatului, coma etc. In pre-enclampsie se reduce fluxul de sange spre placenta si de aceea fatul e supus riscului in primul rand.
Scuze, detaliile astea nu le-am dat pt tine, ci pt fetele itneresate. E important sa stie fetele cum se numeste afectiunea asta, PRE-ENCLAMPSIE, ca sa stie sa urmareasca simptomele suspecte si sa stie sa zica medicilor ce suspecteaza ele. Uneori e bine sa exagerezi medicilor simptomele tale, pt a-i urni.
Pt mai multe detalii pt cele interesate, intrati www.desprecopii.com/info.asp?id=1221" target="_blank">aici pt articol DC sau google it
Lisa 01.10.2007
Samburel' 17.10.2009
ramsan spune:
Hihihi... si Rares al meu a avut de la nastere pana pe la 6 luni niste ochisori albastri albastri ca ai lui taica-su. Si asa... deodata s-au transformat in niste ochisori verzi verzi superbi cum nu avem nici unul dintre noi doi (cred ca genele familiilor noastre au avut ceva mai multe de spus in asta).
Sa va spun o faza: il nasc eu pe Rares si pentru ca nu il vazusem ci doar il simtisem si auzisem, dupa prima mea intrebare "ce e?" a doua a fost "si ce culoare au ochii?" Acum pot sa fac si o fetita cu ochii caprui ca tot frumoasa va fi ![]()
Oricum are si niste gene lungi si sunt sigura ca va fermeca multe fete 
Ramona
Bebita din burtica 9+
Rares - puiutul mamei (8 nov. 2006)
monica_dicut spune:
adi, n-a fost preeclampsie. Initial mi s-a spus Sindrom hellp (care e forma suprema a preeclampsiei) dar problema este ca nu aveam tensiune. Tensiunea mea era 12 cu 6/7. Multe din simptome au fost la fel. Fluxul sanguin spre placenta care a creat noduri pe cordon etc. La mine a fost mare nuamrul de leucocite, fibrinogen scazut, bilirubina mare parca, trombocite normale. La Hellp (preeclampsie) sunt extrem de mari trombocitele. Iti spun asta pentru ca dupa nastere am ajuns la spital la Giulesti la un dcotor care era specializat pe preeclampsie si hellp. Si ne-am dus cu analizele si cu tot si i-am explicat ce si cum si ne-a spus ca sigur nu a fost hellp. Ca nu isi da cu parerea ce a fost dar sigur nu a fost hellp (si nici preeclampsie)
Din cate mi s-a spus a fost asta www.emcb.ro/article.php?story=2006042716085929&mode=print" target="_blank">DISTROFIA ADIPOASA ACUTA HEPATICA DE SARCINA
Ca idee daca vreti sa citi, tot asa, pentru linistea voastra si pentru a elimina o eventuala problema.
Si ai dreptate ca atat preeclampsia cat si hellp cat si aceasta steatoza hepatica se declanseaza dupa 28 de saptamani, adica in trimestrul 3 de sarcina. Daca se desopera din timp sansele de supravietuire mama si copil sunt maxime. De aceea ma repet ca orice va supara spuneti doctorului, exagerati, orice vreti voi numa sa fiti linistite. Complicatii si boli in sarcina din pacate sunt multe si numai un doctor care isi da interesul poate descoperi din timp si salva.
POZNICI CU NOI
Toate se intampla in viata cu un scop. Nu trebuie sa intrebam "de ce", trebuie doar sa ridicam capul si sa mergem inainte
Monica
11+
Mamica de INGERAS in ceruri 
Si minunea bebe 2 din burtica 
Doamne ajuta sa ne nastem sanatosi 
O noua viata
adimercedes spune:
| citat din mesajul lui monica_dicut adi, n-a fost preeclampsie. Initial mi s-a spus Sindrom hellp (care e forma suprema a preeclampsiei) dar problema este ca nu aveam tensiune. Tensiunea mea era 12 cu 6/7. Multe din simptome au fost la fel. Fluxul sanguin spre placenta care a creat noduri pe cordon etc. La mine a fost mare nuamrul de leucocite, fibrinogen scazut, bilirubina mare parca, trombocite normale. La Hellp (preeclampsie) sunt extrem de mari trombocitele. Iti spun asta pentru ca dupa nastere am ajuns la spital la Giulesti la un dcotor care era specializat pe preeclampsie si hellp. Si ne-am dus cu analizele si cu tot si i-am explicat ce si cum si ne-a spus ca sigur nu a fost hellp. Ca nu isi da cu parerea ce a fost dar sigur nu a fost hellp (si nici preeclampsie) Din cate mi s-a spus a fost asta www.emcb.ro/article.php?story=2006042716085929&mode=print" target="_blank">DISTROFIA ADIPOASA ACUTA HEPATICA DE SARCINA Ca idee daca vreti sa citi, tot asa, pentru linistea voastra si pentru a elimina o eventuala problema. Si ai dreptate ca atat preeclampsia cat si hellp cat si aceasta steatoza hepatica se declanseaza dupa 28 de saptamani, adica in trimestrul 3 de sarcina. Daca se desopera din timp sansele de supravietuire mama si copil sunt maxime. De aceea ma repet ca orice va supara spuneti doctorului, exagerati, orice vreti voi numa sa fiti linistite. Complicatii si boli in sarcina din pacate sunt multe si numai un doctor care isi da interesul poate descoperi din timp si salva. POZNICI CU NOI Toate se intampla in viata cu un scop. Nu trebuie sa intrebam "de ce", trebuie doar sa ridicam capul si sa mergem inainte Monica 11+ Mamica de INGERAS in ceruri ![]() Si minunea bebe 2 din burtica ![]() Doamne ajuta sa ne nastem sanatosi ![]() O noua viata |
Monica, am inteles. Nu stiam detaliile analizelor tale si dupa anumite simptome mi s-a parut a fi preenclampsie.
Dar eu n-am inteles o chestie. Unde era medicul tau care iti urmarea sarcina? Nu te-ai dus prima data la el? Ce s-a intamplat de fapt?
Lisa 01.10.2007
Samburel' 17.10.2009