Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (281)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Yaia spune:

Citat:
citat din mesajul lui melaniatud

Eu sunt tare suparata ca Tudor nu mananca la pranz ba mai nou incepe sa planga daca nu ii ofer ceva ce vrea el...mancare gatita nici gand.
Am incercat toate metodele: i-am schimbat locul de luat masa, i-a dat soacra mea sa manance, l-am dus cat mai mult afara sa aiba pofta de mancare, l-am asezat langa noi la masa cat am mancat ...nimic nu merge si facem 3 sapt de greva foamei la pranz.
Intr-o zi l-am tinut nemancat de la 9 dimineata pana la ora 17 si tot nu a vrut mancare facuta de mine, a refuzat de fiecare data cand ii ofeream ...

La mare cautare sunt borcanelele la pranz....cred ca pofta de mancare are pt ca mananca 2 mere cu biscuit, iaurturi, banana cu branza si avocado sau para cu branza, gris cu lapte, branza topita si paine prajita sau biscuiti.
Eu sunt la capatul puterilor....am o stare groaznica de nervi si deznadejde...nu inteleg ce gresesc si nu il inteleg nici pe el....
imi ramane sa ii fac niste analize si sa intreb dr cum sa mai procedez.

De ce nu incerci sa-i dai mancarea gatita seara, la cina? Adica legume cu carnita la cina in loc de...ce mananca el acum. Si ii poti la la pranz ce ii face lui placere: iaurt, mar cu biscuite etc.
Eu nu am nimic impotriva borcanelor, si noi folosim cand si cand. Si poate ca ii plac si le accepta pentru ca au...sare...sau sunt de alta consistenta...incearca sa-ti prepari mancarea cat mai aproape de consistenta si gustul borcanelor, poate asa accepta...de exemplu pune un praf de sare sau piper daca borcanele au...sau fa mancarea cu ceva sos, asa cum sunt borcanele. Eu la inceput am folosit destul de mult dovlecelul in mancarea lui Tudor pt. ca ajuta la consistenta mai moale a piureului de legume. Si rosiile ajuta in acelasi sens, daca ii faci carnea in sos de rosii si apoi amesteci cu piurelui de cartofi sau alte legume, mancarea o sa fie mai aproape de consistenta borcanelor. A, ca vorbiram de piureul de cartofi, eu trebuie sa pun destul de mult lapte si sa-l fac mai cremos, altfel Tudor nu-l mananca.

==================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007)
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Erina spune:

Buna dimineata!

Melania multumim pentru Cafea. Din ce ai enumerat ieri mie mi se pare ca maninca bine Tudor. Despre mincarea de la prinz clar as incerca ceva nepasat. O alta metoda care a mers bine la noi a fost rarirea meselor si scosul snack-surilor de orice fel.
si multa rabdare.
Intrebasei de magazinul Coccodrillo. Este unul in Unirea la etajul trei.

Prisi, multumim pentru poze. Ati avut o minivacanta super. Mi-a placut mult si filmul cu schimbarea garzii. Nu am vazut niciodata ceremonia aceasta. Ma asteptam ca Miruna sa fie cea mai cistigata la shopping. Multumim pentru povestiri si poze.

Betty, felicitari! Sarcina usoara si bebelus/bebelusi sanatos/si!

Gabitz, bine ai mai trecut pe la noi. Ce face Stefan, e nerabdator sa vina toamna, sa inceapa scoala? Ce mai face frumoasa Eliza? Te imbratisez cu drag!

Luy, multumesc pentru mesaj. Cit despre povestirile mele despre Daria mie mi se pare ca nu spun prea multe. Deobicei mai cer ajutorul cu adrese de magazine pentru barbati si alte alea...
Limba germana e intradevar foarte dificila dar cum te stiu organizata si ambitioasa sunt sigura ca ai sa reusesti. Eu as invata dupa carte plus CD audio. Dupa aceea parctica e foarte importanta. Desi sotul a facut masterul in Germania acum doi ani nu vorbea foarte bine limba. De cind lucreaza la firma nemteasca si-a imbunatatit foarte mult limba.

-------------------------------

Erina si Daria (18.09.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crishtina spune:

Daca vreti sa vedeti ultima creatie

Crishtina & Robert
09.09.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cecilia L spune:

Eu am de ieri o durere de cap si nu-mi trece cu nimic, adevarul este ca parca as fi o bomba gata sa explodeze, ca sa nu mai spun ca incepe sa ne afecteze criza....s-au cam stricat treburile la tati la serviciu, dupa ce ca le-a micsorat salariile, acum ii mai trimit si 4 zile pe luna acasa, o sa mai dea si afara din muncitori, urat moment, singurii bani adusi in firma sunt cei din departam sotului, dar sunt pe cale sa piarda un contract....daca chiar se intampla asta faliment scrie pe firma.....asta este, vedem ce o sa facem......

Cecilia si Cristian Matei(07.09.2007)

poze noi

asa crestem

Mergi la inceput

Yaia si mie mi se pare foarte ok ca copilul sa se miste si sa fie activ. Asa a facut daria la restaurant. E clar ca la 1,5 ani nu va sta prea mult in scaun, va pleca sa exploreze cit mai mult.
Si eu sunt fericita ca nu e miriita sau plingacioasa si dornica de explorari.

Cum am mai scris ma bucur ca se face inteleasa. O intreb unde sunt biscuitii, merge la bucatarie imi arata, o ridic la dulap si din multitudinea de cutii alege biscuitii. Vorbeste foarte mult combinat, pe limba ei si a noastra. Zice de exemplu papu (papucii) si continua cu citeva cuvinte in limba ei, astea insotite de gestica imi dau de inteles ce vrea sa faca cu papucii.

Ieri a descoperit si ea stickerele ca Andrei de Roxana. Ii plac foarte mult, eu le desprind un pic, ea le ia si le pune pe carton. O sa va arat un pic mai tirziu prima opera. Am invatat-o sa imi arate pe care il vrea si e tare fericita ca poate alege.
Puzzle-lul acela cu meserii a invatat si ea sa il faca foarte repede. In intrebare apare si cuvintul vinzatoare dar mai degraba o ghidez intrebind unde sunt bananele.

Ca si Miruna de Prisi nu sta nici ea o clipa singura. Daca gatesc isi aduce jucarii si se aseaza pe jos in bucatarie. Ieri a vazut cutia cu Almette, i-am dat o furulita (ca sa nu ia prea mult) si am tinut-o ocupata cit am facut paste. A mincat cu pofta si pastele de dupa aceea. S-a uns toata dar nu ma pot supara pe ea.
Se intimpla uneori sa refuze si ea o mincare pe care o minca cu placere inainte. Incerc sa nu o fortez si astept inca o ora si ii schimb mincarea.
As vrea sa manince mai multe supe si legume fierte dar in rest incerc ca ceea ce maninca, chiar daca putin ca si cantitate sa fie foarte nutritiv.

Eu o las sa ma ajute la treburi. Ii place sa puna ea masurile cu lapte in biberon sau sa ajute la ce mai am de facut.

Acum a varsat toate betele de urechi din cutie. Trebuiesc aruncate dar macar s-a distrat.

Mergi la inceput

Papanash, mare grija cu caderile de calciu.
Cecilia si eu de ieri tot asa cu durerea la ceafa. Aseara am luat un coldrex ca am zis ca ma paste vreo raceala. O fi si presiunea atmosferica scazuta.
Doamne ajuta sa fie totul bine la job-ul sotului. Sunt stresante momentele astea.

Sim si ceamica frumoasele creatiile lui Stefan respectiv puloverasul tau.

Eu va pup ca trage Daria de mine.

Pun poze mai tirziu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns prisi spune:

buna ziua si de la noi
dau si eu un ceai verde daca vrea cineva , cafea am baut pe la 6 jumate ca ne-a dat Miru desteptarea la ora 6

poze
Marta si Miruna (06.09.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yaia spune:

Citat:
citat din mesajul lui Gabriela77
Aflu reteta si ti-o trimit!

Nu fii egoista, da-ne-o la toate!

==================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007)
Poze

Mergi la inceput

Si_bvLa multi ani!!

Sim ce mare a crescut Stefan si e un frumos -icei

poze
Marta si Miruna (06.09.2007)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui crishtina

Daca vreti sa vedeti ultima creatie