Pepenasi de iulie - august 2008 (94)
Raspunsuri - Pagina 5
iriss27 spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui ankalaura
Iris, lumea intelege de mai sus, din "aceeasi suma", ca iei aceesi suma, adica 600 de lei. Cand s-a promulgat legea si mai ales cand s-au publicat normele, toata lumea intelesese ca si in cazul in care mama are consecutiv doi copii, beneficiaza de 85%. Desi mult timp s-a vehiculat ca procentul se aplica la 85% din veniturile anterioare nasterii, deci 600 de lei in cazul copiilor consecutivi. Trebuia sa spui "ACEASTA suma, adica 85%." Ulterior s-a adaugat "PROFESIONALE", ca legea sa nu fie discriminatorie. Ori pe tine te anuntasera ca NU beneficiezi. Deci daca s-a nascut vreo confuzie, cauza a fost mesajul tau, si nu legea. Asta ca sa fie clar ca cine n-a priceput, nu e idiot ![]() |
Scrisei inainte ca am depus cererea pt 85% si implicit voi luat aceeasi suma, adica 85% din veniturile de dinainte de primul copil. Am scris in viteza, pt ca eram euforica, iertare pt exprimarea mai pe langa gard

Iriss
mami de Yvonne-Maria
(05.02.2007) si David-Alexandru
(08.08.2008) www.dropshots.com/iriss277" target="_blank">Poze
Aventurile strengaritei Yvonne
BLOG

Bazar pt Sonia si Andrei
iriss27 spune:
Stiti reteta de branza mozzarela?, imi place f tare si ma gandeam daca pot sa prepar eu asa ceva. Cred ca visez, nu?
Iriss
mami de Yvonne-Maria
(08.08.2008)
www.dropshots.com/iriss277" target="_blank">Poze
BLOG
Bazar pt Sonia si Andrei 
madina71 spune:
mada, multumesc pt raspuns... Adrian a dormit putin dupa care am incercat sa-i dau ce trebuia sa manance la pranz dar fara succes asa ca i-am dat un iaurt... Sper sa reusesc si eu sa il dau pe brazda... Dar cum sa-l fac sa manance fructe? Poate stii tu vreo metoda! Acum a plecat cu taicasu la plimbare...
Iriss, ai dat quote la msj meu dar nu ai scris nimic?
I-am facut caisele deshidratate lui Lucian, am pus si putin mar si o lingurita de branza proaspata facuta de mine dar nu prea i-a placut, se cam stramba! Nu i-am dat tot... M-am gandit ca daca nu-i place, ca asa se citea pe fata lui, sa nu manance copilul in sila si apoi sa vomite... Mai incerc peste vreo cateva zile dar combinate cu banana, poate or fi mai dulci, ca asa cu mar au iesit mai acrisoare...
Am inceput sa-i dau iaurt de la Natura, abia am gasit un iaurt care sa nu aiba lapte praf in el si gelatina... Tot asa s-a strambat prima data, era nedumerit de gustul putin acrisor...
Caprioara spune:
Helau,
Multumesc mult fete dragi
, pentru incurajari si bataile pe umar
.
Noaptea a fost iar prastie
, cu n treziri.
Dar de mancat a mancat mai bine
: 110 g fructe (mar cu banana si biscuite) si vreo 75 legume (azi am avut sfecla cu pulpita de pui si sunt multumita de cum a mancat-o).
Afara a dormit ceva, insa acasa de amiaza, ioc somn.
Colac peste pupaza, tati e bolnav
, are febra si frisoane. Sper sa nu luam si noi.
Tinand cont ca noi avem brombleme cu laptele de vaca, am cumparat ieri lapte de capra, Bio, si am gasit si iaurt de capra. Si i-am facut sa-i dau maine branzica calcica. Am pus intr-o ulcica pe calorifer si iaurt la facut, cu maia din iaurtul de capra cumparat.
Ooka, ce zici, fac bine sa incerc laptele de capra?
Mai, cu fructele deshidratate, astea de le luati voi sunt fara zahar? Eu am vrut sa iau papaia de la plafar, dar mi-a zis tanti care vindea ca are zahar si am renuntat.
pup you all,
In concurs, pozele noastre sunt www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202008&page=6" target="_blank">ca1 si ca2; daca va plac va rugam sa ne votati 
Caprioara, mami de
Matei si de
Ilinca
Povestea nasterii Ilincutzei
poze
madina71 spune:
Capri, stiu de care papaya vb tu, da, aia are zahar dar caisele sunt deshidratate, alea cu zahar cred ca se numesc confiate. Caisele nu cred ca au ca nu sunt dulci, sunt chiar putin acrisoare...
iriss27 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui madina71 mada, multumesc pt raspuns... Adrian a dormit putin dupa care am incercat sa-i dau ce trebuia sa manance la pranz dar fara succes asa ca i-am dat un iaurt... Sper sa reusesc si eu sa il dau pe brazda... Dar cum sa-l fac sa manance fructe? Poate stii tu vreo metoda! Acum a plecat cu taicasu la plimbare... Iriss, ai dat quote la msj meu dar nu ai scris nimic? I-am facut caisele deshidratate lui Lucian, am pus si putin mar si o lingurita de branza proaspata facuta de mine dar nu prea i-a placut, se cam stramba! Nu i-am dat tot... M-am gandit ca daca nu-i place, ca asa se citea pe fata lui, sa nu manance copilul in sila si apoi sa vomite... Mai incerc peste vreo cateva zile dar combinate cu banana, poate or fi mai dulci, ca asa cu mar au iesit mai acrisoare... Am inceput sa-i dau iaurt de la Natura, abia am gasit un iaurt care sa nu aiba lapte praf in el si gelatina... Tot asa s-a strambat prima data, era nedumerit de gustul putin acrisor... mami de Adrian (20.01.2007) si Lucian (05.07.2008) |
Eu cand ii fac o para+3 caise (fierte prealabil)+branza sau iaurt. Pt ca para este mai dulce, merge si cu banana.
Iti scrisesem mult, referitor la "tratamentul" aplicat pt a manca legume. Eu sunt intru totul de acord cu tine, faci f bine ca aplic tactica a la super nanny. Eu am invatat destule lucruri de la ea si aplic pedepsele la Yvo, de ex, sta 5 min in pat fara sa o bage nimeni in seama. Asta numai cand face ceva rau, o bate pe Alice, scrie pe pereti, etc. In timpul asta, ea plange intruna, dar nici ca o bagam in seama, daca se da jos o punem la loc, fara sa ii spunem vreun cuvant.
Eu ii mai dau ei fructele facute cubulete (para, mar, decojite, boabe de strugure fara samburi, stafide) si ii dau sa manance cu scobitoarea (i se pare mai funny). Astea i le dau cand se joaca, pt ca nu are rabdare sa stea sa le manance la masa. Poate functioneaza si la voi tactica asta.
Eu zic ca poti sa ii faci si mancarici numai de legume si cu carnea taiata cubulete mici. Si in supa la fel. In supa (cu galuste sau fidea, astea sunt favoritele ei), am inceput sa fierb legumele intregi si apoi le dau pe razatoare si le pun in supa, in felul asta nu mi le mai poate alege sa le lase acolo.
Supa crema nu functioneaza, nici nu se uita la ea ...
Sper ca am prins tot ce scrisesem in mesajul pierdut.
O seara buna.
Iriss
mami de Yvonne-Maria
(08.08.2008) www.dropshots.com/iriss277" target="_blank">Poze
BLOG

Bazar pt Sonia si Andrei
ankalaura spune:
IRISS - Mozzarella e de fapt un cash.
Baga un 'how to make mozzarella cheese" pe google si te clarifica.
Uite de ex: www.youtube.com/watch?v=FgB-pmwOhbw" target="_blank">VIDEO sau www.essortment.com/all/makemozzarella_rkpy.htm" target="_blank">RETETA - Cobori mai in josul paginii
MADINA - legume crude mananca? de ex morcov? Rulade? Poti sa ii faci rulade de pui cu legume. Fi-mea mananca de toate, dar mananca relativ putin, si uneori o apuca "ziua de carne" sau "ziua de legume", dupa chef... Legumele din ciorbite le blenduiesc ca asa imi place mie sa fie ciorba mai cremoasa - adica blenduiesc albitura, morcovul, ceapa. Rosia, cartoful, dovlecelul, astea le las cuburi, dar daca nu le-ar vrea deloc, le-as blendui si pe astea.
Cand mai face mofturi le camuflez cu smantana, care schimba destul de bine gustul de leguma.
Cand se lalaie la masa, ii pun ceasul. Are de mancat in max 15 minute un fel.
Daca nu mananca, nu vede desert, chiar mai multe zile daca e cazul.
Sper sa se regleze repede, pentru ca metodele astea mai militaresti dau rezultate bune in timp scurt, sau dau rezultate proaste pe timp lung daca nu functioneaza e la inceput. Adica pedeapsa pentru nemancare nu trebuie aplicata multe zile la rand. Adica poti sa il lasi fara desert, dar nu il pune pe scaunul de pedeapsa prea des...
Nene m-am tuns. O sa pun poze, va anunt eu, sa vedeti ce moaca am. ![]()
ooka spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Caprioara . Ooka, ce zici, fac bine sa incerc laptele de capra Caprioara, mami de Matei si de [red]Ilinca Povestea nasterii Ilincutzei poze |
salu
pai nici nu stiu ce sa spun. Poti sa incerci sa vezi cum reactioneaza, io sincera sa fiu la cite figuri face sofi acum, nu i'as da lapte de capra. As lasa'o in boii ei cu ce mananca. Eventual un lapte de soia daca cel de vaca e cah.
[b]fructe deshidratate au la mega image mai multe soiuri fara zahar si pe la selgros. Trebuie sa scrie pe ele ca sunt doar uscate si nu afumate sau confiate.
sanatate la sot si pupici la fata

mami de Sofi
madina71 spune:
M-am linistit pt ca ma gandeam ca sunt mama denaturata ca am lasat copilul nemancat, dar vad ca imi confirmati si voi ca e buna metoda pe care m-am gandit sa i-o aplic...
La super nany nu m-am uitat decat de vreo 2 ori si imi pare rau ca sunt convinsa ca ai ce invata...
O sa incerc sa fac si rulada de pui.
Nici eu nu ii dau desert daca nu mananca...
Supa crema este cah, nici al meu nu se uita la ea... nu mai zic sa guste!!!!! Am facut de curand si i-am pus de toate, eram asa multumita de mine si cand colo dezamagire totala!!!!
Il mai pedepsesc si eu urcandu-l in patutul lui, plange putin si apoi uita, incepe sa topaie sau sa-si dea jos pantalonii si/sau sa traga cearceaful de pe pat...
O sa mai incerc sa ii fac fructe cubulete cum zici tu, Iriss, poate l-or atrage, dar cred ca in final o sa le insire peste tot... Dar poate nu!
Fetelor care aveti copilasi care nu prea mananca fructe si legume de pe acum, ziceti doamne fereste sa nu patiti ca mine ca e jale....
ankalaura spune:
MADINA - sa stii ca toata lumea pateste asa mai devreme sau mai tarziu... din pacate...
Si mai nasol e ca treaba aia cu "uita repede" dureaza pana pe la 7 ani.. ![]()