Burtici fericite de septembrie-octombrie 2009 (15)
Raspunsuri - Pagina 19
MangaGirl spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui adriana_m Aici nu se da nici un medicament nimic. Adica mi s-a dat mie o lista cu ce pot lua in sarcina pt fiecare durere dar eu nu vreau sa iau nimic. Stiu ca spunea cineva ca e aiurea sistemul de aici rau de tot ca se fac numai 2 analize si doua eco. Asa se fac daca totul este in regula. Dar la orice mica schimbare in rau sau daca gravida simte ca ceva nu e in regula sunt sigura ca se fac investigatii mult mai multe. Aici se merge mai mult pe selectia naturii parca. Intr-un fel eu consider ca e mai bine asa. Nu numai pt gravide dar pt tot. Adriana 8+ si Robert Cristian (08.26.2004) |
Adriana, si in Anglia la fel. o eco la 12 sp sa vada ca traieste si una la 20 sa vada daca are anomalii si in rest, paracetamol daca te doare. si mai fac si o analiza de thalassemie acum si inca una, dar e chestiune noua. probabil ca e destul de intalnit si periculos. In rest, selectie naturala, dupa cum ai spus si tu. O fi bine, cine stie...dar parca sunt mai nonsalanti. Iti spun si ei ca daca te simti rau sa te duci direct la spital. dar, in rest, nu se prea baga.
Zubeen...numai ganduri bune! si gandeste cum o vrea D-zeu ca el stie mai bine.
MangaGirl :-)
9+
MangaGirl spune:
| citat din mesajul lui gugushtiuc Pt fetele cu greturi. Incercati sa i-o luati inainte doamnei Greatza si rontaiti de cum deschideti ochii biscuiti sau chestii de genul. Eu mai luam capsule de ghimbir de la plafar ca ajuta si acela la greata din sarcina si beam ceai de menta. Momentan nu am greturi si sper din tot sufletul sa nu ma ami chinuie de data asta. dar asta oi vedea peste vre-o 3 saptamani mai exact, ca daca o fi sa-mi fie atunci ma apuca. GUGU de LUCA 19.12.2007 si 4+www.flickr.com/photos/12054829@N04/?saved=1" target="_blank">poze LUCA, alias "FOMILA" POZE BOTEZ-PETRECERE 19.01.2008 poze noi LUCA! Ce mare am crescut! |
parca am vazut in lista de pe forum cu ceaiuri interzise, ca nu ai voie menta...poate ma insel. verifica totusi
9+
adriana_m spune:
MangaGirl deci si la voi e la noi. Poate e mai bine asa nu cu atatea medicamente. Habar nu am. Eu cu Robert am luat si eu no-spa destul de mult ca era sa pierd sarcina la 26 de sat si repaus la pat pana la sfarsit. Sper ca de data asta sa fie mult mai bine ca nu stiu daca imi dau astia ceva.
Am si eu o intrebare. Voi beti lapte? si cam cat? Eu tin minte ca la Robert m-a pus dr sa beau 2L pe zi ca sa se asimileze ceva calciu. Dar nu mai stiu daca de la inceputul sarcinii sau mia incolo. Eu beau cam 3 cani pe zi acum ca am pofta si ma mai linistesc si durerile de stomac. Voi ce parere aveti? Cat lapte beti?
Adriana
8+ si
Robert Cristian (08.26.2004)
MangaGirl spune:
| citat din mesajul lui adriana_m MangaGirl deci si la voi e la noi. Poate e mai bine asa nu cu atatea medicamente. Habar nu am. Eu cu Robert am luat si eu no-spa destul de mult ca era sa pierd sarcina la 26 de sat si repaus la pat pana la sfarsit. Sper ca de data asta sa fie mult mai bine ca nu stiu daca imi dau astia ceva. Am si eu o intrebare. Voi beti lapte? si cam cat? Eu tin minte ca la Robert m-a pus dr sa beau 2L pe zi ca sa se asimileze ceva calciu. Dar nu mai stiu daca de la inceputul sarcinii sau mia incolo. Eu beau cam 3 cani pe zi acum ca am pofta si ma mai linistesc si durerile de stomac. Voi ce parere aveti? Cat lapte beti? Adriana 8+ si Robert Cristian (08.26.2004) |
si mie mi-au spus sa beau mult lapte si sa manac branza tare mult ca sa se asimileze calciul. norocul meu, mie imi place laptele. mi-au spus ca oricum daca iau pastile de calciu nu se asimileaza atat de mult ca atunci cand mananci produse bogate in calciu si ca nu as putea lua oricum ca sunt gravida. de aia nici nu se chinuie ei sa-ti faca analizele, pentru ca oricum totul se asimileaza prin mancare. si un alt motiv este ca ii costa mult sa faca analize la toata lumea. radeam cu o prietena care a nascut prin cezariana. inainte sa o opereze a venit o echipa intreaga sa se convinga ca nu pot altfel. ii costa mult si atunci nu e available pentru toata lumea ca acasa. aici doar in cazul in care ai facut tot ce ai putut natural si nu a iesit, abia atunci te baga la cutit. alternativa cezariana la privat e mult prea scumpa.
9+
adriana_m spune:
O da, si aici e la fel. Nu te baga in cezariana decat in cazul extrem, extrem. Avem o colega la fete din america care a nascut acum vreo 6 sapt. Si a tinut-o in travaliu parca peste 24 de ore si numai dupa aia au bagat-o in cezariana. Daca nu ma insel a fost in travaliu cu totul 36 de ore. Copilul a luat scorul Apgar 5 parca si apoi 8 sua 9. Deci numai cand nu mai poti si cand isi dau seama ca chiar nu poti sa nasti natural te baga in cezariana, altfel nu.
Deci si tie ti s-a spus sa bei mult lapte si sa mananci branza. Mie acum nu mi s-a spus nimic. dar o sa inerc sa beau cat pot de mult. Tu cam cat bei pe zi?
Adriana
8+ si
MangaGirl spune:
| citat din mesajul lui adriana_m O da, si aici e la fel. Nu te baga in cezariana decat in cazul extrem, extrem. Avem o colega la fete din america care a nascut acum vreo 6 sapt. Si a tinut-o in travaliu parca peste 24 de ore si numai dupa aia au bagat-o in cezariana. Daca nu ma insel a fost in travaliu cu totul 36 de ore. Copilul a luat scorul Apgar 5 parca si apoi 8 sua 9. Deci numai cand nu mai poti si cand isi dau seama ca chiar nu poti sa nasti natural te baga in cezariana, altfel nu. Deci si tie ti s-a spus sa bei mult lapte si sa mananci branza. Mie acum nu mi s-a spus nimic. dar o sa inerc sa beau cat pot de mult. Tu cam cat bei pe zi? Adriana 8+ si Robert Cristian (08.26.2004) |
eu nu beau destul, dar beau o un litru. trebuie sa beau mai mult ca am lipsa de calciu. ai grija cu branza. sa fie din lapte pasteurizat. eu am mancat branza de capra si nu cred ca era si sunt un pik stresata, dar sa speram ca totul va fi ok.
apropo de travaliu, am avut si eu o prietena, tot asa au tinut-o vreo 2 zile. au si trimis-o acasa ca nu mai aveau paturi...ca nu au fost in stare sa-i faca un scan sa vada ca baiatul avea cordonul in jurul gatului. saraca:)
9+
adriana_m spune:
O, pai bei ceva lapte vad. Mie la analizele care le-am facut au zis ca stau bine cu calciu. Curios ca eu nu am prea stat bine cu calciu niciodata in viata mea. Am avut picioarele rupte de 3 ori in tinerete tot din cauza lipsei de calciu. Eu banza mananc numai cascaval si asta e din lapte pasteurizat. Eu zic ca daca ai mancat numai odata branza de capra nu cred ca are ceva. O sa fie bine sigur.
O saraca prietena ta. Dar pana la urma a fost totul bine?
Adriana
8+ si
danangie spune:
ZUBEEN tin pumnii sa fie bine.....nu vazuse activitate cardiaca la embrion? D-ne ce doctor nebun!! Incredibil!!
.....Il sorriso innocente di un bimbo è l'espressione più viva dell'amore....
lutoniana spune:
Hop si eu....mie mi-a spus sa beau 3 pahare de lapte pe zi. Un iaurt, o branzica si acoperi necesarul de calciu.
Eu pap iaurturi cu fructe (si probabil mult zahar) in prostie....asa ca ma gandesc ca am calciu suficient. dar ce sa fac daca imi plac asa de mult ? 
MangaGirl spune:
| citat din mesajul lui adriana_m O, pai bei ceva lapte vad. Mie la analizele care le-am facut au zis ca stau bine cu calciu. Curios ca eu nu am prea stat bine cu calciu niciodata in viata mea. Am avut picioarele rupte de 3 ori in tinerete tot din cauza lipsei de calciu. Eu banza mananc numai cascaval si asta e din lapte pasteurizat. Eu zic ca daca ai mancat numai odata branza de capra nu cred ca are ceva. O sa fie bine sigur. O saraca prietena ta. Dar pana la urma a fost totul bine? Adriana 8+ si Robert Cristian (08.26.2004) |
da, i-au facut cezariana, are un baiat de aproape 4 ani. o gasesti la forumul clubul scutecelor :) e veterana de acum :) e frumos si destept si sanatos.
9+

de LUCA 19.12.2007 si
ALESSIO , 07.06.2008