Pepenasi de iulie - august 2008 (93)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iriss27 spune:

Afara toata lumea din butoi, am exclusivitate! Tapetat, scorojit, cum o fi, al meu este!!
V-am spus eu mai de mult temerea mea, cum ca nu voi primi 85% din veniturile dinainte de nasterea Yvonnei, la mine s-a aplicat principiul de ce ti-e frica, de aia nu scapi. Raspunsul lor a fost ca voi primi in continuare 600 lei, au invocat un articol

(5) In situatia in care cele 12 luni anterioare datei nasterii copilului se constituie numai din perioadele asimilate prevazute la art. 4 alin. (7) in care nu sunt realizate venituri, cuantumul indemnizatiei pentru cresterea copilului este de 600 lei. Daca persoana realizeaza venituri o perioada de cateva luni in interiorul celor 12 luni, baza de calcul pentru stabilirea cuantumului indemnizatiei pentru cresterea copilului este reprezentata de suma totala a veniturilor realizate in aceste luni, impartita la 12.

Am plans vreo ora cand am citit mailu, eu sunt distrusa psihic, de 2 ani cu 600 lei. Cand e sa imi ia banii, mi-i iau cu sacul, cand sa imi dea ...
Ce trebuia sa fac in acceptiunea lor? Sa fac avort ca nu s-au implinit 2 ani intre cei 2 copii ... daca nu iau banii astia, cat de curand ma voi intoarce la munca, nu prea mai putem sa acoperim cheltuielile, ratele sunt mari, pt Yvo voi primi doar 40 lei alocatia.
Caut avocat sa ii dau in judecata, alta solutie nu am.

Pe langa toate astea, cand am citit povestea prietenei lu' Bujo, mi-am dat seama cat de norocoase suntem, ca avem copii sanatosi! Eu am plans cand i-a luat sange, nu stiu cum as reactiona sa aiba vreun copil ceva.

Am gasit un articol interesant despre www.kidz.ro/articol/Copil/2102/Imunizarea-copilului-prin-metode-naturale.html" target="_blank">imunizare

boti, dar de ce naiba te freaca atat sefa aia, sa inteleg ca esti urmatorul cadavru? Tu chiar mai stii ce ai facut in ultimii 3 ani? Ma rog, eu stiu proiectele in mare, dar daca ma ia cineva la bani marunti ... aleluia (cred ca le am salvate pe undeva pe un cd).

turtu eu am facut teste de sarcina, ca nici ciclu nu posed si mancam si dulciuri in disperare ... si am avut si 2 pene de cauciuc; la mine a fost negastiv, am rasuflat usurata. Daca vrei, trimit eu un porumbel cu un test.
Da' in ce sat stati, de nu exista doftor, marmacie ... si la bunica-mea la tara era farmacie!

Iriss mami de Yvonne-Maria (05.02.2007) si David-Alexandru (08.08.2008)
www.dropshots.com/iriss277" target="_blank">Poze
Aventurile strengaritei Yvonne
BLOG

Bazar pt Sonia si Andrei

Mergi la inceput

madina71, pentru constipatie, eu am aplicat procedura ooka :
- vreo 3-4 zile, pana incepe sa faca zilnic, amscos tot ce e constipativ din meniu (OOKA, ZICEAI CA IMI FACI O LISTA, PLS): carne de pui, ficat, cereale, branzica de vaciorez, morcov fiert ... nu mai stiu;
- toate mesele erau cu alimente purgative/deconstipative:

* dimineata: para sau prune, banana, eventual cu suc de portocale; prunele le poti gasi si la plafar, nu sunt afumate si nici uscate
* pranz: dovlecel, ardei copt, 1/2 morcov crud, ras pe razatoare si bagat la blenduit, o rondea de pastarnac, eventual cartof (asta nu mia stiu exact daca e permis)
* seara: alte fructe din lista, amestecate cu iarut (uneori puneam si putine cereale fara orez)

Dupa vreo 3 zile si-a dat drumu baiatu si face zilnic (chiar de vreo 2-3 ori pe zi).
Dupa ce isi da drumu, nu revii la tabieturi proaste, mesele vor contine un aliment constipativ si unul deconstipativ (preferabil sa predomine cele deconstipative):
- para+branza
- morcov cu dovlecel; pui cu conopida

Eu m-am luminat ca e o problema de alimentatie. Iti tin pumnii.

Inca o data, saru'mana ooka.

Vineri merg si eu la BabyExpo (eu merg mai mult pt Salsa Baby si poate ii cumpar lu' dav niste sepci, caciuli de primavara-vara).
Maine ma duc la targul de martisor de la Muzeul Taranului Roman.

Va pup pe toate, noapte linistita.

BLOG

Bazar pt Sonia si Andrei

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui anaco
Ieri am fost tare vesela...ca am gasin in cutia postala decizia cu noua indemnizatie recalculata mare surpriza, cat de repede s-au miscat cu dosarul...de luna viitoare primesc si banutii...uraaa!!!

Va pup deocamdata, mai trec eu pe aici

Aaa...am votat tot ce am gasit in cale si am pus si poze noi pe picasa...multumim celor care ne-au vazut deja!

mami fericita de buflishor Mara Alexandrina, 12.08.08
crestem...

Felicitari! Cand ai depus tu dosarul?
Abia astept si eu minunea! Desi la mine, se pare ca nu va dura asa de mult

BLOG

Bazar pt Sonia si Andrei

Mergi la inceput

struluta, este super costumasul lui Bogdan, de unde l-ati luat?

BLOG

Bazar pt Sonia si Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaco spune:

iriss imi pare tare rau de situatia ta cu cei 85%, desi eu cred ca ai sa primesti totusi. Nu cred ca au stat sa iti analizeze exact situatia pentru raspunsul care l-ai primit...succes in continuare sa fie bine....
Eu am depus dosarul de recalculare pe 9 ianuarie, dar am gresit adeverinta si am depus-o din nou pe 22 ianuarie. Au luat-o i considerare desi mie initial mi s-au parut cam neglijenti...au aruncat-o pe o masa si cica lasa ca o sa cautam noi alta data dosarul sa o inlocuim...
Aaa ... si au calculat cu veniturile pt luna in care s-a nascut copilul ca fiind cele din luna anterioara...indiferent de cum a trecut angajatorul acolo in adeverinta...
Bafta la mamici de pitici!

mami fericita de buflishor Mara Alexandrina, 12.08.08
crestem...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina_1609 spune:

de furnici scapati cu...cuisoare. nu le place mirosul...fug sau lesina toate

-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202008&page=15" target="_blank">Sofia - Clipe de viata ( ma1 & ma2 )

Mami Marina - Gospodina

Marina & ANA SOFIA 05.08.08

Copil crescut din suc de morcovi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

BUJO - nu imi mai spune, ca ma apuca nervii....
TURTU - si eu ii dau fructele mai catre 4-5. Legumele primele.
BOTI - de ce draq lucrezi in loc sa stai acasa? Da' ma rog, treaba ta...
Romanu' are un masochism aparte... Si daca nu e obligat, ii place nene sa inghita kkturile unor sefi de rahat! Sa mor daca imi intra in sistem!
PICULE - soro, s-or fi "mutantizat" furnicile si s-or hrani de-acuma cu altceva
OOKA - vineeee... Stai sa bag cablul, mai pe dupa-amiaza incolo... Ca am trebi multe azi...
VIO - si eu sar Vigantolul... Uit nene, ce?
MADINA - deci clar trebuia sa o fi primit si eu, si cine stie pe unde zace... Ii iau azi la telefon si ii injur ca sunt incompetenti!
IRISS mama... faceam noi misto, dar mno... se pare ca e gri... Nu am citit in amanunt normele, dar daca abereaza, da-i in judecata! Bafta!

Cu proiectele - la noi ne exemplu era obligatoriu sa le ai listate, iti faceai singur un calendar de obiective. Dupa care clasai fiecare procedura, de ex... varianta si modificarea... Daca era o procedura. Daca era o implementare de nu stiu ce, aparea si aia tot in "calendarul" ala.. Si se salvau toate draciile astea pe un server special, si era usor sa aduni munca din urmatorii 3 ani. Mi se parea partial comunist sistemul.

Gata, ma duc la treburi.
O zi minunata va doresc tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana81 spune:

Netza!!!
Madina si eu i-am dat caise, le-am fiert si apoi le-am blenduit si le-am dat cu branzica
Iriss m-ai pus pe ganduri...si eu vreau sa il fac pe bb 2 in astia 2 ani daca ma ajuta DD...deci nu mi vor da 85% chiar daca Clara nu implineste 2 ani? Ca nu inteleg...
OOKA cum i-ai facut analizele lui Sofi?I-ai luat sange? ca as vrea si eu sa i le fac Clarei dar parca mi-e mila sa o intzep
Noi am avut ieri o zi de pomina, s-a constipat si ea cum nu e invatata cu astfel de senzatii m-a miorlait toata ziua si nu a vrut sa manance decat lapte pana cand i-am bagat un supozitor de glicerina si am rez pb, a dormit linistita toata noaptea.
Copilul meu se deplaseaza.. mai mult se arunca in cap dar important e ca ajunge unde isi propune si tot exerseaza ridicarea in funduletz din 4 labe, e asa scumpa...a invatzat sa bea din canutza si o taraste cu ea in toata casa, de dragul canii bea apa la greu
NARCI, NATI unde sunteti????
BUJO cat de greu tb sa-i fie prietenei tale..
Ce faceti de 1-8 Martie? V-ati pregatit pieptul pt martisoare
Asa cu drag mi-aduc aminte in perioada asta de copilarie cand imi etalam martisoarele prinse de sarafan...parca erau trofee...si cati baieti mai pupam

MAMI de CLARA ANDREEA

06.08.08

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bobitamica spune:

Measaj pentru BUJO
In legatura cu diagnosticul pus fetitei prietenei tale. Eu o sfatuiesc sa mearga la spitalul Budimex. In spatele acestui spital este o anexa unde sunt tratati copii cu probleme psiho-nero motorii. Iti pot spune ca sunt medici foarte buni. Noi am fost la doamna dr. Bejan care a cerut sfatul si Dr. Axinte. Sefa sectiei este Dr. Liliana Padure. O sa ii dea sa faca cu siguranta un RMN in spital. Noua ne-a spus sa facem eco transfontanelara...deoarece Irina fusese supectata de spasticitate. Slava Domnului ca nu are nimic! Dar un control a fost foarte bine venit. De asemenea, ii vor recomanda kinetoterapie,iar la kineto exista o domnisoara pe nume Oana Dinu care este specializata in terpie Vojta. Am inteles ca da rezultate extraordinare daca tratamentul incepe in faza incipienta.
Sper ca mesajul sa nu ajunga prea tarziu.Ii doresc numai bine fetitei si mamei ei...sa se inarmeze cu mult curaj pentru ca ce va vedea acolo este destul de dur...cel putin asa a fost pentru mine.

Imi cer scuze ca am intrat asa in fuga si voi iesi la fel,dar sunt foarte ocupata in aceasta perioada....

Bobitamica-mami de IRINA
16 iulie2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pica1 spune:

He he Dana stiica mi-ai adus simie aminte de peptul plin de martisoare...Sa stii ca noi (adica colega de birou si cu mine) ne prindeam in piept toate martisoarele primite de la colegi, anul asta...

Anko sa stii ca si eu m-am gandit ca au suferit oaresce mutatii furnicile astea, dar credeam ca o sa moara...nu sa ma invadeze...Noroc ca am scapat (cel putin pentru moment)

Multumesc fetelor pentru ideile de indepartare a furnicilor, dar pe linga furnici mai am si un animal de casa pe care tre sa il feresc si baiatul nasilor care se tavaleste pe jos peste tot...

Ooka eu ma uitam de vile prin St. Martin, iar prin Grecia nu am fost decit o singura data si nu in zona unde cauti tu. Succes la cautari...Eu abia astept sa mergem in aprilie. Cred ca ma ia valul si incep sa caut costume de baie pentru balene...

Boti da-o mai pe sefa in gat la mine, ca sa lins pe bot daca ia contact cu gura mea... garga.

Tecky, Iriss eu tot vreau sa ma duc la baby expo chiar daca nu pot sa il iau si pe Monsieur pe care vroiam sa il dantuiesc putin pe ritm de salsa. Bani sint ferm convinsa ca o sa cheltui, dar mi-am facut o alta regula: nu plec decit cu o anumita suma la mine...singura scapare ar fi daca accepta unii plata cu cardul (si sunt foarte putini aia).

Iriss pin al aurma to-a venit prin posta decizia pentru cei 85% sau pe mail??? Oricum te pun in garda: daca iti vine decizia prin posta sa nu arunci plicul in care vine decizia. Este singura dovada prin care poti sa arati data la care ai primit decizia. Iti trebuie pentru ca de obicei ai un termen limita, probabil de 30 zile ca sa o contesti.

Mergi la inceput