Pepenasi de iulie - august 2008 (93)
Raspunsuri - Pagina 13
dara_d spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui anaco Cine ma ajuta si pe mine cu niste raspunsuri? ![]() ![]() ![]() ![]() Cum trebuie sa arate scaunul (kaki) la bebic la inceputul diversificarii? Mie imi pare ca ce mananca nu prea apuca sa digere. Tot un fel de piure de legume dar un pic mai consistent si putin mai maroniu...o fi normal? mami fericita de buflishor Mara Alexandrina, 12.08.08![]() crestem... |
Eu zic ca e normal asa facea si denisa la inceputul diversificarii, dadeam morcov iesea parca ari fi scos morcvul pasat, apoi dupa fructe iesea mai deschis la culoare dupa para cu banana sau mar.dar mai bine intreaba doctorul.
http://b1.lilypie.com/uLlkp2.png
dara_d spune:
| citat din mesajul lui ankalaura DARA - denaturata cum ma stii, a mancat mamaliga cu branza fix din portia lu' ta-su. Adica cu niste telemea, cu branza de vaci, cu unt si smantana Oricum, mie mi se pare mare la 8 luni, deja poate manca si alte lactate, asa ca nu mi-a fost teama sa ii dau. Azi a mancat fagaras fix din cutie ca era lihnita de foame si ficatelul nu era gata. N-are pete pe ea, n-are nimica. MADA - vazut pozele. Ce bucalata mi se pare Ari CAPRI - vai de kuru' tau nene! Dr ce zice de portiile ei? Al nostru vad ca recomanda Sanasol pentru pofta de mancare cand copilul chiar nu mananca. E natural. Adica, pare ca esti intr-un erc vicios. Nu mananca, nu se odihneste bine. Nu se odihneste, este agitata si vrea in brate... Si tot asa... GINI / DIA - mie nu mi-a recomandat nimeni nimic pentru lactatie (dupa Eliza) si drept urmare am ramas cu lapte pana am nascut-o pe Erika, adica timp de 5 ani nene! Acuma ziceam ca dispare de la sine, dar pare-se ca nu. Asa ca o sa iau si eu Dostinex cred si basta. Ce efecte adverse poa' sa fie de la o pastila sau doua? Nici unu nene, va zic io, ca le e frica de mine! DENISA - am ras sa mor azi cu pastila ta de calciu! Era mai tare daca aveai vaca si daca ii dadeai ei sa mestece pastila in nadejdea ca iti va da branza direct ![]() |
Anka maine ii dau si eu mamaliga cu branza , smantana si unt ca oricum pana acum i-am mai dat branza de vaci si smantana si nu a avut nimic, doar nu o face ceva de la malai.

Tecky spune:
Fetelor am si eu o intrebare cam prosteasca ce-i drept:cum se coace banana cu coaja sau decojita?
Am fost azi la dr si mi-a zis sa-i dau banana coapta de la 8 luni...
Ankalaura mare dreptatate ai cu forma kk,Ralu face bobite ca oita.![]()
dara_d spune:
| citat din mesajul lui AnnaBaby Am mai intrebat mai demult dar n-am primit raspunsuri: ce stiti despre borcanelele Little Bee de la Kaufland? Sunt ok? Anna de Ioana Maria 11.07.2008Ioana povestea nasterii www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202008&page=4" target="_blank">poze in concurs ann1 si ann11 |
Nu stiu nimic ca eu nu ii dau borcanele deloc.

pentru fete.http://b1.lilypie.com/uLlkp2.png
iriss27 spune:
| citat din mesajul lui AnnaBaby Am mai intrebat mai demult dar n-am primit raspunsuri: ce stiti despre borcanelele Little Bee de la Kaufland? Sunt ok? Anna de Ioana Maria 11.07.2008Ioana povestea nasterii www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202008&page=4" target="_blank">poze in concurs ann1 si ann11 |
Nu stiu ce vrei sa stim despre ele, eu nus itu nimic, dar am incercat. Citeste eticheta, eu am luat unele cu fructe si au fost bune si fara zahar, Dav le-a halit bine. Poti incerca, depinde si de copil daca ii plac sau nu. El, de ex nu a mancat mazare cu pui de la nestle ...
Iriss
mami de Yvonne-Maria
(05.02.2007) si David-Alexandru
(08.08.2008) www.dropshots.com/iriss277" target="_blank">Poze
Aventurile strengaritei Yvonne
BLOG

Bazar pt Sonia si Andrei
ankalaura spune:
Ashea....
Si acuma:
Mancarea facuta din resturi din frigider, denumita OOKA dupa muza:
Ce naiba sa faci cand ai in casa numai vreo 3 cartofi, doua conserve de ton, o bucatica de branza, un rest de mezel, vreo 3 oua, lapte, ceapa... Cam asta aveam eu ieri in frigider.
Am facut aceasta chestiune pe care am botezat-o OOKA!
- vasul uns cu unt si tapetat cu faina
- un strat de cartofi bagati vreo 6 minute la MU sa se inmoaie nitel
- un prim strat mic de sos din doua oua si restul ala de branza, aaa, si am mai avut o lingura de smantana cam veche si am lungit cu niste lapte.
- mai aveam vreo 3 feliute transparente de sunculita taraneasca, am tocat-o si a urmat asta ca strat. Plus ceapa rosie rondele.
- un nou strat de cartofi
- un al doilea strat de sos, ca s-a terminat.
- un strat de ton bucati, adica o conserva. Pe a doua o pastrez pentru zile negre. Plus ceapa rondele.
- am mai batut un ou in care pusesem niste frunze de patrunjel.
- deasupra am ras niste cascaval, mai aveam si din ala un cub minuscul de vreo un deget.
Si a rezultat CHESTIA ASTA din care s-a mancat portie dubla de catre fiecare!
Iar in seara asta am improvizat o super mega chestie care mi-a placut la nebunie, cica o chestiune ARDELENEASCA, i-ar zice CARTOFI AFUMATI CU ZEAMA ALBA
Si la care iti trebuie o ceapa, un morcov, niste cartofi, niste kaiser afumat (mai bine coaste, dar n-avea la noi aici), smantana, si pentru cine agreeaza, doua cuburi de concentrat de legume.
Deci nene, mananci de mori!
- pui la calit ceapa (eu am pus PRAZ - sunt mare fan PRAZ!
)
- adaugi apa si morcovul rondele fine
- cuburile de concentrat de legume sau vegeta daca agreezi / daca nu agreezi, sari peste etapa asta.
- cartofii si apa
- afumatura (eu am pus si doua felii de slana de la Hangani, ca n-avea prea mult fum kaiserul ala)
Si fierbi treaba asta pana se sfarama cartofii (pe care ii tai mai grosolan asa...)
Si la final adaugi un polonic bun de smantana, dar apoi nu mai lasi sa clocoteasca. Eu iau smantana de-aia de smantana, nu pun Danone la cutie de exemplu ca e un rahat.
Nene mananci de mori.
Am calculat, si m-a costat asa: 8.5 lei kaiserul, 1.5 lei smantana, 1.5 lei cartofii. 1 leu prazul, 0.5 lei cuburile amandoua
Deci cu 13 lei am facut o super mancare ardeleneasca, mai exact 6-7 portii generoase!
Deci pentru cine e amator de chestii economice (suna urat "ieftine") si gustoase, eu incep sa le adun, parol!
ankalaura spune:
| citat din mesajul lui Tecky Fetelor am si eu o intrebare cam prosteasca ce-i drept:cum se coace banana cu coaja sau decojita? Am fost azi la dr si mi-a zis sa-i dau banana coapta de la 8 luni...![]() Tecky - mamica fericita de ANA-RALUCA (4 iulie 2008) |
Bai
Eu as fi zis ca vrea sa zica nu sa o bagi la copt, ci sa fie coapta, sa nu fie cruda! Anyway, daca vrei totusi sa o coci, desi sa mor daca inteleg ce ar iesi din ea, scoate-i coaja. La caldura - MU sau cuptor - coaja se innegreste naspa si miezul nu se schimba.
In weekend am in program o tarta cu banane coapte, daca iese buna o lansez si la voi
dara_d spune:
| citat din mesajul lui Caprioara Anka, da mai, cerc vicios, zau! O sa studiez cu Sanasolu, poate ii dau. A, si nici a mea nu bea ceai sau apa, doar san. Dupa pranz mai bea lapte de la tzitzi, dar azi i-am dat si dimineatza un pic, dupa fructe. Acu a mancat 130 ml lapte muls cu cereale si mai casca gura. Frate, astea ii plac si ar manca, dar la restu mananca ce mananca si apoi pune lacat la gura .In concurs, pozele noastre sunt www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202008&page=6" target="_blank">ca1 si ca2; daca va plac va rugam sa ne votati ![]() Caprioara, mami de Matei si de Ilinca Povestea nasterii Ilincutzei poze |
Fata tu esti martira cate induri sa iti faca fata ta statuie can do fi mare. Dai din lac in put, dar lasa ca trece si se rezolva cu timpul sper , te incurajez si eu ca sa iti spun ca nu stiu eu sunt si la primul bebe si nu am experienta,mereu ma intreaba sotul ce ai mai facut ca i-am povestit de problema.

Denisa bea apa in cursul zilei de cateori ii dau mai ales dupa masa din bibe din ala de antrenament il tine singura si trage cateva inghitituri, daca ii e sete rau trage de mai multe ori cu pauza chiar rade si deschide gura cand ii dau.In rest ziua 3 mese solide fructe legume , cereale sau iaurt si seara si dimiuneata lapte la san , tot san mai baga o tura si dupa amiaza.Cam asta eprogramul ei. Fructe papa cam 100ml pe gradatie si legume papa cam 200ml pe gradatie (pe setul ala de hranire avent cu recipiente de plastic gradate in ml),iar iaurt 150g si cereale cu lapte humana in care pun apa cam 120ml si 3 linguri de cereale.
Tecky spune:
Ankalaura ms pt raspuns.Chiar a zis doctorita sa-i coc o banana,nu sa fie ea coapta dar cred ca i-o dau asa cum e pana la urma,ce sa mai ma complic cu MU.Mi-ai facut pofta cu atatea bunatati si eu sunt la regim

MissJJ spune:
Dara ms.
Da aleas numai ale lui Ami sa vezi cand le scoate si Ari pe toate cum arata aici, de aia vrem sa facem al doilea dorm playroom pt ele ca e dezastru o sa creasca si se pot juca si sus ca ne omoara oriund ecalci calci pe ceva jucarie te asezi pe canapea ceva chitaie urla scartzaie ca le baga pe sub perne.
Gini abia astept pozele.
Capri uff da mult mai tragi vezi mai si papa ia niste vitamine ca si asa esti batz de slaba, ai grija de tine, Multi pupici.
Tecky multumim.
Melodia imi place mult cum canta baiatul ala la flaut are melodii frumoase.
Pacat ca nu sunt tare multi tineri in ziua de azi pasionati de din astea nu numai de psp, xbox, calculatoare si alte din astea.
Anka da.
Ami are dermatita/eczema de mica acu e mai bine o dau mereu cu e45 sau cu sudocrem apare, dispare iar apare, e mult mai sensibila ca Ari la piele si o spal cu gel de dus si de par special pt bebeii cu eczema de la boots expert ca de la restul se irita. Super retetele si aici peste tot is tips si retete din astea pt credit crunch. Si deci esti fan praz, ai?
F f bun prazul eu il folosesc in aproape toate mancarurile.
Tecky creca se referea sa fie banana bine coapta ca aia nu se coace, poti sa o pui putin la microunde cateva secunde fara coaja ca se mai inmoaie daca nu e super coapta si se piseaza mai bine.
Ia www.youtube.com/watch?v=c1Pf7PLy4Kw&feature=related" target="_blank">uitati ce fain e facut. Se termina deodata da oricum e fain creca e ceva programas.
Cu scoala merge bine, azi tot smiorcaici la sf dar mai ok ca zilele trecute acasa a fost ok a stat cuminte la dush si apoi am pus-o la nani iar a afcut un desen fac multe chestii si au inceput astia la scoala campania pt red nose day si am luat si eu trei nasucuri din alea cas trei modele diferite ca na strange scoala bani cum pot si erau doua fetite mai mari care vindeau la parinti ca sa stranga scoala bani pt asta si i-am luat si lu Ari tricou rosu special pt asta ca e pe 13 martie si tre sa o imbrac in rosu special pt red nose day, pacat ca ceilalti parinti nu au luat ca e doar o lira da toti ca n-a marunt ca nu stiu ce, urat din pasrtea lor zic eu, e pt o cauza buna.
Faeries, come take me out of this dull world,
For I would ride with you upon the wind,
Run on the top of the dishevelled tide,
And dance upon the mountains like a flame.
William Butler Yeats, "The Land of Heart's Desire," 1894

mami fericita de buflishor Mara Alexandrina, 12.08.08
de Ioana Maria 11.07.2008