Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (277)
Raspunsuri - Pagina 17
babylina spune:
Adimerces citesc cu mare interes tot ce scrii sunt interesante si foarte folositoare sfaturile tale. Cu permisiunea ta si numai asa o sa apelez des la ele.
adimercedes spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Celia Pupici si de la dulceata pentru papanasi. O zi superba asa cum v-o doriti ! Adi, sanatate si drum bun taticului si sa se intoarca repede la comorile lui. |
Celia, multumim
.Ce comoara de dulceata ascunzi tu acolo!!! E absolut superba!!!!

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." --- Albert Einstein
"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."
Povestea obtinerii sarcinii
adimercedes spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui Lia_B
Myral, eu nu exersez de la un am alfabetul. Plansele cu litere le-am luat pentru desenele hazlii de pe ele, fiecare plansa fiind o poveste fantastica (poveste: un doctor s-a suit pe un dulap in mijlocul oceanului pentru a consulta un delfin - sfarsit) Litere le-a invatat datorita cubului cu forme care are pe o fata literele A si B. Fetita le-a regasit, dupa ce ne-am jucat cu cubul o perioada, pe hainuta catelusului vorbitor, pe cuburi, pe planse si era incantata. Litera O a invatat-o pentru ca a descoperit ca daca o pune ne nas gaura se potriveste, pe X pentru ca l-a confundat cu + de pe cubul cu forme si la descoperit apoi pe mingea de fitness pe vare scrie ALEX, L i-a placut ca il tine usor in mana, etc. Deci prin joc si descoperire in fiecare zi. Cifrele semenea. Si toate cunostintele despte litere forme culori si cifre sau intarit datorita programului Baby Smash pentru care ii multumesc foarte mult lui Adimercedes. Fetita cere BS foarte des. Si ca sa nu uit, voiam de mult sa-ti spun ca nici eu nu am fost de acord sa-i fac ROR-ul fetitei (stiu ca mai intrebai asta pe forum). |
Lia, superb!!! Felicitari pt ca ai gasit cheia pt o joaca educativa. E absolut fantastic. Mai ales daca asta ii place. Dar ceva poze, sugestii, ceva?!?

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." --- Albert Einstein
"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."
adimercedes spune:
| citat din mesajul lui carpatina Adimercedes... mortala Lisa in poze.. m-am topit toata la aia in care sta pe burta sub birou, cu tastaurra.. ![]() ![]() ![]() ![]() ===================== Mami de Ioana (27.09.2007) |
Carpatino, sar'na. Pupici trandafirasului fara clame
! CHiar asa, la ce-s bune?!? "Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." --- Albert Einstein
Piciulika spune:
Eram pe net, scriind 2 randulete Nanei si voind sa prind miezul noptii sa o felicit si sa doresc
Ramonaiani
Multe bucurii si sanatate, tzie si celor dragi de langa tine, sa creasca frumos cozonacelul si sa ai o nastere usoara si multa energie pentru doi pui veseli si "dynamite" - pe masura ta! ![]()
Mai voiam sa fiu sfatoasa, sa va zic sa nu uitati ca pentru dezvoltarea puilor nu trebuie sa ne axam doar pe "'telektual", ci in egala masura pe miscare, coordonare: mana-ochi-ureche-gura, simtz tactil, gust etc. - toate astea sunt stimuli la fel de importanti pentru creieras si dezvoltarea sinapselor. Sa se catzere, sa se tavaleasca, sa-si bage pietre in gura (sau mancare
), sa 'cante' la pian... deci avem misiune mai complexa decat puzzleala!
Piciulika, mami de Michael (8.10.2007) www.unserbaby.ch/geomo/content.html" target="_blank">
Situl lui Michael - parola o stim toate
Piciulika spune:
Ei, si acum de ce sunt la ora asta langa voi si nu in pat (singurica
... al meu la curs).
Pentru ca la 12:30 a inceput sa tuseasca Michael ca un latrat si sa nu primeasca aer! Asa, din senin!!
Am crezut ca ma loveste shlogul. Nu puteam sa cred ca am culcat un copil sanatos si acum tusea infernal si nu avea aer, inspira suierat rau... se apucase de plans si era tot mai rau.
Am sunat la urgenta si mi-au spus ca e pseudo-croup si sa las apa fierbinte in vana sa stea in abur cald, de nu trece, sa vin la ei. Facut, nefunctzionat, imbracat baietzel latrator si hop la urgentza.
(Desi eram panicata bine pe dinauntru, am fost surpinzator de coola pe dinafara. Si deci nu am depasit masiv viteza pe autostrada.
)
Pe drum in scaunel deja era mult mai bine. (aer rece, verticala)
Acolo am tot stat si apoi a primit un supozitor cu voltaren (controversat daca ajuta au ba) si niste steroizi - intr-o ora deja era destul de ok. L-a mai tinut sub observatzie si am primit alte 5 pastilute (o portzie) de steroizi in caz ca repeta figura. Foarte probabil zilele astea - cam la fel de probabil ca vor mai fi crize si in viitor...
Am intrebat pana am ametzit doctoritza ce e asta, de unde, cat, cum...
Poate voi v-atzi confruntat deja cu asta (in scurta mea absentza...?
)
Nashpa e ca "se pare" ca e viral si foarte probabil o sa mai revina in reprize, de obicei noaptea. Pana la 3 (sau chiar 6!) ani e destul de comun
, ca un fel de complicatzie a unei raceli simple - infectzii virale.
De obicei e mai putin grav decat pare, nu se chiar sufoca de fapt - dar se poate totusi ajunge si la intubare, deci atentzie mare! (Mie deja mi s-a parut super-rau: cum o sa stiu cand e si mai si?!?)
Cica e o iritare a laringelui sau asa ceva, plus corzile vocale. Nu prea se stie de la ce se inflameaza chiar asa, incat obstructzioneaza si respitatzia...
Deci ne-am incaltzat cu ceva cam nestiut de ce, netratabil / neanticipabil si... "asta este!": avem tablete de prim ajutor si usa deschisa la urgentza daca nu trece cu iesit la frig sau stat la abur...

De ce am relatat in amanunt? Pentru ca la varsta 6 luni - 3 ani e posibil sa va trezeasca la miezul noptzii copilul in latraturi si sa va panicati - ca mine. Zic astia ca doar speriati copilul mai rau, plange si se inrautatzeste situatzia, hiperventileaza ca nu ia aer etc.
CALM si la abur sau scos (imbracat) pe balcon, sau pus in fatza congelatorului deschis, da? Si de nu, la spital si cortizon scrie pe el. Oricum, in caz de dubiu - la urgenta.
Cica vin crizele in sezonul rece, in zile cu ceatza (toamna, primavara) - bizar... Si pseudo-croup nu se ia.
La 4 si ceva am ajuns acasa - Michael era intr-o verva la spital ca ma intrebau doctorii ce-i cu copilul asta sanatos la urgentza! Pana la 3:30 a alergat pe holuri, flirtat cu doctoritza s.a.m.d.
Deci maine nu o sun pe Mariana s-o pupacesc decat pe seara...
Gata 
Piciulika, mami de Michael (8.10.2007) www.unserbaby.ch/geomo/content.html" target="_blank">
Situl lui Michael - parola o stim toate
adimercedes spune:
| citat din mesajul lui Piciulika Tigrii au fugit - ii smotocesc joi. Intru iar ca uitasem una-alta. La noi papa castorul cel mai bine cand mancam nu impreuna la masa - ca asa e de obicei - ci cand si el imi poate da mie. Isi ia el (sau ii dau eu) o bucatzica, apoi el mie. E incantat si papa triplu si cu pofta. Merci tuturor de condoleantze. Suntetzi dulci - si chiar v-atzi luat timp sa cititzi?Carpatino girafa e animalu'! Na, c-am stricat jocu' si suspansu'. Vreau goffre! (Da' cu "bengoasa" - cred ca te uitai la broasca, celalalt scaun. Ca io-s varza (a la Cluj) de oboseala. Pup pentru intentzie de a-mi ridica moralu' lesinat.) Si ca sa bag pe foc Zic si io ca ma bag in seama: pana la trei ani cica se fac legaturile agere in creieras: cu cat mai mult se interactzioneaza cu copilul (nu folosesc deliberat verbul "stimulat") cu atat mai "flexibile" / multi-tasking sunt (legatura directa cu aptitudini pentru mate, de ex. Au facut astia la studii...!). Pe urma merge trenuletzul pe shine. Cu increderea si legatura cu parintzii e la fel: 3 ani. Deci oferitzi-i timp: aratatzi-i flori & numitzi-le (sau cartzi, litere, ce vreti voi Eu il vad deja cum cauta compania altor copii, cum altzii devin tot mai interesantzi - si de aceea ma ocup acuma cat pot de smecheria asta de copil. Apoi va intra la gradi (si va veni cu prostioare invatate de acolo) si va deveni tot mai 'cool' in gashca lui cu gentutze microscopice... Si de acolo incolo e baiat mare. Fuge timpul. Piciulika, mami de Michael (8.10.2007) www.unserbaby.ch/geomo/content.html" target="_blank"> Situl lui Michael - parola o stim toate |
Piciopup castorul
.In rest, lemnele tale sunt fff bune si fff bine puse
adimercedes spune:
| citat din mesajul lui aniast72 Inca doarme asa ca am revenit. adimercedes, citesc intotdeauna cu placere sfaturile tale si parerile tale vis a vis de copii. Nu pot sa nu recunosc ca eu sunt una din mamele mai impulsive care se enerveaza atunci cand copilul se "joaca" cu oalele sau care, de exemplu, scoate condimentele din sertarul lor si le mai si imprastie pe jos. I-am repetat de nenumarate ori ca n-are voie la sertarul respectiv si nici la cosul de gunoi iar el, cand are chef de "rautati", face exact ceea ce stie ca nu are voie. Recunosc ca atunci cand mai da cate ceva pe jos si face mizerie, tot el se duce dupa matura si faras si mi le pune in mana. Ceea ce m-a incantat intr-o zi a fost dupa o sesiune de cumparaturi alimentare, cand am ajuns acasa si-a bagat nasul ca de obicei in pungi, a gasit niste pliculete cu marar uscat, tarhon si patrunjel, le-a luat si le-a pus exact in sertarul de condimente. Asta m-a dat pe spate si am ajuns la concluzia ca eu sunt o mama nebuna si nazbatiile pe care le face el sunt exact felul lui de a evolua. |
Aniast, bun venit in clubul inpulsivelor
Imi pare rau ca nu prea mai mananca Vladi de dupa operatie. Cine stie, e vreun fel de a simti ca detine controlul [emoticon ce se scarpina in cap].
Pupici pt nazdravanul cel organizat
."Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." --- Albert Einstein
aandreea27 spune:
buna dimineata mamici,multi
la puiuti.
mamici poftiti la o 
strong,sau ceva mai elicat gen capuccino etc.
luy
a trebuit sa il tundem tati lui a fost frizerul,ca avea fire de par in cap,acum are 3
.i-a crescut intre timp(e foto din octombrie),dar tot mai necesita un chilugel.
babylina,inteleg ca ati avut probleme u papa.ma bucur ca le-ati rezolvat.si andrei a avut o perioada in care in poztita in care apuca,in aia manca,daca i-o schimbam adio infulecat.acum nu mai sunt probleme.testul faimos estein mail,la inbox;l-am facut si eu a iesit iq 132 sau 134;e una nu cred ca este prea de bagat in seama.
piciulika totul e bine can se termina cu bine si daca a mai si flirtat cu doamnele........ai un mare casanova ce mai
.
micul don juan.
andreea mami de bibu papacios(10.10.2007)