Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (277)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ANDREEA11 spune:

Rezultatul la test Data: 24.02.09

--------------------------------------------------------------------------------
Varsa socializare: 2.6(2 ANI 7 LUNI )

Varsa limbaj: 1.48(1 ANI 6 LUNI )

Varsa autoservire: 1.85(1 ANI 10 LUNI )

Varsa cognitiv: 1.4(1 ANI 5 LUNI )

Varsa motor: 2.85(2 ANI 10 LUNI )

--------------------------------------------------------------------------------
Varsa mentala: 2.03(2 ANI 0 LUNI )

Varsa cronologica: 1.47(1 ANI 6 LUNI )

IQ: 138

Deci am un copil super!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANDREEA11 spune:

M-am prins si eu cum se completeaza. Trebuie sa completezi si dc face ceva si de la alta categorie de varsta. Deci limbajul e ok pt varsta lui. Motor suntem olimpici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luy spune:

Gabitz, de ce sa te retragi de pe forum ? Din cauza testului ? Pana la urma tot nu m-am lamurit daca e vorba de testul de pe mail ( nu l-am facut dar ziceau fetele de el ) sau ati mai fost pe la vreun doctor. Uite de la mine : si multe , sa nu mai fii suparata... Asteptam sa ne povestesti ce martisor minunat iti va darui duminica viitorul scolar

Maria, ca tot veni vorba de frati, a venit Alex multumit de la intalnire ? Ma gandeam zilele acestea ca si nepoata mea cea mare are 12 ani si jumatate - oare si pe ea a scos-o vreun coleg la cofetarie ?

aniast, imi pare tare rau sa aud ca Vladi refuza in continuare mancarea. Bine macar ca v-ati lamurit cu roseola aceasta, acum nu ramane decat sa asteptati ca totul sa revina la normal si in privinta meselor. Cred ca toti copilasii au o fascinatie pt scari la varsta aceasta, eu evit sa o las pe Maria in preajma vreunor scari pt ca ar vrea sa le tot urce si coboare si evident eu trebuie sa fiu langa ea, mi-e teama sa nu cada. Pupam baietelul frumos si pe mamica lui !

betty, foarte suparatoare intamplarea de azi si trebuie neaparat vorbit cu educatoarele. Nu stiu cum as fi reactionat in locul tau... Trimite-l pe sotul tau sa lamureasca aceasta problema. Indiferent ce s-a intamplat la gradinita, trebuiau sa-l informeze azi. Tu incearca sa nu te agiti, ai de "copt" acolo niste "placintele". Asteptam vestea cea mare si suntem cu pumnii stransi.

Luy, fericita mamica de Maria Teodora ( 25 august 2007 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sim_stoian spune:

Betty, ai un PM.

Jurnal de calatorii

Mergi la inceput

Am reusit si eu in sfarsit sa vad pozele de pe email, pe cele cu papanashul aandreei cu frizura noua ( te-ai indurat tu, mamica, sa-i tai pletele ... ) si cu mishunatoarea-catzaratoarea Lisa care exemplifica in aceste poze intelesul expresiei "argint viu" . Maaaaai, si ce a mai crescut ! Mirarea mea se datoreaza faptului ca adi a fost destul de zgarcita cu pozele pana acum si nu am mai vazut-o de mult pe Lisa, normal ca e o schimbare vizibila acum.
M-am delectat si cu pozele viitoarei gospodine desavarsite - dulcea motzata Miruna . Din cate am observat deja are o prietena cu care poate face schimb de retete .
Si, bineinteles, am ramas "paf" cand am vazut felicitarea de la mine pe site-ul matrozului . Mai, sunteti asa de frumosi incat sa stiti ca pana nu ne-om intalni, mie parca imi vine greu a crede ca existati in realitate Mii de pupici de la noi !

Mergi la inceput

Cecilia, stii ce a facut Maria in seara asta ? Se uita la filmuletz si deodata a inceput sa sara asa pe jos . I-am explicat eu ca nu acolo, ca daca vrea sa se duca pe canapea, pt ca pe jos se loveste si o doare funduletul... Pana n-am lasat-o sa cada de 2 ori si sa se convinga, nu s-a potolit. Insa dupa aceea a continuat "exercitiul" pe canapea.
Imi pare rau ca l-a inspirat si pe Cristi la prostioare
Ai observat bine, i s-a incretit parul la spate, are niste zulufi... Ai sa vezi tu joi, o sa ne sculam si noi mai devreme, ca sa ne intalnim cu voi.

Mergi la inceput

diwana, iti iert absenta in seara aceasta, dat fiind ca a fost Dragobetele . Dar maine te rog frumos sa-mi spui ce impresie a facut filmul asupra lui Rares, daca a avut la fel de mult succes . Nu de altceva, dar l-am facut special pt el, ca mi-ai cerut un filmuletz "mai lung"

babylina, cum mai sta zmeul tau la capitolul papica ?

irina, bine ai venit printre noi ! Imi pare rau ca ati avut o asemenea experienta ... Am sa citesc si eu despre convulsiile febrile, dar poate ne povestesti si tu cate ceva. Nu vrei sa intri si tu in grupul nostru ? Te primim cu drag !

Mergi la inceput

Erina, iti multumesc pt cuvintele tale frumoase
Asteptam poze noi cu frumoasa Cosanzeana in zapada ( sper ca mai e zapada acolo ). Ma bucur ca sunteti rasfatate de bunici... Profita si tu...

Gata, ma duc si eu la nani. Somn usor tuturor ! Sa visati frumos !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babylina spune:

buna dimineatza( este ora 1). Imi cer scuze ca nu am mai scris, dar cu exceptia catorva pagini din capitolul trecut ( pe care ma intorc sa le dctesc dupa ce termin de scris) am citit tot ce s-a scris pe aici.
Adimercedes si Luy,Zmeu meu a inceput sa manance relativ mai bine. Poate pentru ca m-am linistit, la sfaturile voastre ( si va multumesc) si am inceput sa privesc problema cu mai mult calm.
I-am luat cereale (tip covrigei ) si ii pun in farfurioara sau canuta ( i-am luat din cele de cafea unica folosinta) covrigei si mananca foarte bine. Ii plac si imi face placuta surpriza de a il vedea la usa cu canita cerand " budu"(asa le zice el ). Tot in manuta ii dau cate un ficatel copt in hartie la cuptor.Supita o pun in canita cu bibiron sau cioc si ii dau sa o bea in ritmul lui, asta insemnanad ca merge cu canita dupa el prin casa in supita pun carnita bine blenduita . Inca refuza tot ce ii ofer fara sa guste asa ca il las sa manance ce vrea el cat vrea si unde il prinde pofta . Mananca paine, paine prajita, deocamdata goala. Cred ca este singurul copil care nu mananca piureul de cartofi. Mai repede mananca spanac Am incercat sa ii pun cate ceva pe ea (branzica, unt, ficat)dar nu vrea. Am incercat si varanta cu chiftelute dar a ciugulit putin dintr-una si cam atat. Acelasi lucru s-a intamplat si cu pestele. E prima oara cand termina in timp record cutiuta de cereale ( din cele cu biscuiti). Ultima oara a mancat aproape o portie normala , adica 4 linguri. Nu am reusit sa ii fac niciodata o portie normala cum scrie acolo
Bea lapte de vaca De ziua mea sotul i-a tot spus ca e ziua lui mami si ca avem tort si i-am pus si lui pe o farfurie o bucatica de tort la masa cu noi si a apucat lingurita si a inceput sa manance voiniceste spunand din cand in cand "mama" dupa care a inceput sa manance cubulete de morcov fiert, .Execeptand faptul ca nu are voie dulciuri ( stiu) si ca as fi preferat sa manance ceva mai hranitor, a fost un cadou frumos.
Ieri a mancat mamaliguta cu branzica de vaci si smantana. A mancat aproape tot ce ii pusesem in farfuriuta. Daca nu ii schimba sotul pozitia ( era in brate la el) termina tot. El asa este , daca incepe sa manance ceva trebuie sa ii dau in contiunuu. Daca fac pauza sau schimb mana sau il sterg la gurita gata se opreste.
Azi i-arasi m-a surprins ca a mancat compot. I-am facut dintr-un mar si o para , i-am pus zeama in canita cu cioc I-am oferit neincrezatoare o bucatica de mar fiert si l-a mancat apoi desi erau destul de mare taiate a mancat cu furculita toate fructele pe care i le-am pus pe farfuriuta ( 5-6 bucatele).
Am incercat si varianta cu fructele crude pe farfurie lasate pe o masuta unde ii place sa se joace . Le-am lasat fara sa i le ofer in mod special am plecat de langa el. M-am intors dupa cateva minute sa vad minunea ( adica pe el mancand din ele) dar l-am gasit stivuindu-le frumos pe o bucatica de hartie rupta dintr-o revista.
Bea mult lapte de vaca si ii mai ascund in el banana sau cate o lingura 2 de cereale, mai cate un biscuite.
Acum stiu ca etapa urmatoare care sa poata sa manance mai mult este sa ii reduc mesele de san.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babylina spune:

Nu stiu unde este testul ala ( nu am terminat capitolul trecut. Il vreau si eu va rog frumosdaca sunteti dragute.
Pana la test, ( am vazut ca s-a discutat despre ce fac copilasii la varsta asta) sa spun si eu de Bogdan.
Spune mama , tata, apa, pi=paine,budu= covrigei, recunoaste si stie cum fac toate animalele , caine=mam, pisica= mau, rata=ma, broasca=oa, soarecele=tzi, gaina, cucanul, ursul arata mana, picior, ureche, burta, buricul . Il intrebam unde sunt ochii si urmaream manuta sa vad unde o duce si nu arata apoi am vazut ca indica ochii clipind.
Are carticica cu animale, cifre ( primite de la nasa lui de la 1 an), si a mai primit o carticica cu ferestre cu 2 variante de raspuns ( o sa pun poze ) unde urmareste povestea si imi arata obiectele si animalele.
A mai primit o carticica "primele cuvinte dar are niste obiecte grele pentru el gen "aparat de radio" "pantofi de sport" "ursulet de plus" "copac inflorit"pe care nu pot sa i le explic dupa desen, gen" yo-yo, acadea, radiera sezlong, sandwish.
I-am cumparat si un covoras cu litere si cifre dar nu ma lasa sotul sa il invat literele. Sincer cred ca are dreptate.
Daca il invat de la 1 an cifrele si literele la 3 ani ce o sa il invat? Sa citeasca? Daca stie prea mult cand o sa ajunga la scoala o sa i se para ca se plictiseste si nu o sa il atraga scoala. i-am luat 2 markere si il las sa picteze in voie pe masuta lui sau gresie .Binenteles ca pictura se extinde pe pereti dar , asta este asa invata. Deocamdata foloseste markerul galben si nu se vede pe pereti i-am de pe gresie si masuta se sterge foarte usor.
Am observat un lucru care nu imi place si sper sa il corectez repede. L-am gasit intre usile de la masca scotand betzele dintr-o cutie de chibrit. Nu faptul ca se joaca cu chibritele , adica le scoate si le baga la loc in cutiuta sau le imprastie prin casa ci faptul ca s-a ascuns acolo ma deranjeaza.

Mergi la inceput