Bobocei de septembrie - octombrie 2008 (63)
Raspunsuri - Pagina 9
Didididi spune:
Scuze a se citi "ea" nu "ia", vad ca m a luat valul si am scris cum se aude
,
Didi si bb Mihail (22.08.2008)
angelynna82 spune:
Fetelor am pus pozele de la Botezul Crinei Alexandra

Ma bag la citit 
fericita de
Crina Alexandra
Crinul Meu
Eco
Crina
EvaF spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui gaia.nevia hm... fondue.... Prima oara am mancat la Waterloo. Era cu carne de vita si mi-a placut la nebunie. Apoi, am mancat la Geneva. Am ramas masca. Era doar branza clocotinda intr-un castron (in vin), in care bagai paine. Eu sunt mare branzareasa, dar cred ca m-a socat diferenta de reteta. Si aburii de alcool. N-am mai mancat de atunci... Ada, mama de baieti: Teo (10 aprilie 2007) si Radu (22 octombrie 2008) povestea nasterii ; my blog Topic: mama... de mai multe ori! ; Topic: nu renunta! Informeaza-te! |
Ada, pai asta e reteta frantzuzeasca, fara carne.
Uite cum arata fondue aici
Branza aia fierbinte cu usturoi, un strop de vin si paine yummy, cojoasa.
eu numai pe asta o stiu si numai asa mi-a gatit sotul. In alta parte nu am mancat decat acasa.Si mai facem noi, ca soacra-mea, raclette, la fel pui branza pe o spatula si o introduci in raclette, se topeste si fierbinte asa o servesti, aia e cu mai multe sortimente de branza si o faci pe loc, toata lumea de la masa in jurul masinariei aleia cu spatula in mana
Uite cum e raclette aici
Eva, mami de Luca Noah (08.09.2008)
Sunt cel mai frumos din Universul acesta
-----------------------------------------------------------------------
andreutac spune:
Neata, neata!
Si noi am avut un week-end frumos, mami a fost un pic mai libera, iar tati s-a ocupat de Eva. Asadar sambata m-am rasfatat la manichiura-pedichiura, apoi am fost la shopping de unde m-am intors plina de energie si lucrusoare pt. bombonica. Duminica am fost mai statica, am fost de serviciu cu curatenia din casa in timp ce tati s-a plimbat cu fii-sa pe afara. In rest, ieri Eva ne-a delectat cu o repriza de vreo juma' de ora de gangureli, zambete si rostogoliri cum n-am mai vazut pana acum. Doamne, nu mi-am imaginat ca poti iubi pe cineva atat, cu fiecare zi mai mult si mai mult. Minunat sentiment, chiar suntem privilegiate ca-l putem trai.
Vad ce se inmultesc iepurasii printre boboceii nostri. Asadar felicitari Izabela, Sophia si Mihai!!
Nerantula, superb filmuletul, asa tare le place picilor sa-i alinti, sa-i pupacesti

, insa la fel de tare, sau chiar si mai tare ne place si noua. Multumesc pt. PM
Ramo, pupam Anduta sa-i treaca buba de la piciorus.
Gaia, Pretty, tinem pumnii piticilor sa treaca cu bine si de acest vaccin.
Am vazut toate poze si filmulete cu cei mai frumosi bobocei ever...nu nominalizez de frica sa nu uit pe cineva, dar ideea e ca sunt minunati!!!
Andreea, cea mai fericita mamica de Eva - Maria
EvaF spune:
Dididi, esti singura care zice ca seamana cu tati. Semana cam in prima luna, acum nu prea. Eu as zice ca are de la amandoi dar toata lumea zice cu mine. Habar n-am. Dar cand vad poze cu mine mica seamana leit. In orice caz, nasul si gura sunt ale mele, in rest nu ma pronunt inca pt ca se schimba cu o viteza uluitoare, in fiecare luna arata altfel.
Nu conteaza asa de mult, eu sper ca a luat ce e mai bun din amandoi.![]()
O sa pun si un filmulet sa vedeti cum se deplaseaza ca rama prin casa![]()
Eva, mami de Luca Noah (08.09.2008)
Sunt cel mai frumos din Universul acesta ![]()
-----------------------------------------------------------------------
gaia.nevia spune:
subiectul tati e cam delicat pentru mine zilele astea.
In general, face tot ce face foarte bine. Si avand in vedere zodia...(ma scuzati
) stie sigur ca face bine, e mandru de asta, si mai stie tot la fel de bine ca altii (adica eu) nu au cum sa faca la fel de bine.
Ca atare, cand era Teo mic, nici la san nu-l tineam bine. Nici in brate nu-l tineam corect, punandu-i viata, coloana vertebrala, etc in primajdie. Oricum, nici nu l-am nascut corespunzator. A durat prea mult.
Eu nefiind o persoana care sa plece capul si sa taca, sau pe principiul "tu zici dar eu fac tot ca mine..." ciocnirile pe tema data au fost deseori mai mult decat "virale".
Asadar la mine dresajul cu lasat sot cu copiii si plecat undeva, nu tine. In primul rand se descurca foarte bine chiar si singur cu amandoi si in al doilea rand il deranjeaza foarte tare situatia (adica el pus sa stea cu copiii?!) incat nu se poate abtine sa nu ma sune din 2 in 2 minute sa ma intreba cand naibii vin acasa ca prea m-am intins, depasind orice limite.
Un alt mic exemplu este sofatul. El nu are carnet. Nici nu si-l ia, cu vaste explicatii si o pleiada de motive.
Eu sunt pasionata de sofat. Am carnet, am si masina si imi si place la nebunie sa conduc. Ma descurc destul de bine (parerea tatei, care era extrem de picky in ale sofatului, pana la a-mi pune bete-n roate de teama ca nu o sa ma pricep si o sa patesc ceva... totusi a recunoscut ca ma descurc excelent si cred ca sunt prima femeie langa care a mers fara sa se tina de maner si de frana de mana...).
Cu orientarea nu stau foarte bine, deci prefer sa stiu de acasa unde ma duc, si sa folosesc o harta (tot de acasa). In afara de asta... eu zic ca sunt peste medie. A barbatilor, nu a femeilor. Ca ce am vazut in trafic...
In 9 ani de cand conduc am avut doar 2 ciocniri usoare. Una cu o masina stationata la stop, si alta cu un stalp dintr-o parcare.
Ei bine. Nu pot sa merg cu el in masina fara sa ma caraie non-stop.
Nu e bine, nu pe-aici (combinata cu picanteria habar nu ai de Bucuresti, parca ai fi nascuta in provincie, nu esti instare decat sa mergi pe Magheru ca altfel de pierzi, oriunde te-ai duce tu o iei pe Magheru...), vezi ca n-ai indreptat rotile cand ai parcat, hai ca puteai mai aproape de perete, mergi prea tare (dar faci 5 ore oriunde ai merge, cum sa ducem noi copiii la munte?! o sa moara de foame pe drum) si tot asa.
Ok...ok... dar toate astea de la cineva care nu a manevrat niciodata o masina?!!
Cam astea sunt "punctele slabe" la taticul nostru care de regula e un tip minunat. Dar ce ma fac daca la batranete ramane numai cu asta?!!
Cu timpul am invatat ca in spatele fiecarei iesiri se ascunde de fapt altceva. Cand ma tin balamalele, in loc sa parez aplanez si incerc sa aflu ce-i in spate.
In acest we am sapat ce am sapat, ferindu-ma de schije...si am aflat ca domnul vrea sa isi dea demisia, pentru ca la job i-a ajuns cutitul la os. Am stat de vorba, s-a calmat. I-am zis ca asta e, ne-om descurca noi cumva. Sa faca cum crede el mai bine.
Duminica iar a luat-o pe campii. Zic opa, n-am sapat destul. Dati sapa in coace! Si a iesit la iveala cum ca "nici demisia nu pot sa mi-o dau, ca nu stiu cum ne descurcam 

"
In fine. L-am linistit cat am putut, o sa gasesti altceva, o sa ne descurcam, o sa, o sa... Nu pare inca prea linistit... ori il macina rau ori e altceva la care n-am reusit a ajung.
M-am intins, ma scuzati, dar m-am descarcat si eu ![]()
Ada, mama de baieti:
Teo (10 aprilie 2007) si Radu (22 octombrie 2008)
povestea nasterii ; my blog
Topic: mama... de mai multe ori! ; Topic: nu renunta! Informeaza-te!
gaia.nevia spune:
a vazut cineva aseara Mr. Brooks pe ProTv? Mi s-a parut demential.
Oare s-o gasi pe DVD, ca tare mi-ar placea sa-l vad tot.
Ada, mama de baieti:
Teo (10 aprilie 2007) si Radu (22 octombrie 2008)
povestea nasterii ; my blog
Topic: mama... de mai multe ori! ; Topic: nu renunta! Informeaza-te!
sabinel spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui gaia.nevia a vazut cineva aseara Mr. Brooks pe ProTv? Mi s-a parut demential. Oare s-o gasi pe DVD, ca tare mi-ar placea sa-l vad tot. Ada, mama de baieti: Teo (10 aprilie 2007) si Radu (22 octombrie 2008) povestea nasterii ; my blog Topic: mama... de mai multe ori! ; Topic: nu renunta! Informeaza-te! |
neata!
eu l-am vazut si mi s-a parut la fel de demential. l-am bagat la tras
nasterea strumfitei mele
piticania creste
_
„Mamelor, în mâinile voastre tineti salvarea lumii”. Lev Tolstoi.
iepurila spune:
Neata gagigi
Nerantula, asta ai scris la acel moment ref diversificare:
ea ne-a zis sa incepem la 6 luni, daca sunt indeplinite urmatoarele conditii:
- bebele este matur neurologic - stie sa spuna cand nu mai doreste mancare (intorce capul de la san, biberon, etc.);
- dezvoltat motoriu - poate sta bine in semisezut;
- pofteste la ceea ce mananca ceilalti (saliveaza)
Pana in jurul acestei varste cica nu se formeaza niste enzime foarte importante, pancreatice, salivare (amilaza), etc. si procesul de digestie este foarte dificil, poate uneori inexistent (unele alimente pot fi eliminate ca atare, nedigerate), intestinele pot suferi datorita malabsorbtiei. Cica moda asta a diversificarii precoce, la 3 luni, este specifica tarilor fost-comuniste si Rusiei zilelor noastre, intrucat in aceste culturi femeia trebuia sa se intoarca rapid in productie, deci sa nu mai alapteze, iar laptele praf distribuit gratuit sa fie cat mai putin (printre altele).
1. Ea ne-a recomandat sa incepem cu cereale de orez, fiind normocalorice si hipoalergenice (sau ovaz sau orz - cereale cu 'o') la penultima masa, avand in vedere ca Gruia nu este deloc un copil grasut; cerealele se pot face in lapte de tzitzi, apa sau formula hipoalergenica, in cazul nostru; se incepe cu o masura de cereale la 4-5 masuri lichid, apoi se ingroasa treptat pana se ajunge la proportiile indicate pe cutie (in decursul unei saptamani)
2. Urmeaza legumele - morcov, brocoli, spanac, fasole verde, preparate la aburi (cica prin fierbere nitritii se transforma in nitrati, care sunt mai periculosi), servite sub forma de piure (1 lingurita unt/ulei masline + putin lapte + legume), la ora 12. In prima zi se da o lingura (= 3 lingurite), apoi se creste in fiecare zi pana la 4-6 linguri, care reprezinta o masa completa. Se introduce treptat cate o singura leguma pentru a testa toleranta la aceasta, la fiecare 4 zile.
3. Urmeaza fructele, servite sub forma de piure (coapte sau crude), la ora 10. Acelasi principiu ca si la legume. Nu se recomanda bananele si portocalele copiilor alergici, iar capsunii si kiwi niciunui copil, pana la varsta de 3 ani.
4. Urmeaza proteinele, care au dezavantajul de a provoca mai frecvent alergii, cu semne mai clare, insa intaresc imunitatea organismului (albumina este raspunzatoare, in principal). Carnea trebuie sa fie proaspata, se fierbe fara os si piele si NU se arunca prima apa, este cea in care iese prima oara albumina. Se incepe cu pui, apoi vitel si peste. Portia sa fie de marimea unei jumatati de pachet de carti de joc. In supa in care a fiert carnea se pun legumele si carnea blenduite si o lingurita de ulei de masline sau unt. Se sta cate o saptamana la fiecare tip de carne.
5. ou - o zi da, una nu, in zilele cu ou nu se da carne; se foloseste numai galbenusul, albusul dupa 1 an. Se incepe cu un sfert de galbenus, dupa doua zile se da jumatate, apoi 2/3, apoi un galbenus intreg. Nu de la oua de prepelita. Oul trebuie fiert tare, in apa cu sare.
6. proteine din lapte - iaurt, branzica. Nu recomanda branza calcica, pentru ca formula 1l lapte + 8 pastile Ca este formula pentru bebelusii diareici, deci branzica din pastile constipa. Se foloseste branza proaspata de vaca Bio. Nu se dau iaurturi cu fructe, din motive de conservanti.
8. dupa 9 luni se poate da gluten (biscuiti, cereale, painica, etc.). Cica efectele glutenului nu sunt imediate, pot aparea si dupa 3 pana la 6 luni, deci nu e de gluma. Boala e foarte nasoala (intoleranta la gluten, are un nume, nu am retinut, celianustiucum)
Aaa, si carnita se introduce dupa 3 legume si 2 fructe
anca81 spune:
Gagici, am cercetat copanul lui fii-mea si sunt foarte ingrijorata. Are o intaritura in locul vaccinului si o galma, nu o doare insa nici nu ma lasa sa-i fac masaj. Se mai retrage? Sper sa nu-i ramana vreun semn sau gropita. E din vina asistentei care a facut vaccinul?
Mamica fericita de Carla Alexandra (13.08.2008)
Piti mic se face mare
Povestea puiului meu drag
www.totsites.com/tot/carla" target="_blank">
Eu sunt Carla