Pepenasi de iulie-august 2008 (89)
Raspunsuri - Pagina 12
mcoca spune:
Iriss, eu cunosc un baietel de 2 ani. Sa-ti spun cu ce se joaca : puzzle din alea de lemn, cuburi leggo sau alte chestii de construit, masini da nu foarte mari, ci mai degraba cu din cele mici, si nu foarte sofisticate.
Vicky si
Maya (27.06.2008)
ankalaura spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Caprioara Helau, Aseara i-am dat si eu Peritol, 1.5 ml (din care a dat si pe afara destul), pentru durerea de la dinte. Am prins curaj de la Anka : culcat la 23:00; sculat prima data la 1:45 (deci dupa vreo 3 ore), papat; sculat la ora 6:00 (dupa 4 ore), papat; fatzait si bazait cam pana la 7:00, cand a adormit cu mine in pat si s-a mai trezit la 10 (inca 3 ore), cand papat iar san. Si asta in conditiile in care ieri la pranz dormise vreo 3 ore parca. Asa mai merge, frate !La 11:10 am iesit afara, unde ningea si era frig tare, dar e prima ei zapada adevarata . A dormit cam jumate din timp, iar restul se uita interesata de cum cad fulgii de nea pe geaca mea de fas, si fac zgomot ; la pranz nu mai vroia decat in brate. |

Asa mai zic si eu! Hai ca dupa ce se regleaza iti zic cum se fac piscoturile, ca pana la urma n-am mai facut fursecuri, ci piscoturi de sampanie
ankalaura spune:
OOKA - si eu ma zbarlesc la siroape de dat la copii. Dar de data asta Peritolul ne-a salvat, ca dupa 3 zile de dat cu pipeta apa cat sa nu se deshidrateze, zau ca te duci cu capul. Asta peste oboseala si restul... Si i-am dat de doua ori si am trecut de criza. Acuma papa ca lumea gagica. Cu dormitul e asa si asa, ziua doarme cate juma de ceas, dar noaptea se trezeste numai o data. Ca daca imi facea mie cum ii face Ilinca lu' Capri, apai o luam pe ulei... 
DIDI - eu zic sa ii cauti si la telefon ca suna bine info alea de la Irina.
Eu am lesinat numai de doua ori in viata mea: o data cand am vazut cum se face treaba asta cu canalele lacrimale, si a doua oara dupa operatia mea de strabism, da' aia nu se pune, era normal sa lesin.
OOKA - deci luna asta primesti 600 de lei, mai precis cca 400 de lei pt 11-31 dec, mai primesti 600 de lei pt ianuarie. Deci primesti 1000 de lei azi maine. Plus alocatia copilului.
Cand vei primi aia 85% in aprilie sau cand i-oi primi, vei avea 85% minus 600 de lei pt ianuarie, inca 85% minus 600 de lei pe feb (pe care ii primesti in martie)... si tot asa....
In sfarsit, am facut si noi vaccinul de 6 luni la aproape 8.
A mieunat putin, dar s-a potolit repede.
Apoi ne-am dus sa spargem alocatia pe fructe ![]()
Caprioara spune:
Traiasca Peritolul! A balotat 110 ml lapte muls cu cereale si mai vroia, asa ca am mai pus-o si la san
. Asta in conditiile in care ea pana acu cateva zile papa seara 80 ml cu cereale, iar de trei zile incoace a tot papat cate 100.
Ii dau si in seara asta
. Si sper sa doarma
.
Anka,
.
pup you all,
Caprioara, mami de
Matei si de
Ilinca
Povestea nasterii Ilincutzei
poze
daca doritzi sa ne votati
, pozele noastre din concurs sunt www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202008&page=6" target="_blank">ca1 si ca2
ooka spune:
Ankalaura te cred cu peritolul si nemancatul. Io inca ma tin tare. Nu stiu ce o determina sa nu mai manance cum manca inainte. La inceput radea 200g acu' mananca 30-50g, asta seara. Ma rog, nici in timpul zilei nu o doboara foamea. Pana una alta ii dau fier si sper sa isi mai revina ca oricum a iesit anemica si eu imi fac stoc de sedatif pc
. Oricum imi creste tensiunea de cite ori o vaz cu pliscu inchis ca o vulturoaica. Morrrr
. Plus ca io (mama dementa
) am si tinut sa obisnuiesc cupilu fara distractii la masa, deci repertoriul l'am abandonat demult. Asa ca, intr'o piosenie absoluta, isi ia porcul masa. O bucatica de piure, o bucatica din ficatii mei
si tot asa. Io tot trag sperante sa fie mai bine. Culmea e, ca dupa o saptamana jumate in care ne'a spus 'bashti' de cite ori o hraneam a luat totusi in greutate 100g, ceea ce e foarte bine.
Ma bucur ca fiica'ta mananca, te mai relaxezi si tu nitelush.
si multam pt explicatia cu indemnizatia, da nah, sa ma intind ca magaru, cu inca o intrebare ca vaz ca te pricepi: adica io iau bani si luna asta? ca asa am inteles (ca mie mi'au spus sa imi verifica cardul in aprilie)
sarumana pt explicatii
mami de Sofi
ooka spune:
Vicky imi spui si mie te rog, cum se numesc supozitoarele alea magice cu eucalipt care se baga in dos si desfunda nasul?
parca la tine am citit despre ele, daca gresesc, iarta baba ramolita. Multam
mami de Sofi
Caprioara spune:
Mai, pisitzitza mea (asa o alint eu
) a inceput sa stea in patru labutze; e drept, clatinandu-se
; dar pana acum doar se tara pe coate; acum se ridica bine in maini si pe genunchi si incearca sa inainteze si asa, nu numai tarash
.
Si din ciclul ce mai face Ilincutza, de mai demult se catara pe mine ca sa stea in picioare, efectiv ma escaladeaza.
Diminetzile, cand se tezeste, se tareste la coltul patutului dinspre mine, si se uita galesh peste gardutz (inca nu il ridic); iar cand ii ma ridic din asternut sa ma vada si ii zic buna dimineatza, imi trage un zambet de ma topeste
.
Caprioara, mami de
Matei si de
Ilinca
Povestea nasterii Ilincutzei
poze
daca doritzi sa ne votati
, pozele noastre din concurs sunt www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202008&page=6" target="_blank">ca1 si ca2
Tecky spune:
Caprioara ma bucur ca peritolul si-a facut efectul la Ilinca.
Didi eu i-am desfundat canalele lacrimale Ralucai la 3 luni si totul a fost bine.Dupa anestezie doarme vreo 5-10 min si tu tb sa o trezesti ca sa tuseasca sa elimine anestezia.Multa bafta!
Va pup,noapte buna!
ankalaura spune:
OOKA - daca ai depus primul dosar in decembrie cu tot ce trebe, adica inclusiv IBAN, primesti de acum. Eu am depus pe 22 decembrie si azi au intrat banii. Am si cheltuit din ei ![]()
Eu am primit 1070 de lei, deci 13 zile de decembrie am avut eu, aka 230 de lei din 600, plus 600 a lu' ianuarie, 200 alocatia Erikai si 40 alocatia Elizei.
In aprilie ti-a zis sa verifici cand ai depus pt 85% probabil.
CAPRI - super tare frate!
Asa sa o tineti de acu' incolo si fara Peritol. Na, mie mia zis doctorul sa ii dau, Elizei ii dadusem tot recomandat de pediatru. Stiu ca si tu i-ai dat lui Matei tot decomandat de pediatru, deci functioneaza 
Cu mancatul... a mea oricum nu manca deloc legume. De fructe era amatoare, dar de legume neam! Deja imi faceam griji, ce naiba fac, cum ma descurc, cand ii dau eu si ou si carne si ficat si spanacuri si alea alea... Si cand ma gandeam eu la strategii, mi-a servit-o de nu m-am vazut, nemaimancand NIMIC!
Si deh, dupa doua ture la urgenta si 7 medici care s-au uitat la mine ca la o nebuna si la ea ca la poarta noua, cand pediatrul ei mi-a zis "da-i peritol" eu m-am dus glont la farmacie....