Bobocei de septembrie-octombrie 2008 (56)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Nocom spune:

Buna dimineata,

BABYTZA!!!!

EDWIN
GRUIA
AMALIA
putzoiu SASHA
VESNA

SA NE TRAITI SI SA FITI SANATOSI!!!!

mami de Daria Anastasia (24.09.2008) si Matei (11.07.2004)

poze cu noi

poze DARIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaia.nevia spune:

Citat:
citat din mesajul lui andreutac
Ochisem si eu jumperul de care vorbiti, am vazut ca la prezentare scrie ca este 0+. Totusi parca nu-mi vine sa cred...voi ce ziceti? poate fi folosit la 5 luni?

Pe al nostru scria 5+ (luni)
Iar pe leagaul de la Ikea, 3+ (ani)

Ada, mama de baieti:
Teo (10 aprilie 2007) si Radu (22 octombrie 2008)
povestea nasterii ; my blog
Topic: mama... de mai multe ori! ; Topic: nu renunta! Informeaza-te!

Mergi la inceput

BABYTZA nu ne ameninta cu mancarea ca io vin peste tine, auzi?

Anunt pentru toate fetele odiseei noastre:

EDI de giulianna este baietelul nostru!!! Nu va apropiati ca muscam tare desi inca nici nu ni s-au umflat gingiile... (doar muschii)

cred ca o sa scriem acest mesaj in fiecare zi, la cate pretendente are micutzul Edi, pana o sa ne invete lumea sau chiar o sa ne urasca...

poze cu noi

poze DARIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca81 spune:

'neata gagici! Wow, cat ati scris weekend-ul acesta, de 2 ore va tot citesc

Babytza
Monyca

Eva, multi pentru Noah din partea Carlei

Babymom, felicitari pentru "vitezoman"

Ada, e misto leganul, chiar imi place. Si arata si asa ... zen

Lucutta, multe tampenii ai fost in stare sa scrii, nu m-am asteptat la asa ceva din partea ta . Ai jignit-o pe Anamona fara nici un fel de motiv. Si da, si mie mi se pare penibil sa-ti lasi copilul sa planga in carucior pana se linisteste singur, m-am abtinut sa-ti spun ceva cand ai postat magaria asta insa acum ti-o spun verde in fata.

Noi suntem bine, Carla a papat ieri binisor, inclusiv cu lingurita - 50 g piure de fructe si 55 g piure de morcovi cu putina carnita de pui + 680 ml lapte . Inca nu stie sa manance insa lipaie, e asa de scumpa . Am fost asa happy ieri ca n-a mai facut atatea nazuri. Am cateva intrebari, daca aveti chef sa-mi raspundeti:

- este OK sa-i pun in piure putin piept de pui (are 6 luni implinite)? Si daca da, de cate ori pe saptamana se poate da. Stiu ca americanii recomanda proteinele dupa 8 luni dar tinand cont ca Carla nu prea bea lapte iar mancarea solida doar ciuguleste, am in vedere carnea de la varsta aceasta. Mai ales ca i-a si placut gustul.

- pentru consti ce e mai indicat - Lass Baby sau ceai de musetel. Iar daca e indicat ceaiul de musetel, cel la pliculet de la plafar sau cel instant?

- voi folositi cuptorul cu microunde pentru a incalzi putin macarica?

- ce cantitate de piure de fructe/legume se considera ca inlocuieste o masa de lapte? 50 g e mult sau putin?

Si un sondaj: faceti Prevenar picilor? Chiar nu stiu ce sa fac...

Va doresc o saptamana minunata

Mamica fericita de Carla Alexandra (13.08.2008)
Piti mic se face mare
Povestea puiului meu drag
www.totsites.com/tot/carla" target="_blank"> Eu sunt Carla

Mergi la inceput

Anca eu stiu ca am intrebat-o acum cateva luni pe dr noastra pediatra pt baietelul lui frate-miu sa ne-a zis asa: (baietelul incepuse diversificarea la 4 luni)
- la 6 luni sa-i dea:
- dimineata - san
- ora 10 -fructe: mar crud 60 gr + banana 60 gr + br de vaci 1 lg
- ora 14 - supa de zarzavat zeama 60 ml + 120 gr legume + carne manzat (fiarta separat) 30 gr
la sf 30 mll suc de fructe amestecat cu 20 ml apa
- ora 18 san
- ora 22 - cereale + san
VEZI CE VI SE POTRIVESTE, DAR CANTITATILE ASTEA ERAU ca am si acum hartiuta scrisa de dr....

cat despre PREVENAR - noi nu il facem deocamdata, eu cred ca DELOC, dar mai vedem peste vreo 2 ani...

poze cu noi

poze DARIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JulyMorning spune:

babytza La Multi Ani, sa fii sanatoasa, sa-ti traiasca copiii si sa mai faci si altii la fel de frumosi

in alta ordine de idei, ce se mai www.thesun.co.uk/sol/homepage/news/article2233878.ece" target="_blank">intampla in lume

_
Our future determines our past

bobocica Maia
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babytza spune:

Anca dr mea recomanda pana la 50g carnita pe zi in piureul de legume. Spune sa fierbi carnita separat si apa de la ea se arunca. Se poate da si zilnic dar nu in zilele in care ii vei da si galbenus. Deci cand ii vei introduce oul, in zilele cu ou nu dai carnita. Si de ou zice ca e bine sa il dai la 3 zile, nu zilnic.

Legat de micro....cred ca toate vor zice sa nu incalzesti asa , dar daca totusi o vei face uneori sa nu ii incalzesti in recipient de plastic. Sa pui in altceva. Eu una voi folosi si cuptorul cu micro la nevoie cand ma grabesc, dar am avantaj ca mi-am luat un aparat de incalzit biberonul la care merg si borcanase sau recipientele de papa de la avent.

Printesa mea iubita Valentina Soricelul meu iubit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 300 spune:

buna dimineata!

Am vrut sa mai scriu aseara dar uitasem sa pun rabla la incarcat, asa ca...

Azi-dimineata am adormit postand un mesa, iar acum iata-ma pe barcade cu una bucata Anda care se uita cu jund la tastatura...

Asa ca, daca e facuta cafea, m-as infrupta si eu, ca am gasit-o pe Anda uda la cur de dimineata. Probabil zic eu ca i-am prins prost scutecul? Mai aveam 2 huggies si m-am hotarat sa scap de ele. M-am obisnuit cu Libero si pe alea raman cat timp mai poarta Anda scutece. Corrina tot te-ai plans de Pampers, ai putea sa le incerci. Au elaasice si pe parti, cate 2, si la spate, dar nu trebuie sa strangi de copil sa nu iasa din pampers. De cand le folosesc n-am avut nici un accident cu kk, si fata mea fface un munte odata la 4 zile

Citat:
citat din mesajul lui babymom75

Octavia hello ! Felicitari pt. cele 4 lunite!
... dar, sa nu te superi... mar cu biscuite???? la 4 luni????

Mama lui Dragos (04.10.2008) si a lui Victor (12.09.2003)

De ce te miri, 80% din pediatri nca recomanda asemenea regim; Am povestit mai demult ce-am patit eu: deka 3 luni cat Avea anda cand i-am dus fisa era mult prea mult sa stea nediversificata, asa ca mi se sugerase sa trec repede peste etapa cu suc si sa-i dau si mar ras cu biscuiti.

de Anda Teodora din 10.10.2008

puiul meu dulce si mic Anda

pozne in asteptarea Andei

b de la bebe, blog...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 300 spune:

Babytza, La multi ani!

Sa petreci aceasta zi fumoasa asa cum iti doresti, sa primesti cadouri frumoase (in afara de Bubuila {:D} si Tina care vin ;la pachet, si sa amai aceeasi fiinta draguta si atenta care esti acum

de Anda Teodora din 10.10.2008

puiul meu dulce si mic Anda

pozne in asteptarea Andei

b de la bebe, blog...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaia.nevia spune:

Anca,

eu raspund asa:

1) carne: pediatra noastra ne-a dat in schema de diversificare carne pasata la mixer, pui sau vaca, NU VITEL, fiarta separat NU cu legume impreuna (se arunca apa, sau ma rog, nu se da copilului), 30-40g / zi, 3-4 zile pe saptamana la 5-6 luni, 50g/zi la 7-8 luni, 50-70g/zi dupa 9 luni.
ou: numai dupa 6 luni, numai galbenus (albus dupa 1 an), fiert tare (10 minute de fiert cu clocot), intai un sfert, o data la 3 zile, timp de 2 saptamani, apoi jumatate, o data la 3 zile, 2 saptamani, apoi 3/4 si tot asa pana la 1 intreg.
Ce am facut eu, carne am inceput dupa 6 luni si i-am dat si pui si vaca, ou pe la 7 luni si nu i-am dat niciodata mai mult de 2 ori pe saptamana, mai zicea pediatra de ficat de pui fiert in lapte, nu-mi place ideea si nu i-am dat deloc. Dupa 1 an i-a facut mama in tigaie, cred ca de 2 ori. A mancat dar nu i-a placut cine stie ce...

2) noi folosim cu success LASSBaby. Nu a vrut niciunul sa bea ceai de musetel, pediatra zicea si sa-i pun zahar cand fierbe apa, so... NU.

3) cuptorul cu microunde. Cu riscul de a mi-o "lua" virtual: da, il folosesc intens.
Incalzesc in el apa pt biberon sau mancarea gata preparata, doar in vase de sticla care rezista la microunde. Multa vreme am si gatit in el, neavand in casa nimic altceva, dar NU pentru copil. Am facut si mamaliga la microunde, si ciorba de peste la microunde, si name it ca am facut-o eu la microunde, doar sa coc nu pot ca nu poate cuptorul. Dar planuiesc sa-mi iau unul care e si cuptor electric, si are si microunde, cand o deceda asta. Am si incalzitor de biberoane si l-am folosit ca sa incalzesc in el laptele de san muls si pastrat la frigi, sau mancarica lui Teo pe care o stocam in congelator (gatea mama si ieseau cam 8-10 portii).

4) mesele lui Teo pe la 7 luni erau de 170g, apoi a trecut la 200, acum a scazut. Te poti ghida dupa gramajul borcanelelor in functie de varsta, sau dupa ce scrie pe cutiile de cereale, iti da in grame cat rezulta preparat pentru fiecare varsta. Eu dupa asta m-am luat ca nu mi-a zis pediatra nimic de cantitati.

Ada, mama de baieti:
Teo (10 aprilie 2007) si Radu (22 octombrie 2008)
povestea nasterii ; my blog
Topic: mama... de mai multe ori! ; Topic: nu renunta! Informeaza-te!

Mergi la inceput