Bobocei de septembrie-octombrie 2008 (56)
Raspunsuri - Pagina 11
Joy21 spune:
La multi ani, ROXANA!
Numai in petreceri o tii in ultimul timp 
Anamona, apropo de pompe de muls. Eu ma mulg cam de cand a avut Sofia 2 luni (si deja merge pe 6) pentru ca mandra s-a prins ce usor ii este sa pape de la bibe si nu mai serveste tzitzi, cu toate eforturile mele de a o convinge. De fapt intr-o vreme acceptse DOAR daca ma plimbam cu ea prin casa in timp ce era mufata si o hatanam in acelasi timp
N-am rezistat eu ![]()
Am o pompa manuala Medela Harmony cu care m-am inteles f bine, doar ca ma saturasem de "dat la mana" si am vrut ceva mai performant. Cam de o luna mi-a luat pompa electica Medela Pump in Style de care sunt multumita. Este destul de scumpa dar este destinata uzului zilnic si f usor de transportat (stil rucsac). Eu cred ca Medela sau Ameda sunt de preferat Aventului.
Victoria,
binecuvantata de Anna Sofia
Poze Anna Sofia Ma fac mare
"Nu-ti fie frica sa faci un pas mare. Nu poti trece o prapastie din doua sarituri mici."
David Lloyd George
anca81 spune:
Nocom, Babytza, Ada, multumesc pentru raspunsuri. Cred ca va mai dura pana Carla sa pape cantitatile mentionate. Si acum de abia a mancat 45 g piure mar/banana/cereale.
Si eu incalzesc apa pentru biberoane la microunde, papa copil inca nu ca nu a fost cazul. Mancarea mea in schimb o incalzesc numai la microunde.
Care e faza cu carnea fiarta separat
? Pana la urma cred ca o voi face pe steamer, oricum nu-i dau sa bea supa, doar piureul cu lingurita dar chiar nu inteleg logica cu fiertul separat.
Mamica fericita de Carla Alexandra (13.08.2008)
Piti mic se face mare
Povestea puiului meu drag
www.totsites.com/tot/carla" target="_blank">
Eu sunt Carla
gaia.nevia spune:
Anca, steamerul e foarte bun, dar vaca la el nu am reusit sa fac.
Mi-a iesit pingea. Pentru Teo acum numai la steamer gatesc, pui, orez, legume, peste. (am oparit si varza pt varza calita
, dar nu pt Teo)
Nu-l aveam cand era Teo mic, din pacate.
Cu apa de la carne, se aduna ceva toxine acolo, cred, si de aceea nu se da la bebei.
Ada, mama de baieti:
Teo (10 aprilie 2007) si Radu (22 octombrie 2008)
povestea nasterii ; my blog
Topic: mama... de mai multe ori! ; Topic: nu renunta! Informeaza-te!
gaia.nevia spune:
Pompa de san: am avut manuala de la Avent, si cand n-am mai suportat scartzaitul, mi-am luat Avent electrica. Sunt super multumita de ea.
Am luat tot Avent pentru ca am fost foarte multumita de designul celei manuale, si toate biberoanele mele erau Avent. Se potriveau la filet si cele Chicco mari (largi la gura).
Ada, mama de baieti:
Teo (10 aprilie 2007) si Radu (22 octombrie 2008)
povestea nasterii ; my blog
Topic: mama... de mai multe ori! ; Topic: nu renunta! Informeaza-te!
preety spune:
Anca81 ref la intrebarea ta... dr noastra pediatra (cea de la Medlife, caci noi mai mergem si la o dr din cartier) a spus ca dintre vaccinurile optionale recomanda doar Prevenarul pe care sa-l incepem la 5 lunite... si mai mult, ca daca ar fi dupa ea, l-ar inscrie in lista de vaccinuri obligatorii!!! Acum parerile sunt impartite, dar eu spre exemplu ma gandesc sa-l facem...
Ref la alinturile ptr bebe, noi ii zicem Sorinei - gogoshar (cel mai frecvent), gargaritza sau ratusca ... si cand ii vb mai serios ca suntem "supi" pe ea - ii zicem Sorina ![]()
Babytza, daca tot ne-ai amenintat... asteptam papa bun ca ne e f foame!!! 

Mamica fericita de Sorina Gabriela
Ticker Sorina Gabriela
EvaF spune:
Urez si eu La Multi Ani tuturor sarbatoritilor zilei:
Mihai Edwin de Denisa.g, Gruia de Nerantula, Amalia Stefania de Sabinel, Sasha Luca de Ratonelu, Vesna de Octavia75 si Babytza !
Pupici!
| Citat: |
| citat din mesajul lui anamona babymom - desi mai am de asteptat vreo 2 luni jumate, am emotii mari de fiecare data cand ma gandesc la intorsul la servici. Acum, Thea e alaptata in medie la o ora, tot am citit ca isi distanteza singuri programul de supt pe la 3 - 4 luni...eu nu vad nimic decat ca acum intoarce capul cand e satula dar ii vine pofta la loc repejor :) Program nu vreau sa ii impun vreau sa o las sa si-l stabileasca singurica, cand am incercat la 2 ore nu a luat in greutate. Acum oricum mi se pare ca mananca f putin, mai face si fitzele de care vorbeam: vorbeste cu tziti in gura, o apuca rasul alteori pur si simplu refuza sanul. Ma consolez in schimb cu suptul de noapte. E adevarat ce ai zis ca va recupera noaptea cand ma voi intoarce la servici: asa a patit si sor-mea la primul copil: pleca ziua la facultate, iar noaptea i se trezea copila la greu sa suga :) Dragos cum cere acum? Eva Micul Noah ce comportament are? am citit mai demult ca si tu il alaptezi de cate ori cere fie si la 30 minute. Acum s-a mai marit, tot la fel e? |
Anamona
, Noah nu are program, cum scriam si mai sus, cere san ziua la jumatate de ora/ o ora, 2 ore maximum, ca asa. Doar daca iesim in parc rezista si 3 ore, in rest, nu. Ba mai mult, cand era mai mic nu se trezea noaptea, pe la 3 luni asa a inceput sa nu se mai trezeasca, acum se trezeste iar si are program de somn cam asa: 23h30-03h00-07h00/07.30/10h00, insa sunt nopti cand se trezeste si la 03h00 si la 05h00 si abia apoi la 08hoo, adica nu sunt reguli, dar o trezire/doua pe noapte pt tzatzeala tot are. Nu poate sta despartit prea mult de prietena lui
in gura, tot timpul mai si suge dar mai mult asa o tine in gurita sa se aline si asa doarme. Ma mai ndepartez eu incet, el vine dupa mine taras si se mufeaza singur, in somn asa sa vezi cum deschide guritza dupa san, cum il cauta, e dulce foc, cum sa nu ii dau...Eu ma trezesc cam anchilozata, ca dorm ciudat ca sa il protejez. Dar altfel ar trebui sa ma ridic din pat nonstop sa merg la el si imi e si mai greu. Asa doarme frumos, fara zgomote, si nu se mai trezeste, papa in somn. De ce face asta? Nu stiu, inainte nu facea asa, cred ca sunt dintii si simte nevoia de o presiune pe gingii. Pe mine nu ma deranjeaza, il las sa doarma asa daca se simte mai bine, ce sa fac...Cu momentele astea nu ma mai intalnesc eu niciodata asa ca profit.Plus ca mai auzisem la multe mamici ca pe la 5 luni bebeii au inceput iar sa se trezeasca si au tinut-o asa carteva luni bune(nepotul meu are 2 ani jumate si cere si acum un bibe in fiecare noapte...Eu sunt fericita ca se trezeste noaptea, ca mentin super productie de lapte datorita felului lui de a manca, putin si des, iar domnii rushi nu au dat navala.
Bafta la job, inteleg ca incepi in curand. Eu pana face Noah 2 ani nu intentionez sa incep...
Ma gandesc insa cum voi face la vara ca am vrea sa plecam in Franta la socrii, sa il luam cu noi la ocean dar visam cu ochii deschisi ca apoi sa il pasam socrilor cateva zile si noi sa plecamm singurei cateva zile sa ne facem de cap prin Paris, cu prietenii, ca pe vremuri...
Asa ca e posibil sa bag si eu nesuferita aia de pompa la vara desi... tinand cont ca Luca va avea aproape un anisor, daca bea cateva bibe de formula la vara nu e capat de tzara, nu?
Anca, eu Prevenar daca il fac, il fac dupa 1 an, doua doze, spun daca pt ca nu vreau sa il fac, as prefera sa fac Pneumo23 care vizeaza 23 de tulpini in loc de 7. Pneumo23 se face la 2 ani, numai bine inainte sa intre in comunitate.
Cat despre microunde, astia in carti spun no way pt bebe!!! Stii de ce? Pt ca s-au raportat multe cazuri de bebi opariti, e recomandabil sa ii incalzesti usor in bain marie sa fie la temperatura camerei, cel putin acum cat e mica mititica.

Anca, apa in care fierbi carnea e nociva, cel putin pana face Carla un anisor, sa o fierbi fie in supa voastra, fie in apa separat. Asa scrie cam peste tot.
Nu ne-ai raspuns la intrebarea adresata de Noah

Am si eu o veste buna, ne-am reparat si laptopul intre timp si aveam eu acolo o poza care nu era salvata pe harddiskul extern dar din fericire am recuperat-o. Ia uitati ce relatie cu totul si cu totul speciala, de dusmanie pe fatza, are Noah cu suzeta E faina poza ca am prins fix momentul cand scuipa suzeta, nu stiu daca mai reusesc sa captez ipostaza asta.
Eva, mami de Luca Noah (08.09.2008)
Sunt cel mai frumos din Universul acesta
-----------------------------------------------------------------------
anca81 spune:
Babytza, am uitat sa-ti spun ca e un scump Bocanila al tau 

. Si am mai vazut o scumpete de Amalia de Sabinel 
Noua Prevenarul ne-a spus sa-l facem dupa 7 luni - 2 doze, dar chiar nu stiu ce sa fac. Mai am o luna sa ma hotarasc. In alta ordine de idei, miercuri avem Infanrix-ul, mi-e o groaza de mor 
Mamica fericita de Carla Alexandra (13.08.2008)
Piti mic se face mare
Povestea puiului meu drag
www.totsites.com/tot/carla" target="_blank">
Eu sunt Carla
denisa.g spune:
Karinuta – multumesc frumos pt raspunsul tau plin de dragoste.
Sper ca a fost frumos in plimbare si la bunica. Eu m-am gandit mereu numai la tine. Te astept acasa nerabdator si la fel de bine astept vara sa ne vedem.(O sa o conving pe mami sa nu ma tunda pana atunci – sunt mai dragut asa).Pupici multi pt tine
si multe 

Babytza

Sa fii sanaoasa, sa ai parte numai de bucurii si tot ce e mai bun si mai frumos in viata.

La multe lunite/anisori si bebelusilor nascuti azi: Amalia, Gruia, Sasha, Vesna.
Sa cresteti mari, sa fiti sanatosi si numai bine pt voi si mamicile voastre. 

Multumim si noi tuturor celor ce ne-au felicitat pt cele 5 lunie si multi pupici.
Corrina – noi suntem bine, crestem Asteptam mai multe vesti de la voi
Mamidestefan – felicitari pt primul dintisor. La mai multi si fara dureri.
Nocom – tare rau ma amuza posturile tale referitoare la Edi - asa se intampla cand ai asa un ginerica frumos 
Anca- pupici multi pt voi
– vad ca ti-au raspuns fetele la intrebari. Referitor la prevenar si noi ne gandim sa-l facem..
Preety – pupici pt voi
– Stiam noi ca inca ne mai iubeste Karinuta.
Andy_p -
pt voi
Apropo de papa – noi papam san exlusiv: ziua cam la maxim 2 ore iar noaptea cam la 3-4 ore.
_giulianna_ spune:
Buna dimineata!
Babutza Roxi

N-am avut timp sa scriu dar am ras ieri cu sotul de am murit (bineinteles am si inviat
) citind mesajul cuscrei mele Nocom cu privire la pretendentele lui Edi.
Cuscra, Edi este al Dariutzei, ADJUDECAT! Nimeni si nimic nu poate interveni intre ei. Frumoasa nu e de lasat! 

Ada super fain leaganul de la Ikea! I-as lua si eu lui Edi dar n-am unde sa-l pun, in doua camere abia incapem noi 
Legat de carnita mie pediatra mi-a spus sa-i dau carne de vita sau gaina de tara. Nu pui pentru ca astia din ziua de azi sunt crescuti cu tot felul de hormoni. Exclus piele si organe pana la 2 ani..in ele se gasesc majotitatea toxinelor acumulate din organism. Chiar daca ficatelul contine fier nu este indicat, mai bine spanac.
Mami de
www.flickr.com/photos/31848759@N02/sets/" target="_blank">Eduard-Gabriel (17.08.2008)
Ticker Edi