Sunt romanii niste mancai?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Citat:
citat din mesajul lui viviana

Romanii sunt gurmanzi ca multe alte popoare de altfel.
Romanii inca mai practica sportul denumit "gatit". Asta este explicatia pentru avalansa de oameni de la cumparaturi.

Alta explicatie ar fi consumerismul desantat. Intr-un fel, unii romani inca traiesc in perioada imediat urmatoare revolutiei, cand toti gustam ca apucatii din toate, 'sa vedem si noi cum e'. Acum nu numai ca vor sa guste din toate, ci isi inlocuiesc propria personalitate cu chestii cumparate, fie ele de mancare, de imbracat sau de mobilat.

Parerea mea e ca multi romani mananca mult si prost - eu sunt un membru reprezentativ al categoriei asa ca pot sa spui. Ganditi-va ce comanda lumea la restaurant - ma rog, ce comanda inainte de crizele astea :) - friptura (de porc, ca e cea mai buna pasare) cu cartofi prajiti. Si salata - dar care nu se mananca singura sau inainte de felul principal ci doar ca side-dish.

N.B. Nu vorbesc acilea de tineretul corporatist care comanda la birou Thai food sau vaca in sos Guiness, merge la sala de jdemii de ori si mananca salatici de fructe fara frisca.
Vorbesc despre romanasul de rand - ca mine asa - care merge in weekend la gratare cu ceafa de porc, mici stropiti cu bere, mormane de cartofi prajiti, oase garf etc. Care mananca ciorba de perisoare cu smantana si juma de paine, bulz ciobanesc, sarmale + friptura + cozonac la o singura masa. Ca sa nu mai spun despre omniprezenta si omnipotenta salata de boeuf - pe care, culmea rafinamentului, mama o face cu carne de porc prajita in loc de vita fiarta.

You cannot both dance and not pay the piper.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvi_2005 spune:

Chiar m-a distrat ideea cu "romanii mancai" sa fim seriosi o multime de tari se confrunta cu obezitatea in masa,chir si in Franta unde cica se mananca mai sanatos sunt mari probleme la scara nationala cu obezitatea si mancatul prost, la ore aiurea si multe grasimi. Romanii nu au toti o multime de bani sa isi umple saptamanal cosurile la Cora si alte marketuri, sa vedeti ce e aici la case in magazine unde mancarea nu pune o problema financiara. Se mananac mult in Italia, in Spania, in Olanda, in Germania in SUA nu mai vb si toate tarile cred, poate asiaticii sa fie mai "echilibrati" asa ca subiectul mi se pare total deplasat.
Plus abordarile tale Muffin scuza-ma dar lasa foarte mult de dorit modul in care initiezi o discutie puteai incepe cu am observat ca a crescut rata obezitatii in Romania, sa fie o problema? Sau obezitatea problema nationala sau internationala? Incearca sa fii mai putin incisiva ca sincer nu aduce nimic bun si te alegi numai cu replici dure, asta in cazul in care vrei chiar sa initiezi o discutie si nu vrei sa vezi cum reactioneaza lumea la ineptii. Daca vrei "foc de paie" continua ca vad ca se umplu pagini bune , fara suparare dar e formulata prost, foarte prost ....problema cu obezitatea in Romania.
Ce am observat personal ca nu se face in Romania comparativ cu alte tari europene este sportul, la nivel national, aici vad alergand prin parc si persoane peste 60 de ani si asta cu alergatul sau ciclismul sau orice miscare e ca regula. Cred ca in Romania ar trebui sa se insiste foare mult pe o campanie serioasa de promovare a sportului, care ar mai regla problema obezitatii, sa faca toata lumea putina miscare, sa lase conceptia ca " fac eu sport la munca" ca nu se pune.
Cam asta e parerea mea, nu cred cu romanii sunt "mari mancai" cred ca mai degraba mananca multi prost raportat la cantitatile necesare de legume si fructe si peste si multi nu pentru ca nu stiu asta, ca urla reclamele la tv in fiecare tara sa mananci legume si fructe, ci pentru ca nu isi permit sa si le ia in cantitatile necesare.
Muffin nu te acuz de nimic ca nu te cunosc personal nu te cunosc deloc de fapt dar modul in care acuzi la modul general de ceva anume nu e de bun augur in general vorbind, trebuie mai multa maleabilitate cand vorbim de o natiune, de o masa de oameni...am invatat de la viata ca nu sunt "cumva" toti, nici nemtii nici romanii nici francezii, orice masa de oameni, popor este format din indivizi buni si rai, frumosi si urati, destepti si prosti ....difera numarul si proportiile dar generalizarile nu isi gasesc locul niciodata

PS ca o completare sunt casatorita cu un roman si am venit impreuna aici, am vrut sa iti raspund si la subiectul cu materialismul dar deja o luase rau de tot pe aratura si un raspuns serios nu isi mai gasea locul

Silvi si strumf mic Alain 19.01.2006
Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Viviana,mancam mai multa paine,dar eu cred ca asta este reminiscenta,de cand nu aveam ce sa mancam si mancam paine cu sare si cu ceapasi de cand trebuia sa mancam ceva ca sa ne umplem stomacul,sa nu simtim foamea!Asa am fost obisnuiti,asta ni s-a intiparit,voua nu va spuneam parintii cand erati copii"mananca si paine,ca altfel nu tine de foame"?Eu aud asta si azi,de la bunicile mele,care il iau pe al meu sotz la suturi ca bea laptele fara paine,ca mananca chiftele fara paine si tot asa,desi el este un mare mancator de paine!

"La vita e bella"
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilse spune:

Aoleu scuze dar asta cu painea se aplica minunat la olanda, astia la pranz mananca paine, la mic dejun paine, sandwich-uri in general, aaaaah si cu furculita si cutitul, deci scuze, dar si olandezii baga paine la greeeeeeeu...nu alba neaparat ce-i drept, dar paine nene nu gluma.
Daca la noi o fi reminescenta din vremea comunistilor la olandezi sa fie reminescenta din vremea celui de-al doilea razoi mondial cand mancau si bulbii de lalele...nooooo, eu cred ca e un "obicei culinar" si atat.

eu si 3 banditi: ilse, sven si thor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Vad ca voi aveti ceva cu piinea si cartofii...puteti sa-mi explicati si mie ce este gresit cu ele?...da explicat frumos...ex 1 om are nevoie de XX calorii...3 felii de piine au atitea = 4 cartofi ...etc etc. ..21 mil in Ro maninca atitia cartofi + ceapa...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arghirmonica spune:

Nici eu nu inteleg care-i faza cu painea,cartoful si slana zau...
Chiar stau si ma gandesc cu au trait detinutii in lagare cu paine si apa si erau piele si os deci ..nu se ingrasau...ca de aicea vezi doamne romanii mananca multa paine si orice cu paine.
Si inca o chestie nu cred ca romanii sunt asa mancai..oare cand ua vreme sa manance atata avand in vedere ca stau la birou 3 sferturi de zi???Ca sa nu mai pui la socoteala ca tre sa faci..
Si nu stiu ce-i rau in a manca gatit??? E de bai ???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Parerea mea e ca esti mancau daca ai bani sa cumperi mancarea! Altfel nu. Pai cat de mancai sunt pensionarii care din mizeria lor de pensie trebuie sa plateasca cheltuielile de bloc + medicamente si dupa toate astea mai raman cu cativa lei?Mai demult vazusem la protv o batranica ce spunea ca toata ziua mancase o felie de paine cu ceva pe ea si atat.

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier

"If God is willing to destroy evil but not able to do so, then he is not omnipotent/all-powerful.
If he is able to destroy evil but not willing to do so, then he is malevolent.
If he is both able and willing, then whence cometh evil?
If he is neither able nor willing, then why call him God?" - Epicurious

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Mihaelka, mi-ai facut asa o pofta...

Eu mananc cartofii prajiti cu paine.
Eu mananc si slaninuta pentru ca imi place. Si cu ceapa ca iarasi imi place.

La o prietena nemtoaica din Munchen am mancat urmatoarea chestie: iei slanina usor afumata, o dai prin masina de tocat impreuna cu cativa catei de usturoi, sare piper daca vrei sau boia. Pasta astfel obtinuta se intinde pe felia de paine (neagra) se infasoara in folie de aluminiu si se pune gratar.

La restaurante in Austria, Elvetia, Luxembourg - nu am fost serviti cu paine la masa. Cand am cerut s-au mirat si ne-au adus nici mai mult nici mai putin decat paine neagra.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

Fetelor, dar paine mancata moderat nu ingrasa, ce puneti pe ea e mai periculos

Buna dimineata Guestus
Pai hai sa-ti spun eu:
Un om normal asa ca mine ,tinamd cont de faptul ca port in pantece viata ,am nevoie de 2500kl zilnic.
O felie de paine contine 70kl,acum depinde de paine ,daca e integrala e de 70kl plus ca e bogata in fibre si ajuta la tranzitul intestinal,deci nu mai este nevoie de supozitor cu glicerina.
Cartofii, daca ii mananci fara paine ,sunt carbohidrati buni,chiar mai buni decat pastele sau painea alba.
In consecinta ,100gr cartofi fierti este echivalentul a 80kl.
deci, la o masa daca adugi 100gr cotelt fripta la gratar,3 cartofi plus murturile din dotare, ai atins deja o cota de 850kl,deci mai ai loc si pentru desert si o berica ,o maslina si mai vezi tu....
Important este sa nu mananci cartofi si paine ,paste sau orez impreuna ...

Sophia 2ani 06.09.06
+32
http://community.webshots.com/photo/2379816330104564034uhnTsy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Citat:
citat din mesajul lui viviana
Eu mananc cartofii prajiti cu paine.

Aoleu, si tu?? [:)))]
Noi mancam si pepene cu paine - adica eu si mama, ca barbatu-meu e mai bucurestean asa...

Citat:

Eu mananc si slaninuta pentru ca imi place. Si cu ceapa ca iarasi imi place.

aoleu, si tu??? De-aia imi fac eu prieteni ardeleni - enteresu' nene.

You cannot both dance and not pay the piper.

Mergi la inceput