Sunt romanii niste mancai?
Raspunsuri - Pagina 5
viviana spune:
Mihaelka, Bine, pepene. Da struguri cu paine ai incercat?
Sau paine prajita cu untura si usturoi. Iei painea fierbinte prajita o freci cu usturoi apoi ungi painea cu untura. Ea se topeste, si intra in paine, pui sare deasupra...
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
valentinag spune:
Viviana si Mihaela,dedicatie speciala pentru voi:
chifle cu afumatura
Si eu cand eram copil mancam pepeni si struguri cu paine,de cand ma tin sa slabesc am renuntat!
"La vita e bella"
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
mariamunteanu spune:
Da, romanii sunt cam mancaciosi. Multi traiesc ca sa manance, mai ales cei de varsta a treia. In familia mea se manca bine dintotdeauna, paine mai putin, dar carne la greu. De Craciun si de Paste totul se invarte in jurul mancarii, se gatea dublu fata de cati membri avea familia. Laptele de la taran cu grasime, gratarele cu grasime etc. Matusa mea draga de cate ori o sun, imi povesteste cu pofta ce a gatit. Bunicile mele la fel. Mama a recunoscut ca mananca uneori fara sa-i fie foame si se bucura ca la mine se poate abtine. Tata, daca nu are 4 feluri de mancare la masa, il apuca depresia. Nici unii nu sunt grasi, dar ii preocupa gatitul si mancatul.
Eu am alte conceptii si, desi nu sunt pretentioasa, sunt foarte atenta la ce gatesc. Cat mai simplu si usor, carne fara grasime, rareori de porc, mai mult peste, pui, curcan, rata, legume, zilnic diferite salate cu ulei de masline, oua fierte, orez integral, paste integrale, fructe mixate spuma cu branza de vaci si tot asa.
Pt. ca sotul meu se tine suplu si face sport, bunica lui si tatal meu il compatimesc ca nu-i dau eu sa manance (alta conceptie romaneasca) si el saracul e slab.
Cand le-am povestit ca de Craciun am gatit curcan (si sarmale, e adevarat) si de Revelion peste (crap mare, delicios), m-au criticat.
Maria
ladyJ spune:
Citat: |
citat din mesajul lui arghirmonica Nici eu nu inteleg care-i faza cu painea,cartoful si slana zau... Chiar stau si ma gandesc cu au trait detinutii in lagare cu paine si apa si erau piele si os deci ..nu se ingrasau...ca de aicea vezi doamne romanii mananca multa paine si orice cu paine. |
Am rams perplex.
Tu draga mea, compari detinutii din lagare care mancau paine(?!?!) cu romanul de azi care manaca paine? Glumesti,nu?
Sincer, daca logica ta este: detinutul manca paine si era piele si os, atunci sunt in mare dificultate: sa continui sau sa fug cat vad cu ochii?
Ia uite, ca-mi veni o idee. Mananca tu vreo cativa ani asa doar paine si bea doar apa. Sa vedem cum vei arata in cativa ani.
A..si sa nu uit, pune si ratie la paine. Cam asa, o felie pe zi.
Apoi mai vorbim.
Un mare PS:
Nu pot sa cred ca se gasesc scuze atat de(cum sa le spun??)...copilaresti, pentru a sustine indoparea cu paine,cartofi,slaninuta, la gramada asa. Comparam merele cu..astronautii
danat spune:
Maria ai dreptate Si eu am simtit o usoara critica in voce din partea unor musafiri din Ro, asta vara, cand pe calduri de peste 30 grade nu ii serveam si cu ciorba (nici nu prea obisnuiesc vara, eventual o supa crema pt copil). Si noi mincam cam la fel cu ce spui tu, salate, fripturici slabe, brinza in special, legume si paste integrale, exceptia au fost sarmalele de la sarbatorile astea, dar le-am facut din cea mai slaba carne posibil.
EU am senzatia ca in Ro se maninca si pe fond nervos, si din frustrari si tensiuni acumulate. Nu radeti de mine, insa de la stress gasesti o refulare in deliciile gastronomice
Dana mama lu'Radu Stefan(Fecioras de 2003)
"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"
Hai la plimbare
Rufus spune:
citat din mesajul lui danat EU am senzatia ca in Ro se maninca si pe fond nervos, si din frustrari si tensiuni acumulate. Nu radeti de mine, insa de la stress gasesti o refulare in deliciile gastronomice |
E ceva adevar, dar totusi, eu sunt frustrat daca nu mananc carnati si friptura de porc de Craciun...
poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007
mariamunteanu spune:
citat din mesajul lui danat insa de la stress gasesti o refulare in deliciile gastronomice |
Danat, ce delicii ? Tocanele, ciorbele, carnurile sunt asa ceva nemaipomenit ? Sunt bune si ele, dar banale.
Niste cunostinte imi povesteau f. entuziasmati cum au fost in Turcia la all-inlcusive de 5 stele si era atata mancare ... dar atata mancare .. puteai sa mananci de toate la orice ora. S-au ingrasat 5 kg si erau f. multumiti.
Maria
Rufus spune:
citat din mesajul lui mariamunteanu Tocanele, ciorbele, carnurile sunt asa ceva nemaipomenit ? |
Ooo...da, Maria, unele daaaa....
poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007
mariamunteanu spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Rufus
Ooo...da, Maria, unele daaaa.... |
Rufus, imi amintesti de emisiunea aceea de duminica a lui Radu Anton Roman, cum prezenta el fabuloasele retete ... imi venea sa mananc televizorul de pofta. M-am dotata cu [] cartea lui.
Maria
beshter spune:
citat din mesajul lui ladyJ Nu pot sa cred ca se gasesc scuze atat de(cum sa le spun??)...copilaresti, pentru a sustine indoparea cu paine,cartofi,slaninuta, la gramada asa. Comparam merele cu..astronautii |
Milady, nu te supara
Ai vazut ca lumea e de acord ca romanii mananca muuuuult si numa' chestii 'sanatoase'.
You cannot both dance and not pay the piper.