Sunt romanii niste mancai?
Raspunsuri - Pagina 3
Rufus spune:
Sunt doua aspecte: cat si ce mananca romanii.
Cat mananca? Mult as zice, pentru ca bucataria este bogata, iar traditia cuprinde mese mari, imbelsugate, petreceri cu multa mancare. Orice petrecere de la noi este acompaniata de munti de mancare, foarte diversificata, spre lauda gazdei. Pentru un roman, o portie de mancare de prin alte parti, cu doua masline, o bucatica de carne si o frunza de salata, toate intr-o farfurie mare, ornata cu ceva sos colorat, de design, este subiect de amuzament si batjocura.
Ce mananca? Pana sa "progresam" si noi (o sa ma certe Marina!), mancam foarte bine. Dimineata, o palinca si o slana cu rosii, ardei sau ceapa, paine (aici da, mai buna sau mai putin buna, dar painea intermediara era buna, iar aia neagra excelenta si erau si ieftine, pentru ca nimeni nu se gandise sa vanda faina inferioara si taratele drept medicament), la pranz ciorba cu multe legume si felul doi cu carne din batatura, seara ce ramanea de la pranz, dar si mamaliga cu branza, smantana si lapte, de la vaca din curte. Un pahar de vin tinea loc de somnifer. Variatiuni? Carne "din garnita" in untura...daaaaa....uleiul era rar, untura era la moda, sarmale, dar si verdeturi de sezon, de prin fundul curtii, urzici, loboda, dragavei...nu tineam cont de calorii, trigliceride, parca stiam (desi n-aveam de unde) ca colesterolul nu ne creste de la carnea de porc, acum ne mintim, dar acum stim ca stresul e principala (si uneori singura) cauza. Nu stiam de fibre, diversificare, portii de fructe si legume, pentru ca le consumam pe toate firesc, ne veneau singure in mana, pentru ca asa eram obisnuiti. Si orice gospodina stia sa faca un desert in 10 minute si avea camara plina, pentru zilele in care frigul te baga in casa.
Acum...e jale. Am descoperit E-urile si am vazut ca exista peste tot, de la paine la fructe. Am preluat toate bunataturile de la altii, direct in pungi, gata de pus pe masa, dupa ce trec putin pe la microunde. Nu va impui capul, stiti foarte bine. Suntem, clar, mai firavi sau mai bolnavi si asta vine si de la mancare, pe langa bautura, aer, stres.
Am ales sa mancam prost pentru ca asa am vrut, si ne mai si falim cu asta. Cautam carnea slaba, dar aia provine de la animale crescute cu furaje "preparate", vrem peste, am descoperit "pangrasius", cel mai slab peste si, dupa ce ne-am indopat cu el, am aflat ca e bomba chimica. (Da' salaul si stiuca noastra ce-au?). Mancam verdeata ingrasata si stropita cu chimicale, iaurtul are doar data cand expira, cine stie cand l-au facut, apa e doar minerala, cu bule sau nu, sute de feluri de mezeluri complet necunoscute inlocuiesc o sunculita sau un caltabos de la Ghita, pe care-l cunoastem, ca noi l-am crescut. Scarbos!
Deci: mancam mult (dar organismul ne regleaza apetitul, adica dam la boboci si a doua oara stim) si prost, si asta pentru ca vrem sa fim in ton cu lumea, nu mai avem timp sau ne e lene. Dar ma umfla rasul cand aud de fineturi, costa o poala de bani si, daca te uiti la continut, reinveti tabloul lui Mendeleev...
poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007
XIO spune:
Romanii mancai?
Nu va suparati , dar ce mai urmeaza?
-"sunt blondele proaste?"
-"sunt brunetele mai destepte dar roscatele mai focoase?"
-"sunt toti barbatii curvari?"
-"sunt femeile curve?"(daca aia saracii sunt curvari , normal ca alea trebe sa fie si ele ceva
-"sunt persoanele grase mai joviale?"
Samd.
UIta-te putin la americani , ei chiar au problema cu obezitatea, de asta se fac campanii pt. sport , pt. viata sanatoasa , samd , daca imi amintesc bine aveau cel mai mare procentaj de pers. cu probleme ponderale.
Si ce inseamna "mancau"? Inseamna ca daca nea Ghita din valeni mananca mult eu ca roman sunt "mancau"? Sau ai impresia ca in alte tari nu vezi barbati cu burta?
E chiar tare topicul
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/greecky/
ina_nz spune:
Citat: |
citat din mesajul lui valentinag Eu nu cred ca noi suntem mancai mai mult decat altii sau ca mancam ma prost decat altii!In ceea ce priveste cosurile pline si aglomeratia din magazine,mi se pare normala si fireasca,atatia ani s-a mancat "adidasi"si gheare de pui,incat acum scoatem parleala! Nu cred ca suntem mai grasi decat alte natii,majoritatea fetelor tinere sunt slabeee,ma uit la mine la job,din 70 cati suntem,vreo 5 suntem mai grase,restul normali ca si greutate,spre slabi chiar! Si da,multe dintre noi gatim sublim "La vita e bella" De mancare Dulciuri Din gradina mea |
Bucurestenii care isi fac cumparaturile la mall si umplu cosuri la gima (parca asa ii zicea) nu reprezinta toti romanii.
Marea majoritate sunt muncitori, functionari marunti si pensionari. Data viitoare cand ii vezi pe astia carand cosurile cu varf pline de produse bio si fineturi fa-le o poza si pentru mine. ca altfel nu te cred.
Silvia mamica de Adrian (22 August 2003) si baby
buli spune:
Rufus,
cum adica pangasius e bomba chimica?
intreb serios ...
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
valentinag spune:
Ina,sincer,n-am inteles in ce privinta ma combati!
"La vita e bella"
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
viviana spune:
Mei, lasati la o parte adidasii si ghearele de pui.
Au trecut 18 ani. 18 ani de cand mancam adidasi, gheara de pui si beam nechezol.
Hai sa nu mai folosim trecutul ca o scuza.
Romanii sunt gurmanzi ca multe alte popoare de altfel.
Romanii inca mai practica sportul denumit "gatit". Asta este explicatia pentru avalansa de oameni de la cumparaturi.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
Rufus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui buli Rufus, cum adica pangasius e bomba chimica? intreb serios ... www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@ |
uite un articol...sunt mai multe, nu l-am gasit pe cel care l-am citit, dar era cam la fel
http://www.dietmindspirit.org/2008/01/30/why-you-shouldnt-eat-this-fish-pangas-pangasius-vietnamese-river-cobbler-white-catfish-gray-sole/
poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007
valentinag spune:
Viviana,eu cred ca mai bine fac "sport"gatind des,mancare proaspata decat sa fac 3 feluri de mancare pe care sa le tin in frigider o saptamana pana se mananca!Parerea mea!
"La vita e bella"
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
viviana spune:
Da, Valentina nici nu am spus altceva.
Si eu practic acest sport. Cam de 2-3 ori/saptamana. Si inca cu brio.
Ciorbe, sosuri, mancaruri cu sosuri, cartofi prajiti, snitele, carnati (m-au innebunit nemtii cu carnatii lor si cu varza rosie calita), slaninuta, ceapa, usturoi, porc, pui, peste vitel, curcan.
Si nici macar nu suntem grasi. Pentru ca rareori mancam fastfood.
Dar, romanii mananca mai multe paine decat alte natii.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
blackpanterro spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Rufus
uite un articol...sunt mai multe, nu l-am gasit pe cel care l-am citit, dar era cam la fel http://www.dietmindspirit.org/2008/01/30/why-you-shouldnt-eat-this-fish-pangas-pangasius-vietnamese-river-cobbler-white-catfish-gray-sole/ poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007 "EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde |
Eu nu m-as grabi sa il cred pe nenea ala...
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier
"If God is willing to destroy evil but not able to do so, then he is not omnipotent/all-powerful.
If he is able to destroy evil but not willing to do so, then he is malevolent.
If he is both able and willing, then whence cometh evil?
If he is neither able nor willing, then why call him God?" - Epicurious