Bobocei de septembrie-octombrie 2008 (51)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns babymom75 spune:

Citat:
citat din mesajul lui gaia.nevia
Trebuie un pic de disciplina ca altfel iti iei campii...

Ada, mama de baieti:
Teo (10 aprilie 2007) si Radu (22 octombrie 2008)
povestea nasterii ; my blog
Topic: mama... de mai multe ori! ; Topic: nu renunta! Informeaza-te!

Corect - trebuie un pic de disciplina, dar aplicata cu duhul blandetii ( as cum faci tu ), nu cu joarda cum faceau parintii nostrii ( saracii, asa stiau ei ca e bine ) si in nici un caz nu se poate vorbi de disciplina/disciplinarea unui bebe mai mic de 1 an. Eventual ca-i trasezi asa... niste repere.

Nici eu nu sunt de acord cu ideea ( profund romaneasca ) ca lasa copilul sa planga "sa-si faca plamani", ca daca-l iubesti si-l iei in brate il inveti rasfatat. Ca daca noi, mamele lor nu-i consolam cand au nevoie, atunci cine? si cum vor sti ei ca noi intr-adevar ii iubim, daca nu raspundem MEREU solicitarilor lor ?( ma refer aici la cei mici, din nou, ca cei mari deja trebuie sa inteleaga ca exista niste reguli si ca unele lucruri sunt posibile, iar altele nu ). Eu nu cred ca asta e rasfat, sau ca se poate vorbi de rasfat la bebelusi.

Si apropos de ce spunea Eva ca a citit in cartea dr. Sears, eu am aplicat o parte din metodele recomandate de el, cand Victor era mic, instinctiv, fara sa stiu ca sunt "patentate". Si experienta mi-a dovedit ca bine am facut. Asa cum spunea Eva, daca le oferi toata atentia si dragostea cresc, paradoxal, mai independenti, mai siguri pe ei.

Ada, te rog sa nu ma intelegi gresit, nu-ti fac tie o pledoarie in acest sens ( pt. ca nu cred ca e cazul ), ci vorbesc asa, la modul general. Eu cred ca tu chiar te descurci admirabil cu cei doi baietoi ai tai mai ales ca amandoi sunt inca foarte mici.
Cat despre gelozie la cel mare... e absolut normala. Victor al meu are 5 ani si am crezut ca l-am pregatit f. bine pt. venirea fratiorului/surioarei, ca de cand avea 2 ani tot despre asta vorbim, si tot e gelos uneori. Mai ales cand bunicii, sau alte persoane lipiste de diplomatie ii acorda mai multa atentie celui mic, atentie care pana acum era TOATA a lui.

Mama lui Dragos (04.10.2008) si a lui Victor (12.09.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica_dicut spune:

Buna dimineata

POZNICI CU NOI

Toate se intampla in viata cu un scop. Nu trebuie sa intrebam "de ce", trebuie doar sa ridicam capul si sa mergem inainte

Monica 8+
Mamica de INGERAS in ceruri
Si minunea bebe 2 din burtica
Doamne ajuta sa ne nastem sanatosi
O noua viata

Mergi la inceput

AlexaM bine te-ai gandit tu, dar eu ( cu scuzele de rigoare ) tot insist sa-i dai alimentele noi, asa incetisor cum ti-ai propus tu, dar DUPA alaptare.

Poti sa stai linistita in privinta compozitiei laptelui: nu sufera nicio modificare, nici dupa 6 luni, nici dupa 1 an sau 2 si de-ar fi sa fie, nici dupa 7 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AlexaM spune:

Citat:
citat din mesajul lui babymom75

AlexaM bine te-ai gandit tu, dar eu ( cu scuzele de rigoare ) tot insist sa-i dai alimentele noi, asa incetisor cum ti-ai propus tu, dar DUPA alaptare.

Poti sa stai linistita in privinta compozitiei laptelui: nu sufera nicio modificare, nici dupa 6 luni, nici dupa 1 an sau 2 si de-ar fi sa fie, nici dupa 7 ani

Nu ai de ce sa-ti ceri scuze...eu iti multumesc mult de sfat si de precizare.

Matei Gabriel 24.08.08 foto
Matei Gabriel povestea nasterii
www.youtube.com/watch?v=YE6ZcHeDxJM" target="_blank"> primul mama

Mergi la inceput

Eva bine faci ca te informezi in legatura cu diversificarea. Cu toate ca eu lucrez in domeniu, tot la fel am facut cand l-am diversificat pe Victor si la fel fac si acum. Oricum, conceptele in nutritia copilului s-au schimbat ( si se schimba ) foarte mult in ultimii ani, asa incat nu mai e valabil nici ce am invatat eu in scoala si nu a trecut chiar asa mult timp de-atunci.

Asa ca invatam, invatam si iar invatam...
Sa ne tii la curent si pe noi cu ce noutati mai afli

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AlexaM spune:

EvaF... si multumim pentru conspecte..

Exact cum spuneti voi am fost eu si sora mea crescute si asa il cresc pe Matei...vroba lui Babymom...nu stiam ca sunt metode patentate...

Matei Gabriel 24.08.08 foto
Matei Gabriel povestea nasterii
www.youtube.com/watch?v=YE6ZcHeDxJM" target="_blank"> primul mama

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns preety spune:

Fetelor... a aparut adeverinta de venit tip la sector 4, mai precis... pe anexa aia 4 au inserat si un tabel cu 12 randuri pentru cele care doresc 85%!!!!

Noi regurgitam aproape la fiecare masa ptr ca numai linistita nu mai sta... face rotocoale in pat 180 grade tarandu-se pe spate... isi ridica picioarele in sus si le lasa brusc jos doar doar s-o ridica... ridica de umeri si cap poate ajunge totusi in fund... drept ptr care la fiecare masa da cate putin afara... Sper sa nu fie altceva...
Plus ca sugem tot ce prindem... degete... coditele lui Julie... paturica... si inghite aer si pe urma eructeaza de "n" ori si iar mai regurgiteaza nitel
Nush ce sa-i fac!!!

Mamica fericita de Sorina Gabriela
Ticker Sorina Gabriela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaia.nevia spune:

Babymom, ca bine le zici!

Nu iau nimic personal , m-am vaitat si io nitel aseara ca obosisem.
In plus, ma simt vinovata (aka o mama mai putin buna) ca am reusit sa ajung in parc doar cu Radu si cu Teo nu...
De cand avea mai putin de o luna, pana cand m-am intors la serviciu in sept 2007 si apoi de la 1 aug 2008 pana am nascut pe Radu am fost zilnic in Tineretului, cate 3-4 ore, si uneori si de doua ori pe zi.
Era micul nostru "lux", rasfat, nu stiu cum sa-i zic, dar ne facea o placere grozava, pe orice vreme.
Si acum cand ma uit la carut si vad ca e Radu iar Teo e acasa cu plicticosul de bunic imi vine sa plang.
Abia astept sa vina vremea buna si sa ies cu amandoi, gasesc eu o solutie chiar daca va fi complicat... mi se rupe sufletul ca am apelat la acest bunic si am tot timpul o stare de tensiune.
Nu-mi place cum se poarta cu Teo, nici nu pot interveni... nici nu pot sa stau cu ei in camera tot timpul ca e vadit deranjat (sau oi fi io prea sensibila?!) in fine nu va mai plictisesc... dar e o situatie cam stresanta pentru mine.
Pe de alta parte ma ajuta enorm, de aceea nu pot sa critic nimic... nu as avea timp nici sa fac pipi daca as fi singura tot timpul cu amandoi. Mi-o veni mie o idee...

Ada, mama de baieti:

Mergi la inceput

In legatura cu filmuletul acela cu copilul chinez care trage din tigare - acela e un caz extrem ( de condamnat bineanteles ). Ma gandesc oare ce fel de parinti sunt aceia care, cu mana lor si cu buna stiinta ( sau nu ? ) fac propriului lor copil un asa mare rau?!
Mi-au venit in minte exemple mai de pe plaiurile mioritice, pe care sunt convinsa ca le-ati vazut si voi - mame cu bebelusi mici in brate, tragand cu sete din tigara ( ele nu bebe ). Cred ca e la fel de grav, chiar daca nu atat de extrem.

Si din nou, cum spunea Eva - nu toti parintii traiesc numai pt. copiii lor.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui gaia.nevia

Cu dormitul la gramada... chiar ma gandeam cum ar fi sa unesc paturile suprapuse si sa dormim toti intr-o camera intr-un pat imens... ar fi distractie, dar nu stiu cat de sanatos este.
Sotul meu fumeaza. Ce-o iesi noaptea din plamanii lui... Si daca nu ar fuma, tot mi se pare mult 4 suflete in 17mp...
In fine, deocamdata dormim eu cu Radu si el cu Teo... mai vedem in timp cand ii voi putea culca impreuna.

Ada, mama de baieti:

Sa stii ca nu e o idee chiar atat de rea. Am o buna prietena, care are 2 copii - un baiat de 5 ani si o fetita de 1 an, si ei asa dorm. Au renuntat de tot la pat, si-au luat o saltea uriasa, pusa direct pe jos si dorm toti pe ea, impreuna. De menitonat ca prietena mea e mare fan dr. Sears Are niste copii superbi, foarte echilibrati, pe care nu i-am vazut niciodata facand istericale asa cum vad ca fac alti copii, mai putin "rasfatati".

Mergi la inceput