Bobocei de septembrie-octombrie 2008 (51)
Raspunsuri - Pagina 14
gaia.nevia spune:
Pai sa stii ca ma cam asteapta si pe mine aceasta incercare.
Vreau ca in curand sa il mut si pe Radu cu Teo in camera. Mi se pare normal ca fratii sa invete de mici sa imparta camera si sa fie obisnuiti unul cu altul.
Asa cum eu ma trezesc de 6-8 ori pe noapte si adorm la loc fara probleme si fara sa imi afectez odihna, trebuie si ei sa se obisnuiasca cu "foiala" celuilalt... ma rog, fara exagerari. Daca Radu ar plange de dinti sau mai stiu eu ce toata noaptea, i-as separa.
Asa, si back to the idea, cand o sa ii culc impreuna, voi sta si eu cu ei in camera, pentru ca mi-e frica sa ii las chiar singuri.
Daca ii vine lui Teo vreo idee noaptea cu privire la Radu?!
Deci, noi trei o sa dormim impreuna o vreme.... si... credeti voi ca tati o sa reziste? singur? fara sufletele lui? neeeee
Acum avem in fiecare camera 2 paturi (90/200) suprapuse, si un patut de bebe. Deci putem dormi toti 4 in oricare din camere. Traiasca Dr. Sears daca zice ca e bine asa, sunt si eu mai impacata.
Copil fiind, am dormit cu ai mei in camera (in patul meu) pana la 7 ani cand s-a nascut sora mea, si mama cu ea au stat o vreme impreuna, iar eu cu tata. (asta ma cam oftica, ca sforaia). Apoi am stat amandoua in camera, si ai mei in sufragerie. Aveam doar 2 camere, si oricum in majoritatea timpului stateam prin bucatarie!
Era bine si nu am amintiri neplacute...
Ada, mama de baieti:
Teo (10 aprilie 2007) si Radu (22 octombrie 2008)
povestea nasterii ; my blog
Topic: mama... de mai multe ori! ; Topic: nu renunta! Informeaza-te!
gaia.nevia spune:
Hmmmm, istericale...
Teo cam e intr-o perioada cu istericale. Sper din suflet sa am putere si rabdare cu el, ca sa trecem usor peste aceasta perioada.
Fiecare manifestare cu plansete si tipete e o "cerere"... trebuie procesata si razolvata prompt si poate nu va fi marcat.
Oricum, cu cat reactiile noastre vor fi mai dezechilibrate si le va aminti mai bine, si o data cu asta, si starea care le-a generat. Sau cel putin asa cred.
Blandete si rabdare, va rog, de unde mai iau?![]()
Ada, mama de baieti:
Teo (10 aprilie 2007) si Radu (22 octombrie 2008)
povestea nasterii ; my blog
Topic: mama... de mai multe ori! ; Topic: nu renunta! Informeaza-te!
babymom75 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui 300 Babymom am mai citit si eu pe situri consacrate ca poti sa impingi solids chiar spre 8 luni; dar care sunt motivele tale personale care te imping sa amani atat diversificarea? de Anda Teodora din 10.10.2008puiul meu dulce si mic Anda pozne in asteptarea Andei b de la bebe, blog... |
Din experienta mea anterioara, din experienta altor mamici care au alaptat, din ce am citit, din ce mi-a dictat bunul-simt am ajuns la concluzia ca e mai bine sa amani diversificarea.
- majoritatea sugarilor nu sunt pregatiti pt. solide la 6 luni; sunt inca prea mici si sistemul lor neurologic nu e bine dezvoltat inca. Exista si exceptii si ma-nclin

- laptele, mai ales daca e de mama, ramane principalul aliment pana la 1 an; ii asigura 90% din nutrienti.
- nu vad nici un beneficiu in diversificarea mai precoce, au contraire.
- nici tubul digestiv nu e maturat complet; abia la 6 luni INCEPE sa se matureze si continua pana la 3 ani, cand toate procesele digestive si enzimatice sunt depline.
- de obicei copiii alaptati accepta mai greu alimentele solide/noi si un alt motiv pt. care voi amana e... evitarea situatiilor conflictuale
Pot sa-ti spun ca am prietene ( medici) ai caror copii alaptati au inceput sa manance mancare pe la 10-11 luni, ba chiar dupa 1 an si s-au dezvoltat foarte armonios, fara sa fie anemici. Nu zic eu ca trebuie amanat chiar atat de mult, dar daca copilul nu vrea sa manance, cred ca e mai bine sa-l lasi in pace decat sa-l fortezi. Cu Victor asa am procedat, adica l-am fortat si nu mai vreau sa repet exeprienta.
Convingerea mea ferma e ca toate problemele legate de alimentatie la copii sunt datorate aproape in exclusivitate parintilor. Si refuzul de a manca si abuzul de mancare. Si originea lor e acum, in primul an de viata. N-am citit nicaieri asta, ci pur si simplu asa cred eu.
Mama lui Dragos (04.10.2008) si a lui Victor (12.09.2003)
EvaF spune:
| citat din mesajul lui 300 Ca sa-ti faci o idee despre ce se discuta arunca un ochi pe www.askdrsears.com, desi parca asta cu what to expect the first year e scrisa dde dr. Spock. In mare cam ce faci tu acasa cu bebe si cum sa faci mai bine. Din cate am auzit e plina de sfaturi pertinente. . de Anda Teodora din 10.10.2008 |
300, WHAT TO EXPECT THE FIRST YEAR e scrisa de o echipa condusa de Heidi Murkoff, aceeasi echipa care a scris WHAT TO EXPECT WHEN YOU ARE EXPECTING (pt cine o stie, eu am citit-o in sarcina.)
Daca ar fi fost scrisa de dr Spock nu o cumparam tocmai in State
Eva, mami de Luca Noah (08.09.2008)
Sunt cel mai frumos din Universul acesta
-----------------------------------------------------------------------
preety spune:
Rabdarea e un subiect f fierbinte... din acest motiv va admir pe cele care aveti doi sau mai multi copii... trebuie (cred) sa ai nervii de otel 
Eu imi pierd rabdarea uneori si cu asta mica... cel putin seara la culcare simt c-o iau razna cateodata cand tipa sau se pune pe supt din ala cu tocaiala si o tine asa cate 15-20 min... parca ma zgarie pe creier... si imi impun cat pot de mult sa am rabdare....
Eva tare dulce bebe Luca... si mamica tare frumusica!!! 
Babymoom sa-mi fac griji cu regurgitatul asta?...
anca81 spune:
OK, si in cazul unui copil mofturos alimentat integral cu formula si care refuza orice aliment nou ce se poate face? Pana unde se poate impinge alimentatia cu formula? Deja intrevad scenarii sumbre de rahitism si alte "nenorociri" 
Mamica fericita de Carla Alexandra (13.08.2008)
Piti mic se face mare
Povestea puiului meu drag
www.totsites.com/tot/carla" target="_blank">
Eu sunt Carla
anca81 spune:
Uitati-va aici ce faci astia mici. Eva, sa stea Luca linistit, nu e nimic serios intre pici. Mai ales dupa ce l-a vazut Carla pe Luca cu nasucul in carti, calculator si imbracat in rosu. There is no turning back ![]()
Mamica fericita de Carla Alexandra (13.08.2008)
Piti mic se face mare
Povestea puiului meu drag
www.totsites.com/tot/carla" target="_blank">
Eu sunt Carla
300 spune:
Babymom, multumesc din suflet pentrur aspuns; asa gandesc si eu, dar argumentele tale sunt mai pertinente decat ce-as fi putut eu folosi. O sa ii arat asta mamei, pentru ca trbeuie sa ajung in Valcea sa-mi botez fata si nu vreau sa ma trezesc ca ii dau astia suc de morcovi. Vreau sa evit intrebari de genul: nu te-ai plictisit sa ii dai decat lapte?
Va trebui sa stau cu ochii pe ea ca pe butelie, pentru ca nu stiu la ce sa ma astept. Pana acum mi-au respectat parerile desi le mai comentau din cand in cand. Mizez pe faptul ca au fost mereu niste parinti de gasca si si-au screscut copiii in maiera dr. sears fara sa-l citeasca. Mi-amintesc si acum ca mama dormea cu toti 3 din generatia mica in acelasi pt, chiar cand abia mai incapeau laolata.
ada, si noi (eu si sora imediat urmatoare) ne-am impartit parintii. Pe vremea aia tata nu sforaia ,dar sa-l auzi acum... recupereaza. Zice ca se trezeste singur din cauza sforaitului :)))) Iti urez multa rabdare cu micutul mai mare. Teo nu e decat un bebelus mai mare; cel putin eu asa percep copiii pana la 3 ani. Niste bebelusi un pic mai complecsi decat astia ai nostri.
de Anda Teodora din 10.10.2008
puiul meu dulce si mic Anda
pozne in asteptarea Andei
b de la bebe, blog...
EvaF spune:
| citat din mesajul lui anca81 Salutari si o large coffee from me ![]() Eva, cu tine seamana 100%, ti-am mai spus. S-a schimbat mult fata de primele luni. E un baietel tare dulce. Aaa, si nu in ultimul rand, tu arata bestial . Trimite si pe mail-ul comun conspectele tale despre diversificarea, eu sunt intr-o eterna cautare de noi metode de a o convinge pe fiica-mea sa nu mai scuipe totul. |

cat despre conspecte, sunt la ABCdar, cu ce incep diversificarea, cand si de ce

Cand aud cum mananca de putin Carla, ca o domnisoara, de-abia astept sa vad cu cate lingurite se lauda Luca

| citat din mesajul lui anca81 Uitati-va aici ce faci astia mici. Eva, sa stea Luca linistit, nu e nimic serios intre pici. Mai ales dupa ce l-a vazut Carla pe Luca cu nasucul in carti, calculator si imbracat in rosu. There is no turning back |
Ce face Carla cu acel domn?
Eva, mami de Luca Noah (08.09.2008)
Sunt cel mai frumos din Universul acesta
-----------------------------------------------------------------------
babymom75 spune:
| citat din mesajul lui gaia.nevia Hmmmm, istericale... Teo cam e intr-o perioada cu istericale. Sper din suflet sa am putere si rabdare cu el, ca sa trecem usor peste aceasta perioada. Fiecare manifestare cu plansete si tipete e o "cerere"... trebuie procesata si razolvata prompt si poate nu va fi marcat. Oricum, cu cat reactiile noastre vor fi mai dezechilibrate si le va aminti mai bine, si o data cu asta, si starea care le-a generat. Sau cel putin asa cred. Blandete si rabdare, va rog, de unde mai iau? Ada, mama de baieti: Teo (10 aprilie 2007) si Radu (22 octombrie 2008) povestea nasterii ; my blog Topic: mama... de mai multe ori! ; Topic: nu renunta! Informeaza-te! |
Da, imi amintesc de aceasta " dulce" perioada de cand era Victor mic. Perioada istericalelor incepe in mod fiziologic, ca o perioada normala de dezvoltare, pe la 1 an 1/2, cu apogeu max. pe la 2 ani. Probabil la Teo e acccentuata, cum e si normal, de proaspata venire a lui Radu.
Tot rabdarea e solutia, chiar daca uneori iti vine sa-ti ieie campii sau mai rau
- cand eram acasa, il avertizam ca nu raspund la asfel de comportamente/solicitari si il ignoram, plecam din camera
- in locuri publice rareori poti sa-l ignori ( simti presiunea sociala in ceafa ) asa ca il cuprindeam stans in brate, sa nu se poate zbate si ii sopteam in ureche in continuu, ca o banda stricata pana se calma - "mama te iubeste", "mama te iubeste" ...
- cand nu functiona cu soptitul, ma apucam de cantat cele mai traznite cantecele si pe ton pitaigaiat, ca in desene animate
Mama lui Dragos (04.10.2008) si a lui Victor (12.09.2003)

. Trimite si pe mail-ul comun conspectele tale despre diversificarea, eu sunt intr-o eterna cautare de noi metode de a o convinge pe fiica-mea sa nu mai scuipe totul.