Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (72)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

CLEO hai ca mai ai pana iti va mazgali peretii,vreun an asa.

MAGDONE-chiar ca pare super piureul ala,bun si pt noi
Am scris si eu reteta pe caietel (v-am zis ca am facut caiet unde trec tot ce mananca ,una alta,ca ma duceam cu capul,numai tineam minte si mi se parea ca fac totul aiurea.e antistres ) ,sa il fac cand o sa incepem si noi cu conopida,ca inca nu am dat.

voi ati dat toate conopida sau brocoli ? a fost vreo reactie la vreun bebel ?

ADRIANA-daca ii dai lapte cand se trezeste si o tii in intuneric nu se culca la loc ?ca e cam matinala

SIMONACIP-poate e mai bine asa,ca nu machinui cu intarcatul..E a treia zi si nu simt nimic,asta inseamna ca nu mai era lapte mai deloc..
iar pe el..il doare fix in...nici nu viseaza !

MISS-sa stii ca,asa cum zice si VIRGINIA,m-am gandit si eu sa iti spun ca poate reusesti cu perna .
saraca de tine,cred ca nu mai stii nici tu cate ai incercat! dar eu ma stiu pe mine la Sofia,ca la fel le luam pe toate la rand si usor usor reuseam sa o pacalesc cu cate o metoda.
aseara..dupa ce il adormisem pe Andres ,il tineam asa langa mine,si as fi vrut sa il mai tin,il mangaiam,il pupam,in deranjam,se smucea si pleca de langa mine,se punea pe burta...saracul,eu ma tot bagam in el..si pana la urma am vazut ca eu nu am pozitie sa dorm cu el,ca el nu sta nici lipit de mine,nici de ta-su,si la mijloc deja se foia ca nu avea loc ...doarme PE MINE in schimb,daca il pun,RUPE! ei,si ma gandeam cat de greu ti-o fi ,ca eu nu puteam sa adorm cu el langa mine asa ca l-am dus la el in patut.
s-a trezit la 4.30 ,l-am luat langa mine,se ridica in fund,facea "m?" intrebator,in intuneric,a adormit la 5. l-am dus . la 5.30 s-a trezit Sofia,am adus-o la mine,l-am gonit pe tati si ea a dormit cu mine.

deci,mi-am amintit cum faceam cu Sofia,ca ea se trezea de 5 ori pe noapte cand era mica...
in afara faptului ca o culcam leganata,stiu ca tu nu legani,eu am trecut la asta ca am vazut ca nu doar nu ma mai chinuiam eu,dar nu de mine era vorba,nu se mai chinuia ea,adormea in 5 minute ,ca e chin si pt ei sa nu doarma..
dar cand ea se trezea daca ma miscam de langa ea,sau daca o mutam,..cu perna o pacaleam
in locul meu puneam o perna lipita de ea,sa creada ca sunt eu..uuusureeel
o tineam pe mana,asa ca tine,dar cu perna,adica eu aveam mana sub perna,si asa nu ma durea pe mine,si o si miscam asa,ne leganam amandoua.apoi puteam sa scot mana usurel.
sau de multe ori o ridicam cu perna cu tot si o puneam tot cu perna in patut.desi eu incercam sa evit sa doarma pe perna,dar erau nopti in care trebuia sa aleg intre linistea tuturor,si in primul rand al ei,ca nu era vorba de mine,eu as fi stat in picioare oricat ar fi vrut ea,dar important era sa doarma si ea legat ca asa doar se chinuia si ma gandeam mereu ca nu o fi bine pt dezvoltarea ei sa urle asa noptile in loc sa se odihneasca...
deci,daca nu cumva ai incercat deja,probeaza faza cu perna,desi cred ca nu iti place ideea ca te gandesti ca transpira,ca poate se invata asa...dar eu am cantarit pro si contra si am ales si eu din toate relele ce era mai putin rau

DANICIRIS-eu nu zic nici sa il pui pe olita,nici sa nu il pui,e decizia ta,ca banuiesc ca sunt si mamici care ii pun si bineinteles ca fiecare face ce vrea.dar ,ca sa ai si alta parere si sa te decizi singura,ii spun ca la fel poate sa refuze mai tarziu oala si daca il pui acum,ca a ramas incetatenita olita ca pe vremuri nu erau scutece si era normal sa ii pui ,ca pana la 2 ani nu isi pot tine pisu si kk,ca nu e muschiul intarit,si il pui doar ca sa il nimeresti la ora respectiva si ca sa scapi de un scutec si atat,dar el nu se va invata cu adevarat decat spre 2 ani,cand fizic e pregatit.bineinteles ca sunt si mamici care au reusit mai devreme,dar in general sun pure coincidente,nu putem sa ne asteptam la ceva ce fizicul lor nu poate inca.
in general,e un stres in plus pe ei,sa incepem mai devreme .dar,bineinteles ca fiecare face cand vrea.

ADRIANA-asa e,MAI ALES in familii cu alergii nu trebuie sa probeze de toate asa repede.eu nu dau multe pana la 1 an .

SOCRAtE-vad ca si tu ai patit sa nu mai suga...eu zic ca nu e cazul sa te simti vinovata,ca eu am lungit cat am putut,am insistat .Sofia a vrut sa se intarce la 4 luni si am lungit-o cu greu pana la 8 luni,dei 4 luni de insistente...I-am dat bibe pt ca ea a supt foarte greu,f putin,aveam lapte de faceam febra ,scoteam cu pompa cu sutele si aruncam la chiuveta...ii puneam in bibe sau in seringa ,pt ca nu sugea,slabea...am avut destula rabdare cat sa o tin numai pe san,asa putin cat dorea ea,dar in primele luni scazuse in greutate si a trebuit sa ii bag si bibe dupa fiecare supt...
si la bibe statea 40 de minute !!!!
macar Andres sugea in 5 minute biberonul.
la ea era chin ...si oracaia noaptea ,din 3 in 3 ore,si statea 40 de minute la san,apoi 0 juma de ora pe umar sa scoata gazele,si apoi iar pana adormea..si uite asa imi mai ramanea o ora de somn pana la urmatoarea masa...si eram capiata.
deci,ce zic,la ea am insistat mult de tot .
el sugea bine,in comparatie cu ea,si speram ca o sa ajung sa vad si eu cum e sa suga un copil la 1 an,sau sa ceara...
a inceput si el la 4 luni sa nu mai vrea,apoi la insistente a supt iar dar de 2-3 ori ,si maxim 5 minute,si din ce in ce mai putin,si la fel slabise,eu am inceput diversificarea la 6 luni si el numai din putin san deja nu mai ajungea...asa ca am fost nevoita sa bag biberon ca altfel nu manca decat f f putin de la mine.
adica el oricum nu mai sugea,cand am dat bibe. decat asa rar sau in somn.
si uite asa s-a ajuns pe la 7 luni la unica masa de dimineata,restul refuza,ma durea si spatele ca il incercam de o suta de ori pe zi,apoi sufletul cand il vedeam cum se arcuieste si tipa sa nu ii dau...
asta e,nu a fost sa fi emai mult,nu am ce sa fac.nu te mai simti vinovata,ca daca nici eu nu am incercat ....

eeei,cred ca nimeni nu uita desi iarta

asa e,cand gresim noi parca ne iertam mai greu..

trimit mesajul sa nu il pierd,intre timp mai fac una alta ,si va mai raspund.
sa imi amintesc sa va scriu si piureul nostru care a avut succes.

Mary,o mamica de ian feb 2007,are nevoie de noi .

Sofía (2ian2007)
Andrés (22mai2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

esme, mersi pentru corectari , inseamna ca retinusem eu invers chestiile cu laptele fiert versus nefiert. Dar cert este ca pentru David, care are dermatita (inca nu e dovedit ca ar avea neurodermita) si are risc marit de a dezvolta alergii, laptele de vaca (fiert, nefiert, pasteurizat, nepasteurizat) este foarte periculos. Cum dealtfel s-a si vazut cand a facut eczeme urate si rani la picioare. Cum am renuntat la acel tip de lapte, cum s-a imbunatatit situatia. Asa ca eu o sa-l feresc de lactate cel putin in primul an si stiu sigur ca asta e alegerea cea mai buna pentru copilul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bambooica spune:

Din categoria 'musca in lapte' :
Miss, ati incercat sa dormiti cu un bec aprins, o lampa cu lumina difuza ceva? In ideea ca daca te-ar vedea, poate David nu ar mai plinge (metoda prin care-si manifesta poate anxietatea) si nu ar avea nevoie sa doarma doar pe tine (asigurare ca nu e singur si e protejat)... M-a trasnit ideea citind ca el nu are nici o problema in a sta singurel ziua...

Cu drag, B.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

ELENA-

Citat:
Va e dor de momentul in care ii tineati intr-o mana?Eu imi aminteam aseara cand eram la maternitate si ma duceam cu el intr-o mana dupa lapte (ca cealalta o tinem pe operatie)....urlau asistentele dupa mine sa nu-l mai scot....eeee...cum aveam sa-l las singur?De aceea nici acum nu are stare deloc...plimbarile ...viata lui....Compar pozele si nu-mi vine sa cred!!!!Minuni...
ce a trecut timpul !!!!!
asa e...
cu Sofia faceam curat la bucatarie cu ea pe mana.
la Andres nu a mai fost cazul,a facut repede 4 kile si in plus dormea de rupea,il culcam si bagam aspiratorul pe sub patutul lui fara sa clinteasca.

LEELO-important e sa doarma,nu mai conteaza cum si unde !eu i-am luat la mine de cate ori a fost nevoie,si tot dorm amandoi in camera lor...asa ca fa asacum va e mai bine noaptea. importanta e odihna.

vezi ca e si o pudra antimicotica,daca zici ca se irita rau.canesten e aici,nu stiu daca gasesti acolola fel,ma gandesc ca trebuie sa fie,sa intrebi la farmacie.

CLEO-
Citat:
ii ungeti felia si io infingeti in mana? ca fiica mea si-ar pune-o in alea 3 fire de par...

CHINABULINA-Andrese cam deoseama cu gogoasa si are intre 9500-9900 imbracat,depinzand de cat are in burta si pipi la ora aia. si nu e asa gras

Mary,o mamica de ian feb 2007,are nevoie de noi .

Sofía (2ian2007)
Andrés (22mai2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Micaela06 spune:

Referitor la cum mananca copii, mie imi vine sa pun toate borcanelele intr-o plasa, sa mi-o leg de gat si sa sar pe geam. La inceput fata mea manca foarte bine tot ce ii faceam, apoi au inceput fitzele, am zis ca nu gatesc eu bine sa-i dau borcanele, am zis :ASTA E SOLUTIA. Minunea a durat 2 zile, nici macar 3... acum nu mai mananca nici ceareale, doar lapte si iaurt, acum ce ar trebui sa fac? Sper in fiecare zi sa manance si altceva, incerc, daca nu vrea in momentul asta incerc si mai tarziu si tot asa... Si o ascult pe Gabitzam care a spus ca nu o sa moara de foame cu mancarea langa ea.
Asa cum spunea si Miss, daca " e activ, plin de viata, rozaliu, are kk regulat si normal, inseamna ca-i prieste totul"

Acum sa va arat in imagini si meniu lu Dariuta de azi: pt inceput a mancat porc, a continuat cu pui, a papat si putin rac, intre mese a papat laptic. Are un meniu diversiticat fata mea, sau nu? Important e ca ia in greutate.

Mihaela de Daria-Maria (23 iunie 2008)

O comoara, o comoara...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aldaesme spune:

Citat:
citat din mesajul lui MissParker

esme, mersi pentru corectari , inseamna ca retinusem eu invers chestiile cu laptele fiert versus nefiert. Dar cert este ca pentru David, care are dermatita (inca nu e dovedit ca ar avea neurodermita) si are risc marit de a dezvolta alergii, laptele de vaca (fiert, nefiert, pasteurizat, nepasteurizat) este foarte periculos. Cum dealtfel s-a si vazut cand a facut eczeme urate si rani la picioare. Cum am renuntat la acel tip de lapte, cum s-a imbunatatit situatia. Asa ca eu o sa-l feresc de lactate cel putin in primul an si stiu sigur ca asta e alegerea cea mai buna pentru copilul meu

Felicia sunt perfect deacord cu tine si cu decizia ta, e absolut normala. Sper pentur voi sa nu fie reactie la lactate in general ci la respectivul lapte. Nici eu nu i-am dat asa fara sa o urmaresc..la inceput i-am dat cateva lingurite de lapte si am ajuns cu ea la 150 ml, la fel am facut si cu branza si cu iaurtul. Noi de felul nostru avem in baza genetica alergii la schimbari climaterice si la apa, la nici un fel de alt aliment, insa speram ca alergiile sa nu se lege si de Lorelei.

broccoli si conopida a primit din a doua saptamana de legume, fiindca la cresa au avut astea in meniu, nu a avut nici un fel de reactie, poate ceva mai mult bashinutze dupa conopida, insa nu parea nici un discomfort de gen durere de burta sau ceva. ii plac foarte mult ambele. Nu stiu ce naiba vorbesc ca inca nu am gasit nimic sa nu ii placa, nici super amara andiva, pe care eu o scuip cat colo nu pare sa o deranjeze. Dimpotriva chestiile cu gust mai tare ii plac mai mult . Tot asa neavand in mod normal probleme cu alergii in familie i-am dat fetei cat am putut de multe fructe, legume si tipuri de carne. Dar stiu din experienta altora ca faptul ca acum nu refuza nimic nu inseamna ca mai incolo nu o va face, desi evident sper ca nu se va intampla asta.

Sanatate maxima!

Esme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bratafel spune:

buna fetelor.

noi am avut o noapte simtitor mai buna. m-am uitat in calendar si numarand saptamanile ...am ajuns la 35, deci in plin puseu. ca si David de Miss Bianca vrea mai mult in brate e lipita de mine si e tare bazaita, nu plange.
referitor la iaurt - am incercat mai multe tipuri, chiar si cel facut in casa (nu i-a placut) si de la toate s-a iritat la fundulet si i-au aparut bubite.o fi prea acid.
iar brocoli si conopida inca nu i-am dat.

kristinik felicitari pentru al treilea dintisor ! si pentru copacel. de acum sa te tii!!

elena_g felicitari pentru dintisori. observ ca este o invazie de dintisori la toata lumea!!

7 luni

POZE 5-6 luni !!

http://b1.lilypie.com/6wARp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia83 spune:

MIHASER - am comandat de pe Lr.ro,insa m-a sunat una sa-mi zica ca nu mai are marimea aia la tricouri, daca nu vreau alta culoare, etc, si am renuntat. preturi..hmmm. am vazut ca si in Spania au niste preturi de-ti vine sa ca eu as fi putut sa comand de acolo pe adresa sora-mii, insa, nu stiu site-uri eftine de acolo. din ro, nu mai comand, asa ca stai linistita. eu n-am apucat sa comand din Fr. insa imi sta pe creier ca nu fac aia livrari si aici. poate or da faliment, cine stie? om avea noroc...
cat despre Dariuta, e o dulceata cum sta ea pe cantar acolo

MISS - eheeee, nene, de cate ori am scris eu pe forum stand pe "tron" insa daca nu iti dezvaluiai tu secretul, nu ziceam nimic, ca-mi era rusine.

si fata mea transpira pe frunte cand ii dau bibe, seara sau cand doarme i se uda parul, dar asta e din cauza ca am 22-23 grade in camera..probabil

ah! era sa uit! incearca si lenesa mea sa se ridice in picioare. azi aproape ca se ridicase langa mine, dar facu bum in fundulet si renunta. faza e ca nu prea are de ce sa se agate sa se ridice, ca eu o tin ziua ori in patul mare, ori in al ei. pe jos nu o pun ca e rece. am pus-o cu paturi, plapuma si a racit si n-o mai pun. in rest, i-am scos pragul de la bucatarie sa poata iesi pe hol si e tare fericita. face runde de la bucatarie la baie, pe hol si inapoi foarte fericita si ii place.

AELITAAAA - da si tu niste site-uri de pe la Espania cu hainute eftine de bebe sa comand si eu. ca am sora acolo cu adresa si vreau sa profit

MIHAELA - si a mea trece prin perioada DA laptelui, NU la altceva. lapte si branza papa cu placere estul, inclusiv fructele, nu. de explu, azi i-am dat supita de pui facuta ieri din care ieri a mancat de nu se mai satura, azi dupa prima lingurita incepu sa chiraie. am zis, bine, ma nu-ti e foame, asta e. dar ajunsa in dormitor ma gandii sa-i fac lapte cu gandul ca daca nu-l papa il vars repede cu o pastila de ca si-l fac branza. a ras 150 si ar mai fi vrut. na! si acu 2 sapt facea figuri la lapte

The cheese to my macaroni - Mufitza Ariana Elena
Cand eram mica, mica cat o furnica...
Dau petrecere
Ma vezi live aici
Acuma sunt mare

Uite asa am venit pe lume

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kristinik spune:

Citat:
citat din mesajul lui bambooica

Din categoria 'musca in lapte' :
Miss, ati incercat sa dormiti cu un bec aprins, o lampa cu lumina difuza ceva? In ideea ca daca te-ar vedea, poate David nu ar mai plinge (metoda prin care-si manifesta poate anxietatea) si nu ar avea nevoie sa doarma doar pe tine (asigurare ca nu e singur si e protejat)... M-a trasnit ideea citind ca el nu are nici o problema in a sta singurel ziua...

Cu drag, B.

Chiar asa Miss ! Incearca si varianta asta. Cica asa dormeam si eu cand eram mica. Pana aproape de 1 an sau si putin dupa. Daca era intuneric nu dormeam, incepeam sa urlu de trezeam toti vecini . Si a dormit mama asa saraca cu veioza aprinsa si cu hartie dintr-aia indigo cum era pe vremuri sa faca putina umbra. Si eu sun RAC ca si David - poate are efect, mai sti. Dar nu tin minte sa imi fi fost vreodata frica de intuneric nici cand eram copil.

Cristina de Diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

sarbatoritilor zilei de 9! Sara-Maria, Mara, Patrick-Nicolas, Eric-Daniel, Robert, Amelia Sa crestieti mari si sanatosi! Cleo ai sunat-o pe Alina_anto?

Danicris eu nu l-as pune la olita asa de devreme. Asa cum zicea si Aelita e un fapt dovedit, biologic, copilul nu poate avea controlul sfincterelor inainte de 2 ani-2 ani jumate. Asa ca pur si simplu e chinuiala ca pana la varsta aia sa-l obligi sa faca la olita. Nu e capabil fizic.
Inainte, cand eram noi mici, era presiunea mare ca nu erau pampersi, nu erau masini de spalat si normal ca li se apleca mamelor noastre sa spele scutece pana la 2 ani jumate.
Acum insa nu mai vad rostul sa obligi copilul sa faca ceva ce e impotriva firii, ceva ce nu vine absolut natural.

Dar in fine, sunt o mie si o suta de feluri de modalitati de a creste copilul. Eu sunt adepta modelului vestic, mai relaxat, sa lasi totul natural, sa curga totul de la sine, sa nu grabesti cu nimic copilul, sa-l lasi sa aiba ritmul lui propriu de dezvoltare. Nu sunt de acord sa-l indopi cu nu stiu cati mililitri de mancare sau de lapte ca asa scrie la carte sau pe cutia de lapte praf, sau ca asa zice vecina ca manaca al ei cupil. Dar este si metoda spartana romaneasca de crestere a copilului care s-o potrivi la altii insa la mine nu cred, nu ma simt eu confortabila cu ea. Deja imi pregatesc discursul pentru mers in tara dupa cum vedeti pentru ca deja am inceput sa aud : e vina ta ca doarme cu voi, nu o sa scapati de el pana la scoala, e vina ta ca vrea numai in brate, asa l-ai invatat, dar mai lasa draga copilul sa si planga, vai cum nu bea ceai ? etc. Am de dat piept cu un card de babe binevoitoare, din pacate sunt cam singura in familie cu copil, asa ca trebuie sa ma inarmez cu rabdare. Deja socara-mea si-a fixat termen pana intr-un an jumate sa invete copilul la olita, a zis ca primul lucru asta il va invata. Cred ca trebuie sa avem o discutie serioasa inainte de a veni la mine.

Mai revin cu conspect, ma duc sa mai plimb bulina

Pana atunci am mai pus niste pozici aici. Dupa cum vedeti deja l-am surprins in flagrant delict de dragoste chioara si amor ghebos cu o mandra mai mare decat el!

"If one feels the need of something grand, something infinite, something that makes one feel aware of God, one need not go far to find it. I think that I see something deeper, more infinite, more eternal than the ocean in the expression of the eyes of a little baby when it wakes in the morning and coos or laughs because it sees the sun shining on its cradle." (Vincent Van Gogh)

Mergi la inceput