Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (72)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihaser spune:

Salve!

Fetele multumim ptr voturi! Ylariesti o scumpa!

Noi am avut un weekend de famelie super...am mers la biserica, la restaurant, in parc la cumparaturi si ne-am uitat la Cars dvd...Cri a plans cand s-a terminat...ar fi vrut o reluare!

Pentru weekendul viitor avem planificat sa mergem la restaurantul lui Antonio Pasarelli. Peste fix o sapt face husband 30!

Asa ca ne sarbatorim!
China, Andora si Cleo vad ca si voi va sarbatoriti! Abia astept sa va urez.

Iulia ne tradezi! Nu te supara pe mine ca nu-ti spun cu rautate...ma gandesc la buzunarele voastre...la redoute.ro e o aberatie...au preturi enorme fata de Franta...Am strans 300 de semnaturi la redutiste de la persoane care au comandat pe situl francez si nu o sa comande never pe .ro daca isi mentin preturile astea.
Eu sper sa ne trimita iar colete direct din Franta ca in USA a dat faliment franciza. Acum ca nu mai am cum sa comand in Franta ma zgarii pe ochi, dar nici de pe .ro nu iau...Sunt prea nesimtiti!

Va pupez!

www.aventuratrasnita.ro/aventura/103/" target="_blank">Votati-ne va rugam!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ainigriv spune:

Adriana,"Capraru spune...",nu ca as creste dupa carti copilul,dar mi se pare si mie normal sa manance de toate la 1 an si ma refer aici la alimetele de baza,nu neaparat,"fasole cu ciolan","sarmale" si cine stie ce alte preparatii romanesti...Daca vrei sa nu ai copil anemic,e clar ca nu poti sa-l tii pe lapte praf,fructe si legume pasate,trebuie sa treci pe mancare adevarata,pana la 1 an,cand se presupune ca are si dentitie.Cat despre disperarea de a nu manca sau a manca m-a ferit Dumnezeu,intrucat Maria nu poate fi fortata nici cu o lingurita in plus,are buzele "cusute",suge cand are chef si cat are chef,nici aici nu pot masura,nici macar nu cronometrez cat suge...Numai noi ne imaginam ca nu sunt copiii pregatiti sa manance,cand de fapt,ei vor mancare normala,spun singuri,insa noi insistam sa-i tinem pe piureuri pana la adanci batraneti.

Socrate,faci foarte bine ca-i dai sa guste din mancarea voastra...in primul rand sunt foarte pofticiosi si in al doilea rand prind tot felul de gusturi noi,nu neparat pt sare le place mancarea noastra.Asa am descoperit ca Maria e pregatita sa manance neblendurit,gustand,adica plimband lingurita ei cu piure de legume prin farfuria mea cu pilaf...s-a papat tot piureul asezonat cu cate un bob de orez si uite asa am ajuns sa manacam supa cu galusti,etc...

Iuliasi noi suntem ahtiate dupa reclame,mai ales dupa promo-ul de la Prima tv.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

LA MULTI ANI MARA, Amelia, Sara si ROBERT, Patrick si Eric

Sanatate multa, bucurii nenumarate, noroc si o viata plina de iubire si fericire!

Neatsa si-o sa cante ratsa! La noi a fulguit azi dimineata, dar acum s-a potolit. S-a facut ceva mai frig. Dar tot ies cu bebitsul la plimbarica azi.

Noi in ultimele 5-6 nopti dormim standard: el lipit de mine, cu capul pe bratul meu, eu cand pe-o parte, cand pe spate, apoi eu intors, el trezit, el urlat, eu dat san, el dat din cap vanjos in stanga si-n dreapta ca sa adoarma, fara succes, el reinceput sa urle, eu luat iar pe brat, rezistat max. 2 ore, apoi iar el trezit, urlat si tot asa... Dar macar apuc sa dorm intre reprizele astea, sa nu-l manii pe D-zeu... Iar cele 2 ore dimineata in patul din camera cealalta sunt AUR curat... Dar ce ma fac totusi: voi dormi cu el asa pana la 2 ani??

Ziua e extraordinar de vesel, zambilici, activ, curios, sta si se joaca singur si cate o ora cu aceeasi jucarie, sta linistit daca ma vede prin usa deschisa sau daca ma aude cum tastez Ma bucur ca am scapat macar de grija asta, ca pana acum cateva luni nu statea singur nici o secunda... Asa, sa ma laud si eu cu ceva

Fetelor, uleiul de masline e GENIAL pentru pielicica uscata si eczemele lui David, situatia s-a imbunatatit radical de cand ii dau de 3 ori pe zi.

Mi-a comandat Bogdan netbook-ul, vine pe 19 februarie, abia astept!!! Atunci o sa intru pe net si de pe WC (visul meu dintotdeauna )

Doloress, eu nu-i dau san decat de 2 ori pe noapte si chiar sunt convinsa ca ar rezista si fara, cu conditia sa-l tin tot timpul pe brat. Dar cand tre’ sa ma intorc, il mai pun pe spate si – ca sa-mi odihnesc si eu putin bratele – ii dau san, caci atunci mai sta putin linistit dupa... Nici David nu vrea ceai sau apa, am incercat cu canuta cu 3 gaurele, de fiecare data cand bea apa, la 3-4 minute dupa aia imi scuipa si apa si putin din laptele dat cu o ora inainte Ce e de facut? Ce-i drept, cu biberon de ceai cu tetina mai mare nu am incercat, dar daca el a inceput cat de cat sa bea din canuta aia cu cioc, eu zic ca ar fi un regres sa revenim la bibe pentru alte lichide decat laptele...

Gabitza, vai, ce spectacol minunat al naturii cu acel curcubeu!! Am vazut si eu un curcubeu dublu, cu ani in urma, in Austria, e ceva splendid!!

elena g, noi suntem printre ultimii cu diversificarea, David inca papa de 4 ori pe zi laptic (6:30, 10:30, 17:00, 22:30), plus san de 2 ori ziua si de 2 ori noaptea. Dimineata sparge 200ml, la restul isi ia cam 60-80ml, iar seara cam 135ml. In rest nu stiu ce sa-ti spun, dar eu am citit ca pestele este printre alimentele potential alergenice, asa ca nu e recomandat in primul an decat copiilor care nu au absolut nici o tendinta spre alergii. Daca baietelul tau a vomitat pestele, o sti el ceva. Noi aseara am luptat cu cerealele cu lapte: eu ii bagam o lingurita, el isi baga degetul, eu ii scoteam degetul si ii bagam o lingurita, el isi baga celalalt deget si uite-asa cam un sfert de ora Asta e, trebuie sa avem rabdare si sa mergem mai departe, nici o zi nu seamana cu alta.

Laurita, deci sa ne impacam cu soarta si sa ne bucuram de bebici atata vreme cat mai stau ei de bunavoie lipiti de noi, nu? Ca eu asa ma gandeam ieri, incercand sa privesc lucrurile dintr-o perspectiva optimista Eu, sincer, acum dorm mai bine decat cu 2-3 luni in urma, asa ca...

socrate, of, saracutii de voi, si tu iar cu durerile in gat? Ai acum deja o sensibilitate acolo si ai naibii bacili lovesc in punctele sensibile si slabite... Sanatate Ah, aerobicul in timpul mesei il face si David, da din picioare, se trage de strampler etc.

Alysh, ce bine ca ti-ai incarcat bateriile la munte si ca te-ai simtit excelent! Pe mine cam asa ma remonteaza daca plec cateva ore la Frankfurt...

Cleo, sa-ti traiasca frumusetea de fata!!! Pachetul este pe drum spre Bucuresti, are 9 kg si numarul 72, poate fi ridicat deja maine

aelita, ma ia ameteala doar citind cata treaba ai facut tu!!!

simonacip, ceaiuri cu lamaie multa!! E cam tarziu, dar ca sa se intareasca organismul! Insanatosire cat mai grabnica!!! Ah, si sa stii ca eu il pun pe David cu gatul si jumatate de cap pe bratul meu, dar partea de sus a capului sta pe pernuta mea (altfel m-ar rupe in 10 minute, daca as tine eu toata greutatea capului lui cu bratul). Trebuie sa fiu si foarte atenta, sa-i fie coloana cat de cat in linie dreapta si sa nu stea stramb sau chinuit, asta e un stres suplimentar...

Virginia, ai mare dreptate, laptele de vaca de la tara e sanatate curata, fara alergeni, din cauza ca se bea nefiert, proaspat! Ei, dar noi in lumea asta progresista, il primim procesat de numa... iar pentru copiii cu tendinte spre alergii caseina din lapte e otrava curata

Magdone, suna tare bine reteta, o s-o incerc si eu, mai putin rosia ca e si aia alergenica...

Adriana, acelasi lucru l-am citit si eu chiar ieri in cartea mea de retete pentru bebei, ca in special pentru bebeii cu potential de alergici este perfect daca in primul an de viata iau contact cu 7-8 feluri de legume si 6-7 feluri de fructe. Restul, mai tarziu, cand se maturizeaza rinichii, intestinele etc. Stati sa vedeti cum va fi cand ne vor urla sa-i ducem la McDonald’s

Fetelor care ziceti ca aveti „probleme“ cu mancarea la bebei, eu pe aici citesc ca nu cantitatea de mancare iti spune cat de bine ii merge copilului, ci trebuie sa te uiti la el: e activ, plin de viata, rozaliu, are kk regulat si normal, inseamna ca-i prieste totul. David de pilda intruneste toate aceste criterii, asa ca nu ma stresez daca la o masa de exemplu imi ia doar 40ml de lapte... Ieri am vorbit cu Tini, prietena mea si mamica lui Felix, nascut la 5 saptamani dupa David. M-a intrebat cate kile are David, i-am spus ca 8,4. Ea a inceput sa rada si mi-a zis ca Felix al ei (alaptat exclusiv si doar de 2 saptamani pe piure de legume la pranz!!) are ... aproape 10,5 kg

Lori, sa-ti traiasca baiatul Da, mai, noi doua, Vianne si Doloress suntem membre de baza in clubul insomniacelor... Ah, si mai este si Violet eyes, pe care o invit sa mai treaca si ea pe la noi, chiar daca nu are vesti spectaculoase

Ralu, n-auzi, mai fata, mai lasa invatatul ala si mai vino pe aici!

leeloo, of, ce nasol de arici ca a facut candidoza de la antibiotice! Vezi, la astfel de cerc vicios ma refer eu cand sunt de principiu impotriva antibioticelor: pentru ca antibioticele ne-au adus printre altele in cercul vicios de boli cronice in care suntem azi. Antibioticele (in traducere: impotriva vietii!) au inceput prin a ucide de-a valma bacterii in corpul uman, distrugand si bacteriile folositoare si distrugand si flora stomacala si astfel slabind sistemul imunitar al oamenilor si deschizand poarta larg catre alte si alte imbolnaviri, catre evolutia unor bacterii tot mai rezistente (vezi si MRSA - Methicillin-Resistant Staphylococcus aureus = o bacterie pe care abuzul de antibiotice au facut-o si mai rezistenta si mai agresiva!!!). Este un cerc vicios in care e nevoie acum de tot mai multe antibiotice, de antibiotice tot mai puternice, care insa ne distrug si mai tare sistemul imunitar si ii rapesc corpului tot mai mult posibilitatea de a se vindeca singur. Posibilitate pe care el a avut-o candva. Abuzul de antibiotice ne face bolnavi cronic si dependenti de medicamente. Unii dupa aceea se indoapa cu Symbioflor ca sa-si refaca oarecum echilibrul interior, flora stomacala, deci ca sa contracareze "insanatosirea" propovaduita de medici. Care medici, cel putin aici in Germania, sunt in marea majoritate simpli scriitori de retete. Asta e realitatea.

chinabulina, ai grija cu revistele, ca si eu i-am lasat una pe mana lui David si l-am gasit taiat in doua locuri pe degetele

mihaser, vai, ce tineri sunteti!! De pe acum ii dorim sotului tau toate cele bune!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aldaesme spune:

Noa ca iar am de comentat... Nu ca nu ar fi bun laptele de la vaca, dealtfel io altfel de lapte nu beau...decat nefiert de la vaca taranului. Totusi copilului meu pana nu are vaccinurile, deci pana dupa un an, lapte din ala nefiert nu pot sa ii dau. Laptele de vaca nefiert fiind unul dintre cei mai mari purtatori de bacterii si streptococi.Si bunica de la tara a stiut sa ni-l fiarba intotdeauna pana am putut sa bem din cana singuri laptele si abia atunci a inceput sa ni-l dea si nefiert.
Cat despre caseina (80% din proteina laptelui), nu e apanajul laptelui de comert ci al laptelui in general iar cel mai mare procentaj de caseina se gaseste in laptele de vaca proaspat si nefiert. La fiert o parte din caseina formeaza spuma...

Noa ca am zis-o si pe asta

Sanatate maximia si faceti alegerea cea mai potrivita copilului vostru !!!

Esme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

Citat:
citat din mesajul lui gabitzam

La multi ani puiutilor sarbatoriti azi: Sara Maria, Mara, Amelia, Robert, Patrick Nicolas, Eric! Ce zi bogata

Cleo, dar eu pe tine nu te mai vad online de mult de tot.

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla

pai mi-am schimbat id-u (l-am prapadit pe ala vechi) si numa tie nu am reusit sa iti dau add!!

despre lapte, un medic veterinar mi-a explicat ca si laptele de vaca de incredere trebuie fiert 10 min. Deoarece e principala sursa de infectie de TBC, si nu neaparat bolnavii din jur. Si da, mamaia ne fierbea laptele mereu cand eram mici. Dupoa un timp io am descoperit ca imi place cel nefiert, si mi-a ramas porecla "LapteCrud".

MissP, receptionat, miine -sau poimiine ma duc sa il ridic.

o soarele din viatsa noastra mamica natanga de pe 9.05.2008
povestea nashterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kristinik spune:

Buna fetelor si de la noi!

Maaaammaaaa maaaamaaaa de ce mai scrieti!!! pai de abia apuca omul sa citeasca un capitol si cand sa va povestesc si eu cate ceva hop! .... mai apare unul... Voi sigur aveti bebei acasa?

LA MULTI ANI SARA-MARIA, potoroasa draga MARA, PATRICK NICOLAS, ERIC-DANIEL!!! sA CRESTETI MARI FRUMOSI SI SANATOSI!

Ne-a ieisit dintzokul nr.3!!!!! Azi de dimineata am auzit-o ca scrasneste!L-am cautat si: a iesit ! Of of ca mult a mai durat pana si-a scos capsorul domnul ghiocel nr.3.

Ainigriv sa sti ca si eu... nu ca ma iau chiar dupa carte... dar sunt cam de acord cu Capraru asupra faptului ca la 1 an copilul trebuie sa manance de toate. Eu inteleg prin asta ca trebuie sa manace din toate grupele de alimente, mancare adevarata, sanatoasa. Nu prajeli , rantasuri, grasimi, chestii grele pentru stomac, ficat. Dar in general sa manace aproape normal. Si eu uneori ii mai dau sa guste din mancarea noastra pentru ca e o maaare pofticioasa. Apropape ca nu poti manca de ea ca se uita d-le in gura ta..... Acum daca e ceva care cat de cat ii pot da , o las sa guste, dar atat. Cat despre mancarea bucatele, diana o manaca cu mare placere, se vede clar ca-i place mai mult asa, dar si eu inca ma incapatanez sa o pasez. e drept ma straduiesc sa fie putin mai mare pasata, insa mama crizata din mine scapa mai des si mai mult blenderul in mancarica ei.

Si Diana mea se uita fascinata la reclame. Mai dar stie sa le detecteze ceva de speriat. Cat e film sau emisiune se uita si nu prea, dar cand incep reclamele ecu privirea doar la tv. mai si poti sa o strigi, sa faci orice ca nu mai existi pentru ea. Cand se termina revine la realitate. Am mai auzit de copii care fac la fel... destul de multi se pare.

Va pup. Trebuie sa mergem sa papam.

Cristina de Diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Cleo, da-mi ID-ul pe PM si te adaug eu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kristinik spune:

Am revenit.... Ce bun a fot... Am papat amandoua! Bine mai mult Diana si de abia dupa aceea eu.
Sa va zic ceva: Eu de ~ 2 saptamani ii dau sa bea laptele din canita cu cioc de silicon. Am incercat prima data sa-i dau ceai sau apa cu ea ca nu prea bea asa de multe lichide. Si apoi m-am gandit sa-i dau si laptele de seara ca tot asa, in ultima vreme nu prea vroia sa il bea tot (ii fac 180ml apa + 6 masuri lapte = ~200 ml lapte). Si asa il bea tot. Pt ca ii venea mai mult o data asa. In ca intr-o seara parca ar mai fi vrut putin. Apoi i-am pus in cana si laptele de dimineata ca la fel parca numai avea rabdare sa il bea tot (210 ml apa+ 7 masuri lapte = ~ 240-250 ml ). Si uite asa bea fata mea din cana. Insa ieri am observat ca s-a rupt ciocul mala de silicon, mai exact acolo unde e fanta prin care iese lichidul. Nu i-am mai dat clar sa bea din ea. inapoi la bibe. Surpriza: si aseara si dimineata nu a mai baut tot laptele. Asa ca.... sper sa ajung cat de repede in oras sa-i iau alta canita. de data asta nu mai iau de la primii pai ca de asta era. Am vazut una de la nuk. Sper sa mai fie.

Alta chestie: ne ridicam singure in picioare!!! Doar ce am vazut-o ieri in picioare. eu eram la dulap sa pun niste haine in el si ea hoap sus ! S-a tinut de o jucarie pe care o are si statea pe un scaunel-olita si sus fata mea!

Cristina de Diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Kristinik, bravo pentru mladita copacel de acum

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_g spune:

Raportam al doilea dintisor si din pacate o alta zi extrem de proasta la capitolul mancare.Acum am vazut si de ce.....

Miss...mufita al meu nu vomita numai pestele,vomita orice ii dau nepasat.Adica faza e ca vomita exact ce ii dau nepasat...nimic altceva.Isi face greata singur... bucatelele chiar daca sunt zdrobiote cu furculita le vomita.Mi-e teama ca am sa-i dau pasat pana la un an si ceva...parca se chinuie sa si le intoarca inapoi...v-am mai zis eu parca le tine in gusa......rad eu dar nu prea mi se pare de ras ma ia groaza....

Mergi la inceput