Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (72)
Raspunsuri - Pagina 6
leeloo2004 spune:
Neata fetele! Ca de obicei, ati fost foarte active in weekend - am citit tot, dar nu stiu cit am retinut...
Eu marturisesc ca am iesit din clubul insomniacelor in care ma cazasesm in ultima luna pentru ca am mutat ariciul in patul conjugal... asta e, dar mai bine ma trezeste putin ca sa-i dau suzeta decit sa urle si eu sa fac ture din patul meu pina in camera lui...
Nu ma pot plinge nici de faptul ca nu maninca, dimpotriva, maninca foarte bine si e si un mare pofticios - daca ne vede ca mincam noi ceva, imediat se infiinteaza si el! Am incepu sa-i dau si cite o coaja de piine - o molfaie/linge in mina, mai mult cade pe el, dar important este ca vad ca nu se inneaca. De mestecat nu poate fi vorba - cind aud fetele de aici ca le dau la bebei piine unsa cu unt...eu lui Stefan i-am dat asa cred ca pe la 1 an jumate!
Mai intreba cineva de avocado - eu l-am amestecat crud, in piureul de legume si i-a placut. Azi i-am pregatit pentru prima oara legume cu peste (i-am fiert pangasius) sa vedem daca ii place!
Brinzica de vaci din comert, smintina, perlutze de brinza si brinza fagaras nici eu nu i-am dat - am sa astept pina dupa 1 an, are timp sa manince si din astea - deocamadat ii dau doar iaurt simplu si e ok.
Si acum sa vad ce imi amintesc...
Simo - multa sanatate lui David - asa am patit si eu cu Stefan...si el mi-a facut febra si dr. mi l-a pus pe augmentin...
Gabitzam - sanatate multa lui Raducu, dar si tie! Am vazut si pozele - superb curcubeul sik superba orhideea! Am avut si eu una, de fapt o mai am (e alta specie decit cea pe care o ai tu) - am luat-o inflorita, mi-a inflorit si anul urmator, dar acum nu mai da vreun semn ca ar mai inflori vreodata - nici nu stiu ce sa fac cu ea - sa o pastrez sau sa o arunc?
Iulia - ce mi-a placut poza ta!!!!
Doloress - felicitari pentru cetatenie!!
Nicole - tare frumosi pantofii - sa-i porti sanatoasa!
Am uitat sa va spun ca pina la urma m-am dus la dermatologie pentru iritatia din zona genitala a ariciului - s-a dovedit a fi candidoza, facuta de la atibiotic... Ne-a dat tratament - sper sa-i treaca, desi mi-a spus ca va trece cam in 2-3 saptamini . Nu va zic ca acum, de cind s-a mai incalzit si iar transpira la greu, imediat se umple de bubite...nu stiu cu cine seamana de are pielea asa de sensibila, imediat se irita...asa ca iar am trecut la baile de seara cu amidon...
Va pup si va urez o saptamina super...azi si miine sunt intr-o conferinta, asa ca abia miercuri mai pot intra pe forum...
Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
chinabulina spune:
buna dimineata!
in primul rand, la multi ani sarbatoritilor de astazi !!! mama, dar multi copii s-au nascut intr-o zi de 9 ! sa va dea Dumnezeu sanatate si noroc, ca de restul se ocupa mami si tati...
fie-mea iar s-a trezit cu noaptea in cap cu chef de joaca. m-am chinuit eu s-o adorm, neah! avea alte planuri. si iar am adus-o in pat cu noi... de data asta am pus-o pe burtica si, surpriza, a stat asa vreun ceas, pana a adormit, tot pe burta ... si a dormit pana la 9.30... poate nu vi se pare mare chestie, dar fiica-mea nu sta pe burta niciodata nici o clipa, zbiara de zici ca o tai cu lama lent... de asta nici nu merge de-a busilea...
ei bine, la 9.30 i-am dat sa pape si de atunci mangaie o revista pe coperta careia e o reclama cu un tip ... mai, frate, dar mangaie la ea de o ora!!! are jucarii langa ea, dar nimic, nenea ala e mai cu mot
doloress, dupa cum scrisesei tu credeam ca ii dai mult mai putin si ma gandeam ca mananca a mea cantitati industriale ... m-am calmat. daca majoritatea isi fac probleme ca bebe e prea slabut, eu ma tem ca a mea e prea grasa... are 9200 g si 74 cm si 8 luni si 3 saptamani... in fine, fiecare cu pasarica lui
am uitat sa spun ca am admirat ieri poze de desiree (ce rochita frumoasa si ce fetita ochioasa !!!), de nicole (cu david si painea ), de gabitza (curcubeul e singurul motiv pentru care imi place ploaia)...
fug ca urla. s-a saturat de nenea de pe revista...
georgiana, de www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=726fb2d14a759b736a7ddf" target="_blank">gogoasa balerina teodora maria din 15 mai 2008
Ia te uita ce mare sunt
cleo78 spune:
deci multumim de urari! uram si noi la toti cupiii multa sanatate si la parinti!
voiam sa zic ca mi s-a bushiit mesengeru, da e cam selectiv, nu mai vad online pe gabitzam, nu vad pe o colega de master, nu imi dau seama de ce..... azi scriam de zor la toti, nimeni nu imi rasdpundea!! dar NIMENI!! noroc ca Noemi i s-a facut mila de mine si m-a sunat ca ma lua depresia ca nu ma baga nimeni in seama...
e frumos afara, ieshim
edit: voiam sa va intreb cum dati piine cu unt la cupil, adica ii ungeti felia si io infingeti in mana? ca fiica mea si-ar pune-o in alea 3 fire de par...
si ca e in gena romaneasca sa ne crizam ca nu a mancat cupilu tot si de toate. O am pe soacra mea care e f. marcata(face si ea depresie) daca i-a ramas Marei 1 lingura de mancare in castronel - de am ajuns sa ii fac portiile mai mici. De aia ma gandesc sa emigrez , ca nu ma regasesc aici...
o soarele din viatsa noastra mamica natanga de pe 9.05.2008
povestea nashterii
Micaela06 spune:
La Multe Lunite Mara, Sara, Amelia-Gabriela, Robert, Patrick-Nicolas si Eric-Daniel!
Sa cresteti mari, sanataosi si papaciosi!
Mihaela de Daria-Maria (23 iunie 2008)
O comoara, o comoara...
leeloo2004 spune:
Am uitat, ca de obicei, sa urez LA MULTE LUNISHOARE bebeilor nascuti intr-o zi de 9 :
Sara-Maria, (potoroasa ) Mara, Patrick-Nicolas, Eric-Daniel, Robert si Amelia Gabriela
Mai uitam ceva - chinabulina - de ce ii faci laptele asa de diluat? Eu stiu ca se pun 6 masuri de lapte la 180 ml (respectiv o masura la 30 ml de apa) - tu de ce i-l faci cu 210-220 ml apa??
Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
chinabulina spune:
Citat: |
citat din mesajul lui leeloo2004 Mai uitam ceva - chinabulina - de ce ii faci laptele asa de diluat? Eu stiu ca se pun 6 masuri de lapte la 180 ml (respectiv o masura la 30 ml de apa) - tu de ce i-l faci cu 210-220 ml apa?? Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008) Poze Povestea nasterii lui Tudorel Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding John D. Rockefeller, Jr. |
nu stiu de ce il fac asa, sa zicem ca am adaptat reteta, sa nu fie prea gros... pur si simplu asa il fac, nu am practic nicio explicatie logica si pertinenta
ooof, noi azi stam in casa, ca ploua de rupe
georgiana, de gogoasa balerina teodora maria din 15 mai 2008
Ia te uita ce mare sunt
aldaesme spune:
Salutare,
In sfarsit un uikend complect linistit, doar noi trei, asta pana ieri dupa-amiaz cand a venti prietenul nostru din Olanda intr-o vizita scurta...cica pana i se termina hainele de spalat . O parte de uikend, respectiv sambata seara de la 9 la 11.30, mi-am ocupat cu gatit diverse, zau...am facut 4 feluri de mancare in 2 ceasuri si m-am simtit exceptional dupa. Cum saptamana trecuta iar a clacat mama tot ce a prins stresul calcatului nu o sa mai vina decat peste vreo luna asa ca...sunt ca si noua dupa acest uikend. Ieri cat a fost de rece am iesit intr-un parc cu un lac pe jumate inghetat si ne-am ras de rate si lebede care alunecau de zor pe partea inghetata, sau picau ca bolovanii in apa la limita dintre gheata si apa. Copila ca deobicei a fost un model de copil cu observatia ca a mancat enorm de mult in uikend, asa de mult ca efectiv m-am speriat la un moment dat...cum ziceam o fi intr-o zona de crestere. Aseara mi se parea efectiv grea in brate (ca era balerina de regula era fulgusor) insa aseara am crezut ca ori mi-am pierdut complect puterile (dupa atata relaxare) ori copilul a luat in greutate simtitor de la o zi la alta...si cum nu...sa va spun de ieri ca de smabata am si uitat. Am inceput cu supt la 7 si apoi la 9, pe la 10 mancam felia de paine cu unt, la 11.30 prima parte din piureul de legume cu carne de vaca...prima parte fiindca pe cand i s-a facut din nou foame inca nu aveam fructele facute asa ca a mancat si restul...200g, prima parte, apoi plimbare in parc, la 14.30 a doua parte din acelasi piure (inca 200g) si o juma de canita de supa crema (50 ml). Pe la 16 caraia iar de foame asa ca i-am trimis pe al meu si pe prietenul nostru sa ii faca fructele (un mar, un kiwi, o juma de banana si suc de la o juma de portocala) pana cand au venit fructele i-am dat sa suga ca nu se putea altfel. Au ajuns fructele a mancat o juma de portie si restul am etansat si am pus la frigi fiindca...pe la 18.30 ghiciti cine caraia iar de foame . I-am facut cereale cu lapte caldut (de vaca) 150ml +7linguri cereala si a mancat de au mai ramas fix trei lingurite dar in paralele si-a mancat si restul de fructe. La 20.30 era la san...Si la 12 noaptea cum nu s-a mai intamplat demult s-a trezit pentru o nopua portie de san. Eu sper insa ca i-a trceut pofta asta imensa ca altfel zau nu stiu ce va face la cresa O sa bage paine cu unt pana o sa ii iasa pe urechi .
Nici aici nu se recomanda branza de vaca, iaurtul sau laptele, ina!inte de 1 an, aiic la mine in flandra, fiindca in Brussel e ok (nu-i asa Simona) cel putin la iaurt daca nu si la branza. Iar qwarkul e exact branza de vaca, nu e mai speciala decat ce se face in Romania fiindca se face fix la fel, la fel ii zice si la noi la flamanzi si la olandezi. E doar mai putin scursa decat in Romania. Procesul de fabricatie ca e acasa ca e la ferma e fix la fel (i-am intrebat pe fermierii nostri, fiindca le-am dus sa vada cum iesie branza noastra..e mai legata decat qwarkul si discutand despre cum o facem si care e treaba am descoperit ca la ei branza nu sta in tifon la scurs). Evident nu se face cu pastile de calciu. In casa nu exista nici un proces prin care sa scapi de proteinele din lapte (nu ca ai vrea asa ceva) ala e un proces foarte sofisticat, cu procedeele casnice poti scapa (fara sa vrei) de vitamine si cu vointa de grasimile din lapte. Ma rog, voiam sa zic, deci, ca nici aici in zona nu e recomandat insa eu fac cum simt ca e ok pentru noi asa ca Lorelei a mancat branza de vaci (nu facuta de mine cumparata) pe care culmea scrie "recomandata bebelusilor de la 6 luni" evident in franceza, ca in flamanda nu e recomandata - fromage frais "La faisselle" - iaurt, de care am avut prin casa cand i-am dat insa totdeauna simplu, fucte am adaugat noi, lapte de vaca. Nu, nu exagerez cu ele, eu nu i le dau in fiecare zi si in general ma uit sa vad ce a mai mancat ca sa stiu daca mai are loc si de lapte. V-am mai spus eu, sper sa trec direct pe lapte de vaca dupa ce terminam cu alaptatul si in acest moment pare ca vom reusii. Nu face nici un fel de reactie la lapte, ba chiar ii place. Diferenta cea mai mare intre ce se face industrial si ce faci acasa e ca branza proaspata de vaca e facuta industrial din lapte pasteurizat iar acasa nu, deci aia industraiala va rezista ceva mai mutl decat cea de casa. inclusiv fermierul nostru are sistem de pasteurizare.
Desiree Condoleante!!!
Traspiratul pe cap poate sa fie semn de rahitism dar trebuie sa mai fie si altele, de exemplu fontanela inchisa prea devreme, deformarea cutiei toracale, subtierea articuatiilor. Apropo, voi nu mai aveti de dat vitamina D? E drept ca in tara "soarelui" respectiv Belgia, trebuie ceva sa suplineasca "prezenta continua" a soarelui. Noi in afara de vitamina asta care defapt e A si D i-am mai dat K-ul initial si altceva nimic. Vitamina C si Ca poate sa le ia din protcoale si lapte (apropo in sucul de portocale e mai mult Ca decat C), Fe din carne si inca laptele meu. Eu am mici intrbeari pe care mi le pun mie...daca sa zicem ca i-as da formula, care contine cate si mai cate si ii mai dau si portocale si mai stiu eu cate altele de mancat nu risc niciodata sa depasesc doza zilnica recomandata de C, Ca sau Fe? Fiindca nici mai mult nu e bine. Ma rog, nici unul dintre doctorii care au zarit-o pe fata nu au zis ca ar avea vreo lipsa de ceva si nu mi-au recomandat nici un alt supliment ceea ce nu poate decat sa ma bucure. Revin la aia cu umezirea capului...si apo sunt unii copii care transpira mai mult decat altii si efectiv sunt unii care transpira mai mult la capsor, sunt glandele sudoripare mai active acolo. Uneori poa' sa transpire si de la temperatura ridicata din camera in care sta, din cea in care doarme..A mea transpira serios la cap cand o alaptez si cand o scoatem afara infofolita, de exemplu ieri cand ne-am dus in parc. Peste noapte nu prea transpira la capsor decat daca ajunge temp la ea in camera peste 20...de regula reusim sa o mentinem la 18-19.
Pe avocado i-l dau de regula cu galnenus de ou si usturoi (fierte toate bine), sau cu cartof si broccoli, sau cu conopida.
O zi buna tuturor si sanatate maxima!!!!
Esme
iulia83 spune:
betmen, betmennnn, http://www.youtube.com/watch?v=Fzv_bYFP59M&feature=related
The cheese to my macaroni - Mufitza Ariana Elena
Cand eram mica, mica cat o furnica...
Dau petrecere
Ma vezi live aici
Acuma sunt mare
Uite asa am venit pe lume
gabitzam spune:
La multi ani puiutilor sarbatoriti azi: Sara Maria, Mara, Amelia, Robert, Patrick Nicolas, Eric! Ce zi bogata
Cleo, dar eu pe tine nu te mai vad online de mult de tot.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
Micaela06 spune:
Danicris, eu avocado il combin cu banana sau cu laptic de al ei. Legat de olita eu zic ca e prea devreme, adica dc s-ar intampla sa faca la olita, ar fi pur si simplu noroc. Eu am urmarit-o pe Daria sa vad cand face daca pot citi ceva pe fata ei, nimic, adica doar dc face kk se vede ceva, la pipi nu schiteaza nici un gest.
Laura, fata mea e disperata sa mearga, sa o tin de manute si ea sa mearga, prin casa se deplaseaza agatata de mobil, dc are spatii goale se aseaza in fundulet si o ia de-a busilea pana la urmatoarea mobila pe care se poate ridica.
Trebuie sa ma duc sa ii iau pantofiori de mers, imi e groaza la ce preturi am vazut, imi e groaza de incaltat, vai de noi.
Mihaela de Daria-Maria (23 iunie 2008)
O comoara, o comoara...