Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (71)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Micaela06 spune:

Aldaesme cum ii dai paine cu unt? stie sa muste din felie si sa mestece? Mie imi e teama sa ii dau ceva cu sare dar nici fii-mea nu prea stie sa mestece, de muscat ma musca pe mine

Asa si mai am o problema existentiala, ce fac copii asa mici toata ziua la cresa, adica ma gandesc pe copii mai mari ii antrenezi la diverse jocuri, se joaca intre ei, au ceva de facut, astia mici ce or fi facand? intreb asta in ideea ca din vara sau toamna o duc si eu pe a mea.
Ce probleme am si eu, cred ca de la stau in casa mi se trage.
Va pup

Mihaela de Daria-Maria (23 iunie 2008)

O comoara, o comoara...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Gata am am fost ieri la doctor, insa nu am facut nimic, doctorul a zis ca nodulul e prea mic pentru a fi operat si chiar pentru a-i face biopsie. A zis sa mai fac cam in jumate de an o alta ecografie si daca s-a marit atunci il vom opera, daca e tot asa, atunci il lasam acolo. Insa mi-a dat trimitere si la endocrinolog, sa mai investigheze si aia ce si cum. Deci stam linistiti deocamdata, nici nu ma simt rau deci eu zic ca nu e nimic de speriat.
Am sa ma duc si in Romania la un consult. Ca dupa medicii de aici... Si in sarcina mi-au aparut doua fibroame, cand am mers la medic dupa nastere mi-a zis sa vin dupa alaptat pentru ca ecografia intra-vaginala cand alaptezi doare tare. Pai pe mine ma intereseaza ca doare sau de fibroamele alea care se pot mari? In fine, eu nu sunt doctor, ei stiu mai bine probabil.

Iasmina si Ariana Sa cresteti mari si sa fiti fericite!
si pentru tatii de Chinabulina si Melly! Cum sunt tatii Varsator?

Aldaesme Bravo pentru fetita cuminte! Sa stii ca si consultanta mea in lactatie care venea acasa era tare impresionata ca o serveam cu cafea, a zis ca nu i-a mai dat nimeni niciodata nimic, si facea munca asta de mult timp. Si pe mine m-a ajutat mult, desi Patrick nu a vrut sa suga la inceput, mi-am adus mereu aminte de sfaturile ei mai pe urma.

Inais, Cleo, Prag multumesc de sfaturi referitoare la patut. Problema e la noi mai complexa. Copilul a dormit cu noi in pat pana la 6 luni. De la 6 luni hai sa-l invatam in patutul lui. A mers bine ceva timp, sa zic vreo saptamana. Dupa care au inceput noptile de cosmar care s-au prelungit pana mai inainte si care au culminat cu aducerea lui iar in patul nostru. Acuma mi-e si frica sa-l invat iar in patul lui pentru ca iar incep problemele. Mie nu mi-e ca ma trezeste pe mine, ci mai mult de el, ca ajunsese sa doarma 6 ore pe noapte! Deci am hotarat noi sa-l lasam cu noi in pat, ca si asa mergem in vacanta si acolo sigur nu o sa accepte alt patut, cand abia sta in al lui aici acasa. Si mai apoi, dupa un an sa-l invatam in patul lui. Speram noi sa fie mai mare si mai intelegator. Mama deja s-a utilat cu patut pentru el, a imprumutat de la cumnatul meu, insa i-am zis ca tot degeaba, doar pe post de tarc sa-l folosim. Ce sa fac, greseala noastra a fost la inceput, cand l-am pus cu noi in pat, mai bine zis a lui Gabi, el e innebunit sa doarma cu bebe in pat, eu ma culcam si-l puneam in patutul lui si ma trezeam cu el in pat.

Ylari da, fierb gulia. Acuma ma intreb oare ridichea se poate fierbe? Ca as vrea sa-i dau insa nu stiu daca pot sa-i dau asa cruda. Si oare fiarta e buna ?

Bratafel sa stii ca am observat ca mamele care au ales sa aiba copii mai tarziu sunt mult mai alerte si se tin mult mai bine ca celelalte. Asta pentru ca probabil copilul te forteaza sa ramai tanara si in verva. Mama mea avea 52 de ani cand am plecat de acasa, arata foarte bine. Dupa un an cand a venit la mine si avea 53 de ani am gasit-o foarte imbatranita, am avut un mare soc. Si in comportament, si la fata, plus ca s-a imbolnavit si de inima. Eu zic ca altfel ar fi fost daca eram acasa. Acuma ma simt mereu vinovata, dar ce sa fac, am si eu viata mea.

"If one feels the need of something grand, something infinite, something that makes one feel aware of God, one need not go far to find it. I think that I see something deeper, more infinite, more eternal than the ocean in the expression of the eyes of a little baby when it wakes in the morning and coos or laughs because it sees the sun shining on its cradle." (Vincent Van Gogh)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chinabulina spune:

multumesc tuturor pentru urarile adresate tatalui meu, sunteti foarte dragute
doloress, tatii varsatori sunt cei mai buni tati din lume. bine, eu cred ca varsatorul e cea mai buna zodie (si eu sunt varsator , dar nu ma refer aici la mine, ci la varsatorii pe care-i cunosc)... sunt iubitori, grijulii, dar nu sufocanti, intelegatori, atenti, isi cunosc copiii si comunica cu ei si fara cuvinte... sunt minunati!

esme, frumoase si utile postarile tale, imi face mare placere sa le citesc

azi a fost o zi superba, soare, cald, ziceai ca a venit primavara. tocmai ne-am intors din parc (unde am stat 2 ore jumatate), iar gogoasa a picat la datorie. tare mi-e drag copilul asta

georgiana, de www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=726fb2d14a759b736a7ddf" target="_blank">gogoasa balerina teodora maria din 15 mai 2008
Ia te uita ce mare sunt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aldaesme spune:

Citat:
citat din mesajul lui Micaela06

Aldaesme cum ii dai paine cu unt? stie sa muste din felie si sa mestece? Mie imi e teama sa ii dau ceva cu sare dar nici fii-mea nu prea stie sa mestece, de muscat ma musca pe mine

Asa si mai am o problema existentiala, ce fac copii asa mici toata ziua la cresa, adica ma gandesc pe copii mai mari ii antrenezi la diverse jocuri, se joaca intre ei, au ceva de facut, astia mici ce or fi facand? intreb asta in ideea ca din vara sau toamna o duc si eu pe a mea.
Ce probleme am si eu, cred ca de la stau in casa mi se trage.
Va pup

Mihaela de Daria-Maria (23 iunie 2008)

O comoara, o comoara...

Felia de paine o tai in cubulete si ii dau cate un cubulet pe rand. Din ciclu "copilul meu chiar e copil cuminte foc" si a mea a produs dintisori de o vreme dar de muscat nu musca decat daca o doare gingia si doar daca e degetul meu in gura ei...Evident nu pot vorbi in locul jucariilor , probabil pe alea le musca mai tare. Insa daca ii dau o coaja de paine din aia inceraca sa muste iar de mestecat mesteca deja de ceva vreme.

Imi zicea unul dintre sefi "Daca acum e asa cuminte sigur pe la 4-5 ani o sa va razboiti" , evident eu sunt foarte multumita si mandra de fata mea dar sper sa nu ne razboim nici atunci. Desi in fiecare zi mi-e dor de ziua de ieri si iubesc cu ardoare ziua prezenta astept cu nerabdare si ziua de maine cu desenatul pe pereti, plastelina, faina in toata casa, castelele de nisip din curte, leaganul, cataratul in copaci, asculatatul de povesti.

Una dintre marile pasiuni ale fetei e uitatul prin carti, cartile pe care eu le consider mai speciale le-am luat in dublu exemplar, unul in care sa se uite acum, sa atinga, sa guste, sa rupa si unul pe care l-am pus al pastrare ca sa ili aiba cand va fi mare, sa-si vada cartile copilariei...mie mi-e dor de ele insa multe au fost date la altii si multe le-am epuizat eu in asa hal incat nu au putut fi recuperate. In orice caz ai mei cand au vazut fata tragand la greu de personajele frumoasei carti au sarit rapid sa apere cartea...ca nu e voie, ca nu stiu ce. Nu aveau de unde sa imi stie strategia asa ca le-am explicat. E drept insa ca ar trebui sa imi iau dubluri si la cateva din cartile de bucate ca deja si acolo sunt pagini victimizate

Ylari eu pe tine chiar as vrea sa te binedispun, am senzatia ca esti de genul tau o persoanal destul de vesela insa cred ca acu' ai nevoie de ceva umor de la altii...iti recomand bancurile lui cleo si pozele cu Robertzel de Simonix. Nu, nu, sa nu o luati gresit, toti copii nostri sunt frumosi si uneori amuzanti, dar cum pe Robertzel il cunosc personal de fiecare data cand ii vad pozele ma ufla rasul ca stiu cam ce ar putea urma dupa faza din poza.

Edit: Sunt beton beton , defapt voiam sa raspund si la aia cu cresa avand in vedere ca deja copila mea e cu state serioase la cresa, vorba aia din septembrie e deja veterana . Si eu m-am intrebat ce or face...dar fac bine. La ei la cresa fiecare grupa de 7 copii (din care la Lorelei in grupa niciodata nu sunt mai mult de 5 datorita faptului ca unii parinti lucreaza 4/5 sau 3/5) au o camera de joaca, o camera de baie, un dormitor pentru toti copii si unul pentru copii cu probleme de somn. In camera de joaca au o multime de jucarii ba atarnate din tavan pe sforicele si elastice dar la nivel la care sa le poata prinde din relaxuri, au scaunele cu masute pe care le pun jucarii si mai au o saltea mare pe jos, pusa in fata unei oglinzi imense pe care se tarasc astia mici, se incaleca unii pe altii, se trag de par si se joaca cu ce atarna din atavan si cu jucariile pe care le pune educatoarea din cele 4 cutii imense de jucarii. Apoi mai au un CD-player si Cd-uri cu muzica speciala pentru copii si chiar si cu rime scurte. Carti din care le mai citeste educatoare. Asta e in "clasele primare" respectiv primele 6 luni de cresa, pentru Lorelei inseamna pana face ea aproximativ 10 luni si apoi se muta jos in sali mai mari, unde au inclusiv tobogan (mic si facut din material de saltea ), scena pentru minispectacole, casute, masuta unde vor manca impreuna, masuta de desen, colt de bucatarie de jucarie, toaleta cu mini-wc-uri si acces direct la gradina cresei.

Sanatate maxima tuturor!!!

Esme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

la bebeii si bebelitzele nascuti azi, sa fiti sanatosi si norocosi!

Eu sunt suparata rau dupa vizita la scarba de pediatra. Celebra programare la care voia sa-si ia timp ca sa discutam despre alergii, alimentatie etc. a durat exact 13-14 minute, si alea petrecute in picioare, pe fuga, in timp ce-l asculta la inima si la plamani si-l cauta in urechi si-l controla la coitse... Acest control sumar + cantaritul si masuratul au reprezentat analiza U5 (obligatorie ). Totul facut de mantuiala.

I-a luat mai mult sa completeze carnetul lui David si sa scrie reteta decat sa stam de vorba. Cand am intrebat-o de alergii, de eczemele lui David, a sarit ca sa-i dam cortizon. Am spus nu, i-a prescris altceva, ca i-am spus ca rahatul ei de Bufexamac si-a facut efectul doar 2-3 zile, cat l-am folosit, dupa aceea uscaciunea si pielea crapata/iritata/rosie + eczemele au revenit. Pai cortizonul ce ar obtine altceva? Ii trec pentru putina vreme si apoi ii reapar. Ah, mi-a zis ca ma pot duce la o clinica din apropiere care e specializata pe dermatologie (si unde evident nu preiau asigurarile nimic si te costa si pielea de pe tine) saaau... putem incerca (la ea) si cu homeopatie, dar nici acolo nu platesc asigurarile si asta m-ar costa 120€ pt. prima sedinta, iar la 2-3 saptamani cate alti 40-50 de euro... Imi venea s-o intreb: Si dupa ce doctorita Göttsche ma trateaza ca pe un rahat, credeti ca homeopata Göttsche va fi mai amabila daca-i indes bancnotele pe gat? Mi-e o scarba, de nu pot sa va spun! Asta se vrea doctor pentru copii. Exact cu kuru’ l-a tratat pe David, iar dupa ce am refuzat si cortizonul (auzi neobrazare la mine) gata, clar ca nu mai avea ce sa discute cu mine! I-am explicat ca nu cred ca e de la alimentele pe care i le dau, fiindca efectiv pana acum nu am incercat decat morcovi, pastarnac, cartofi dulci, fenicul, zucchini si cartofi normali, plus uneori carne de pui. Atat. Nici cu fructe n-am inceput, iar suc de portocale ii pusesem maximum 2 saptamani cate o lingurita in piureiasul de legume. I-am zis ca am renuntat la rahatul ala de gris cu lapte de vaca si ca sunt sigura ca de la ala era, de la rahatul de lapte de vaca.

David a plans cand il cauta in urechi, pai daca vita ne-a lasat sa asteptam o ora si jumatate si-a ratat copilul primul somn de pranz si normal ca era marait. Dupa masa de pranz nu a vrut cu nici un chip sa doarma, urla in pat si l-am pus pe burta, sa se joace, asa ca eu abia la ora 15 am apucat sa mananc o salata de pranz

Acum ne-am decis sa mergem la un homeopat bun, care are reputatie buna in Hanau mai ales cu copiii. Platesc din buzunarul meu (din economii, adica), cum am platit si in sarcina, dar macar stiu ca ala a obtinut rezultate cu homeopatia, macar stiu ca nu-i dau copilului cu tot felul de creme pline de chimicale (despre care mai si scrie pe prospect ca nu sunt pentru copiii sub 6 ani – cand i-am spus asta individei a comentat ca nu e relevant ).

David are 71cm si 8.400kg la 7 luni, o saptamana si 5 zile. Eu zic ca e bine.

Va pup si va doresc multa sanatate la toti si la toate!! la toti bebeii bolnaviori, sa se faca bine repede!!

socrate, saru’mana pentru linkurile cu Baby Einstein, descarc la greu, dar dureaza, nenica... Hai, fa-te bine cu gatul ala! Ti-am zis ca eu de la serbarea de Craciun a firmei (12 decembrie) si pana cam pe 4-5 ianuarie, cand m-a pocnit alta raceala, am avut zilnic nevoie de picaturi in nas ca sa respir?? Ce mai, ne loveste fiindca suntem slabite, neodihnite...

Prag, noptile noastre nu sunt cu adevarat mai bune, se pare doar ca le gestionez eu ceva mai bine. Tot din 2 in 2 ore se scoala, tot lipit de mine doarme, tot agitat (azi-noapte era treaz la 3 si n-a vrut sa adoarma pana la 5 ), daca se trezeste inainte de 6:30 urla dimineata pana vine Bogdan cu biberonul de zici ca-l jupoaie cineva de viu... E la fel de dar am zis ca nu ma mai plang.

andreap, 19 ani??? Wow! Superb! Sa va traiti

ca eric, multa sanatate la amandoi!!

Nicole, ce fericita esti ca Daviducul tau papa tot! Al meu papa excelent la inceput (golea 240ml de piureias), dar dupa aceea a venit balamucul cu dintii si acum de vreo saptamana nu mai mananca decat max. 130ml si pe aia cu chiu cu vai... asta e... Poate dupa ce i-or iesi toti dintii va manca si el mai bine.

Melly, ce bine ca sunteti ok!

esme, ce mai, ai un copil-minune

Doloress, bravo, eu zic ca rezultatul e pozitiv, asa ca stai linistita! Poate nodulul da de tot inapoi Te rog nu mai zice ca e o greseala sa dormi cu bebe in pat, unii bebei chiar au nevoie de aceasta apropiere si daca si ei si parintii sunt mai multumiti asa, de ce nu? O sa aiba destul timp sa devina independent, aminteste-ti citatul asta: It is the nature of the child to be dependent, and it is the nature of dependence to be outgrown. Begrudging dependency because it is not independence is like begrudging winter because it is not yet spring. Dependency blossoms into independence in its own time.

1. Louis Pasteur a fost un impostor. Teoria vaccinarii este produsul acestei imposturi, care a fost perfectionata in timp pentru obtinerea unor profituri tot mai mari.
2. Teoria falsa a "imunitatii turmei" este folosita pentru a ne santaja sa ne integram toti in turma fara sa cracnim.
3. www.thinktwice.com/" target="_blank">Vaccinarea si www.vogelgrippe-aufklaerung.de/t537f4-Superantibiotikum-gegen-Superbakterien.html" target="_blank">antibioticele sunt armele cu care cartelul farmaceutic ne "ajuta" de secole sa devenim tot mai bolnavi si tot mai dependenti. Realitatea ne-o dovedeste zi de zi.

Vaccinurile in Romania NU sunt obligatorii prin lege (vezi Legea nr. 649 din 20 noiembrie 2001 pentru aprobarea ordonantei guvernului nr. 53/2000). Informati-va cat mai bine, din toate punctele de vedere, si luati decizii in cunostinta deplina de cauza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorich spune:

Miss citatul ala l-am copiat si eu aici acum ceva timp, mia- placut enoooorm, era citatul luii pe site-ul ala recomandat de tine

Cred ca e adevarata asta cu mancatul si dintii ca nu merg prea bine impreuna, adica iesitul dintilor , ghinion ca noi am inceput diversificarea la 6 luni, moment in care au inceput si dintii... deci cu mare greutate papa ceva; trebuie sa nu insist prea mult si sa sper ca dupa ce mai ies si astia 4 sa urmeze vreo perioada de liniste cu papa si somn. Ca la somn lucrurile stau foarte prost acum, aseara am completat un "log" din carte aia cu no-cry si am aflat ca cel mai mult doarme legat 2 ore si jumatate. Asta de la 4-5 pe care le avea de la 2 luni pana la dinte 2.

I-am cumparat si eu , deh..cadou de dintii astia de care vorbesc, premergatorul pe care il are si celalalt Robertel, deocamdata il studiaza, face rodaj, e mai complicat sa faci primii pasi cand tu vrei sa stai intr-o mana sau ma rog daca se poate... nicio mana, niciun sprijin asa.

Va pup !

Lori, mami de Robert din 9.06.2008

Mergi la inceput

Da...hmm...homeopatia, nu am nimic impotriva ei dar nici pentru ea nu sunt. Adica pe mine nu m-a ajutat niciodata ba dimpotriva...oricum cazul nu a fost grav.

Insa vreau musai sa subliniez homeopatia nu e deloc egal cu medicina naturista si prin urmare granulelel, solutiile si/sau pilulele homeopatice nu sunt neaparat lipsite de chimicale.

Hoemopatia nu e nici veche de cand lumea, e doar din secolul al 18-lea descoperita ( de un neamt) si principiul ei de baza spune...ca substante care unui pacient sanatos ii produc anumite simptome vindeca un pacient care prezinta aceleasi simptome. Destul de similar cu actiunea vaccinurilor (dar nu dezvolt aici).

Apoi substantele active homeopatice pot fi de natura animala, vegetala, minerala sau chimica si sunt puternic diluate - asta e un motiv pentur care unii ar sustine ca defapt factorul placebo face ca medicaamentul sa aiba efect pozitiv. Ei bine in cazul meu efectul a fost..insa negativ...

Cazul meu personal, cu minunata mea stare de raceala continua am fost la medic si fiindca e greu cuiva care alapteaza sa i se ofere medicamente aleopate mi s-a oferit un sirop de tuse homeopat (dupa analize si alea alea). Mi s-a si spus ca in primele doua zile efectele vor fi de inrautatire...deci voi tusi mai mult (asta e in general primul efect al substantelor homeopate) din pacate insa la mine tusea s-a intetit si inrautatit si a tinut doua saptamani...timp in care am terminat (idioata si credula ce sunt) sticla de sirop dupa care m-am dus la doctorul meu (fusesem la cel de la spital inainte) si mi-a dat un spray sa imi calmeze naibii tusea...care a dat roade in doua zile...ce sa mai...
despre homeopatie pe wiki.
Felicia eu sper ca voua sa va fie de folos chiar daca mie nu mi-a fost!!!

Si ca de obicei nu am scris ca sa oblig pe careva sa faca cumva...am scris pur si simplu ca sa informez...sau poate fiindca efectiv am avut chef sa scriu fiindca compu' asta nesimtit nu imi ruleaza nici o analiza ca se da "out of memory".

Sanatate maxima!

Esme

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui gabitzam

Esme, ce dragut, cu moasa
Iar fata ta e de pus in rama, o poza de copil, cuminte si frumos.

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla

Hehehe, acum repede, pana nu incepe razboiul de gherila ...
NU va incepe, trebuie sa gandesc pozitiv...ca de ma apuca frica...stiti voi cum se zice...nu mai scap!

Sanatate maxima!!!

Esme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns belleane spune:

Salutare si La multi ani copilasilor :Ilinca Maria, Andrei, Eva Maria, Iasmina Ana-Maria, Ariana Elena

Noi suntem bine, adik n-am avut pana la urma decat febra aia si nimic altceva dar eu nu am avut timp sa citesc deloc. Acu ma cheama!

deci tebuie sa plec....va puuuuup

pisica mama de Ana Maria(3.08.2003) si Elena Ruxandra(28.05.2008)
http://community.webshots.com/album/568228087tqrEjX?start=12

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia83 spune:

buna seara.

intru pe fuga, ca nu-mi vad capul de treburi, multi pupici nevirusosi celor care implinesc azi lunite Iasminuta, Ilinca Maria, Eva Maria, Andrei sa fiti sanatosi si sa cresteti mari. si Mufitei mele, pe care am pupat-o destul azi, cu toate ca m-a suparat toata ziua, devine din ce in ce mai rea pe masura ce se mareste, azi nu mi-a manacat aproape nimic, cu toate ca m-am dat peste cap sa-i gatesc, in paralel si sotului si sunt tare obosita, nu sta locului o clipa, in premergator isi baga nasul peste tot, in fundulet in patuc se blocheaza in unghiuri si tre s-o ridic, in brate se zvarcoleste, de dormit nu vrea sa adoarma pana nu-i scarman bine in coarne, etc...

ies ca mai am treaa. o am pe mama bolnavioara, s-a operat ieri seara la cap de niste lipoame care-i tot ies din clasa 1 si face din 3 in 3 ani operatii si acu mai fac eu treaba prin casa s-o mai scutesc.

va pupez

The cheese to my macaroni - Mufitza Ariana Elena
Cand eram mica, mica cat o furnica...
Dau petrecere
Ma vezi live aici
Acuma sunt mare

Uite asa am venit pe lume

Mergi la inceput