Bobocei de septembrie-octombrie 2008 (44)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AlexaM spune:

Nerantula aquadistractie acasa: http://www.micii campioni.ro/ro/se rvicii.html

Am pus ceva spatii...le scoti tu.

Distractie placuta! Si pe mine ma bate gandul sa o chem acasa.

Matei Gabriel 24.08.08 foto
Matei Gabriel povestea nasterii
www.youtube.com/watch?v=YE6ZcHeDxJM" target="_blank"> primul mama

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EvaF spune:

Citat:
citat din mesajul lui simodina

Prevenar: informatii despre modul de administrare aveti www.emea.europa.eu/humandocs/PDFs/EPAR/Prevenar/413000ro1.pdf" target="_blank">aici. In esenta daca vaccinarea se face pana intr-un an atunci sunt necesare fie 3 doze ( pana in 6 luni) fie 2 doze ( dupa 6 luni) + o doza de rappel in jurul varstei de 1 an. In total 4 respectiv 3 doze. Intre 1-2 ani sunt necesare 2 doze. Intre 2-5 ani 1 doza ( nu merge peste 5 ani ). Stanciu recomanda vaccinarea pana in 6 luni numai daca aveti copii acasa care merg in colectivitate, altfel nu dar o recomanda totusi pana intr-un an. Daca decideti sa nu-l vaccinati pana la 2 ani, dupa aceasta varsta tot de la Stanciu citire exista pneumo 23, care imunizeaza pt 23 tulpini vs 6 sau 7 prevenar si el il recomanda pe acesta din urma. Eu pe Serban l-am vaccinat la 3 ani cu pneumo23 ( la 2 ani si 2 luni mi-a facut prima pneumonie, in 2 luni alta si atunci i-am descoperit astm-ul alergic ). Asta pana va raspunde si Babymom dar ma documentasem in vara pt Serban si v-am zis si voua.

Nadina, mama de Serban (20.08.05 ) si Mara (27.08.08)

Multumesc foarte frumos NadinaMultumesc tuturor fetelor care mi-ati raspuns

Mi se pare complet raspunsul, exact ce imi trebuia, pt ca medicul meu zicea ca trebuie 3 doze dupa 6 luni si unii spuneau, chiar si pe forum, ca sunt doar doua. Deci sunt 3! Nasol!
In conditiile astea il facem dupa un, in cel mai rau caz, dar as prefera pneumo 23 la 2 ani, de fapt, daca stau si ma gandesc!
Pana atunci mai am timp sa cuget
Merci mult de tot

Bitza, fata desteapta!

Babytza
, si tu esti sceptica cu Prevenarul? Valentinei i-ai facut ceva in acest sens? Exista pe atunci? Ca eu nu sunt deloc linistita cu vaccinurile astea, nu i-am facut Rotarix si daca as putea sa nu fac nici Prevenar...ar fi bine.

LE: Ancule, zici ca iti place DJ-ul?
Cand te aud ca ai inceput serviciul nici nu stiu daca e de sau sa iti zic ca te admir Eu gandesc asa pt ca sunt o puturoasa de cand il am pe fi-miu, nu am deloc chef de job si complicatiiSi eram o persoana hiper activa dpdv profesional candva...

Eva, mami de Luca Noah (08.09.2008)

Sunt cel mai frumos din Universul acesta

-----------------------------------------------------------------------

" There is only one pretty child in the world, and every mother has it. (Chinese Proverb)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana27 spune:

Legat de vaccinuri eu am mers pe schema obligatorie si atat. Si slava domnului ca Dragos e un copil sanatos tun, cu toate ca a fost prematur, dar nu-i expus la atacuri externe. La gradinita inca nu merge, asa ca nici lui David nu-i fac decat cele obligatorii!

Mamica fericita de boboci de toamna:
Dragos Mihai (26 septembrie 2006) si David Gabriel (8 octombrie 2008)
Dragos Mihai - povestea iubirii noastre mici
David Gabriel - povestea celui de-al 2 lea nazdravan
www.eu-si-bebe.com/jurnalul-copilului-f22/jurnalul-celor-doua-minuni-din-viata-noastra-t48.htm" target="_blank"> Jurnalul celor doua minuni din viata mea
poze noi cu David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaia.nevia spune:

ca mai citesc si eu din urma cand apuc....

m-am distrat cu kki pierduti din pampers ... eu nu mai pierd nimic si nu mai murdaresc maini mami, picioare copil, tzoale prin preajma... de cand fac asa:
1) pun pampers nou desfacut frumos sub pampers vechi (asta previne minunata situatie cand ai sters, totul e luna, tragi pampersul murdar, si musiu' trage un jet pe ... ce sta el acolo... patul tau de exemplu...)
2) desfac aricii, iau cupil de glezne, ii ridic fundul, iau servetel umed si il intind bine peste kki in pampersul murdar, sa nu ne mai murdarim de la el, sau sa "fuga" prin pat.
3) sterg totul bine peste tot, in acest timp copilul poate sta cum vrea el, ca nu se mai murdareste, dar de regula tot il tin de glezne... consum 4-6 servetele umede.
4) trag pampersul vechi, poponica curata aterizeaza direct in cel nou de dedesubt, ii prin aricii, scot fustele in afara... si GATA!
5) pampersul vechi il rulez cu servetelele in el, il strang bine in arici, il bag intr-o punga de sandwiches si obtin astfel un pachetel ermetic, fara miros, de dimensiunile 10/5 cm

Pacat ca uneori, dupa ce duc gunoiul... diversi nu stiu cum sa le zic, "rascolitori in gunoaie" rastoarna totul din pubele si sparg si pungile de pampers... nu am inteles niciodata de ce!!!! Sa zicem ca prima data crezi ca e un sandwich... dar dupa ce il spargi si te umpli pana la cot.. tii minte, nah?!?!?! Am gasit odata o bomba din asta la coltul blocului... desfacuta si cu punga pe ea... am stiut ca sunt ale noastre dar nu inteleg cum poate cineva sa faca asa ceva...

Ada, mama de baieti:
Teo (10 aprilie 2007) si
Radu (22 octombrie 2008)
povestea nasterii
my blog
Topic: mama... de mai multe ori!
Topic: nu renunta! Informeaza-te!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaia.nevia spune:

Eva, uite ce www.premaman.com/wapr/ml/cat_index.jsp?aref=0027710" target="_blank">scaun de masina vad eu aici, grupa 0+

Ada, mama de baieti:
Teo (10 aprilie 2007) si
Radu (22 octombrie 2008)
povestea nasterii
my blog
Topic: mama... de mai multe ori!
Topic: nu renunta! Informeaza-te!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikolici spune:

Hello fete,

Se pare ca vine vreme rea...mai rea decat este deja.Eu nu ies pe vreme de genul asta.Cica umiditatea nu este buna pt bb si nici nu-mi face placere sa ma plimb printre noroaie si balti.

Legat de slabit...eu pt.ca am alaptat am zis 3 luni sa tzin un regim sa fie laptele bun si sa nu o afectez pe Karinutza la burtica.Dupa ce au trecut aceste 3 luni si anume acum 2 saptamani, am inceput sa bag mai de toate in mine, mai puztin alimentele care baloneaza.
Pana nu termin cu alpatatul nu voi tzine nici un fel de cura, pt ca la mine functioneaza doar una si e buna rau...sa nu mananc adika sa ma infometez.Asadar bag ca sparta de toate si cat imi pofteste inima.
Chiar am observat azi uitandu-ma in oglinda, ca am o talieeee si inca una mai jos si ca as putea sa fiu o buna dansatoare de muzica orientala , de-alea cu sabii puse pe sunci...eu cred ca reusesc cu 2 pe ac. parte.
Ei las ca ma fac eu zana inapoi

botez Karina

Nikole mami de Karina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andy.p spune:

Buna seara..tooot citesc de ceva timp.

Noi azi am fost taaare ocupate...ne-a rugat o cunostinta sa o duc pe Alexia sa pozeze ptr un album de prezentare,asa ca azi am fost fotomodel...si ne-a obosit ff tare sedinta foto,nu-i usor sa fii fotomodel nici ptr mami n-a fost usor..asteptam CD sa vedem ce a iesit.

Roxana suntem la fel de mofturoase nu prea mancam,noah soer sa-si revina..maine avem vaccin,daca ni-l da ca e cam fornaita si haraita.. lu Robertino,el vad ca mananca destul de bine.

nikolici esti totala,chiar incercam sa mi te imaginez dansand

simodina super info despre Prevenar,noi il vom face dupa 6 luni

Eva

babytza ma bucur ca sunteti k,eram convinsa ca nu aveti nimic

cosmy bafta la vaccin

garga bine-ai revenit

lucuttaCum te mai descurci cu puiul??

Moni

laura, andy (07.04.2002) &alexia(14.09.2008)
Alexia
Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babymom75 spune:

Citat:
citat din mesajul lui EvaF

Fetelor, as dori si eu sa vorbesc de lucruri mai uratzele
Explicati-mi si mie cum e cu Prevenarul, pls!!! Eu l-am lasat sa il fac dupa 6 luni in speranta ca sunt doar doua inoculari in loc de 3, daaaaaaar, sunt doua opinii in randul medicilor:
6, 8 SI 18 LUNI- zice Stanciu
sau
6, 8 SI 10 LUNI adica tot 3 indiferent ca il fac dupa 6 luni(???)
Doctorita mea recomanda 5, 7 si 9 luni, sa scapam mai repede si sa nu ne prinda vara. Se pare ca vara nu e tocmai recomandat sa faci vaccin daca ai de ales, daca prinzi vara cu vaccin obligatoriu asta e, il faci, daca ai de optat sa eviti ca cica vara se fac mai multe reactii la vaccin, in general. Eu nu i-as face la 5 luni, asta inseamna ca il vaccinez pe fi-miu luna de luna, cand una, cand alta... ce tampenie!!!

Daca hotarasc sa il fac dupa un an, ca asa ma bate un gand, tinand cont ca nu se joaca cu copii pana atunci, fac ceva rau?
Babymom help, stiu ca nici tu nu ai facut Rotarix, deci ai cam aceleasi pareri ca si mine, tu faci Prevenar si cand ? Eu vreau sa il facem ca e nenorocit rau pneumococul asta din ce am citit, e mortal, iar vaccinul are ceva vechime, dar nu stiu daca gresesc sa il fac dupa un an sau nu( ???)
Ca am inteles ca daca il fac dupa un an e o singura inoculare (asa este???)

Voi, fetelor, cum il faceti? Dupa un an? Sau acum la 6 luni si cate inoculari v-au zis ca sunt?
Multumesc de raspunsuri. Astept sa vad voua ce schema pt Prevenar v-au dat medicii

" There is only one pretty child in the world, and every mother has it. (Chinese Proverb)

Mama lui Dragos (04.10.2008) si a lui Victor (12.09.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CD27 spune:

ooo, nora mea e fotomodel
off, imi pare rau ca nu papa si e fornaita, Robertino a inceput sa pape n-am nici o explicatie, dupa aprox o luna de greva foamei acum baga omu' astazi a avut 3 mese de 180 (+2 masuri cereale dimineata) si o masa 120 + un pic piure de mar (nu stiu cat desi am pus special in biberon sa vad cat papa) si va mai avea o masa 210+2 masuri cerealecand se trezeste (da...acum doarme, incredibil la cat taraboi a facut azi)

ei...dar sa nu credeti ca daca papam totul e lapte si miere, nu nu, acum incepem sa urlam de obseala, dar nu dormim nici in brate, cand il tin in brate incearca sa se pituleze (nu stiu cum sa explic), sa bage capul undeva ascuns, daca e pe perna, intoarce fata in perna, si totul presart cu maraiala, care se accentueaza din ce in ce, ce toana d-a lui o mai fi si asta

Mami de Mikul Robert Constantin
http://community.webshots.com/album/567717346vFUaEH

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babymom75 spune:

Citat:
citat din mesajul lui EvaF

Fetelor, as dori si eu sa vorbesc de lucruri mai uratzele
Explicati-mi si mie cum e cu Prevenarul, pls!!! Eu l-am lasat sa il fac dupa 6 luni in speranta ca sunt doar doua inoculari in loc de 3, daaaaaaar, sunt doua opinii in randul medicilor:
6, 8 SI 18 LUNI- zice Stanciu
sau
6, 8 SI 10 LUNI adica tot 3 indiferent ca il fac dupa 6 luni(???)
Doctorita mea recomanda 5, 7 si 9 luni, sa scapam mai repede si sa nu ne prinda vara. Se pare ca vara nu e tocmai recomandat sa faci vaccin daca ai de ales, daca prinzi vara cu vaccin obligatoriu asta e, il faci, daca ai de optat sa eviti ca cica vara se fac mai multe reactii la vaccin, in general. Eu nu i-as face la 5 luni, asta inseamna ca il vaccinez pe fi-miu luna de luna, cand una, cand alta... ce tampenie!!!

Daca hotarasc sa il fac dupa un an, ca asa ma bate un gand, tinand cont ca nu se joaca cu copii pana atunci, fac ceva rau?
Babymom help, stiu ca nici tu nu ai facut Rotarix, deci ai cam aceleasi pareri ca si mine, tu faci Prevenar si cand ? Eu vreau sa il facem ca e nenorocit rau pneumococul asta din ce am citit, e mortal, iar vaccinul are ceva vechime, dar nu stiu daca gresesc sa il fac dupa un an sau nu( ???)
Ca am inteles ca daca il fac dupa un an e o singura inoculare (asa este???)

Voi, fetelor, cum il faceti? Dupa un an? Sau acum la 6 luni si cate inoculari v-au zis ca sunt?
Multumesc de raspunsuri. Astept sa vad voua ce schema pt Prevenar v-au dat medicii

EvaF nu stiu daca eu sunt persoana cea mai in masura sa te safutiesc in legatura cu vaccinurile, avand in vedere ca eu nu mi-am vaccinat copiii deloc, nici macar cu vaccinurile obligatorii. stiu ca ideea asta suna ciuda, mai ales ca vine din partea unui medic, dar asta a fost alegerea mea. Nu e genul de informatie pe care o promovez mamelor, dar... eu asa am facut si sunt convinsa ca am facut bine.

Despre Prevenar nu stiu nimic, pt. ca nu m-a interesat subiectul deloc ( pt. pacientii mei care sunt foarte mici nu se pune problema ). Daca doresti ma pot informa.

Oricum eu nu sunt pentru agresarea imunologica a organismului ( care in mod special la copii este mai fragil ) cu varii vaccinuri, mai ales ca schema obligatorie de vaccinare din Romania e foarte agresiva - vaccinari tot la 2 luni.

E parerea mea, pe care mi-am format-o studiind maio multe puncte de vedere; nu e ceea ce am invatat prin scoli inalte.

Mama lui Dragos (04.10.2008) si a lui Victor (12.09.2003)

Mergi la inceput