Bobocei de septembrie-octombrie 2008(41)
Raspunsuri - Pagina 16
gaia.nevia spune:
Ma tot tin sa va zic de cand am citit ca fierbeti apa plata.
Dar neuronul meu... ma rog, acu mi-am adus aminte...
NU e bine sa fierbem apa plata. Are o anumita concentratie de saruri si minerale, iar prin fierbere se evapora din apa si concentratia CRESTE, putand astfel deveni nociva pentru rinichii bebeilor (apa si anume...)
Apa plata este microbiologic pura, deci se poate folosi ca atare, iar Dorna Izvorul Alb este si atestata ca fiind safe pentru bebelusi de catre institutul Alfred Rusescu Bla-bla. Dar eu zic ca merge orice apa care are continut scazut de saruri si scrie pe ea microbiologic pura.
Oricum, vroiam sa va zic ca mi se pare periculos pentru bebe.
Am zis acu!
Va pup cu drag pe toate si bebeii!
Ada, mama de baieti:
Teo (10 aprilie 2007) si
Radu (22 octombrie 2008)
povestea nasterii
my blog
Topic: mama... de mai multe ori!
Topic: nu renunta! Informeaza-te!
AlexaM spune:
Buna seara fetele...
Sa va raspund si eu ca ma tot chinui sa va prind din urma. Intre bebe, casa si serviciu cam greu si cu netul...
Mersi mult babytza pentru urari...astazi facem 5 lunite. Ce repede a trecut timpul parca ieri ma duceam in toiul noptii la maternitate...si totusi, parca nici nu-mi aduc aminte cum era fara bebe...parca e de neimaginat acum viata fara el.
La multi ani tuturor ...!
Nu am inceput diversificarea...suntem pe laptic de la mami + completare de max 200ml pe zi. Luni sau marti vine pediatra sa il vada si vorbim pe larg despre diversificare. O sa va transmit si voua toate detaliile.
Matei Gabriel 24.08.08 foto
Matei Gabriel povestea nasterii
www.youtube.com/watch?v=YE6ZcHeDxJM" target="_blank"> primul mama
Nausica spune:
Fetelor, stati asa, n-am zis ca nu mai intru pe forum, n-as putea...![]()
Spuneam doar ca voi intra mult mai rar si n-o sa mai citesc "din urma", asa ca nu o sa pot sa raspund la intrebarile voastre. Nu ca m-as fi remarcat eu cine stie ce.
Ania e foarte bine, vad ca a luat ok in greutate dupa saptamina asta in care i-am dat si masa de la 1 noaptea. Azi am fost in vizita la prietena mea cea mai buna, care va fi nasa Aniei. A facut parastas pentru mama ei, care s-a prapadit exact in ziua in care a aparut Ania la mine in burtica. Ania a fost foarte cuminte, s-a hlizit la toata lumea, a adormit, s-a mai hlizit putin, a mincat, s-a mai hlizit, si a adormit la loc.
In rest, programul obisnuit.
Felicia, am ramas cu gindul la borcanasele tale. Nu vreau sa ma bag peste tine, dar parerea mea e sa nu incepi cu borcanase. Am avut si eu o lunga discutie cu sotul pe tema asta, el insista ca borcanase never-ever. Eu am insistat ca, atunci cind vom pleca la drum (la vara cind mergem in Grecia, de exemplu), prefer sa-i dau borcanase decit sa risc sa se strice mincarea de la caldura etc. Cu greu, l-am convins. Dar stiu o gramada de copii care, dupa ce au dat de gustul mincarii de borcan n-au mai vrut sa auda neam de alta mincare. Ma rog, stii cum e, orice invat are si dezvat, dar e destul sa apara o sincopa din asta si te trezesti ca ai un copil mofturos.
Eu sint convinsa ca pun tot soiul de potentatori de gust in mincaricile alea, oricit de "organice" ar pretinde pe eticheta ca sint.
In The Baby Book (o sa mai auziti multe de la mine din cartea asta), Dr Sears spunea ca ar fi bine sa nu punem in mincarea bebelusilor sare si zahar. Adica sa aminam cit mai mult posibil acest moment, pentru a nu face din copil un sclav al dulcelui si al saratului. Sa profitam, adica, de faptul ca pentru ei e totul nou, si sa-i obisnuim cu gusturile legumelor si fructelor asa cum sint ele.
Luminita, am vrut mai de mult sa te intreb asta si am uitat. Dar azi am vazut o mamica cu gemeni in parc si mi-am adus aminte. Tin-te bine, si te rog, nu ride de mine:
La inceput de tot, daca sint gemeni identici, cum ii deosebesti?
Monica, iti tin pumnii pt luni.
Nausica si Ania
poze
_
God grant me the serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can and wisdom always to tell the difference
felicic76 spune:
nausica:
bagat la cap, am citit despre hipp numai de bine, dar vom trai si vom vedea, multu'!
Ania
acum 

imi curg tzitzi
cum asa? eu nu mai alaptez de o luna
Prima data am crezut ca m-am stropit cu apa, acum, cum apas pe tzitzi, tasneste lapte
ce fac?
(nu ma dor, nu sunt tari, dar nici moi)
Mamica de
VLAD 19.10.2008
falcone
Povestea lui Falkone zis si Ventuza
D'ale gravideniei
baby_boy spune:
Am adormit si eu puiul si mi-am zis sa mai scriu 2 cuvinte.
In primul rand,Cd imi pare rau ca aveti probleme, ne
pt Milkul Robert sa vina repede acasa sanatos!!
Nausica ma bucur ca ai intrat
Subscriu la ceea ce ai scris de sare...in primul an de viata, necesarul de sare al bebelusului e minim, alimentele in stare naturala fiindu-i suficiente, fara adaos de sare! Iar despre gust, invocat adesea de numeroase mamici, nu poate fi vorba. Bebelusul nu cunoaste gustul de sarat. Pana la un an sarea adaugata la mancare nu face decat sa-i supuna rinichii bebeului unui efort mult mai mare decat e cazul. Inutil sa mai spun ca traumele la care sunt supuse organele bebelusului vor avea urmari toata viata.
Felicic poate stiu fetele..eu n-am idee
Noapte buna va doresc
CRISTINA , mamica lui Raducu (7.10.2008)

in asteptarea lui Radu
Radu Gabriel
Nocom spune:
Buna seara,
Multumim mult de urari babytza, baby boy, andy.p, . Da astazi am implinit 4 lunite si marti mergem la control sa veem ce si cum si sa facem si vaccinul.
CD imi pare tare rau sa aud ca Robertino are bronsiolita. Dar decta sa-l tii in spital pentru aerosoli, nu mai bine cumperi unul si il ai acasa. Oricum o sa-l tot folosesti de-a lungul timpului si pt copil si chiar pentru voi.... In spital se poate imbolnavi mai rau!!! Vorbeste cu un dr bun ce tratament ambulator poti face si Haideti acasa!!!!
felicic pai cu ce faci?!??!?! Te reapuci de alaptat!!!! Bafta!!!
mami de
Daria Anastasia (24.09.2008) si
Matei (11.07.2004)
poze cu noi
poze DARIA
babymom75 spune:
Buna seara tuturor ( sper ca macar la voi sa fie buna )
Am avut o zi de cosmar! Cel mic a fost tare intors pe dos azi: a dormit doar 2 reprize de cate 25 si respectiv 30 min., una in patutul lui, cealalta agatat de mine in wrap, in timp ce eu pregateam cina. M-am uitat pe graficele cu puseele si deasupra noastra pluteste un nor negru si rau care arunca fulgere. Am inceput saptamana 17... Oare intr-atat de mult coincid aceste grafice cu realitatea?
Si parca asta n-ar fi de ajuns, cred ca ma paste o raceala, care suprapusa peste astmul meu cronic, va dati seama ce bine-mi pica 
Iar de adormit abia la ora asta am reusit sa-i adorm pe amandoi voinicii si de la ora 21 pendulez ca nebuna intre patuturile lor!
Noroc ca s-a sfarsit ziua. Maine o luam de la capat!
Mama lui Dragos (04.10.2008) si a lui Victor (12.09.2003)
AlexaM spune:
Vroiam sa raspund si eu la topicul de la capitolul trecut dar n-am mai apucat:
Sterilizare: noi sterilizam biberoanele inainte de fiecare folosire. Este adevarat ca nu-i putem ferii de tot si ca trebuie sa ia contact cu microbi si bacterii insa cred eu ca pot face asta cu mai mult succes si mai usor mai tarziu decat mai devreme.Asa ca vom steriliza bberoane inca o perioada.
Baita: avem cadita cu forma de sezlong si termometru....ffff utila. Facem baita toti trei..tati se ocupa de apa eu de spalat. Apa o fierbem insa o potrivim cu apa de la chiuveta...e mai usor asa nu fierbem pentru sterilizare. Sampon:Sanosan, ulei masaj : ulei de masline fiert si racit. Masaj inainte de baita + gimnastica (exercitiile din "mama si copilul" de Capararu.
spalat hainute: separat cu persil sensitive la 60 grade cu extra clatire. Le calc si pentru sterilizare si pentru cum arata.
Vigantol: 2 pic pe zi dimineata dupa ce il schimb asta pentru a nu uita .. nu am avut indicatii de genul: dimineata/seara, inainte / dupa masa.Singura indicatie a fost sa schimb sticluta la 3 saptamani-1 luna. O schimb la fiecare 3 saptamani. Matei deschide gurita si sta cuminte pana picur cele 2 picaturi...asa ca e o adevarat placre mai ales ca pupacim baietelul bine de tot dupa ...daca tot e asa cuminte.
Cam astea erau subiectele...nu?
Cu pielea nu avem probleme, doar cand il masam cu ulei sanosan si ii spalam hainutele cu detergent persil normal ...al nostru avea niste pete mai rosiatice...am facut ambele schimbari in acelasi timp asa ca nu stiu ce era, ori detergentul, ori uleiul sanosan.
La fundulet il dau cu crema de galbenele la fiecare schimbat...cateodata si cu bepanthene + minim 30 min dimineata si 30 min seara de stat cu fundul gol.
angelynna82 spune:
Buna seara
Am vrut sa ii urez si eu sanatate Mikului RObert dar m-am intins: SANATATE MULTA SI SA VII ACASA CAT MAI REPEDE
.... asa cum zice Nocom e mai bine sa cumpere un aparat de aerosol (nebulizator se numeste) si sa ii faca acasa decat sa stea cu bb in spital....numai sa nu aiba si complicatii 
Nausica ce bine ca nu parasesti forumul...intradevar da dependenta si pierzi anumite momente dar e bine uneori sa te mai recreezi 
Monica multa bafta luni la eco, te asteptam cu vesti bune 
Babymom75 multa sanatate si tie 
Feli nici eu nu mai alaptez exclusiv, decat o data sau de 2-3 ori pe zi...dar citeam un mesaj de la pepenasi acu ceva timp...Camy spunea ca dupa 1 luna cam asa ceva inca ii curgea din san lapte...deci e normal 
fericita de
Crina Alexandra
Crinul Meu
Eco
Crina
AlexaM spune:
A spus cineva mai devreme ca merge la Vourvourou in Grecia de obicei dar nu mai stiu cine...
Noi am rezervat ceva acolo si ma interesa cum este drumul pana acolo in special partea din Bulgaria.
Scuze de off topic.
Mersi mult.