Clisee, prejudecati si "perle" despre RUAM/FIV

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns brunadria spune:

musai sa intru si eu la voi...
fetelor , nu luati in seama ce zice lumea rea, ca doar suntem femei puternice!!!
eu nu m am batut de astfel de probleme,sunt inconjurata de oamenii cu capul pe umeri , desi eu nu m am ferit de nimeni si in general am spus tuturor(familiei si prietenilor)care e pb mea...nimeni nu mi a adresat vb de genul asta...din contra sunt incurajata din toate partile ...
eu nu as pleca urechea la tot felul de stupizenii, asa ca fetelor nu le bagati in seama ..nu va coborati la nivelul lor...nu merita..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns uratica spune:

fetelor..luca..imi cer scuze ptr replica mea la mes d-nei(desi credeti-ma ca tot ce am spus e fff real-e ceea ce se intampla in viata de zi cu zi!!!chiar asa gandesc unele femei si asa fac!)!
nu trebuia sa reactionez asa,recunosc,dar treceam printr-o pasa proasta-eram ff deprimata si acumulasem fff multe emotii-ceea ce m-a impins catre un psihic negativ.
insa mi-am revenit dupa mesajul respectiv si va rog sa nu dati cu rosii in mine!promit ca nu mai fac!asa e..nu se merita sa iti pui mintea cu astfel de oameni!nu merita!dar uneori se aduna prea multe si nu mai poti rezista fara sa zici nimic!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns many_bani spune:

Uratica
Fetelor sa ne canalizam pe facut copii(cum putem si noi) si sa dam la naiba pe cele care vor sa ne supere. Telul nostru este de a tine bb in brate si luptam ptr. asta
toate fetele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucaLuca spune:

Trebuie sa construim neaparat contraargumentatia aia!

Ia cititi aici: http://groups.yahoo.com/group/provita/message/1914

---------------------------
New pics: http://villaprovence.wordpress.com/english/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia79 spune:

vai ce m-am ras cu fluidele sotului...asta-i buna! eu sunt ultima din 3 copii aparuta neprogramat la 5 ani diferenta si mama mea ma iubeste cel mai tare niciodata nu am avut crize existentiale ca am fost nedorita, de ce naiba, scuzati sa aiba pb d-astea un copil facut cu fiv care e evident ca parintii lui l-au dorit si Dumnezeu la fel ca altfel fivul nu avea nici o finalitate. larisaiftimie, you suckkkkkkkkkkkkkkk...........

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns psj spune:

Daca un copil prin fiv se intreaba cine e mama si cine tatal, un copil adoptat ce ar trebui sa se intrebe? Adoptia fiind unul dintre cele mai folosite argumente impotriva fiv.

Plus,daca am inteles bine primul copil prin fiv s-a nascut in 1978(Louise nu-stiu-cum), deci are 31 de ani acum. De unde stie respectiva ca acesti copii ajung la drame existentiale pe la 40 de ani din moment ce inca nu exista astfel de copii?!

Meritam ca analizele si procedurile privind infertilitatea sa fie gratuite!

Infertilitatea este o boala

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimitete spune:

Va doresc din tot sufletul sa aveti copiii pe care ii doriti. am intrat din intimplare pe subiect si sint inca socata de ce am citit si de cita stupizenie si rautate exista pe lumea asta.

Sa va dea Dzeu putere sa treceti peste asta iar imbecilitati de genul reproduse de voi aici nu isi au locul in secolul asta!

In Canada, cuplurile care vor sa aiba copii si au dificultati sint foarte sustinute de societate (nu stiu daca si material) iar prostia cu impotenta am auzit-o tot de la un roman.

Sa aveti grija de voi,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_p76 spune:

Reiau o parte din mesajul lui LucaLuca, pentru a incerca sa construim impreuna argumentatii pentru fiecare din prejudecatile intalnite pana acum.

PREJUDECATI:

1. infertilitate = impotentza

2. reproducerea umana asistata medical (RUAM) = eugenie (ameliorarea calitatilor biologice umane prin masuri genetice): "parintii fac fiv pentru a avea copii blonzi cu ochi albastri", "parintii apeleaza la fiv pentru a alege sexul copilului" (asta e declarata de un medic(!!!!) roman intr-un ziar local, o sa dau linkul)

3. copiii obtinuti prin RUAM sunt handicapati/urati/prosti/extraterestri etc.;

4. femeile care sunt nevoite sa apeleze la RUAM sunt "babe", sexagenare etc.;

5. cei care apeleaza la ruam/fiv sunt niste egoisti atroce, carora nici nu le trece prin cap varianta adoptiei;

6. infertilitatea nu e o boala - este un moft, fiind pusa in aceeasi categorie cu operatiile estetice, iar fiv-ul nu este o cucerire a stiintei, ci o monstruozitate periculoasa, plasata in acceasi categorie cu clonajul;

7. copiii conceputi prin fiv sunt copii nedoriti de Dumnezeu (!!! - autentica, perla produsa de colega unei coforumiste).

8. fiv-ul este considerat de anumite persoane ca un avort multiplu

CONTRA-ARGUMENTE:

Pt pct 1 : Infertilitatea nu inseamna impotenta.
Infertilitatea este incapacitatea de a procrea, iar impotenta incapacitatea de a avea relatii sexuale

Printr-o simpla cautare pe google, oricine poate gasi urmatoarele definitii:
Definitia infertilitatii - incapacitatea unui cuplu de a obtine o sarcina dupa un an de contacte sexuale neprotejate
Definitii infertilitatea primara = cupluri care nu au reusit sa obtina nici o sarcina infertilitate secundara = cupluri in care apar mai putini copii decat se doreste
Definitie sterilitatea = infertilitate- termenul de sterilitate desemneaza infertilitatea dovedita si ireversibila

Definitia impotentei - Disfunctia erectila, cunoscuta in mod frecvent sub denumirea de impotenta, reprezinta incapacitatea persistenta sau recurenta de a atinge sau de a mentine o erectie suficient timp pentru a finaliza actul sexual sau o alta activitate sexuala aleasa.

Pt. pct. 2 : in cadrul procedurilor fiv se creaza embrioni carora nu li se poate stabili sexul, cu atat mai putin alte caracteristici genetice. Iar persoanele care apeleaza la fiv, o fac din motive de infertilitate, nu pentru ca si-ar dori anumite caracteristici pt copiii lor
Chiar daca in prezent, in unele state se cerceteaza genetica embrionilor, in scopul eliminarii genelor care sunt responsabile de aparitia anumitor boli, acest lucru nu se aplica la fiv (am vazut cateva doc pe discovery despre acest lucru, deci cercetarile se fac si sunt deja controversate)
Aici ar putea sa ni se spuna ca se va ajunge sa se faca fiv doar pt acest scop, cum contra-argumentam?

Pt. pct. 3 : Primul om nascut ca urmare fiv, - Luise Brown - este in prezent adult de 31 de ani, un om normal
http://en.wikipedia.org/wiki/Louise_Brown

Pt pct.4
Pt pct.5
Pt pct.6

Pt. pct.7 - chiar daca nu e contra-argumentatie, e un raspuns tare frumos si il redau aici - mesaj Claudia79
O parte din mesaj poate fi si o contra-argumentatie:
unui bolnav de cancer nu i se va spune vreodata ca "Asa a dorit Dumnezeu", de ce sa i se spuna asta unui om afectat/ bolnav de infertilitate?!

Pt punctele 7 si 8 : Luca a raspuns foarte clar si complet aici

Pe masura ce mai gasim contra-argumente, completam lista, astept idei de la voi!

Ioana
animalutele mele iubite

CAMPANIA NOASTRA *** www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!

http://.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucaLuca spune:

O sa punem rezultatul ca articol/rubrica pe blog.

Vedeti ce intampla acum cu cip-ciripul biometric din pasapoartele catre infern? Sa va asteptati ca fix la fel, ba chiar mai rau, sa reactioneze Biserica Ortodoxa si daca se va aduce in discutie RUAM. Ideal ar fi sa putem trece "pe burta", strict cu finantarea, sa nu ne bagam la chestii de principiu caci o sa ne prindem urechile rau si suntem prea mici pentru a lupta cu BOR - dar nu tine doar de noi.

---------------------------
New pics: http://villaprovence.wordpress.com/english/

Mergi la inceput