Clisee, prejudecati si "perle" despre RUAM/FIV

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns psj spune:

Ideea topicului este sa le "centralizam" si gasim contra-argumente pentru fiecare. Articolele despre cauza noastra vor fi(speram) din ce in ce mai multe iar comentariile de acest gen vor aparea si ele inevitabil. Macar sa avem o strategie in ceea ce le priveste.

Beatriz si Claudia ati mai inseninat putin atmosfera.. Aia cu verificatul chilotilor e clasica.

Meritam ca analizele si procedurile privind infertilitatea sa fie gratuite!

Infertilitatea este o boala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lara20 spune:

clau

pixis,cred ca si-a cerut ala scuze la pastele cailor,oricum nu prea cred ca a inteles ce a scris luca..........era prea dus cu cercu!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lara20 spune:

am vrut sa zic pisix ..........da merge si pixis nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fragutza spune:

Hello,

Am simtit pe pielea mea tot ce s-a povestit mai sus si la fel imi venea sa-i pocnesc pe toti cei care ma intrebau pe cand bebele. Dupa ceva vreme au inceput sa treaca pe langa mine si efectiv ignoram.

Asa, pseudoamuzanta era intrebarea: pe cand un bebe? urmata de: nu-i deloc greu sa faci un copil, e foarte simplu.
Apoi, vechea problema ca nu e moral sa faci un copil prin fiv.

Totul a culminat cu oferte din partea prietenilor (stiau evident ca trebuie sa facem vitro si carora le explicaseram ca e o problema tubara),oferte ce sunau ceva de genul: hai ca ma ocup eu de nevasta-ta, cu mine sigur ramane insarcinata.

Si acum ma gandesc ca oamenii ar povesti, ar comenta, ar fi pro/contra, ar face misto, ar isca mici revolutii si daca ar fi vorba de compensarea piramidonului.

So, mai bine nu ne mai suparam si fie ignoram total fie raspundem foarte calm.

R

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Beatriz spune:

PSJ - mai facem haz de necaz.

Imi amintesc, prin decembrie, cand ati relansat mesajele in forta pt semnarea petitiei. Am intrat parca pe super eva si a facut acolo unul un comentariu de am plans minim o ora. Zicea ceva de genul - ca daca cei cu probeleme de infertilitate nu isi permit cheltuielile pt RUAM, e clar ca nu ar avea cu ce sa isi creasca copii si i-ar putea da de suflet apoi + isi facea griji cu ce bani i-ar putea educa daca sunt asa saraci de nu isi permit IA/FIV.

Este incredibil cat de usor isi dau cu parerea niste neaveniti... Ce placere au sa loveasca desi sunt in necunostinta de cauza...

Cum le-am putea raspunde? Eu propun niste pasi.
1. Zicem ceva de dulce in gand
2. Strangem din dinti
3. Incercam sa explicam in ce consta problema de fapt. Asta in speranta ca macar cativa vor intelege(sunt prea optimista, nu?)
4. Amintim de atrocitatile declansate in lume, in diverse timpuri de catre intoleranti (nazisti, rasisti etc.)
5. Si apoi putem invoca toleranta, bunatate, marinimie, solidaritate si altele din astea uitate intr-un colt de suflet

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisix spune:

Fetelor ma declar fericita pt ca pana acum nici nu am stiut ca exista oameni care gandesc astfel.
Adevarul e ca sunt foarte putini cei care stiu de FIV-urile mele dar nici nu-mi imaginez ca ar fi cineva in stare sa-mi zica in fata asa ceva

Beatriz- pt astfel de oameni mai bine le zici de dulce in fata

AzooGirl -a.obstructiva
2007 Biopsie pozitiva
ICSI 1 & 2- 2007/2008 - Gynera -nereusite
ICSI 3 - Kinderwunsch Wels - fara ET(embrioni de proasta caliate)
In pregatire ICSI 4, probabil la AZVUB Bruxelles

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellanik spune:

Eu am fost intrebata "Cand vine barza?" si am raspuns : " A fost luna asta dar eram plecati!" Si am mai auzit o faza de kko din partea unei socroshenii care este dupa cum singura se declara " o iepuroaica" si care i-a propus norei sale sa ii faca ea un copil ca la ea nu sunt atatea probleme.

Doamne,da-mi un pui sanatos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucaLuca spune:

Eh, si-a cerut scuze! :)) "Victoria" mea a fost ca nu mi-a mai scris, ati vazut ca in primul mail se oferea sa ma pastoreasca, biata oitza ratacita si amatoare de "avorturi multiple" ce sunt...

Eu sunt norocoasa, nu am primit NICIODATA replici sau priviri dubioase in real life. Si asta in conditiile in care familia largita si prietenii mei de pe trei continente stiu ca am facut fiv, nu am considerat asta un subiect tabu. Adica nici nu m-am apucat sa dau detalii cunostintelor vagi sau studentilor mei, dar chiar nu am o problema in a vorbi deschis despre asta in relatia cu cei apropiati. Cei din Romania erau mai putin la curent cu ce presupune fiv-ul, dar nu am simtit nici o secunda altceva decat suport si solidaritate. Asta nu inseamna ca-s atat de naiva incat sa nu imi dau seama ca-s multi, foarte multi oameni care judeca, cu agresivitate, invers proportional cu nivelul de inteligenta si deschidere culturala. cu cat sunt mai pe dinafara subiectului, cu atat au opinii mai ferme! Fix din ciclul "eu nu ma pricep, dar parerea mea este ca." Iar netul e mediul cel mai propice, anonimitatea permite inlaturarea fardului si mastilor, defularea frustrarilor. Eu insami eram mai cinica si rasfatat-superficiala in prima tinerete, genul lucky bitch care bate de trei ori din palme si toate dorintele i se implinesc, m-au schimbat mult intalnirea cu omul care imi este alaturi, felul in care am invatat ca se poate iubi si ....da, lupta cu infertilitatea si nenorocirea recenta. Dupa ce iti tii copiii morti in brate, ai doua optiuni: te revolti sau te smeresti.

...Am invatat ca exista si dorinte pentru care nu este suficient sa bati de trei ori din palme. Si ma smeresc.

---------------------------
New pics: http://villaprovence.wordpress.com/english/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns unducthable spune:

eu deja stiu de ce nu am copil pana acuma, SAC , mi-a spus verisoara mea : "PENTRU CA SUNT O FEMEIE REA." PUNCT

cum rautatea nu se trateaza ... sunt condamnata pe viata

A FI MARE NU-I MIRARE, A FI OM E LUCRU MARE .

http://diana74.webs.com/index.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flo.flo spune:

Buna fetele
De mult vroiam sa-mi spun eu oful despre astfel de persoane pentru ca din pacate am intalnit multe si am strans multa amaraciune in sufletul meu.
Nu pot sa uit cum o "prietena" mi-a spus pe timpul cand faceam eu tratament (instilatii - am probleme cu trompele), ca mai bine de mine ca ma chinui cu tratament sa fac copii decat ca ea ca se chinuie sa nu ramana Ca pana la urma cu tratament, o sa raman eu gravida dar ea se chinuie foarte tare cu metode contraceptive . E foarte greu: sterilet, prezervativ... in conditiile in care are deja un copil. Si ca sa puna capac, mi-a zis intr-o seara "eu radeam de tine ca nu poti sa faci copii, poate nu o sa pot sa-l fac nici eu pe al doilea" Cum adica radea de mine?

Si as mai avea multe astfel de "amabilitati" de povestit. Am invatat insa sa le ignor si sa nu ma mai afecteze.

va pup

Sper ca in curand o sa fiu si eu
http://tt.lilypie.com/qKl5p3.png

Mergi la inceput