Clisee, prejudecati si "perle" despre RUAM/FIV

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LucaLuca spune:

Asta e mesajul primit:

Ma bucur ca vreti sa faceti ceva, dar FIV presupune un avort multiplu:
http://www.provitatargujiu.ro/archives/59
Ar trebui reconsiderate premisele de la care plecati.
Trebuie facut ceva pentru cuplurile infertile, dar nu asta, nu sa le indemnam la pruncucidere.
Oare poti lua decizia asta cu constiinta impacata?
Oricat de mult ai vrea un copil, oare e bine sa omori doi ca unul sa se nasca?
Asta daca metoda reuseste din prima.
Dar fiindca rata de succes e f mica, asta inseamna ca de-a lungul mai multor incercari de a ramane gravida prin aceasta metoda, omori mai multi embrioni, curmi mai multe vieti, caci e stiut ca viata incepe cu fecundarea. MERITA?

Va stau la dispozitie daca aveti nelamuriri, numai sa va pot ajuta.
R***** ******
Tg-Jiu

---------------------------
New pics: http://villaprovence.wordpress.com/english/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucaLuca spune:

Si asta e raspunsul meu (daca imi spunea cineva acum cativa ani, cand executam totul intr-o replica - adesea taioasa, uneori aroganta -, ca voi avea rabdare sa raspund cu duhul blandetii la mesaje de genul asta, i-as fi raspuns ca-s mai mari sanse sa reusesc sa ma pup singura pe nas. dar ...viata e plina de surprize.)

Buna ziua.

Multumim pentru mesaj. Va anunt, insa, ca am o opinie diferita de a dvs.

Precizez ca sunt crestin-ortodoxa si cred cu tarie ca Dumnezeu ma va ajuta sa am copiii mei.

Sa va explic unde va inselati: fetilizarea in vitro nu este nicidecum un "avort multiplu"!!

Pe cale naturala, sansele de conceptie sunt de 20-25%; deci in trei sferturi din cazuri, ovulul oricum nu se fecundeaza si ...moare. Procentul in cazul in care se face fecundarea in eprubeta este acelasi!

Asta ca prima etapa.

Apoi, dintre embrionii rezultati, care pot fi doi-trei sau, in cazurile fericite, cinci-sase. De obicei, se implaneaza doi (foarte rar se pun trei si extrem de rar se obtine o sarcina tripla). In cazul in care raman embrioni evolutivi, acestia se congeleaza in vederea unei implantari ulterioare. Va asigur ca acele cupluri care ajung la fiv sunt cele care isi doresc copii din tot sufletul si sunt foarte preocupate de binele copiilor lor incipienti!

Revenind la cifre si la comparatia cu conceptia naturala. Cu siguranta nu stiati, dar rata avorturilor spontane in primul trimestru de sarcina este de 25%!! Daca se adauga avorturile menstruale (sarcini nestiute - care sunt considerate de cate femei simple intarzieri ale menstruatiei, dar in fapt este o nidare care nu reuseste sa evolueze), procentul depaseste 30%. O sarcina naturala din trei se incheie printr-un nedorit avort! :( :( Statisticile arata ca cifrele in cazul sarcinilor obtinute prin fiv nu difera cu nimic!

Iar o data instalata, o sarcina obtinuta prin fiv nu difera CU NIMIC de o sarcina naturala.

Concluzia: in procesul de conceptie naturala, "pierderile", avorturile spontane si opririle din evolutie ale fatului exista. Ce sa facem, sa nu mai fim de acord cu conceptia pe cai naturale?!

Singura problema reala este cea a reductiei embrionare, care intr-adevar este un avort - insa dvs. faceti confuzii grave in raspunsul din comentariu "fiv implica reductie embrionara, adica avort multiplu" - nici o legatura! Fiv-ul nu implica reductia embrionara, care este o circumstanta marginala, nedorita si regretabila. Reductia embrionara se face in cazurile complicate si EXTREM DE RARE ale unor sarcini cu tripleti sau+, si doar in conditiile in care medicii decid ca este pusa in pericol viata celuilalt/celorlalti fetusi si/sau a mamei. In rest, cum v-am explicat mai sus, nimeni nu "ucide" embrioni, in nici un caz parintii, care isi doresc din tot sufletul acesti copii.

Si apoi, eu cred ca, cu siguranta, daca acesti copii se nasc este pentru ca sunt doriti de Dumnezeu.

Nu intru in amanuntele legate de cazul meu, personal, dar va asigur ca nu se vor gasi nicicand argumente de ordin religios care sa ma razgandeasca in lupta mea pentru a imi tine copilul in brate. Dumnezeu inseamna iubire, iar eu la randu-mi am multa iubire e daruit.

Va multumesc pentru mesaj, as vrea sa cred ca va veti gandi la ceea ce v-am comunicat, si va urez o viata lipsita de complicatii. :)

Cu cele mai bune ganduri,
Raluca

---------------------------
New pics: http://villaprovence.wordpress.com/english/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lara20 spune:

ce sa mai zic..........iti dau explicatii "interesante" cei din familie,prieteni,etc,ce sa te astepti de la altii!imi place cum i-ai raspus ,cred ca i-a cazut fata ca nu avea ce replica sa-ti mai dea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia79 spune:

jeeeezaaaaaaaaaassssss....ce cretin!
(cred ca is in perioada in care execut cu o singura replica:))))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralualexandrei spune:

Isuse cate aberatii pot scorni unii!!!

Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si a lui Eduard Ionutz album no1 album no2 albumul no3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Beatriz spune:

Fetelor, pe baza celor de mai sus, incerc sa fac eu acum "profilul" cuplului care apeleaza la RUAM

Suntem un cuplu format dintr-o egoista sexagenara emancipata si un atroce barbat impotent. Ne pregatim ca printr-o procedura de o monstruozitate periculoasa sa facem in eprubeta un extraterestru blond cu ochi albastri. Si vrem sa facem asta pe banii statului!

Mergi la inceput

HAHAHA,!!!SI EU, SI EU!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns goldi spune:

Dupa titlu, credeam ca o sa fie mai comic ... dar atata rautate si dispret din partea celorlati, ma dezgusta .
Aaaa ,,, si sa nu credeti ca nu am avut partea mea de replici amare din partea unora si-a altora.

Mergi la inceput

uite si ceva comic

Stii ca ai pb cu fertilitatea cand:

- ai numarat 1, 2, 3 dupa sex si ai stat cu picioarele in sus pt o perioada absurda de timp
- daca uiti ca nu toata lumea stie ce e aia HSG
-daca ti-ai intors perna vreodata pe partea cealalta pentru ca era uda de lacrimi_asta nu e comica:(
- daca te simti ciudat la medic cu hainele pe tine
- daca ai stat cu picioarele in sus la medic de mai multe ori decat ai facut sex saptamana respectiva
- daca ai zis "o sa fiu gravida pana..."pentru mai mult de un an
- daca ai fost vazuta holbandu-te la burta unei gravide
- daca te-ai intrebat vreodata daca faptul ca ramai gravida cu 2 asistente in cabinet se cheama "threesome" - asta e favorita mea, eu ma simt asa de fiecare data :))
- daca iti verifici de mai multe ori chilotii decat se fotografiaza Angelina si Brad pe luna
- daca te simti o nemernica pentru simplu fapt ca ai baut ceva cu cofeina
- daca ti se pare ceva normal sa faci pipi pe un stick si apoi sa astepti sa vezi daca sotul tau are o seara "norocoasa"
-daca ai evitat sa faci sex intr-o pozitie pentru ca nu este eficienta in conceptie
- daca ai luat anticonceptionale ca sa ramai gravida
-daca nu mai tii minte viata dinainte de vitaminele prenatale
- nu intelegi oamenii care isi cearta copiii
-esti convinsa ca sa porti lejeria alba si sa cumperi teste de sarcina o sa aduca ciclul
- cea mai frumoasa poza care o ai este cea a embrionilor tai_e adevarat:((
- ai considerat serios sa pocnesti pe cineva cand iti spune sa te relaxezi
- ai vb cu ovarele tale si te-ai gandit sa iti redecorezi uterul doar pentru ca cineva ti-a zis ca este "neospitalier"
- ai invidiat barbatul unei femei nu pt ca arata bine si e cuceritor ci pentru ca are sperma, motilitate, morfologie buna.
- te-ai simtit bine ca ai grasime pe burta pt ca in acest fel injectiile nu dor asa tare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisix spune:

Luca eu m-am enervat asa rau citind subiectul asta ...incat m-a luat durerea de cap
Eu nu as fi putut sa-i raspund asa acelui idiot.
A avut sange macar sa-ti ceara scuze ?

AzooGirl -a.obstructiva
2007 Biopsie pozitiva
ICSI 1 & 2- 2007/2008 - Gynera -nereusite
ICSI 3 - Kinderwunsch Wels - fara ET(embrioni de proasta caliate)
In pregatire ICSI 4, probabil la AZVUB Bruxelles

Mergi la inceput