Clisee, prejudecati si "perle" despre RUAM/FIV
Raspunsuri - Pagina 4
psj spune:
Eh, radea cu altii fii sigura.
Nu vreau sa divaghez de la subiectul initial(idiotenii de pe forumuri care trebuie contracarate) dar nu pot sa ma abtin.
M-am dus la o inmormantare in familie. La un moment se faceau glume pe seama unei tipe de vreo 19 ani ca a facut burtica ca de gravida in 3-4 luni. Ea se supara, la care un pustan de scoala generala ii spune, "e, decat ca ea care nu poate sa faca copii"(adica eu). Evident ca auzise discutii in casa. Si la aceeasi inmormantare, se discuta despre unii "si tot asa nevasta nu putea sa-i faca copii"(privire semnificativa spre mine). Ti se urca tot sangele la cap.
Luca, ai noroc cu asa oameni intelegatori sau macar educati/civilizati in jurul tau. Pentru ca rudele nu prea poti sa ti le alegi.
Meritam ca analizele si procedurile privind infertilitatea sa fie gratuite!
Infertilitatea este o boala
LucaLuca spune:
Da, sunt norocoasa ca-s inconjurata de oameni faini. Dar sa stiti ca iubitul meu imi spunea ca si in Franta anilor 80-90 infertilitatea era subiect cvasitabu. Imi mai spunea, discutand eu cu el despre campanie, ca nimeni nu ar INDRAZNI in franta sa spuna "da' de ce ar trebui sa se plateasca din banii mei problemele de infertilitate ale altor cupluri?!". poate unii ar gandi asa, dar nimeni nu ar indrazni sa o afirme, ar fi pus la zid scurt. modelul social francez chiar exista, li s-a implementat in creier si in conceptii, cu tot cu sistemul sau de sanatate considerat cel mai performant si mai egal-accesibil din lume (toata lumea are acces la ingrijiri medicale complete, inclusiv cei care au doar venitul minim garantat si contributii zero la asigurarile de sanatate).
la fel, civismul aici chiar exista, 90% dintre cunoscutii mei fac parte din cel putin o asociatie, sprijina activ cel putin o cauza. de-aia ridic o spranceana tangenta la frizura cand vad indiferentza civica din romania - si, nu o sa evit subiectul, de pe forumul asta.
In alta dezordine de idei, eu imi propusesem candva sa scriu un articol despre infertilitate in literatura, nu cred ca s-a facut, cel putin nu in limba romana. Felul in care este perceputa si narata infertilitatea, incepand cu episoadele biblice, trecand prin fictiunea povestilor copilariei pana la literatura secolului XX etc. Infertilitatea e motiv recurent in basme, cu imparateasa care nu poate face copii [semnificativ, nu-mi amintesc nici un basm cu vreun imparat oligoastenoteratospemic:))] si pentru a avea un copil ba varsa rauri de lacrimi, ba infuleca boabe de piper, ba face promisiuni cu lunecari in fantastic.
eu nu am timp sa-l scriu, donez ideea - mi-ar placea sa-l citesc. :)
---------------------------
New pics: http://villaprovence.wordpress.com/english/
elenada spune:
Din fericire si eu sunt inconjurata in mare parte de oameni minunati care chiar daca nu au inteles ei procedurile in sine au inteles faptul ca nu putem avea un copil si au fost solidari cu noi si au avut intotdeauna o vorba buna de spus.Si ne-au si admirat pt puterea cu care am luptat cu aceasta problema. Am avut nevoie de medicamente din strainatate si persoane la care nu ma asteptam s-au oferit sa mi le cumpere. Am avut prieteni care s-au oferit sa ne ajute cu bani pt ca stiau ce sacrificii faceam din punct de vedere financiar.
Dar asa cum am mai zis am mai intalnit si persoane care m-au compatimit ca sotul e impotent sau car emi-au zis ca sa am grija ca astia in eprubeta ies handicapati sau ca nu am ce face cheltui banii pe un tratament care are asa un procent mic de reusita sau ca asta nu e o problema sa vezi ce rau e sa et doara picioarele si sa nu stii de ce.
Dar au fost putine si nu le-am dat atentie pt ca numarul oamenilor minunati care ma inconjoara a fost mult mai mare.
Si eu am fost o gura mare asa ca la mine au stiut prietenii.
Recunosc ca la rude nu am zis. Nu stiu cat ar fi priceput si atunci am ales sa nu le zic decat sa ma trezesc cu cine stie ce comentarii tampite.
elena +12
***CAMPANIA NOASTRA *** www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!
claudia79 spune:
Fac parte dintr-o comunitate destul de mare de romani aici care am norocul ca sunt inteligenti si cel putin educati sa nu te faca sa te simti prost daca ai o problema. In plus una dintre fete tocmai a nascut un baietel recent, sarcina obtinuta dupa al treilea fiv reusit. Ca sa se scuteasca de comentarii si vorbe pe la spate ea a trimis de fiecare data mail pe grup cand nu i-a reusit fiv-ul. Asa a ales ea. Eu nu as fi putut face asa ceva pentru ca nu cred ca sunt direct interesati de viata mea. Dar cred ca este o strategie buna sa te scutesti de vorbe pe la spate.
Eu am zis doar familiei si la 2 fete aici, a fost o perioada tare grea in conditiile in care aveam si mai am in jurul meu nu mai putin de 6 gravide incepand cu cumnatamea si soramea si terminand cu o fata de 25 ani care este la a doua sarcina.
Eh, asta e nu ma astept sa stea omenirea in capacitatile mele si ale barbatului de reproducere, dar a fost o perioada cel putin grea pentru mine sa fac fiv si pe deasupra sa nu reuseasca. Nici eu nu am zis la multi asa ca m-am scutit intr-un fel de barfe , comentarii, dar am avut in schimb parte de consolari, care si astea m-au durut atat eram de indurerata.
miruna79 spune:
Fetelor am citit ceva pe net ce cred oamenii despre fivoase m-am crucit nu stiu dc e bine sa postez aici ce am citit dc nu e bine moderatori poate sa stearga ce pun
P.S Doamna in cauza e doctorita.......
ma minunez dupa ce va citesc pe dvs toate aici scumpitzelor care la sub 30 de ani majoritatea nu reusiti sa faceti copii decat cu FIV.Majoritatea aveti ba hidrosalpinx ba mai stiu eu ce ,asa tinere! Asta inseamna viuata sexuala de la 13 ani sau chiar mai devreme,tot felul de practici sexuale,orale ,anale etc,nici voi nu mai stiti de care,microbi dint-o parte a organismului amestecati cu cei din alte locuri etc.Jaleee!! Dupa aia bagati hormonii in voi ca nu mai aveti ovulatie etc.Stati sa mai vedeti mai incolo.Apoi fuga la tot soiul de doctorite care mai de care ,ajunse numai ele stiu cum care in timpul actului de nastere va intreaba de ... Zodii!! Ha ha,Meritati cu toatele.Sunteti de o cultura .... super,papiloame vulvare ,laringiene,bucale etc.Succese scumpitzelor la fivuri(bine ca aveti banuti!! de la oligofrenii care v-au luat de neveste!)
Deci no comment ,,,mi s-a facut pur si simplu scarba de ignoranta si de prostimea oamenilor.......
Speranta este ceea ce ne indreapta corabia vietii catre tarmurile implinirilor....
claudia79 spune:
Da, Miruna, Din pacate mare problema cred eu cu care avem de luptat este caracteristica asta a rasei umane de a fi ingaduitoare cu ea insasi si de a judeca si fi aspra cu ceilalti
LucaLuca spune:
Citat: |
Doamna in cauza e doctorita....... |
sigur. iar io-s prim-balerina la Bolsoi Teatrî.
de unde-ai scos informatia asta?!
raluca30 spune:
Nu stiam sincer ca lumea are o parere asa proasta general de FIV...probabil sunt o ignoranta nu am citit sau auzit prea multa lume cu pareri proaste dar citind azi acest subiect imi dau seama ce spurcata e mintea si gura lumii...
Faza cea mai enervanta in viata mea este ca toti ma intreaba cand o sa facem un copil si unele imi zic daca mi-am pus o perna sub fund si am stat macar 10min cu picioarele in sus dupa sex:))ca asa au ramas ele...ma rog..e aberant,ele chiar cred ca o perna sub fund rezolva lipsa spermei la sotul meu?:))nu le dau explicatii pt ca as da loc la si mai multa barfa,le ignor sau le zic ca nu ma grabesc inca sa am copil.
Ignoranta e cea mai buna arma cred eu.Noi sa fim sanatoase si sa reusim cu FIV sau fara,inseminari sau clonari(?) sa facem bebei sanatosi si destepti,dar musai cu ochii albastri!
"Iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti!"
LucaLuca spune:
Citat: |
Ignoranta e cea mai buna arma cred eu. |
Adica ignorarea.
Sau nici macar. In relatiile personale isi administreaza fiecare "problema" asa cum poate si cum simte, insa - revenind la ideea de baza a topicului - pe internet si in discutiile din media, ignorarea ingorantilor nu este o solutie. Trebuie contracarate opiniile. Nu o sa avansez cifre, pentru ca nu le am, dar va asigur ca intr-o mare proportie intre zece opinii neutre sau temperat pozitive, un cititor fara o opinie deja formulata asupa subiectului va retine comentariul scandalagiu. de-aia trebuie sa fim pe faza si sa contracaram, si nu cu replici de genul "esti imbecil / ignorant / pfoai de capu' tau", ci cu argumente serioase, sociologice si medicale.
Deci, trebuie sa reluam colectia si sa construim contraatacul. Daca legea va fi initiata, asa cum ni s-a promis, vom fi superatacate*. O parte din batalie se va duce pe net, caci altcumva lumea nu se manifesta.
* foarte posibil ca initiativa legislativa sa fie atacata de Biserica Ortodoxa Romana, iar atunci lupta noastra mai are foarte-foarte mici sanse. Sa nu ziceti ca nu v-am spus. Dar sa ne pastram speranta ca poate ne "strecuram".
miruna79 spune:
Luca e de pe forumul Romaniei libere sub titlul maternitatea groazei (cazul Alinei I)
Speranta este ceea ce ne indreapta corabia vietii catre tarmurile implinirilor....