Gravidute si mamici de Constanta (41)
Raspunsuri - Pagina 6
menuet spune:
Deci lucrurile stau cm asa pentru mamamele care doresc recalcularea indemnizatiei...
Acte necesare....
-cerere tip directia judeteana de munca
-adeverinta cu venitul pe ultimele 12 luni anterioare nasterii;
-extras de cont;
copie certificat nastere copil;
-copie buletin mama.
Cu toate acestea mergeti la Directie de Munca(de la sala sporturilor), intrati pe usa principala, de acolo va indruma portarul sa mergeti la et 4, camera 6 unde se verifica actele si apoi le depunueti la parte.Eu azi am ajuns in jur de ora 11 si pana la 11;20 am terminat si iesit din sediu.De la parter vi se da nr de ordine al dosarului pe care este bine sa il pastrati.
Nu am citit nimic din urma ca nu pot...iar acum tre sa fug sa dau siropul lui Veve care se prezinta mai bine fata de zilele trecute, insa tusea inca persista.
Pup
docdecap spune:
salut!
uite si eu pe aici
mav, o fi avut si serban, nu mi-as pus nimeni, adevarul e ca nici nu stiam cum face un bb cu stridor, stiam doar ca nu mai face niciunu' pe cocosu'
. ei, rabdare si semninte! saptamana viitoare te calc sa-mi dai poze!!! Ina, esti pe faza? ![]()
madaluta, astia mici au memorie foarte buna pt. lucrurile care le-au facut placere. si si le amintesc dupa cum le vine. abia mai incolo se ordoneaza de e mai rapid la amintirea 'la comanda'. like an elephant, never forget!
a, si se pare ca al tau e mai inginer ca al meu, eu incerc sa-l invat sa construiasca si el are mari bucurii sa imprastie toate piesele, pana nu sunt peste tot nu se lasa.
despre greutatea in fiecare luna, eu stiam ca minimul e 400 grame pe luna. cel putin eu asa m-am orientat pt serban, care lua MAXIM 600 pe luna. acuma, la 1 an a fost cantarit la cabinet si are 9,5 kg si e pe medie. si 77 inaltime, a recuperat spectaculos (mi-am dat si eu seama, acuma face curatenie pe masa. cred ca de-aia a crescut, ca sta numai cu ochii la ce ajunge in sus, si se atarna de margini, sa apuce cate ceva.
fetelor, nu va suparati pe mine, da' cred ca subiectul nu mai prea e gravidute de constanta. mai apare cate una si dispare repede, ca noi umplem cu vaccinuri si mancare si luat in greutate si alte raceli. oare sa-l mutam la scutece?
Mami de dom' inginer (15.01.2008)
viata e complexa
www.youtube.com/results?search_query=Serban-Andrei&search_type=" target="_blank"> filmulete
Chryssy spune:
Multumesc ptr raspunsuri 
...eu cand am auzit de un kilogram v-am zis,am crezut ca a luat-o femeia razna 

ca ma si gandeam...a avut 3280g cand am iesit din spital,cate un kilogram pe luna,asta ar insemna ca la un an ar avea 15 kg 

ce naiba 
dadea cu virgula deja ![]()
Ieri a venit o vecina de-a soacrei sa ii faca baie lu Elif si a adus-o si pe nepoata ei care e mai mare cu o luna si am descoperit ca e mai scunda decat a mea ...
Tinna S. spune:
Salut Salut!
Mai apar si eu din cand in cand, sa va dau de stire ca mai exist... ![]()
Am citit si eu putin din urma si incerc sa raspund la ce ma pricep cat de cat...
Eu stiu ca nici macar in primele luni majoritatea bebicilor nu prea iau in greutate cate un 1kg/luna, ci media e pe la 600 grame (iar pe masura ce bebele creste media asta scade). Deci Cryssy, dupa parerea mea nu se justifica biberonul cu lapte praf daca nu creste 1 kg in prima luna...
Mav
, in privinta stridorului laringian congenital, am citit pe niste site-uri medicale ca problema alaptarii dificile se rezolva pozitionand copilul tinut la san un pic ridicat (oblic), dar cu fata in jos (da un search pe google dupa "laryngomalacia" - asta e cauza stridorului la bebici mici). Incearca pe cat posibil sa nu mai fi stresata, o sa treaca si problema asta si eu nu ma indoiesc ca tu vei lua cea mai buna decizie pentru bebe mic (desi eu sunt fan alaptat, sunt convinsa ca uneori completarea cu un bibe poate fi de fapt solutia cea mai buna si pentru bb si pentru psihicul mamicii).
In alta ordine de idei, ce mai face Sebi? Mai vrea sa se joace cu Andrei cu robotii?
Andrei de-abia asteapta (mai are o saptamana de scoala si intra in vacanta si poate punem de-o intalneala).
Mada
, ce imi place cum povestesti despre Darius! Sa ne mai scrii... Poate ne mai vedem prin parc! (...desi noi din ziua aia cand ne-am intalnit n-am mai reusit sa ajungem pe-acolo)
Doc
, dupa parerea mea Serban arata perfect pentru un copil de un an, si ca greutate si ca inaltime. Sa stii ca am tras si un pic cu okiu' la blog si am vazut ultimul post... E foarte normal comportamentul puiului tau, el in perioada asta acumuleaza atat de multe informatii incat se concentreaza pe ceva nou si pare ca uita ceea ce invatase inainte, dar de fapt nu e deloc asa!
puiul mic si frumos!
...si apropos, vreau si eu pozici de la petrecere, please...![]()
Mai vroiam sa mai scriu dar ma cheama datoria de mama... ![]()
Va pup mult pe toate!
mocutza spune:
BUNA SEARA.....
nu am apucat sa citesc NIMIC din urma dar am o "intrebare?????":CATE ZILE II POT DA NUROFEN?SAU ALTCEVA?? piticul meu de 3 zile face mai rau din cauza dintilor,nu am ajuns la medic deoarece am fost intre drumuri tulcea-constanta si retur.I-am dat nurofen aseara si i-a trecut destul de repede insa in seara asta......i-a ameliorat durerea ...dar nu i-a trecut......Nu se calmeaza nici in brate...nici leganata...nimic....Calgel isi face efectul 5 minute........Partea buna este ca doarme noaptea trezindu-se uneori in tipete dar se linisteste repede.
ellen79i spune:
Buna seara...
Lulu77 ma bucur ca nu sunt singura...nu ma intelege gresit dar am crezut o perioada lunga de vreme ca sunt eu nebuna sau prea ciufuta( scuzati cuvantul) dar sincer mi-a mai povestit si o prietena ( pe care am facut greseala sa o duc eu la dr Bolma) ca ea cand a nascut nici macar nu s-a sinchisit sa vina acasa sa vada bebele. Iar cand a sunat-o asta disperata ca atunci cand i-a cazut buricul ii sangera rau a trimis-o la urgente...asa ca atunci cand am vazut cum se poarta am zis ca trebuie sa iau masuri..si logic, am plecat de la ea.
Oricum luni ma duc sa fac plangere. La CNSAS acolo mi s-a spus sa ma duc.
Nu-mi plac lucrurile astea dar daca nu luam masuri si ii lasam asa fac numai ce vor ei..cand i-am zis ca fac plangere a zis" fa plangere. Si ce?" Eu o sa fac si nu o sa ma opresc pana nu o sa si-o ia cumva.
Dar gata..trec la altele.
Fi-miu ma face cu nervii...nu mai vrea sa stea in fund, pe spate intr-o parte ...nimic...vrea numai in picioare. Cum ma prinde se apuca de mine si se ridica..si e atat de fericit..iar daca il las singur ca de...mai am si treaba ...sau cum am patit azi trebuia sa ma imbrac sa iesim..plange de zici ca-l tai. Azi l-am lasat sa planga ..si a plans pana m-am imbracat si m-am dus sa-l iau in brate 

. Ce ma fac?...
In premergator sta ce sta dar normal se plictiseste..nu va ganditi ca-l las cu orele..cam 30 min ...ma fugareste prin casa, dar cel mai mult pe Betty. Saraca cum il vede cauta sa se ascunda...a inceput s-o certe..tipa la ea...el o "iubeste"..dar cum o prinde o trage de par, urechi...si saraca e disperata.Azi am aspirat cu el fugind sa prinda aspiratorul...si cum casa nu e mare...normal ca mai mult ma impiedicam de el..
.
Ok...sa va spun ca azi m-a dus nasi-mea la un magazin pe Lapusneanu..de la casa de cultura spre icil, cam cu 20 m inainte de str.bucuresti, pe partea dreapta este un mag cu hainute de copii care are lichidare de stoc...sa stiti ca au super scoruri..si lucruri f frumoase..ce mai are...ca se dau dar noi am fost azi si daca era dupa mine luam tot magazinul...noi ne-am dus ca i-a luat nasa un frac strumfului meu pt nunta...( eu si sotul in 2007 am scos actele si trebuia sa face nunta in 2008 dar, a aparut strumful si a trebuit sa schimbam ordinea asa ca facem nunta in iulie anul asta)...revenind... fracul e negru cu dungulite albe f fine, camasa alba si un brau si papion rosii. E superb si a dat pe el 45 Ron...aveau si rochite, fustite, palariute pt fetite, costumase de baie...cine are timp sa treaca pe acolo...![]()
Va pupam si dorim o seara buna ..la mamici si la pitici .. 

ellen79i +
bebe Bogdanel (16.05.2008)
http://good-times.webshots.com/album/564039031QBzxoH?start=0
http://good-times.webshots.com/album/568188687Gkjkej
http://good-times.webshots.com/album/569389882ZXPvNJ
AngeliquedeS spune:
Buna seara
In sfarsit a adormit teroristul mic si scump asa ca am si eu timp pt mine.
Cryssy si noi nu am fost tocmai ideal la luat in greutate, uite aici f'graficul pt Pupicu http://zicolorata.blogspot.com/search/label/Grafic
In primele 4 luni IDEAL tb sa ia 1 kg pe luna, pe urma de la 4 pana la 8 luni 500 g si de la 8 luni la un an 250 g p luna in asa fel incat la un an sa+si tripleze greutatea de la nastere. In realitate insa treburile sunt mai lejere, adica in loc de 1 kg poate sa ia si 600-750g, ideea e sa ia, sa fie pe curba ascendenta.
Mocuta, mai mult de 3 zile nu tb sa ia Nurofen si niciun antitermic de altfel, pt ca febra care nu trece in 3 zile tb vazuta de dr sa nu cumva sa aiba alte cauze.
Mav, imi pare tare rau de puiul mic, numai gandul ca ar fi putut plange de foame si mi se rupe inima.
Ellen, nu vreau sa te disper dar asa am fost si eu cu Pupicu, 2 luni nu am facut atceva decat EFECTIV il plimbam toata ziua de manute prin casa pt ca nu voia altceva. SI pana la urma am cedat nervos si l+am obligat sa invete sa mearga in 4 labe, pur si simplu il lasam pe burta pe jos cu jucarii de jur imprejur (ma rog, de fapt el se intindea dupa mine, nu dupa jucarii) si pana la urma s+a invatat, 3 zile si a inceput sa o ia la picior in 4 labe. Dar se necajea si se oftica pt ca nu putea, ii ridicam picioarele sa+l pun in genunchi, patrulam langa el si eu in 4 lab sa ma vada si sa se prinda de miscare... dar pe urme chiar am domnit...
Angelique, mami de Pupi (28.12.2007)
Inimioara mea
Povestea nasterii lui Pupi 
zicolorata
www.petitieonline.ro/petitie/semneaza/sustinere_pentru_reglementarea_legala_a_reproducerii_umane_asistate_medical_si_pentru_introducerea_procedurilor_inseminare_artificiala_si_fertilizare_in_vitro_in_programele_nationale_de_sanatate-p28651051.html?msg_ok=1" target="_blank">Semneaza petitia pt introducerea procedurilor de reproducere asistata
in Programul national de Sanatate!
Chryssy spune:
Mi-am mai adus aminte de ceva...
stie cineva ceva despre doctorita Malcea Lenuta? Mie mi-a fost recomandata de doctorul cu care am nascut ... dar as vrea totusi si o a doua parere
ege spune:
chryssy,eu am auzit numai vb bune despre dna dr malcea.apropo ,fetita ta are un nume f frumos.
mav,las ca o sa treaca toate.sunt sigura ca o sa iei decizia cea mai buna.si efe are stridor dar cred ca nu e o formamai usoara.si el se inneaca des.
noi suntem bine,efe creste destul de bine.are 8.1 kg la 3 luni,mai are colici,a inceput sa se joace cu manutzele,urmareste jucariile,isi suge degetul..
ege s-a mai impacat cu ideea fratiorului.in rest nu prea am timp de nimic,am mare noroc cu ajutorul mamei.
pup,revin cand mai am timp.o sa pun poze ca sa nu ne uitati
fisun si
arzu ege (30.09.2005)
http://community.webshots.com/user/arzuege
nastasie spune:
neata si de la noi.
mav, si noi am fost pe lapte praf de la 1 luna.aveam lapte dar nu era satios.urla de foame.am mers 1 luna paralel cu lapte muls si dupa aia numai lapte praf.si lua mai bine in greutate decat cu laptele meu.sper sa rezolvati toate probleme si sa va fie bine tuturor.
adriana&
razvan-mihai 01.11.2004
varsta lui razvan