Gravidute si mamici de Constanta (41)
Raspunsuri - Pagina 7
mav spune:
Ziua buna!
Iau mesajele pe sarite, ca pot sta doar juma de ora... abia l-am adormit pe anto, sebi vrea sa ne jucam impreuna (ce rea sunt ca eu in schimb am intrat pe forum; da' merit sa 'savurez' si eu putin linistea asta din-naintea 'furtunii').... tati e la munca... asa... suplimentar si nepontat... si mai asteptam sa apara si bunicii (socrii, ce bucurie... pt nepoti
)....
daniela, eu am indraznit si indraznesc sa ies cu bb antonio in lume, intre copii (de ex cum a fost de... zilele
lui serban, ca stiam ca-s toti ok) si chiar si la carfureala, etc.... cred ca un virus poate sa-l ia si de afara, din fata blocului sau din parc, sa nu mai spun ca sebi poate sa-i aduca orice de la gradi, sa fie doar purtator (la sebi sa nu se manifeste pt ca deja are imunitate, insa sa-i aduca surpriza fratiorului... care este mai expus decat a fost sebi la varsta lui.... asta e soarta fratilor mai mici...).....
asta e un raspuns si pt andreb.... chiar daca il tii izolat pe matei, nu poti sa-l feresti de.... tati de ex.... care poate fi purtator, etc....
andicu, sa stii ca si mie abia acum mi-a picat fisa, in legatura cu ce povestea monica despre dormitul cu burta goala... se pare ca se poate... de altfel, parca asta e si cel mai odihnitor somn, nu? nu stiu ce fel de tetine sa mai incerc, deja avem o colectie... si tot nu vrea biberonul... in schimb, vad ca accepta 'suplimentul' (cam 50ml) dat cu seringa... of, of, tre' sa am mai multa rabdare, rabdare, rabdare....
mada, eu n-am apucat sa ma uit pe pozele voastre de la munte... si nici acum nu voi avea timp... cat despre copilasii vostri...
eu ii vad destul de des si tot observ progresele remarcabile ale amandurora!
ingeras, nu am timp sa postez acum retete, imi pare rau. lui sebi ii placea tare mult piureul din: mar+ banana+ suc de portocala+ cereale.... iar cand aveam si alte fructe, inlocuiam... pacat ca nu opt sa dezvolt acum ideea....
iti sugerez sa-ti cumperi (gasesti la carrefour de ex) cartea: www.reclamamascataatentie/u_Alimentatia_sugarului_si_a_copilului_mic_25_2034.html" target="_blank">'Alimentatia sugarului si a copilului mic- The Complete Idiot's Guide'- editura ALL.... are si multe retete inedite (unele sincer, nu mi se par adecvate pt copii, dar alte merg.... ideea e sa mergi pe bunul tau simt si intuitie), insa in cartea asta vei gasi multe idei despre introducerea alimentelor solide, bazele nutritiei, despre alergiile alimentare, etc...
trimit mesajul acum, sa nu-l pierd, si revin...
Mami de baieti:
Sebi(4 feb 2004) si
Antonio(27 oct 2008)
www.youtube.com/watch?v=RYMC822iT4I" target="_blank">CITY OF ANGELS
Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista!
mav spune:
ingeras, dormitul pe burtica e super ok!
vad ca lulu ti-a scris despre LASS BABY de la ERBAVITA, asa imi spunese si mie monica (doc), insa.... l-am 'reglat' pe antonio (ca si el facea kk o data la doua zile, cu supozitor si multe plansete) din alimentatia mea: mar seara si apa+ mar sau suc de grefe dimineata pe stomacul gol... ah, in plus, la pranz (care din pacate pt mine, de multe ori se transforma in masa de seara
) mananc cate o carnita de pui sau peste cu legume (de genul: brocoli, dovlecei, morcovi, ardei gras rosu, salata de rosii sau varza proaspata).......
chryssy, se pare ca fiecare 'stie' altfel in legatura cu greutatea ideala a bebeilor...
eu (avand experienta lui sebi, care s-a dezvoltat extraordinar de bine si frumos in primii ani de viata -asa cam cum povesteste cu mandrie lulu despre luca
), am plecat cu prejudecata ca in primele 3 luni... bb ar trebui sa ia cel putin
1kg/luna. bine-nteles ca antonio mi-a demontat ideile
... el a luat cate 750g in primele doua luni si numai 200g in luna a 3-a... d-aia ma plang eu p-aci... as fi fost foarte multumita daca lua macar 500g luna asta, dar.... asta e... ma adaptez la situatie, ca n-am incotro...![]()
Mami de baieti:
Sebi(4 feb 2004) si
Antonio(27 oct 2008)
mocutza spune:
Angeliquedes eu vorbeam de nurofen pt calmarea durerii.......nici macar subfebrila nu este....in schimb scaunele sunt ff moi....
MAV si piticul meu a luat intr0o luna jumate de la 2 la 3 luni jumate 300 de grame.....Macar tu ai descoperit cauza ....eu nici acum nu stiu...si eram mult mai disperata ca tine.Asadar daca iti mentii tonusul psihic actual esti chiar ff bine.
mav spune:
doc, stii ca sunteti oricand bine-veniti, asa ca nu mai sta pe ganduri.
tinna, e valabil si pt voi, da' sa veniti si cu robotii lui andrei, sebi abia asteapta... ma intreaba de voi in fiecare zi
(numai ca am fost eu prea stresata de problemele cu bb... si d-aia am tot amanat....)
si mokika imi spusese despre pozitia speciala de alaptat bbii cu stridor... deci, mai sap, ca oricum n-am de gand sa renunt la tzitzi asa usor (as fi taaaare deprimata)....
mocutza, eu as zice maxim 3-5 zile, nu mai mult de 3 ori/zi, cate 2,5ml, ori panadol, ori nurofen. totusi, fetele scriau si de alte remedii pt durerile de dinti... n-ai remarcat?
Mami de baieti:
Sebi(4 feb 2004) si
Antonio(27 oct 2008)
mav spune:
ellen, nu te supara ca-ti spun, nu e o idee stralucita sa aspiri cu bb in aceeasi camera.... e foarte periculos sa inhaleze particulele fffff fine de praf (chiar daca ai avea aspirator cu apa).... stiu ca e greu sa faci curatenie cand esti asa mult timp singura cu bb acasa, nu am idee cum ai putea sa eviti partea cu aspiratul&bb alergand dupa aspirator.... dar stiu sigur ca nu e ok....
angi, acum si-a revenit pupicu scump?
fisun
la fel si antonio... efe isi tine capul ridicat cand sta pe coate+burtica? anto este cam lenes... in general, pe mine nu ma ajuta nimeni, doar ca mama il duce pe seb dimineata la gradi (chestie care necesita un mare efort din partea ei, asa ca sunt recunoscatoare si pt atata lucru, ca eu n-as putea iesi cu anto din casa la ora aia, mai ales acum, iarna.... si nici n-ar fi rentabil pt sebi sa stea acasa la varsta lui)
adriana, ce se mai aude cu liniutele alea?
te asteptam cu vesti bune!
mamacitaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!! ce-ti mai fac piticii? daca n-ai mai dat niciun semn... mi-e teama sa nu fie iar bolnaviori...
.....nu stiu daca trebuia sa mai raspund cuiva ceva... da' s-a trezit ghindocu si ma cheama.... eeeeeeiiiiiiiii, bbbeeeeeeeeeeiiiiiiii, aaaaahhhhhhaaaaaaahhhhhhhhhaaaaaaaaaaaaaaa, mmmmmmmaaaaaaaaaa....... ![]()
Mami de baieti:
Sebi(4 feb 2004) si
Antonio(27 oct 2008)
mav spune:
lulu, intrebai despre isi... din cate stiu eu, i-a venit sotul acasa si-au plecat la schi
Mami de baieti:
Sebi(4 feb 2004) si
Antonio(27 oct 2008)
madaluta spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui mav lulu, intrebai despre isi... din cate stiu eu, i-a venit sotul acasa si-au plecat la schi ![]() Mami de baieti: Sebi(4 feb 2004) si Antonio(27 oct 2008) www.youtube.com/watch?v=RYMC822iT4I" target="_blank">CITY OF ANGELS Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista! |
ieri ne-am plimbat pe strada adinei si la poarta am vazut pe isidora cu tati...deci ori s-au intors, ori au n-au plecat inca...ori a plecat doar adina
Madalina+Darius Cristian (14.12.2006)+
Briana Amelia (08.05.2008)
Bran 2009
AndreB spune:
Mav, scuza-ma ca indraznesc sa-ti raspund dar in cazul nostru trageti si dvs concluziile:
din august 2008 eu nu am mai avut nici o zi linistita cu Matei, si astazi este 24 ianuarie si inca muceste usor: infectii urinare, reactii de alergie care se manifesta cu tuse si weezing,convulsie febrila la 40 de grade cu internare la neurologie, amigdalita pultacee dupa amigdalita virala, bronsiolita si in sfarsit gripa... autorul? tatal lui si bunicii din C-ta cand le-am zis express ca vreau sa-l tin putin linistit. Noi nu am facut inca vaccinul de un an si matei are 1 an si 3 luni ( pe 5febr.) de-acuma. Cand stiu ca am "inamicul" in casa si ca acest copil din aceste cauze este cu imunitatea la pamant, oare nu am justificare ca vreau sa stau departe de cauza macar pana iesim din iarna?
Concluzie: fiecare face ceea ce crede, dar un singur lucru nu-ti doresc; sa treci cu Antonio nici macar prin jumatate din cate am trecut cu Matei. Sa mai precizez ca datorita starii de boala prelungita a slabit 1 kg intr-o luna?
Mama lui dom' doctor (?) Matei (5 nov. 2007)
Special Matei http://www.moblyng.com/watch/33Oo9nuMF1
Album Matei http://family.webshots.com/slideshow/562151171ZHVSEO
Matei la fotograf http://home-and-garden.webshots.com/slideshow/565482382Dpsuvf
mocutza spune:
MAV mersi de raspunsuri......oriucm nurofen am dat maxim 2,5 ml o data pe zi.Azi am incercat cu supozitor insa.....tot nasol.......Si ii dau remedii homeopate de cca 2 saptamani dar acum e durere mare mare mare....
AM citit din urma insa nu mai sunt in stare sa raspund.....plutesc deasupra pamantului.....nici nu imi mai simt bratele si macar daca era cu folos .....dar nici in brate nu se calmeaza...nici leganata...SPER SA NU O TINA DUREREA FF MULTE ZILE....
ellen79i spune:
Buna seara.
MAV nu ma supar. Eu una apreciez sfaturile si tin cont de ele. Stiu si eu asta si ma tot chinui crede-ma dar, de ex am aspirat sufrageria ( el era in dormitor) si cand sa aspir dormitorul nu a vrut in nici un chip sa stea singur...am lasat totul balta..aspiratorul in mijlocul holului doar ca sa-l fac sa se joace putin singur...pur si simplu nu a vrut... nu m-am inteles cu el...si fiind locul cel mai important am aspirat cu el pe urmele mele..nu statea chiar lipit de mine sau aspirator..dar era in usa camerei...
Acum...asta este...cand sta cuminte pot sa-l mut dintr-o camera in alta si sa nu intre in contact cu praful..dar cateodata chiar nu am cum...

.
Cand era tati acasa preferam sa stea el cu bebe si eu sa aspir desi in general asta e treaba lui...el e sef de aspirator ...dar cand era bebe treaz si marait preferam sa dau eu ca de..noi femeile ne miscam mai repede
.
Am am fost in vizita la parintii mei...cu premergator cu tot ca sa-l vada si ei...mai mult tata ca el nu-l vazuse si era asa curios...normal ca a tras un spectacol...nu plansete sau maraieli ci vorbit, mers, strigat dupa Betty, Dolly ...un adevarat spectacol apreciat de toti cei prezenti in frunte cu tataia
...
Va pupam si ne auzim mai tarziu...vad ca atmosfera e pufin tensionata si cum nu stiu in amanunt subiectul nu pot comenta nimic...
ellen79i +
bebe Bogdanel (16.05.2008)
http://good-times.webshots.com/album/564039031QBzxoH?start=0
http://good-times.webshots.com/album/568188687Gkjkej
http://good-times.webshots.com/album/569389882ZXPvNJ