Gravidute si mamici de Constanta (41)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andicu spune:

Mav, fetele stiu ele ce stiu legat de supliment! si le dau dreptate! si Filip a crescut cu supliment, nu mult dar suficient cat sa-l sature dupa laptele meu (unde mai pui ca a avut de la mine numai 1 luna). Nu mi-ar fi trecut prin cap daca nu povestea DOC, ca ar putea copilul sa doarma linistit si fara sa fie satul! ca al meu urla de trezea vecinii daca nu se satura! important e sa faci tu pace cu tine si constiinta ta apropos de alaptat! sa-i dai si formula daca e cazul si gata! cat despre biberon, Filip a acceptat din prima Avent, Nuk deloc, Chicco cu greu si restul nici atat. Poate pt ca alea de la Avent seamana mai mult ca forma si marime cu sanul..
Daniela, ma bucur ca mai treci pe-aici! imi inchipui ca Ala e tare scumpa, mai ales cand isi pune caciulita sa plece! si Filip tot "apa-api" zice la lapte.
Mada, am vazut pozele de la munte!!! ce viata! abia astept sa plec si eu de Sf Valentin, sa facem ce-ati facut si voi! aaa, si frumooosi, bineinteles, mai ales tu, DOamna!
Cand povestesti de Darius parca nici mie nu-mi vine sa cred ce mare e! si ce scump trebuie sa fie cand isi imagineaza chestii!! pacat ca inca nu o accepta pe Bri, dar poate cand va mai creste ea un pic!.. mereu ma gandesc ca mi-ar place sa ii mai fac un fratior lui Filip, desi mi-as dori fetita, tocmai pt ca poate fiind tot baiat, l-ar accepta mai usor..ee, visez, maica si eu.. Cat despre Briana, pai ce sa mai zic?! ca mi se face un dor de bebe mic cand scrii de ea...mai ca n-as mai avea rabdare pana la anul in toamna cand l-am programat pe bb2!!!

Sanzi, saru'mana de idei! sunt super recompensele sugerate! mi le-am pus semn de carte, ca mie nu-mi treceau prin cap!
Isiiiiii, pe unde esti? nu mai dai nici-un semn?
Angi, ce face Pupinel?

Andreea de Filip Gabriel (27.06.2007)

Sarbatorile de Iarna 2008/2009, Filip la 1an
Asa cresc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madaluta spune:

sa va mai spun de darius..azi m-a impresionat cu doua chestii: am iesit la plimbare cu dandusa, crinuta si raducu si am strabatut toate strazile cartierului nostru. la un momentdat, am ajuns in fatza scarii prietenului lui, razvan. Nici nu mi-a trecut prrin cap k va recunoaste scara...doar toate din cartier seamana intre ele... sa nu-l mai pot lua de acolo k voia la razvan...
Si a doua chestie e legata de memoria lui . Eu nu credeam k un copil de doi ani sa aiba amintiri mai vechi de 1-2 luni...La intoarcerea acasa de la plimbare am trecut pe lanaga niste garaje unde asta vara s-a intalnit cu niste copii si au desenat pe asfalt cu caramida. Azi cand am trecut pe acolo( nu mai trecusem alta data de prin iulie) s-a asezat pe vine si a luat o piatra de jos si mi-a zis" mami desene"...
nu-mi venea sa cred k isi aminteste de asta vara, mai ales k doar o singura data desenase acolo ...

Madalina+Darius Cristian (14.12.2006)+
Briana Amelia (08.05.2008)

Bran 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mav spune:

Salut!
In primul rand, va multumesc tuturor pt raspunsuri!
Ma grabesc sa va povestesc ce-am facut cu Anto la dr-- am fost azi la ORL, desi nu am citit cu atentie mesajele voastre (adik am citit doar ce-mi era adresat), insa nu stiu daca voi reusi sa le parcurg azi, ca am programul pliiiin.....
Ceea ce ni se intampla.... se datoreaza stridorului laringian, cu care s-a nascut Anto! Din cauza ca nu e bine dezvoltat laringele, bb nu poate sa suga si sa respire in acelasi timp... si de aceea nu papa bine si nu ia in greutate...
Se pare ca multe din reprizele de plans de pana acum, ar fi putut fi cauzate si de foame, nu numai de colici. Micul... sugea si el cat/cum putea si din cauza ca se ineca des, se lasa pagubas repede....
Partea rea/buna este ca n-am ce-i face, decat sa ma obisnuiesc cu ideea ca la un moment dat, cand se va maturiza laringele, vom scapa de problema si sa-i dau inainte cu Vigantoul 4pic/zi, sa incerc sa-i introduc biberonul (da, am fost sfatuita ca-i mai bine pt el sa ia biberonul cu lapte praf daca nu reusesc sa ma mulg, decat sa se chinuie sa suga la san si sa ramana flamand!) si... sa incepem diversificarea de la 4 luni!

Pt ca aseara am banuit ca Antonio urla de foame, dar ca nu suge ca nu poate respira (asa mi-a si venit in cap sa mergem azi la ORL), sotul meu i-a dat lapte cu seringa... biberonul a fost iar refuzat. Dupa ce a papat vreo 50ml, s-a calmat bb si a dormit un sfert de ora, apoi a papat si de la san...
Asadar.... rabdare cat cuprinde..... si... ne adaptam din mers....

...Da' e greu cu rabdarea... cand esti varza de oboseala...
Aseara, vecinul de deasupra a avut petrecere.... M-a umplut de nervi.... ca nu puteam sa adorm.... Iar dimineata.... dupa ce a supt Antonio pe la ora 4, n-am mai putut adormi la loc.... pt ca avea vecinul de sub noi sesiune de injuraturi...
Lume nebuna..... si nesimtita......

menuet, vazusem ca ai intrebat despre acte.... Eu am ajuns azi la sediul Primariei, unde se depun dosarele pt CIC, Str. Amzacei, Nr13 si am luat alt model de declaratie si de adeverinta.... Adeverinta cel putin, oricum o voi redacta mai tarziu, in format Word, ca tot tre' sa o trimit la contabila pt completare.... Daca ai nevoie, ti-o trimit pe email, daca-mi dai adresa.

Sinzi multumesc din suflet! Excelente sugestii, stiam eu ca voi primi un raspuns grozav de la tine!

Fetelor, va multumesc mult ca imi sunteti alaturi si la bine si la greu! Sunteti minunate!!!!

Mami de baieti: Sebi(4 feb 2004) si Antonio(27 oct 2008)

www.youtube.com/watch?v=RYMC822iT4I" target="_blank">CITY OF ANGELS
Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mav spune:

Doc, ca o curiozitate, ca tu ziceai ca si Serban facea la inceput la Antonio, gen 'funky chicken'.... Cred ca a avut si el un mic stridor, caci dr ORL... ne-a zis glumind... ca avem 'sindromul cocoselului'...

Mami de baieti: Sebi(4 feb 2004) si Antonio(27 oct 2008)

www.youtube.com/watch?v=RYMC822iT4I" target="_blank">CITY OF ANGELS
Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingerash_M spune:

Buna ziua si de la noi!

La multi ani pt Serbanel si Iannis, sa creasca mari si frumosi!

Noi am implinit 5 luni pe 2 ian si am inceput cu diversificarea.

I-am dat seara completare lapte praf NAN de pe la 2 luni si nu am avut probleme de acceptare, sau sa refuze sanul. Acum ii dau laptele amestecat cu cereale de orez cu gust de piersici.

Dar avem o mica problema: nu mananca cu placere decat mar ras(e innebunit). Am incercat suc de morcovi, de mandarine, iaurtel, piure de morcov cu cartof, nu am avut mare succes. Ca sa-l pacalesc sa ia cateva lingurite, a trebuit sa-i dau mar ras, ca sa deschida si el gurita.
Dar, de la atata mar(un mar mare/zi), e cam constipat si nu iese decat cu supozitor. Ce ma sfatuiti?
Dati-ne si noua retete pt bebei!Si noi, ca si Briana, dormim numai pe burta- o fi bine?

Va pooop pe toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chryssy spune:

Fetelor am si eu o intrebare ca am vazut ca discutati cu foc...Cat trebuie sa ia bebe in greutate pe luna dupa nastere?Mi-a zis si mie soacra-mea ca daca nu ia un kilogram pe luna,se baga supliment de lapte praf,dar mie mi s-a parut absurd de mult si am zis ca e ea nebuna iar cand am vazut ca si voi discutati de greutate am realiat ca probabil eu sunt aia nebuna Va pup pe toate

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Chryssy

Fetelor am si eu o intrebare ca am vazut ca discutati cu foc...Cat trebuie sa ia bebe in greutate pe luna dupa nastere?Mi-a zis si mie soacra-mea ca daca nu ia un kilogram pe luna,se baga supliment de lapte praf,dar mie mi s-a parut absurd de mult si am zis ca e ea nebuna iar cand am vazut ca si voi discutati de greutate am realiat ca probabil eu sunt aia nebuna Va pup pe toate

din cate stiu eu de la pediatra noastra in primele luni bb ar trebui sa ia in medie 750 g pe luna.Nu toti bebeii sunt la fel dar important e sa ia cat de putin. Suplimentul se introduce cand nu ia deloc sau scade in greutate...sau cand urla de foame ( k darius)

Mav: ma bucur k ati gasit cauza si ca intrevezi si solutia si mai ales k o accepti. Succes!
Daniela: ma bucur k ti-ai facut timp sa ne mai povestesti despre minuata Ala ( ce dulce suna...)Poate iti faci mai des si stai mai mult la taclale cu noi...

Iarasi despre darius-legat de imaginatia lui de data asta...
- a gasit seringa de la Nurofen si in cateva minute a inventat o sumedenie de jocuri:mi-a facut injectie cu ea , si-a facut si lui-( "auuu ce doaleee"!!)si a luat la rand toate jucariile din plus si le-a injectat.apoi s-a gandit sa fumeze: s-a asezat pe scaun picior peste picior cu cana de apa in fatza si cu "tigara in mana".din cand in cand mai si scruma...Dupa ce a terminat de fumat a cautat prin jucarii si a gasit o forma rotunda, a bagat in ea un servetel si in servetel seringa si a inceput sa cante "muti ani taiaca"...a tinut-o asa pana i-a venit alta idee: sa "desurubeze" tot ce era surub prin casa..era asa concentrat de aveai impresia k face chiar o munca importanta... A terminat si cu mesteritul si nu stia ce sa mai inventeze..a stat putin pe ganduri si a gasit o noua intrebuintare: pai de baut apa...
Cred k daca nu ii distragea buni atentia mai gasea el si altele...

Bran 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andicu spune:

Raspund repede pt Cryssy, ca la celelalte trebuie sa-mi amintesc si acum ma grabesc sa plec de la munca:
Stiu ca bebe trebuie sa ia in greutate in primele luni intr 700gr-1kg (dar nu e lege, unii bebei iau mai putin de 700-750 gr si e perfect ok).

Andreea de Filip Gabriel (27.06.2007)

Sarbatorile de Iarna 2008/2009, Filip la 1an
Asa cresc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

Buna seara ,

Ingerash,

Eu zic sa nu te grabesti cu diversificarea ,are abia 5 luni.
Apoi e prea mic ptr iaurt,sincer.Incearca cu legume ,pe rand ,cate una noua la 3 zile ,poti amesteca putin lapte in piureul d elegume ,nu insista ,nu il pacalii ,lasa-l ,va accepta si mancarea.
Fructe ..para e fff buna ptr constipatie .Combina mar cu para la inceput mai mult mar si treptat scazi marul pana ajungi numai la para.
Nu il invata cu supozitor ,vei avea mari probleme mai tarziu.Eventual ,exista LASS BABY de la ERBAVITA.

Eu vb din experienta mea, copil diversificat la 5luni si 3 saptamani , copil care a mancat mereu absolut orice si atunci cand facea nazuri ( a avut o perioada ,pe la 7 luni cand refuza orice ) i-am dat numai si numai lapte fara sa il forteze.A rezistat 1 saptamana.....

Incepe treptat ,cu rabdare ,fara stres si nervi la masa ,caci te simte......daca nu accepta ceva ,inceraca din nou peste alte 3-4 zile ,dar in acest interval nu ii da nimik nou.Da-i timp sa se obisnuiasca cu noile gusturi.

ellen, si eu am scapat de BOLMA ELENA de acum 2 ani cu mare scandal ..o nesimtita! Ma scuzati dar asa este..O INCOMPETENTA!

Andicule, ma bucur tare mult ca este bine Filip.Neserios din pacate tipul de la pensiune.....am rezolvat in alta parte .

Mav, Luca a crescut cu lapte praf ,de la 1 luna ( din vina 80% a doctorilor si asistentelor si restul din vina mea ) dar a crescut frumos si armonios si deloc bolnavicios.

Cryssy , depinde de bebe ,nu este o regula ,LUCA a avut luni cand a luat si 1400 grame si cand a luat 600 grame / luna dar era in grafic si era sanatos ,ceea ce este mai important ...nu kg luate fix.

ISI , unde esti mama?

Scuze daca nu nominalizez pe toata lumea ,uneori ma lasa si pe mine neuronul ...am imbatrinit !

Oricum va pup pe toate.

Alina ,mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
www.flickr.com/photos/15354374@N06/show/

"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ingerash_M

Buna ziua si de la noi!

La multi ani pt Serbanel si Iannis, sa creasca mari si frumosi!

Noi am implinit 5 luni pe 2 ian si am inceput cu diversificarea.

I-am dat seara completare lapte praf NAN de pe la 2 luni si nu am avut probleme de acceptare, sau sa refuze sanul. Acum ii dau laptele amestecat cu cereale de orez cu gust de piersici.

Dar avem o mica problema: nu mananca cu placere decat mar ras(e innebunit). Am incercat suc de morcovi, de mandarine, iaurtel, piure de morcov cu cartof, nu am avut mare succes. Ca sa-l pacalesc sa ia cateva lingurite, a trebuit sa-i dau mar ras, ca sa deschida si el gurita.
Dar, de la atata mar(un mar mare/zi), e cam constipat si nu iese decat cu supozitor. Ce ma sfatuiti?
Dati-ne si noua retete pt bebei!Si noi, ca si Briana, dormim numai pe burta- o fi bine?

Va pooop pe toate!

Mihaela
Mami de superbebe Alin-Gabriel
poze cu noi

sfaturile pe care ti le-a dat lulu sunt f bune si n-as face decat sa repet ce a spus ea. Totul e sa ai rabdare si sa ii dai cate putin ...
da-mi adresa de mail sa iti trimit carti cu retete de bb

Bran 2009

Mergi la inceput