Gravidute si mamici de Constanta (41)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns madaluta spune:

mav: imi pare rau pentru k esti din nou suparata....
Intr-adevar metoda pe care a abordat-o d-na educatoare nu este una pedagogica, dar cred k o vei rezolva doar discutand cu ea. S-ar putea sa o deranjeze mai mult faptul k ai sunat intai directoarea si k nu ati rezolvat voi doua problema.Mie una nu mi-ar conveni deloc sa aflu ce nu le convine parintilor de la director sau de la alti colegi.Plus k directorul nu poate interveni si impune metodele de educatie/ predare, pentru k are doar rol administrativ....
asa k sfatul meu ar fi sa discuti direct cu ea si sa-i explici de ce te-a deranjat atat de mult gestul.
Dar sa stii k un cadru didactic nu se poate adpata tuturor stilurilor de educatie impuse de parinti...Intr-o clasa sunt 30 de elevi, care provin din 30 de familii cu stiluri de educatie diferite...E greu sa gasesti metode care sa-i multumesca pe toti...
Sa nu intelegi k-i tin parte educatoarei( nici nu merita in cazul asta) ci doar iti explic cam cum stau lucrurile. Probabil din punctul ei de vedere nu a facut nimic grav si nu vei avea cum sa-i demonstrzi cat e de grav din punctul tau.
Sebi a fost afectat rau?

Madalina+Darius Cristian (14.12.2006)+
Briana Amelia (08.05.2008)

Bran 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mav spune:

normal ca a fost afectat// ''acu' n-o sa se mai curete niciodata semnul asta din fruntea mea''

nu pot sa ma gandesc la si nu imi pasa de 'sentimentele ranite' ale educatoarei.... pusa in ipostaza de-a explica directoarei gestul ei barbar.
era mai rau sa o porcesc eu direct, crede-ma!
a-i face copilului un semn cu carioca IN FRUNTE, drept pedeapsa, mi se pare la fel de grav (cel putin din punct de vedere afectiv) cu a-l lovi (gest cu care niciun parinte n-ar fi de acord).

Mami de baieti nazdravani: Sebi(4 feb 2004) si Antonio(27 oct 2008)

www.youtube.com/watch?v=RYMC822iT4I" target="_blank">CITY OF ANGELS
Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

Mav, cred ca eu ...as fii aruncat in aer gradinita ,asta in prima faza!
Dupa aceea cred ca ar fi facut acelasi lucru sotul,si dupa aceea ,as discuta cu directoarea si cu educatoare.
Dar mie una imi este clar ..ESTE INADMISIBIL sa faca asa ceva .
Prefer sa nu scriu mai multe ,sa nu atac invatamantul romanesc ,sa nu se inteleaga gresit ....dar nici nu vreau sa ma gandesc ce as fi facut daca eram in locul tau.Sunt de acord cu "pedepsele" meritate ..dar altfel de pedepse, mai "domestice" .

Alina ,mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
www.flickr.com/photos/15354374@N06/show/

"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mav spune:

lulu, in primul rand, eu am incercat sa nu-mi exprim furia si frustrarea de fata cu sebi. normal ca l-am intrebat ce si cum si am incercat sa-l constientizez ca a gresit sa n-o asculte pe dna (el+un grup de baietei se jucau intr-un colt, dna i-a chemat la masute, pt nush ce activitate; seb s-a facut ca nu aude ca l-a strigat de mai multe ori, dna a cedat nervos si i-a facut semnul in frunte!; intre noi fie vorba, eu i-am cultivat independenta...dar eu gasesc de cele mai multe ori metode/argumente ca sa-i atrag atentia fara mari proteste si desigur, fara pedepse).
intr-un fel, stiu ca ar fi trebuit sa discut personal cu educatoarea (nu zic ca-i usor sa modelezi 30 de copii zilnic si de altfel, progresele lui seb -datorate muncii/eforturilor educatoarelor- se vad), dar efectiv nu am cum..... chiar daca l-as fi dus eu pe seb la gradi de dimineata, oricum nu puteam discuta cu ea de fata cu toti copiii.... si la cat de nervoasa eram, nici n-as fi fost suficient de civilizata..... si am vrut sa evit....
intrebarea este cum sa pun problema de aci inainte...
ca eu il instruiesc pe seb sa fie cuminte, ascultator, sa partipice la lectii, etc... dar chiar nu am cum sa-l controlez de acasa... ce /cum face la gradi. acolo e in ograda educatoarelor.... ele tre' sa dea dovada ca-s persoane adulte si buni pedagogi... si sa se descurce cu 'materialul' pe care-l au la indemana.....
....iar sebi nu-i deloc un copil rau... e istet si afectuos, doar are nevoie de mai multa atentie (dat fiind si cunoscand si situatia de acasa, unde nu mai este el in centrul atentiei)....
adik... parerea mea e ca are nevoie sa fie mai mult bagat in seama... si sincer, nu vad ce-ar fi atat de greu.....
(cealalta educatoare mi-a povestit chiar saptamana trecuta, ca l-a numit pe seb sa povesteasca nush ce despre polul nord si el a fost atat de incantat ca l-a ascultat chiar pe EL, ca dupa 'lectie', s-a dus la ea si a imbratisat-o si i-a spus c-o iubeste! )

Mami de baieti nazdravani: Sebi(4 feb 2004) si Antonio(27 oct 2008)

www.youtube.com/watch?v=RYMC822iT4I" target="_blank">CITY OF ANGELS
Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AngeliquedeS spune:

Mav, sunt de acord cu Lulu ca as fi dat foc gradinitei, insa m-as fi stapanit. Solutia este sa te certi politicos cu educatoarea, daca pot face o astfel de asociere ca sa o faci sa nu mai recurga la astfel de metode. Dar nu lasa nicicum sa treaca acest lucru fara sa ii atragi atentia

Despre Antonio, ce ti-a spus dr?

Angelique, mami de Pupi (28.12.2007)

Inimioara mea
Povestea nasterii lui Pupi
zicolorata

www.petitieonline.ro/petitie/semneaza/sustinere_pentru_reglementarea_legala_a_reproducerii_umane_asistate_medical_si_pentru_introducerea_procedurilor_inseminare_artificiala_si_fertilizare_in_vitro_in_programele_nationale_de_sanatate-p28651051.html?msg_ok=1" target="_blank">Semneaza petitia pt introducerea procedurilor de reproducere asistata
in Programul national de Sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

wow,Mav,ce stil de a educa copii are educatoarea aia..Cred ca barbata-miu dadea cu ea de toti peretii zau...Eu nu mai zic ce i-as fi facut,ca doar ce-am citit la tine si mi s-a ridicat tensiunea,daramite sa fie vorba de propriul copil..brrr..

Noi am fost acum 2 zile la dr,s-a uitat in urechi,la ochi,la picioruse,i-a dat pampersul jos si i-a apropiat asa tare piciorusele de i se strivisera "bijuteriile"..Apoi,l-a pus pe cantar,doar in body ca nu suporta sa stea dezbracat,eu am insistat sa-i lase pampersul sa evitam diverse accidente,dar n-a vrut,desi vba aia era proaspat schimbat deci nu cantarea cine stie ce pampersu ala..in fine..si cum statea el pe cantar si urla ca-l tot zgandarise,a tras un ditamai pisuuu,o adevarata "arteziana" ce sa mai..si-a udat pe acolo peste tot,iar pe drita cred ca a omis-o asa la milimetrii..s-a ferit ea imediat,dar mi-e ca a "botezat-o" nitel..Mi-am cerut scuze,nah,dar n-am ce-i face..apoi radeam ca mereu cand il dezbraca ea il apuca pisu
Bun..a luat bine in greutate,are 3880(s-a nascut cu 2600 si am plecat din spital cu 2500) si 55-56 cm de la 46..asta la 1luna si o sapt.:)
In rest,ma dispera nasul,acum nu numai ca e infundat,dar o nara produce niste muci de m-a speriat..asta de azi dim,ca pana acum avea nasul infundat si erau putine secretii albe,dar acum,m-am speriat cand am vazut ce-a iesit cu batista..Nu mai stiu ce sa-i fac!Toata lumea zice ser ser ser..dar il aspir acum si peste 10 min e la loc..Ma bate gandul sa merg la un dr ORL-ist,ca nu mai pot...Intr-o noapte am stat pe un scaun langa patutul lui si l-am pazit de la 1 la 7 dim,eram rupta de oboseala apoi de nu mai vedeam in fata ochilor..Nu inteleg de unde mucii astia,l-au ascultat la plamani 2 dr,acum 2 zile l-a ascultat iar si la plamani si la inimioara..Cica s-ar auzi mai bine inimioara acum,ca in urma cu o sapt imi zisese ca ar avea un suflu sistolic.Mai inainte ma speriase cu fimoza si cu nush ce operatie!Dupa ce m-am documentat,am zis ca nu se atinge nimeni de putza lui ca nush ce fac!
Si totusi de unde vin mucii astia?Si de ce-s doar intr-o nara?off,grea e meseria asta de mama..
offf,ma duc la el ca e foarte agitat azi din cauza mucilor..

POZE CU NOI
de David Christian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellen79i spune:

Buna ziua...

Leditia o sa-ti dau si eu o parere...du-te la ORL. La Spitalul Mare e Dr.Tataru..e draguta..ti-l consulta ea si iti zice daca are sau nu probleme de la nas, gat...eu am fost cu strumful meu cand avea vreo 3 luni..tot asa nas infundat...nu reuseam deloc sa-i dau de cap...si mi-a zis ca daca mai stateam o dadea in otita asa infectie facuse si se dusese si la urechi...am facut tratament...ne-am dus la ea de vreo 2-3 ori pe saptamana timp de 3 sapt parca...si apoi..totul a fost ok..de atunci nu am mai avut probleme cu el...
Asa ca eu zic sa incerci...cere trimitere de la dr tau pediatru/familie si du-te ....parca lunea, miercurea si vinerea era dupa-masa si martia si joia dimineata...dar oricum sigur intre 9-16sau17 gasesti sigur dr..daca nu e ea e dr Banu daca nu ma insel..

Multa sanatate strumfului si pupici de la noi...

ellen79i + bebe Bogdanel (16.05.2008)

http://good-times.webshots.com/album/564039031QBzxoH?start=0

http://good-times.webshots.com/album/568188687Gkjkej

http://good-times.webshots.com/album/569389882ZXPvNJ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andicu spune:

Buna seara.

Nu prea am timp sa scriu despre tot ce-am citit din urma, ca am prins niste zile la munca de !

Mada, legat de inceperea serviciului, la mine au fost avantaje si dezavantaje (cred ca asa e la toate, de fapt). Devenise o problema si financiar, dar nici eu nu mai rezistam psihic, singura cu el , de dimineata pana seara facand acelasi lucru. Acum macar fac altceva pana la 5.00 si apoi, oricat de obosita as fi, tot mi-e drag sa ma joc cu el si sa fac una-alta pe langa el...si apoi in week-end suntem toti 3 si compenseaza cumva lipsa noastra din timpul saptamanii. Ma mai apuca parerea de rau ca nu pot iesi cu el ziua la plimbare si nu pot sa-l supraveghez peste zi cum o faceam, sa-l hranesc, sa-l imbrac, sa-l invat...dar incerc sa recuperez seara. Una peste alta, cu toate ca-i oboseala mai mare, am parte de mai putin stres si de mai multe bucurii asa..sper sa intelegi ce am debitat..ca am creierii vraiste la ora asta!

Mav, merita o discutie mai apasata cu aceasta doamna educatoare! daca ea nu realizeaza cum poate sa marcheze psihic un copil asemenea gest, e necesar sa i-o spuna cineva direct si raspicat! daca as fi fost in locul tau si as fi avut posibilitatea, il si mutam de la ea!daca ea asa reactioneaza, imi inchipui ca mare educatie la copii nici nu stie sa dea!
Imi pare rau ca ai probleme de greutate cu bebe Antonio! ce ti-a zis dr sa faci in privinta lui?

Mocutza, astia de pe la banci sunt niste profitori, asta e clar! daca poti face ceva in privinta asta, do it!
Leditia, felicitari pt bebe grasunel! a crescut f bine! cat desptr nasuc, nu stiu ce sa-ti zic la bebe asa mic! nu strica sigur o vizita la ORL!

Stiam si eu ca fierul constipa si luat in exces ia din pofta de mancare. Ca si laptele, la bebei, baut in exces (in articol se refereau la copiii peste 1 an, la care cantitatea recomandata de lapte pe zi e de 500-650 ml) , taie pofta de mancare.

Am fugit!

Andreea de Filip Gabriel (27.06.2007)

Sarbatorile de Iarna 2008/2009, Filip la 1an
Asa cresc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Citat:
citat din mesajul lui ellen79i

Buna ziua...

Leditia o sa-ti dau si eu o parere...du-te la ORL. La Spitalul Mare e Dr.Tataru..e draguta..ti-l consulta ea si iti zice daca are sau nu probleme de la nas, gat...eu am fost cu strumful meu cand avea vreo 3 luni..tot asa nas infundat...nu reuseam deloc sa-i dau de cap...si mi-a zis ca daca mai stateam o dadea in otita asa infectie facuse si se dusese si la urechi...am facut tratament...ne-am dus la ea de vreo 2-3 ori pe saptamana timp de 3 sapt parca...si apoi..totul a fost ok..de atunci nu am mai avut probleme cu el...
Asa ca eu zic sa incerci...cere trimitere de la dr tau pediatru/familie si du-te ....parca lunea, miercurea si vinerea era dupa-masa si martia si joia dimineata...dar oricum sigur intre 9-16sau17 gasesti sigur dr..daca nu e ea e dr Banu daca nu ma insel..

Multa sanatate strumfului si pupici de la noi...

Nu are si un cabinet?Ca nu am cum sa iau si trimitere si sa ajung si la ea.As vrea sa merg maine ca ma apuca toti nervii,abia imi mananca din cauza nasului..[:bang]
Mersi frumos.

POZE CU NOI
de David Christian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellen79i spune:

Leditia...de cabinet nu stiu dar poti incerca fara trimitere...vorbesti cu asistenta cred ca o sa te primeasca mai ales ca e nou nascut...noi nu stateam mai mult de 5 min la usa...si asta ca avea inauntru pacient...

Nu stiu ce sa-ti zic...dar nu cred ca o sa te refuze...

Noi tinem pumnii si va uram toate cele bune ca stim cum este...eu il tot ascultam noaptea sa vad daca mai respira...ca se oprea brusc si ma speriam groaznic..dar el saracu se chinuia sa respire pe nas si nu putea...si intr-un final deschidea gura sa respire si se ineca...
Dar ne-a ajutat Dumnezeu si inafara de problema asta pana acum nu a mai avut nimic si ma rog nici sa nu aiba...

Va pupam si asteptam vesti.

Mergi la inceput