Gravidute si mamici de Constanta (41)
Raspunsuri - Pagina 13
lulu77 spune:
Ina, proportia de carne/legume o stabilesti tu .....eu fac aceste chiftelute cu mai multe legume ,ptr ca i le dau de obicei seara ,la cina si uneori mai are o masa de carne peste zi ,cea de pranz sau in ideea sa nu cada greu la stomacel.
Cat despre slabit ,ufff ,problema mare si desii tocmai eu nu ar trebui s ama plang ,eu sunt prima exact ca in vorba aceea cum cizmarul nu are flecuri ,asa si eu ( cu salon de specific) nu reusesc sa slabesc cat vreau.Problema este timpul ( liber ,putin si prefer sa il petrec cu LUCA, decat sa stau 1-2 ore pe la salon ,desii ar cam trebuii ) si eu care sunt o pofticioasa si o gurmanda inraita...asa ca , ce naiba eu vb de slabit si mi-e gandul la ardeii umpluti si la iahnia de fasole de acasa
!
Atunci cand imi propun slabesc rapid cu ...apa multaaaaaaaa , mancat mai des si putin si in special mai usor si putina miscare (gen bicicleta ,steper) sau ceva masaj ,impachetari ,rezultatele se vad imediat.
Am adaugat si ceva poze noi ..ca doar ce am tuns flacaul!
Alina ,mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
www.flickr.com/photos/15354374@N06/show/
"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"
AndreB spune:
Ina, pentru un copil de 8-9 luni nu sunt prea multe variante... Este inca la varsta la care se introduc alimente, nu pot sa-i dai ceva prea intens diversificat. Matei la vremea respectiva, fiind mai durduliu si bine legat (copil de format mare, inaltime-greutate) a avut un regim usor modificat, f. bogat in proteine si mai putin carbohidrati. Adica:
dimineata la 5 lapte 200-250 ml
la 9.30-10 150 g de fruct proaspat pasat(insemnand mar, para, banana,mandarina dulce, caisa sau piersica in combinatii de 2 in functie de sezon) + 50 gr branza calcica de casa
14.00-14.30
180 gr de piure din legume de baza (radacinoase+dovlecel treptat adaugand si restul, pastaia, broccoli/conopida,sfecla rosie, ardei, rosie, ceapa) + 50-80 gr carne de pui/peste (pastrav)alternativ+ 1 grisina din faina cu ulei de masline+ o lingura de ulei de masline natural, nefiert amestecat in compozitie
la ora 17.30
cam acelasi lucru de la ora 10, cu mici variatii de fructe
de 2 ori pe saptamana primea cate 2 oua de prepelita
la 21.00 lapte ca dimineata la 5
pana la un an, am cantarit pe cantarul electronic de bucatarie portiile pentru a respecta cum trebuie. Acesta a fost programul implementat de pediatru si pot sa spun ca a luat frumos in greutat si nici nu s-a ingrasat.
Mama lui dom' doctor (?) Matei (5 nov. 2007)
Special Matei http://www.moblyng.com/watch/33Oo9nuMF1
Album Matei http://family.webshots.com/slideshow/562151171ZHVSEO
Matei la fotograf http://home-and-garden.webshots.com/slideshow/565482382Dpsuvf
eris spune:
Salutare fetelor! Multumesc de raspunsuri,in primul rand.Azi am fost si noi la dr.si am facut vaccinul de 1 anisor si surpriza, Iannis nu a zis absolut nimic.
Deci Pupi este cu albusul de ou.Oare si Iannis o avea intoleranta?Maine trebuie sa-i dau un sfert de albus sa vad cum reactioneaza,asta e primul test,apoi daca este ceva mergem sa facem analize pt alergie.
Fetelor ma intrebati cum am slabit.Eu am mai scris pe aici dar va zic ca am fost la nutritionist pe 17 noiembrie si pe 17 decembrie ajunsesem deja de la 64kg la 56,5kg.Acum vad ca mai dau jos ca alerg prin casa odata cu Iannis.Am incercat sa fac si electrostimulare si inca cateva proceduri dar imi lua prea mult timp si nu puteam lasa parintii asa mult cu bebe.Dar in martie cand vine tati ma apuc din nou ca a fost tare bine cand am facut.Eu i-am cerut nutritionistei un regim mai drastic pt ca am vrut sa slabesc repede.Eu toata viata am avut grija de silueta dar acum parca nu puteam incepe cura.Asa ca stiind ca sunt controlata la o anumita perioada de timp,am reusit.A fost greu la inceput dar gata a trecut si sunt suuuuuuuuper fericita.Tati o sa aiba o surpriza!
Ce spuneati de copii care nu o pot pierde pe mami din ochi? Aaaaaaaaa pai si noi ne incadram aici,si la scos oale din dulap si la tras de perdeaua de la geam si....cate si mai cate.Dar al meu se joaca foarte mult si cu jucariile,cu toate, le pune sa cante si danseaza de mama focului,le intoarce pe toate partile.

Mada mami de Iannis Cristian(17.01.2008)
poze noi: http://www.flickr.com/photos/27675080@N08/
http://family.webshots.com/album/561183310PuJpdG?vhost=family
sinzi_ana spune:
Eris, ce frumos e Iannis!!!! Si ce bine ii sta n camasa albastra!!!
Angelique, am fost colega de clasa si banca cu Florina in liceu...tare mult as vrea sa o vad/vorbesc cu ea!! Daca cumva afli un nr de tel/adresa de mail, te rog mult sa ma anunti si pe mine![]()
Lulu, ce baiat mare ai!!! Si frumos foc!! Dar cum te-ai indurat sa ii tai buclele???
“One test of the correctness of educational procedure is the happiness of the child.
Sinzi, Radu si David
psihologul
: varsta, poze,
Chryssy spune:
Multumesc Andicu ...ceva in genul mi-a explicat si mie o prietena care are fetita de 5 luni.Ca sa iti explic...tanti asta care ii face baie lu fii-mea ii face cum se facea pe timpuri..o trage cu apa si sapun in cadita si suntem 3 persoane cu totul...eu tin prosopul pe care o pune in cadita ca aluneca si sa nu intre fata cu capul in apa ptr ca o aseaza cu fata in sus cat o trage ...ea isi face treaba ,iar soacra-mea mai toarna apa in cadita ca se mai raceste cat imi tortureaza vecina copilul
ca sa intelegi,e ca in filmele cu prosti
multi si degeaba...si nici nu pot sa le zic nimic ca de....ea spala copii la tot cartierul =))
Soacra-mea nu stie ca si ei i-a spalat soacra-sa copii 
Hai sa ma laud ...azi a venit si mamy sa ne vada ...sa nu va ganditi ca e prima data ,a mai fost cand m-a externat ,nu a putut sa stea cu mine in spital ptr ca lucreaza ,e asistenta si e aiurea rau cu programul.Am stat la o barfa ,s-a jucat cu nepoa-sa,e topita si a plecat 

Lu soacra-mea ii parea rau ca nu a apucat sa stea de vorba cu ea ca a plecat prea repede :))
Mi-as fi dorit mult sa stea mama cu mine sa ma ajute ,dar nu vrea a meu sa ma duc la Bucuresti la ei ,iar mama nu are cum sa vina
nastasie spune:
cryssy, mai sunt si suporturi de baita asa cat sa stea cu capul saltat si intra foarte bine in cadita insa trebuie sa pui mai multa apa ca sa acopere si o sa te cam cocosezi.dar la razvan si eu am facut baie exact cum a zis andicu.era fan apa.
de copii tinut dupa mami intram si noi.nu ar sta singur nici mort copt.sa vedeti ce iese cand fac cate o prajitura
, el sa invarta cu mixerul, el sa puna faina, etc.
cand mi-am luat duminica testul de sarcina ma intreba ce mi-am cumparat de radea farmacista la noi.si pe moment i-am zic ca e un test sa vedem daca vine barza.si imi zice ca daca vine barza, tu o inghiti mami pe surioara si apoi creste in burtica? sau"te taie mami la burtica?"sau "cand vine mai mami si barza aia o data?"![]()
a zis din start ca vrea surioara nu fratior ca "mami, tu ai deja baiat, pe mine, vreau fetita"![]()
adriana&
razvan-mihai 01.11.2004
varsta lui razvan
mocutza spune:
Chryssy legat de baita.......si eu am vauzt acest stil la prietena mea...si mi se pare fooooaaaarte complicat.Noi din prima zi am asezat-o pe Andreea pe brat.....cu capusorul pe pliul bratului si cu palma intre piciorusele ei(cu fata in jos).....si imagineaza-ti ca ea se tinea cu manutele de bratul meu(al sotului).In acest fel i-am tinut palma exact pe buric astfel incat sa nu i se ude ......Fara scutec in cadita...fara sa adaug alta apa...ca s-a racit......totul in 3 minute se termina....si ea foarte incantata,....
dandusa spune:
Lulu,
sant curioasa,cu ce ati inceput voi diversificarea?
mananca f bine puiutul tau,f diversificat.am citit,am citit...si cand am ajuns la salata,nu-mi venea sa cred...si cate fructe mananca...,bravoo lui![]()
eu fac parte din cealalta categorie de mamici...,din totdeauna am avut probleme cu mancatul....acum santem bine,mananca...dar nu doarme
cand una,cad alta...sper ca Raducu sa fie opusul Crinutei...
..................................................
Raducu(31oct2008) si Crinuta(1nov2006)
poarta-ma mami
AngeliquedeS spune:
Buna si de la noi
AM notat si eu ideile de mancarica, o sa ne prinda tare bine
Ina, eu ti-am spus ca Pupicu seamana cu Gabitu mai ales cand ai spus ca o fugareste pe mami, seamana perfect. poate avea si mama jucariior, el tot pe mine ma alearga
Sanziana, ai fost cumva la ziua Florinei in 1999, cand a tinut-o de sf, stefan?
Angelique, mami de Pupi (28.12.2007)
Inimioara mea
Povestea nasterii lui Pupi 
zicolorata
www.petitieonline.ro/petitie/semneaza/sustinere_pentru_reglementarea_legala_a_reproducerii_umane_asistate_medical_si_pentru_introducerea_procedurilor_inseminare_artificiala_si_fertilizare_in_vitro_in_programele_nationale_de_sanatate-p28651051.html?msg_ok=1" target="_blank">Semneaza petitia pt introducerea procedurilor de reproducere asistata
in Programul national de Sanatate!
lulu77 spune:
Sanzi ,multumesc,dar a trebuit s ama indur ,ptr ca transpira ffff tare la ceafa ,era mereu ud ,si apoi este a 3 oara cand il tund pe LUCA de cand s-a nascut...ii creste mult si repede si cret.
dandusa, diversificarea am inceput-o la 5 luni si 3 saptamani cu morcov-piure....apoi treptat cate o leguma la 4-5 zile ,le-a acceptat pe toata(in afara de ardei gras,atunci ,acum il mannac f bine).Apoi pe la 6,5 luni am inceput cu fructele,prima fructa fiind para.
Am inceput incet si foarte lent ,fara fortari ,fara nervi si atunci cand facea fitze(ca mai facea la inceput) ii dadeam in schimbul piureului de legume/fructe doar lapte.
Poate asa este el ,ca noi doi ,gurmand ,dar efectiv mananca f bine si orcie si nu face nazuri la masa.Am ajuns sa manance la pranz felul 1 supa sau ciorba si felul doi .
Mesele ,le respectam ora ,cam aceeasi mereu si nu ne abatem de la obiceiuri ,el deja stie ..nu stiu ,poate am avut noroc ,poate a fost si "meritul" meu.
Vis-a-vis de salata verde .....mananca de rupe ,deci e innebunit de mic ,din vara trecuta ,o fac cu ulei masline si lamaie .
E ciorbar ,e jale daca nu are ciorba sau supa .
Iar fructele ,pur si simplu le ascundem ,ar manca non stop..cat despre dulciuri..NU PREA rar pufuleti (daca este odata la 2 luni) cioc nici atat sau alte nebunii ,cozonac de casa DA , placinta cu mere/dovleac DA,clatite DA.![]()
![]()
![]()
Alina ,mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
www.flickr.com/photos/15354374@N06/show/
"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"