Gravidute si mamici de Constanta (41)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nastasie spune:

buna, fetelor.
in primul rand mi-a venit aseara, asa ca mada nu a fost cu ochi.
ma inscriu si eu la soacre cu a mea care l-a vazut dupa ce am nascut , apoi pe la 6 luni si dupa aia direct pe la vreo 2 ani si ceva.nu sunat de ziua lui,de sf mihail, nimic.nici ajutor.cu mama care lucra la fel ca angi eram.m-am chinuit singura(eu si sotul) dar sunt fericita ca m-am descurcat.
si eu cred ca la al doilea bb as fi mult mai relaxata, dar asta nu inseamna ca nu l-as iubi sau nu as trata cu aceeasi importanta problemele ca si la razvan.dar nu as mai face multe din ce am facut la primul.asta e, experienta isi spune cuvantul.
adina, sanatate multa isidorei.
si noi suntem de ieri o leaca cu muci dar sper sa ramanem numai la faza asta.
eu sunt ingrozitor de obosita, aseara n-am dormit bine deloc cu durerile astea de burta.de bine ce se reglase CM la 29 de zile acum iar sunt peste cap.
fetelor, unde gasesc si eu suport sau nu stiu cum sa-i zic de pui la scaunul din fata sa aiba copilul unde sa-si puna un suc, o punga de pufuleti, o hartie.am vazut numai in real dar parca nu era asa grozav.ca tot timpul il apuca setea cand conduc asa macar i le las agatate sa aiba acces la ele.

adriana&razvan-mihai 01.11.2004
varsta lui razvan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

AndreB ,Luca mananca cam asa :
-Ciorba de legume ( acrita cu bors care este ffff bun ptr tranzitul intestinal _;
-Musaca de legume;
- ardei /dovlecei umpluti cu legume;
- supa(pui/gaina/vita) cu tatei de casa;
- pui/vita/curcam la gril/cuptor/stemer;
- iaurt ,actimel, branza de casa zilnic ;
- cereale normale ,de la Nestle cu sau fara lapte;
- legume fierte si cu unt si un praf de sare;
- orez cu lapte si fructe/scortisoara;
- pilaf sarbesc;
- chiftelute de pui/vita la cuptor;
- paine cu unt si cascaval la cuptor ;
- spaghete cu smantana si cascaval sau sos de rosii;
- peste ;
- fructe multe si de toate felurile;
- felii de sunga de praga MATACHE ( rar);
- salata de rosii+ceapaverde+ castraveti;
- ficatei inabusiti ;
- salata verde cu lamaie( fff mult ii place );

In fine mananca cam ce mancam si noi ,dar adaptat ,sau mai bine zis noi mancam ce trebuie sa manance si el

Alina ,mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
www.flickr.com/photos/15354374@N06/show/

"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"

Mergi la inceput

Si revin ,ma inscriu in clubul fericitelor ,exista asa ceva? Clubul iubitoarelor de soacra?
Chiar vb serios ,o iubesc pe soacra mea si as dorii la toata lume asa specimen ...pe langa faptul ca sta cu LUCA, asta nu se pune ,dar face curatenie generala saptamanal, calca ..si cam atat dar este mult peste suficient.
Este un om extraordinar ,cu bun simt ,si cu o educatie rar intalnita ,transmisa si baiatului ......

Cat despre mama.......uneori ma abtin ,uneori ii dau dreptate ,uneori sunt suparata pe ea..e drept lucreaza inca ,e tanara ,dar si in timpul liber ar putea sa vina sa vada nepotul nmai des( de fapt mai des ma duc eu la ea) ......nu sa ii cumpere tone de jucarii si haine ( nu asa vreau) , si in alta ordine de idei sa se planga ca vai nu ma cunoaste copilu' ..pai cum naiba sa stea cu tine cand il vezi odata la 1 luna ? si atunci pe fuga ,ca esti grabita s afaci curat ,mancare si alte cele...( nu ptr noi).

Hai ca am m-am laudat si plans in acest mesaj.

A si apropos .....stiti pe cineva ,cunostinta ,ruda ,etc. ,am nevoie sa angajez cosmeticiana URGENT?

"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andicu spune:

Citat:
citat din mesajul lui Chryssy

Andicu chiar sunt bine cu somnul,ca ea noaptea mananca si doarme la 3 ore linistita,iar eu ma trezesc( vb vine ) ii dau cu ochii inchisi de mancare,o pun sa ragaie si inapoi la ea in patut si eu cu capul in perna :))
Rar se intampla sa fie maraita noaptea si in general,asta pana pe la 2 cand eu oricum nu adorm...ca deh...mai avem si noi colici care ne mai supara si miorlaim ca nu stim sa plangem
A....voiam sa va intreb...voi cum faceti baie la copil?Lu ELif momentan ii face o vecina de-a lu soacra-mea si sincer nu sunt prea incantata de ceea ce face...

Hai ca tot sunt pe net, sa-ti explic cum ii faceam eu baie lui Filip:
in cadita, in pat sau pe masa de schimbat (noi avem de-aia de lemn, din mobilier), putina apa calda (incerci cu cotul si vezi sa nu te friga! sau cu partea interioara a incheieturii mainii), pui un scutec pe fundul caditei sa nu alunece, si il tii pe bebe cu o mana sub ceafa, ii sprijini capul si cu cealalta sub fundulet; il bagi intai doar cu talpitele sau daca te ajuta soacra ta, il udati usor si treptat sa se obisnuiasca cu apa.. Apoi il pui in cadita continuand sa-i tii capul cu mana. CU mana cealalta il uzi pana la piept, pui un pic de samponel de corp pt bebe, si il masezi usor pe piept , manute, subtiori, gat (nu uita pliurile pielii sa le cureti si sa-l clatesti bine pe acolo, ca se irita cel mai usor), pe picioruse, apoi clatesti. La fel faci si la putica si fundulet. Apoi trebuie sa il intorci pe burtica ( aici e mai greu un pic), il treci pe antebratul tau, cu barbia in palma ta, si il tii in apa ( ai grija cand ii pui apa in cadita sa nu ii depaseasca funduletul, ca e risc mare sa ia apa la bord) si sa il sapunesti usor pe spate ( sa nu masezi direct pe coloana) si la ceafa. Eu pe cap il spalam separat si la sfarsit, ca sa nu ii fie frig. Aveam pregatita apa potrivita intr-un ibric, turnam usor spre spate ( sa nu-i intre in ochi si urechi), sapuneam usor, apoi clateam cu apa ramasa din ibric( el tot in cadita sta, normal si tot sustinut de tine). In timpul asta, eu il inveleam cu scutecul cald din apa, pe burtica sau pe spate, depinde cum il spalai, ca sa nu i se faca frig.
Il scoteam din baita, il dadeam cu ulei ( mai ales pe la pliuri), ii curatam cu ser fiziologic si fasa sterila ochisorii si cu betisoare urechile si nasucul, impachetam si gata!
Suna greu la inceput, e bine sa fie cineva langa tine primele dati, sa aiba o mana in plus de ajutor..apoi o sa te obisnuiesti!

Scuze daca am scris prea mult si am explicat prea in amanunt, sper sa te fi lamurit.

edit: scuze referirea la masculin, dar am scris cu gandul la Filip.

Andreea de Filip Gabriel (27.06.2007)

Sarbatorile de Iarna 2008/2009, Filip la 1an
Asa cresc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andicu spune:

Legat de papa, cam ce ii da Lulu, mananca si Filip, in schimb, eu ii dau sunca de pui pt copii de la Forzoso (rar, cam de 2/sapt) si ii mai fac mazare cu pui ( fara rantas), la sandviciuri la cuptor ii adaug si sunca si cu un strop de sos de rosii facut in casa, mai nou ii fac reteta de pate de ficat de la Isi, e f buna, si peste mult la cupor sau la abur; omleta fara ulei- culegume, branza de casa sau telemea desarata, ou fiert la micul dejun ( ou ii dau de 2ori/sapt), ciorba de perisoare pui/vita, crema de legume, ciorba de pui, ciorba de vacuta, supa de pui cu taitei sau galuste, ciorba de dovlecei cu smantana (acrita f putin). In principiu, tot asa, cam ce mancam noi, dar fara prajeli, ulei, condimente multe si fara mezeluri si carne de porc. Aaa, si dulciuri! mananca doar biscuiti si pufuleti d-aia mari cu Veverita pe ei..care nu se lipesc de cerul gurii (dar mai rar). Ii mai dau chec sau cozonac cand facem in casa , dar lui nu prea ii plac dulciurile, si nu insist , ba chiar ma bucur!
Filip pt ca bea f mult lapte ( 300 ml dim si 300 ml seara), nu prea mai vrea si iaurt, decat rar si cu fructe..branza si cascaval, la fel, mai putin..

Andreea de Filip Gabriel (27.06.2007)

Sarbatorile de Iarna 2008/2009, Filip la 1an
Asa cresc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina78 spune:

Buna ziua, nu-i asa ca nu ne-ati uitat? sint Inaaaa....

Mada nu ti-am multumit ptr pontul cu zara... ne-am plimbarit si am si gasit una-alta (chiar si ptr noi).
Andicu tu povesteai de Filip ca a devenit constient de propria persoana... insa cred ca a devenit constient de simtul posesivitatii. Stiam un test ptr bebelaci dar voi cred ca sinteti deja mari si-l treceti cu brio. Faceti o pata pe obrazul copilului cu ruj sau carioca si puneti-l in fata oglinzii, daca duce mina la cel din oglinda sau la fata lui... va fi raspunsul la test. Daca-l faceti spuneti-ne si noua.
Doc tot sint pe faza ... dar nimic...
Ellen ptr mersul pe burta... ce ti-a spus Angi ne-a invatat si pe noi ... si am pus in practica... rezultatul... un progres, acum ne taram ca o rima, fundul nu vrea sa-l ridice, dar macar mai scap putin.
Incearca sa nu mai aspiri cu el in camera, pe noi ne-a certat dr cind a vazut ca era usa intre camere deschisa si noi aspiram.
Ingerash noi am dormit pe burta pina la 7-8 luni... numai pe burta aproape... si apoi singur a inceput sa se intoarca intr-o parte. Nu stiu cum sau de ce. Dar mi s-a spus ca nu-i facea nici un rau dormitul pe burtica.
Mav ma bucur ca ai mai respirat... relaxeaza-te si profita de orice ocazia in a mai respira sau a te detasa putin. Legat de socrii sau parinti, stii bine ca eu ii exploatez la maxim, cu voia lor bineinteles, insa numai ptr binele lui Gabi, eu stresata... stresez si copilul. Asa ca simbata am lasat cupilul si ne-am plimbarit in 2, asta dupa ce am fost al teatru.
Si ptr ca a fost asa bine mergem si la 5 femei in tranzitie.
Daca te intereseaza ... mai e o piesa pe 11, n-am retinut ce anume... cind aflu numele si ce si cum... poate te rupi si te scoatem la o piesa de teatru.

Angi imi pare sincer rau de ceea ce ai povestit tu. Cred ca nu efortul fizic doare... cit sufleteste. Dar sinteti o familie frumoasa, va ubiti si aveti un copil minunat. Dumnezeu te-a binecuvintat.
Chryssy profita legat de socrii si incarca-ti bateriile. Si pe viitor ai sa vezi ca va prinde bine ajutorul lor.
Eris cum ai slabit? Mai am de dat jos 5-8 kg si nu mai reusesc...
Leditia ti-am scris pm cu nr de tel. Am vazut mess cind am intrat dar ... voiam sa mai scriu... si ma gindeam sa nu ajunga prea tirziu nr. Multa sanatate.
Lulu cum se fac chiftelutele la cuptor? Oare daca ii dau lui Gabi? Si eu sint in pana de inspiratie.

Trimit si mai revim.

Ina si Gabitzu - minunea noastra mica 11 aprilie 2008

Mergi la inceput

AndreB si tu spuneai de mincare. Nu-ti mai amintesti pina intr-un an ce-i mai dadeai?
Isi multa sanatate. Te asteptam curind cu vesti bune... sau cu poze de la munte.
Ellen ce ai facut cu reclamatia?

Din aventurile din casa. Stringeam rufele, Gabi dupa mine, am tras sertarul de lenjerie intima si cit m-am intors sa impachetez Gabi a scos aproape tot si le-a imprastiat prin camera. Pe el... pe linga el.
Nu stiu ce sa fac sa se joace si el cu jucarii, sa stea locului... e intr-un du-te vino dupa mine. Si la baie vine dupa mine.

Va pupam pe toate fara exceptie.

Mergi la inceput

ina , chiftelutele le fac asa :
carnea de pui/vita amestecata cu morcov ras, telina,pastarnac, cartof ( fierte in prealabil) si dovlecel scurs bine , apoi facute chiftelute mici ,rotunde ca o perioara si bagate la cuptor cu cate un cub de unt deasupra si f putina apa in tava ,le intorci mereu pe toate partile sa se coaca bine .Eu ii dau lui Luca asa ceva de pe la 8-9 luni si le papa fff bine si bineinteles ca rapot ...75% legume si restul carne.
La lista mea anterioara as adauga o gramaa de mancaruri ,dar zau daca mai imi vin in minte .Ideea estre ca el mannanca fff bine ,orice, important sa aiba gust ,adik sa simta el si ceapa si usturoiul si borsul.

ina ,tot cu tine am treaba ,sa te lamuresc cum sta treaba...hahaha ce haioasa esti :cum sa il faci sa se joace cu jucariile ? Pai mai ai mama de astepta..acum tine-te bine ca se va tine dupa tine prin casa non stop ..ceva vreme ..la noi a durat 2 luni ..acum incepe linistea adik mai sta si se mai joaca si singur (putin timp dar tot e ceva).E in perioada de exploatare,de cunaostere ,lasa-l dar fi cu ochii pe el sa nu se accidenteze.
O fi vreun copil pe aici ,asa mai mic ,ca noi care sta cuminte si se joaca cu jucariile si nu face asa : cara tot in gunoi ,masina de spalat ,scoate oale,cratiti ,farfurii de prin mobila,lenjerie intima,sosete de prin dressing, cara incaltamainte prin casa...si ceea ce a culminat sambata ...tot livingul meu era plin de CALGON .A sunat telefonul ,a durat 2 minute ,chiar si mai putin convorbirea, eu pregateam masina sa spele, a fugit in baie si a luat cutia de Calgon de pe masina si mi-a umplut livingul .......

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Andicu,mersi pt urari si pt nr de tel al dnei dr.

Ina,mersi de PM.
Am notat nr,voi suna sa vedem cum facem sa ne vedem ca am inteles ca e o drita foarte buna.

De local nu stie nimeni ,nimic?

(dati retete de slabit ca vreau sa slabesc si eu,dar nu pot face sport ca abia a trecut o luna de la cezariana)

POZE CU NOI
de David Christian

Mergi la inceput

Lulu am zimbit dar ... Explorare... inteleg, dar nu sta 1 min intr-un loc, indiferent ce ar avea, chiar daca se joaca cu ceva, il cara dupa el, numai sa mearga dupa mine. Iar culmea culmilor este ca numai cu mine face asa, desi Mihai se joaca mult cu el, bunicii la fel (chiar il rasfta... adica vrea in brate, il ia in brate chiar daca spala vasele atunci... ). Nuuuuu.... el pe mine ma fugareste.
Legat de retete... suna bine. Dar numai 25 % carne? De cind i-am bagat carnitza... e foarte incintat. Deschide gura ptr carne chiar daca e satul, mai ales daca nu e amestecata cu legume. Daca vede ca mincam si noi.... atunci e si mai buna.
De aceea am inceput sa facem mincaruri comune. Dar nu prea am idei.

Leditia multa sanatate.

Legat de slabit si eu vreau solutii. Si nu spune nici una nimic. Si sint una mai slaba ca alta. Doc, Mada, Tinna, Eris, Isi, Lulu, Andicu pronuntati-va.
Numai citeva. Mai ales ca nu cunosc pe toata lumea.

Mergi la inceput