Bobocei de septembrie-octombrie 2008 (38)
Raspunsuri - Pagina 8
anca81 spune:
Babytza, tnx 
Mamica fericita de Carla Alexandra (13.08.2008)
Piti mic se face mare
Povestea puiului meu drag
www.totsites.com/tot/carla" target="_blank">
Eu sunt Carla
claudinna spune:
babytza, f buna ideea cu quote, m-am si conformat!
anca, si eu tot cam 5 masuri de cereale ii dau pe zi
Nocom, eu am facut in week-end: salata orientala, ciorbita de roshii cu crutoane, placinta cu spanac si branza si placinta cu iaurt
soacra-mea a facut sarmale...
am mai facut sapt trecuta supa de legume si mancare de mazare...
poze noi cu bebelushull
mamica de Florin Razvan (14.08.2008)
luminita2008 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui gaia.nevia Mama ce foame i-a fost baiatului! Tocmai a sorbit un biberon mare (180+6). Asa, dintr-o suflare. Ne paste un puseu de crestere, dupa cum miroase. Nu prea ma uit pe grafice la Radu. Are in jur de 8kg la aproape 3 luni, si in lungime vreo 63 cm, astept sa ne masoare pediatra exact... dar nu ma uit ca e grasan si ce pot sa ii fac? Daca urla de foame nu il pot tine. Deja l-am obligat sa manace minim la 3 ore, trag de el spre 4, 5 mese pe zi. E deja prea de tot pentru un bebe asa de mic... ![]() La Teo eram mai stresata in primele luni, ca nu lua in greutate...si era si primul copil, toata ziua cantaream si masuram... Chiar o sa ma uit pentru el, sa vedem unde se situeaza pentru varsta lui cu cele 12kg si 88cm la 1 an si 9 lunitze. Ada, mama de baieti: Teo (10 aprilie 2007) si Radu (22 octombrie 2008) povestea nasterii my blog Topic: mama... de mai multe ori! Topic: nu renunta! Informeaza-te! |
ce flacau mare ai, Ada! Da' nu-i niciun bai daca papa mai mult, nu e cazul sa-l tii pe regim, papa cat simte nevoie.... nici nu-mi fac griji ca o sa devina obez, o sa se mai regleze cand o sa inceapa sa mearga in picioare!
nici eu nu ma uit pe grafice, mai rau imi fac daca vad ceva.... atata timp cat bebeii papa bine, iau in greutate binisor si nu am alte probleme cu ei, nu vad la ce imi trebuie graficele.
Luminita
de
Eduard Mihai si
Robert Gabriel - 26 septembrie 2008Am facut mereu doar dupa capul meu si mi-e teama de ziua in care n-am sa mai fiu eu…
Ce nu te darama te face mai puternic!
CLIP DE CLIP

poze cu gemenei dulci
povestea noastra
GHIDUL MAMEI
claudinna spune:
program de bebe la 5 luni: papa pe la 9-10 dimineata- ii dadeam suc de mar+piure de mar crud sau mar copt la cuptor cu un pic de apa
- joaca
-12-13: somn (pe picioare adormit, apoi pus in pat)
-13-14: lapte cu cereale, cam 150-180 ml
-14-15..16-18: plimbare si somn (doarme si 4 ore, daca iese la aer..plimbare cam 1-2 ore, apoi doarme in carucior, pe hol)
-18-19: papa cam 120-150 ml lapte, uneori simplu, alteori cu cereale
-joaca la greu
-poate putin somn, maxim 30 min
-20.30-21.00 incepem baita, apoi masaj, pus in patutz,
-21.00-21.30 incepem sa papam, cam 180-250 ml lapte simplu, poate si ceva ceai, max 100 ml...(ii dau sa manance in patutz, la orizontala)
si somn...
uneori doarme pana la 8-9 dimineata, alteori pana la 5-6...alteori se trezeste la 1-2, la 5-6...apoi la 8-9..
la fiecare trezire papa cate ceva
diversificare:suntem in plin proces de refuz...cautam tratament...nu ne descurajam (a se citi "ma")
de pe 14 am inceput cu supa...zeama si atat, la masa de la ora 14...Z1=30 ml...in scarba...+completare lapte
Z2=60 ml...ceva mai bine+ completare lapte
eee si a inceput dostractia, ca apoi n-a mai vrut...degeaba am tot facut la supe ca nu mai vrea si pace. stange din buze si nu e chip sa bag bibe in gurita...una peste alta, nu mai vrea nici piureul de mar, pe care i-l dadeam cu lingurita...vrea numai lapte si lapte cu cereale, nici ceai n-a mai vrut cateva zile...
acum suntem in pauza de mar si pauza de supa...
face ca toate cele cand vreau sa-i bag lingurita in guritza: se face ca se ineaca, dar nici nu are ceva in gura, ba ca-i vine sa vomite, ba strange cu insarjire in falci...ca dintzi nu are
deci ii dau ce vrea el si gata
dar il las doar cateva zile, ca azi ma duc sa-mi iau mixer/blender vertical, sa-i fac piure de legume...am de gand sa-i iau si niste pere sa vedem cum merge treaba
vroiam si eu cartof dulce, dar in orashul asta nu se gaseste...am fost si la Craiov a in kaufland si selgros...nimc..ma duc vineri la real..a vazut cineva? aia parca au o mai mare diversitate de fructe si legume
ashadar...ni s-a cam dat programul peste cap, ca daca n-a vrut mere cand trebuia, da-i un pic de lapte, i-a venit foame mai repede...incearca cu supa, da-i iar lapte...si uite asha...
vad ca treaba cu somnul e ok, adica dormim intre mese macar putzin si la pranz chiar peste 2 ore
unde doarme bebe: in primele 2 luni in patutz...ii dadeam sa manance in brate si adormea asha, apoi il puneam in patuz...
de la 2 luni, 2luni jumate l-am dorit cu noi in pat...super senzatie, usor de hranit noaptea, chiar daca noi facem bibe, totul bine si frumos
dar ma trezeam cu niste dureri de toate oasele...si ma gandeam ca nnu mai scapam de el din pat...
asha ca pe 7 ianuarie, adica aproape de 5 luni, l-am pus seara in patutz. n-a protestat, doarme f bine si pt prima data mi-a dormit toata noaptea, in sensul de a nu cere nici de mancare...ca si pana atunci dormea toata noaptea, dar cerea de mancare in somn...
de atunci, noaptea doarme numai in patutz, iar ziua...tot in patul mare, adoarme tot leganat
o singura data a adormit in mijlocul patului, in timp ce se juca.
noaptea se intoarce pe o parte, cu fatza la perete si adoarme, deci nu-l legan, ii dau sa manance si-l lasa acolo, linistit, binainteles...
poze noi cu bebelushull
mamica de Florin Razvan (14.08.2008)
simodina spune:
Nocom, andy acum parca incepem sa simtim ce frumos e cu doi copii, nu?
Ca in primele luni a fost cam nashpa ![]()
Nocom hai sa-ti dau un site pe care mi l-a dat si mie Simona (kid). E bestial, ai gramezi de retete cu poze si fotografii pe etape.www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/11577/Linkurile-retetelor-de-mincare-poze-/" target="_blank">aici
andy.p spune:
musette
si sper sa-ti treaca cat mai repede..si eu mi-am scapat ieri masutza de infasat pe unul din degetele mici de la picior,e vanat si de abia pot sa-l misc
simodina asa e mai bine
...si apropo de site-ul recomandat..ptr mine e ca biblia
,nu e zi sa nu intru pe el si sa ma documentez
laura, andy (07.04.2002) &alexia(14.09.2008)
Alexia
Andrei
luminita2008 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui babytza Luminita stiu ca asa este mai bine, dar el adora sa fie sarmaluta In seara asta sunt hotarata sa il las tot liber cu riscul de a ma trezi , dar trebuie sa se obisnuiasca si liber , ca deja e baiat mare si nu prea mai sta confortabil facut sarmaluta ![]() Nici eu nu sunt de acord sa ii lasam sa planga. Mai ales acum cand sunt mici. Eu cred ca nu plang ei degeaba si chiar nu as putea sa rezist mai mult de un minut cand plange. Cand sunt in alta camera si il vad ca se trezeste ma reped ca disperata in dormitor sa nu apuce nici macar sa se enerveze, dar sa mai si planga. Nu pot sa vad lacrimi pe obrajiori unui copil , mi se rupe sufletul Mi se pare o cruzime sa ii lasi sa planga , sa se invete ei singuri cum mai spun babele : lasa-i mama sa mai si planga, sa faca plamani ![]() Babymom ma bucur ca ai reusit ![]() Ieri am papat si noi ( sau am baut) prima lingurita de suc de mar. Prima reactie a fost mai rea ca la pic de lamaie pe care i-a dau uneori cand sughite cate juma de ora. Azi , la a doua lingurita se lingea pe botic Nerantula la mine a functionat f bine Balm de la bioclin si compresele tot de la bioclin. Sper sa te ajute , ca imi imaginez cat de nasol este.... ![]() Printesa mea iubita Valentina Soricelul meu iubit |
Draga mea,
Nu stiu daca e mai bine sarmaluta sau nu, ideea e ca sarmalute ei se simt mai in siguranta, ca la mami in burtica, sau cel putin asa cred. e adevarat ca trebuie sa ii dezobisnuim si de asta, ca doar n-o sa stea sarmaluta pana la 5 ani.... dar la mine singuri au renuntat, pur si simplu, intr-o noapte, plangeau de mama focului, fara niciun motiv, si tot asa, nu s-au linistit decat cand i-am desfasat... si de atunci, dorm ca printisorii, cum spui tu...

Luminita
de
Eduard Mihai si
Robert Gabriel - 26 septembrie 2008Am facut mereu doar dupa capul meu si mi-e teama de ziua in care n-am sa mai fiu eu…
CLIP DE CLIP

poze cu gemenei dulci
povestea noastra
GHIDUL MAMEI
300 spune:
Claudinna si eu ma gandeam s-o transfer in patul ei pe la 5 luni. Il culci tot pe treapta de sus, avand in vedere ca e destul de vioi?
Cred ca si acum ar merge, cu conditia s-o translatez deja adormita. Altfel, chiar si acum cand o pun pe bucata ei de coltar, la capul nostru, se foieeste daca nu e adormita. E asa dulce ca o luam din nou la noi :) Uneori o uitam in "patul mare", si vad ca se tot repeta povestea de cateva nopti incoace, insa o sa ma straduiesc sa nu mai adorm ca a inceput sa mi se para cudat sa-l simt pe sotz luandu-ma in brate pt ca... e prea mare!
de Anda Teodora din 10.10.2008
puiul meu dulce si mic Anda
pozne in asteptarea Andei
luminita2008 spune:
Este, este! Pe mamica o cheama Elena, e insarcinata cu gemenei in 12 sapt, ne-a scris noua la Gemenashi, aici detalii despre campania initiata de ea: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=124159
Luminita
de
Eduard Mihai si
CLIP DE CLIP

poze cu gemenei dulci
povestea noastra
GHIDUL MAMEI
nikolici spune:
Babymom Eram datoare cu un raspuns despre fontanela lu' fi-mea.
M-ai intrebat cat masoara....insa nu stiu cum sa o masor caci are plete lungiiii si nu mi dau seama.E mai mare ca amprenta de la degetul mare
.M-ai inspaimantat cu posibilitatea intoxicarii de la prea mult vigantol si ca gluconic.I am dat Ca sirop insa il vomita la prima mini picatura, se pare ca fiola ii place.
Multumesc pt. raspunsuri
Preety Daca e frumos maine, as vrea sa venim in Tineretului.Sper ca nu e mocirla pe jos.Poate ne vedem maine, o conving eu si pe Ramo(300) si facem gasca mare de fete.
LuminitzaAm si eu o inrebare prosteasca, insa ti-o adresez...cum poti adormi 2 copii singura fiind?Presupun ca ei dorm impreuna sau cel putzin in ac. camera.Nu te mai intreb cum e cand amandoi plang(urla), vor iubire in ac.timp.Am mai scris eu acu deva vreme, cand ma gandesc la tine , nu mai am tupeu sa ma plang de una bucata bb.
Gaia.nevia Cam ac. intrebare am si pt tine,,,cum reusesti cu 2 copii sa te descurci, avand in vedere ca cel mare e energic acum...mai ales ca e momentul marilor descoperiri.![]()
Mami de Karina iubita mult mult de tot