Bobocei de cl. I, 2008/2009 (4)
Raspunsuri - Pagina 8
ni-na spune:
Chestia cu dat subiecte de evaluare pe numere va intra si la noi,deoarece doamna le-a aratat parintilor testele colegilor de banca,care erau identice in greseli.Din 26 copii,cam 10 au facut lucrarea la comun.Mi se pare ingrijorator procentul,insa la o dictare de 2 minute,din clasa,parca nu e cazul.Abia reusesc sa picteze literele,daramite sa se uite la colegi.
Christel spune:
Salutare tuturor, n-am mai scris de multisor si acum mi-am facut timp si am citit si din urma![]()
Noi am fost in vacanta, acum am reluat scoala, ma intreba in fiecare zi cate zile mai sta in vacanta ca s-a plictisit, mai ales ca nici nu prea am iesit cu vremea asta odioasa
Despre noi ce sa va spun facem progrese, desi mai face greseli, de ex. o pun sa scrie devreme si ea zice deverme, il tot asa si ne enervam.. dar mergem inainte la mate sa enerveaza ca tot manuieste degetelele, nu renunta la ele chiar daca multe operatii le stie deja, noroc ca pana acum nu au facut decat pana la 10.
Incerc totusi sa fiu mai ingaduitoare cu ea, chiar cand greseste, avand in vedere ca ea invata dublu fata de ceilalti copii, ea trebuie sa invete simultan si in germana si in romana, mi-e si mila de ea saracuta ca se trezeste la 6.15 si ajunge acasa la 16.30(ramane la hort dupa ore), iar seara cand vine dupa ce ia masa intra iar in priza la o tura de scris si citit in romana si e si ea mititica, n-ar inca 7 ani.
Dar ce sa facem mergem inainte si cu putin efort sper sa-i foloseaca mai departe.
Christel spune:
Alina, vreau sa te intreb cum e la voi la hort, esti multumita? pentru ca eu nu prea sunt, la anul nici nu cred ca o mai las, in sensul ca ei ajung cam pe la ora 13 la hort, isi fac cam 1/2-max 1 ora lectiile(ii tine in clasa) dupa care repede afara la joaca pana vin parintii sa ii ia acasa, si asta in fiecare zi indiferent cum e vremea afara asa ca iti dai seama cum vine acasa murdara din cap pana in picioare sau transpirata.
Eu ma gandeam ca o sa mai faca ceva suplimentar cu ei sau macar sa aiba si alte activitati suplimentare sa mai invete ceva, sa-i mai puna sa citeasca dar nu.. acasa cand vine e obositaa...
Si inca ceva sa va mai intreb: cum stau copilasii vostri la capitolul dintisori; Andreei i-au cazut 4 jos si i-au si crescut iar sus i-au cazut 2 inca din octombrie, noiembrie si nu i-au iesit nici acum, nu inteleg, ies mai greu astia de sus?
Macrina spune:
Simali, te rog dezvolta putin ideea Montessori cu siruri de unitati si zeci. Cum ai facut?
POti sa ne arati niste poze? 
| Citat: |
| citat din mesajul lui simali A trecut la matematica la adunari/scaderi pana la 20 si acum aprofundam ideea asta cu cifra zecilor si cifra unitatilor, cum se aduna/scad numerele de tipul 23+45. Eu folosesc metoda de la Montessori pentru explicatii (mi-am confectionat singura siruri de zeci si patrate cu sute). Alice |
simali spune:
Da, ies mai greu dintisorii de sus pentru ca sunt foarte lati si in acelasi timp niste dinti de rezistenta...
Si Vlad se trezeste la 06.20. La 7.20 trebuie sa fim in masina pentru a ajunge la 7.50 in fata scolii. Il culc mai devreme seara (la 21.30).
Daca-l prinde ora 22.00 neadormit dimineata e somnoros si fara chef; uneori adoarme in masina in drum spre scoala. Pare ca la el asta sa fie limita. Nu doarme la pranz nici sa-l tai.
"Calea de mijloc este calea ZEN"
Alice
devoska spune:
Neata fetelor!
Sara a schimbat in vara doar cei doi dinti de jos. Nici un alt dinte nu are gand de duca. In schimb i-au mai iesit niste masele care au cam chinuit-o.
dona01 spune:
Buna
Nu am scris pana acum, desi am citit tot ce a-ti scris.
Si eu am o fetita in clasa intai. Si ma intereseaza pana la ce varsta se schimba dintisorii. Noua ne-a cazut aseara un canin si a fost jale mare. A crezut ca este unul deja schimbat si s-a jelit ca acum o sa moara.
Cu cititul la noi a mers foarte bine metoda lui Simali. Pana acum nu ii face placere sa citeasaca. Asa ca am inceput sa nu-i mai citesc eu povesti si sa o pun pe ea sa citeasca, dupa ce incep eu povestea, daca vrea sa afle ce s-a intamplat. Acum abia asteapta seara si se roaga de mine sa stau cu ea sa citeasca. Si am inceput tot pe litere, si era problema cu doamna. Dar noroc ca ne-am dat drumul repede.
Simali
danielac spune:
Salutare!
nu am mai scris de mult... si iata ca suntem in semestrul II deja!
Diana are noroc de o invatatoare super, care stie sa ii atraga catre scoala si fara sa le strice copilaria!
La litere au facut vineri pe V mare si banuiesc ca azi trec la urmatoarea litera, iar la mate fac operatii cu numere <20.
Vad ca singurele probleme pana acum sunt la omiterea unor litere din cuvinte in care acestea se aud mai putin... sau inlocuirea lui m cu n in dictari...
De citit citeste destul de bine acum, in sensul ca citeste mai rapid acum si vad ca ii si place sa citeasca...
Din pacate de sambata am descoperit ca are la ochiul stang hipermetropie si astigmatism exact ca si taica-sau, asa ca imediat i s-a prescris sa poaret ochelari, ca sa se corecteze.
Joi seara avem sedinta cu parintii pentru a discuta despre concursul Cangurul, stie cineva ceva despre el?
PUTERE si IUBIRE pentru pretioasa Emma, in fiecare zi, ora 13.
Anina_n spune:
La multi ani, Bogdan Matthew !
Sa cresti sanatos si voios !
Petrecere super faina si daruri pe masura !
ruxij, felicitari ! 
Sa va umple mereu sufletele de bucurie, ca si pana acum ! ![]()
, dragi mamici de bobocei !
Suntem bine, doar cu prea putin timp de net.
Cristinuca citeste mult mai bine, dupa ce in vacanta am exersat in fiecare zi cititul. Iar mai noi, am trecut la cartile din prima copilarie. Carti cu imagini, cu scrisul mare si cu doar cateva randuri pe fiecare pagina.
A fost tare mandra de prima carticica citita de ea, singurica. ![]()
Sanatate si numai succes micilor scolarei ! ![]()

Sunt PUTERE si IUBIRE pentru pretioasa Emma, in fiecare zi, la ora 13.

Nina, mami de
www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002)Diabet zaharat la copii, Copilasi din 2002, Copii capricorn
ni-na spune:
La multi ani Bogdan!Sa cresti mare si sanatos si sa iti faci in continuare parintii fericiti.