Bobocei de cl. I, 2008/2009 (4)
Raspunsuri - Pagina 3
simali spune:
Acum sa va povestesc cum am facut cu cititul. Am gresit eu multe lucruri dar cu cititul zic ca am facut si fac o treaba buna, deci merita sa va povestesc.
Cand a inceput scoala Vlad nu citea decat titlurile pe orice carticica. Nu l-am chinuit cu cititul de 100 de ori din Taine sau di Abecedar. Daca citea o data am considerat ca este suficient. Am luat insa una dintre cartile care-i plac lui - din seria Minienciclopedii Larousse "Animale din savana" - si i-am spus sa-mi citeasca de acolo. Mai poticnit, mai silabisind, a terminat cartea. Eu, ascultator fidel, comentam, ma minunam de ceea ce am aflat, etc. Cand a terminat cartea am declarat deschis "Clubul de citit" si am primit cu mare pompa un nou membru cititor in familie. Am sarbatorit cu ceai si parjituri si, desigur, cu citit. Din seara aceea, dupa ce nespalam pe dinti si ne punem pijamaua avem de la 21 la 21.30 "Clubul de citit". Mai intai este randul membrilor tineri, care citesc acum din aceeasi serie "Sistemul solar", apoi este randul meu sau al lui tati sa citim din ce se cere de catre audienta - ieri a fost Scrisoarea a III-a.
Eu cred ca cel mai important este sa citeasca copilul cu placere si sa inteleaga cu usurinta informatia .
alice
Alina spune:
Ziua buna,dragi mamici!
Nu am mai scris demult aici,ba timpul,ba oboseala asta fatastica si tre'sa ma culc deodata cu gainile
.
Felicitari tuturor copilasilor pt rezultatele bune la invatatura!

La noi vacanta vine peste 3 saptamini,in 23 februarie si pina atunci e o perioada f aglomerata.Inaintea vacantei primim si noi rezultatele pt primele 6 luni,evaluarile adica.Sunt putin nerabdatoare dar cred ca va fi bine,sapt trecuta am vorbit scurt cu inv si mi-a zis ca totul este f bine.
Intre timp,au mai invatat ceva grupuri de cuvinte iar la mate,adunari peste adunari,descompuneri,dublari si teste "blitzrechnen",exercitii contra timp.
Ieri am primit si primul test la semnat,nici nu stiam ca au dat teste(era de sapt trecuta)pt ca fiica-mea nu stie cum se cheama,nu le zice ca "acum dam un test"ci pur si simplu le da cite o foaie pe care ei trebuie sa o completeze,doamna o ia acasa sa o verifice si le-o aduce cu punctaje.Cica le da foi cu exercitii diferite si isi pun si ghiozdanul intre ei ca sa nu se inspire de la coleg
.
Au fost 40 de exercitii in 15 minute,Marie a facut 39 de puncte din 40 ceea ce e f bine dar ca o mama perfectionista ce sunt
,nu m-am putut abtine sa nu o intreb mai in gluma,mai in serios de ce a stiut adunarile mai grele si tocmai la 7=2+5(ea a scris 4)a gresit.In fine,ea zice ca daca astea se cheama "teste",au mai dat mai multe si a luat punctaje maxime dar sunt la doamna,poate urmeaza sa ni le trimita.
La semne de punctuatie au facut doar punctul si semnul intrebarii.
De la doamna am primit foaie cu informatii ca incet incet,incep testele,dictarile si trebuie sa lucram cu ei si acasa.Sigur,noi lucram deja dar am intensificat dictarile.
Nina ,apropo de citit,Marie citeste f cursiv si frumos dar la noi s-a pus maaaare accent pe citit inca de la inceput asa ca avem deja o multime de carti citite.Sunt carti pt 7-8 ani,povestiri relativ scurte,scrise clar,unele is tare dragute ca ma distreaza si pe mine.
Simali ,doamna ce zice,cum poti corecta emotivitatea?Nu stiu cum e in Ro dar aici cei cu probleme de emotivitate,concentrare scazuta sau alte din astea sunt trimisi la ergoterapie.Cei mai multi sunt descoperiti la inscrierea la scoala,la testele alea pe care le-au dat cu cineva de la ministerul inv.
Devoska ,nu fii suparata si nu mai asculta verisorii
.In fiecare tara e altfel,altul e sistemul.
Intre timp am terminat si cu examenul de balet,a fost f bine,frumos,o sa pun poze cind le primesc de la alte mamici,eu am uitat camera foto acasa
.
O zi buna va doresc!
Alina
ni-na spune:
Alice ce frumoasa e "rutina"voastra de culcare.Se simte cat te admir?Am gasit pe site-ul de la Smart testele.Scoate-le pt Vlad sa vada cat sunt de usoare poate nu va mai fi asa emotionat.
La fel si pe site-ul de la Cangur,am gasit testele din 2008 si mi se par extrem de usoare fata de ce fac in clasa.
sanse spune:
Noi am luat vacanta de astazi...Nu avem teme dar d-na le-a recomandat sa recapituleze.
Va pup.Vacanta placuta 
MIRELA
mami de doua zuze ANA MARIA
si ANDREEA
POZICI
KG MELE
INTREBARI SI RASPUNSURI MONTIGNAC
simali spune:
Vacanta placuta tuturor puiutilor!
Nici Vlad nu are teme. Ba chiar le-a spus doamna in mod special sa se odihneasca pentru ca este o vacanta scurta si vrea sa vina toti copiii odihniti. Dar "Clubul de citit" nu ia vacanta.![]()
La noi in clasa toti copiii au terminat semestrul I cu medii de FB.
Si cred ca este foarte frumos asa; in clasa I-a toi copilasii au nevoie de incurajare.
Imi pare tare rau pentru Sara, ca invatatoarea ei este atat de ingusta la minte. Dar cine stie, poate la incheierea mediilor "drege" si ea busuiocul.
"Calea de mijloc este calea ZEN"
Alice
anka1 spune:
Vacanta placuta la toti scolareii!![]()
Si un pupic Sarei, devoska! Sa nu fie suparata de calificative, nu merita!
O zi faina,
Anca
Anina_n spune:
Buna seara, dragi mamici ! 
Cristina a terminat si ea cu FB pe linie. ![]()
A primit tema la matematica(exercitii cu o necunoscuta si cu metoda de calcul prin descompunere) , iar la romana o fisa de citit.
Cred ca in sapt. de vacanta vom avea mai mult timp pt. citit si nici oboseala nu va mai fi o scuza. ![]()
Vacanta placuta, tuturor boboceilor ! 

Sunt PUTERE si IUBIRE pentru pretioasa Emma, in fiecare zi, la ora 13.

Nina, mami de
www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002)Diabet zaharat la copii, Copilasi din 2002, Copii capricorn
speed spune:
vacanta frumoasa celor ce sunteti in vacanta! noi nu avem vacanta pina de Pasti,cind vor fi liberi 2 saptamini.pina atunci vor mai avea 2 zile libere la mijlocul lui februarie si inca 3 zile la mijlocul lui martie (de paddy's day
).am reusit sa-mi iau si eu liber de la lucru in zilele resptective,ma doare inima s-o trimit la "cresa" cit timp majoritatea copiilor stau acasa.
cu mersul la scoala si-a mai revenit micuta,a fost tare greu primele saptamini dupa vacanta de Craciun. cu cititul se descurca foarte bine,la "spelling test" in fiecare saptamina face 100%.a reusit sa citeasca 15 carti din programa extrascolara si a zis ca drept rasplata va primi un "homework pass" de la invatatoare.idee n-am ce e aia,astept si eu cu sufletul la gura )). in schimb la matematica spune ca i se pare mai greu si nu fac nici pe departe ce am vazut ca se face la scoala in Romania. nici vorba de "ecuatii" sau alte minuni.incerc in weekend sa mai exersez adunari si scaderi cu ea dar cind zice ca e obosita o las in pace...
citind despre reactiile copiilor vostri in urma notarilor,imi dau seama ca fetita mea n-are spirit competitiv mai deloc...si asta fiindca in general notarile din clasa nu sunt facute publice,asa incit ea habar n-are ce si cum a facut la test colega ei de banca...mai spune citeodata ca x sau y n-au citit bine deloc sau z e foarte bun la matematica dar n-o spune nici cu superioritate,nici cu invidie,nici cu suparare,nici cu nimic,e doar o constatare...o fi bine,o fi rau?? hai ca m-ati pus pe ginduri...
alina,ai rezolvat ceva cu fetita aceea cu remarci rasiste?
devoska,tare faza cu scheletul...ma mir totusi ca a reusit sa retina toate informatiile date de tine,bravo ei!
anina,felicitari pentru rezultate!