Clasa a II a (2008-2009) partea III

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns squirrel spune:

Buna fetelor, vin si eu in sfarsit cu ograda noastra.

Pe la noi in irl cam ca pe la vecinele de peste ocean, scoala incepe de la 9.00-9.20 (au 20 de minute in care copii pot ajunge la scoala).Dupa 9.20 se inchide scoala. Orele se termina la 14.40, au doua pauze de masa una de 10 min alta de 20 min si 2 reprize de iesit afara.

Teme- primim de luni pana joi inclusiv, engleza spelling zilnic cu test vinerea iar daca au tema la mate la engleza au mai putin. Vlad deobicei isi termina lectiile rapid, nici 10 minute, e adevarat ca nici nu e mult, ma gandesc ca fac in clasa mai mult. Totusi unii parinti se plang ca e greu. Eu recunosc ca pe Vlad il duce mintea destul de bine , face operatii cu trecere peste ordin si la nivelul miilor, a inteles principiul insa imi poate gresi si la o adunare de genul 3+5 daca viseaza.

Noi nu primim note, anul acesta au avut pentru prima oara un fel de evaluare nationala la engleza si mate cu un punctaj interesant si am obtinut asa engleza-9 ceea ce insemna well above average si mate 7 - above average(dupa cum spuneam)la care eu am facut ochii mari la sedinta cu parintii , ma asteptam mai mult insa invatatoarea a spus ca testelea acestea sunt relative, deoarece in momentele acelea copii s-ar putea sa fie distrasi/ stresati/ visatori si nu reflecta 100% aptitudinile copiilor.

Sedinte cu parintii avem 1 data pe an, programata cu fiecare parinte in parte dar daca se sunt probleme parintele este chemat la scoala iar copilului i se ofera suport. Daca vrei o intalnire suplimentara cu invatatoarea se poate programa.

Ca sistem imi place, copii invata mai mult prin joaca si nu este stres, am inpresia insa ca se face prea putin. Sotul meu e socat cand vede cat de repede isi termina Vlad lectiile. E adevarat ca ei fac temele direct in manuale, nu au caiete pentru casa.

Saptamana aceasta am stata acasa ca am fost bolnavi aproape cu totii, eu ce am scapat. Ma gandeam sa-l trimit maine la scoala sa -si aduca restantele dar ma gandesc ca pana luni poate astepta. Daca eu nu ii cer invatatoarea nu imi da ce a pierdut (poate considera ca stie mai mult decat irish-ii)- ups, am fost rea. Dar are manualele de rom si mate din RO si recuperam.

Va las ca v-am plictisit destul.

Cu drag
Flavia

PS mult succes Filofteie pentru Adi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vic spune:

Mult succes lui Adi, Filofteia! Ora 17 e ora Romaniei? Ca atunci nu voi putea urmari , la noi ar fi 2am. Sper sa povestesti tu ce si cum, iar daca e vreo inregistrare dupa pe undeva, mi-ar place sa vad.

Squirrel, bun venit!

De la noi, mai nimic nou. Asteptam cu nerabdare weekend-ul lung - luni e Ziua Australiei si ne odihnim. Apoi, ultima saptamana de vacanta pentru copii, si pe 2 februarie inapoi la scoala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta69 spune:

filofteia,bafta multa lui Ady
tinem pumnii sa nu aiba emotii!!!
eu sper sa nu aiba pt ca-mi amintesc ca eu nu aveam emotii cand eram copil(am cantat de la 3 ani pe scena ) si chair nu ma interesea lumea din jurul meu......abia cand am crescut si am constientizat aveam emotii si-mi tremura vocea asa ca s-a cam dus cu cantatul meu!

amaflat si eu aseara ca vacanta e abia saptamana viitoare,asa ca mai tragem 1 saptamana!

sa aveti un weekend frumos si linistit,
pup mamici si copilasi

Vio,mamica lui Mihnea viitor "descoperitor" de infinit
*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*

Tot ce se intampla, se intampla intotdeauna cu un motiv!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancadm spune:

Filofteia felicitari lui Ady! Gasim si noi o inregistrare pe youtube, ceva?

Alintaroma . A inceput si Andreea adunarile cu trecutul peste ordin si m-am cam crucit cind am vazut cum le fac. Sotul a zis ca sunt eu rautacioasa, dar ma rog...Ei incep adunarea cu zecile si apoi cu unitatile. Chestia e ca ma tem ca daca nu e atenta pierde numere pe drum, ca in loc sa socoteasca 50+60=110, ia scrie numai 11 la adunarea zecilor (daca are de adunat de exp. 52+63). Nu stiu daca ati inteles ce am vrut sa zic....Azi a venit cu report cardul acasa. Singurele locuri unde scirtiie e la munca independenta si la terminatul temelor din clasa. Tare ii mai place sa se uite la ceilalti si sa le studieze comportamentul .

Anca, Andreea (8 ani) si Monica (3 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alintaroma spune:

Anca eu vazusem intr-o cartulie luata de la Costco (in care avem drills ptr en. math, science si social studies la nivelul clasei II) cum fac adunarile si am inceput sa lucrez cu ea acasa. Ca venea cu teme in care avea de adunat 2 digits numbers si mi s-a parut aiurea sa o las sa numere pe nr grid cind am putut sa-i arat ce usor e. Si deci noi am invatat metoda clasica ce o faceam si noi in ro. Acum am vazut la temele care le-a adus de-a lungul saptaminii trecute ca fac si ei la scoala adunari cu 2 digits no. in trei variante printre care si cea de care ai zis tu cu adunatul zecilor si apoi the ones (ca nu stiu cum sa le zic) . Dar am invatat-o sa fie ordonata si sa descompuna nr unul sub altul si apoi sa treaca la descompus al doilea apoi sa faca operatiile si sa adune rezultatele. Sper sa fie atenta. Ideea e ca m-a anuntat ea vineri, ca venise cu caietul de math acasa, ca trebuie sa study ca luni au MEAP test si am intrabat-o daca a inteles bine ca eu stiu ca abia din clasa 3 a incep cu testele si mi-a zis ca da, e sigura ca le-a zis teachera ca vrea sa ii trateze ca si third graders si lor li s-a parut super cool si abia asteapta testarea . Acum sa vad ce brinza or face Cred ca teachera vrea doar sa-i testeze si sa-i pregateasca in acelasi timp pentru testul de la anul.
Weekendul asta a inceput singura sa citeasca in romaneste si e foarte pasionata desi se bilbiie rau dar i se pare usor in acelasi timp ... ca se citeste cum e scris dar daca pune osul la munca stiu ca va citi bine ... ma bucur ca e dornica ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabirus spune:

Filofteia, am votat feciorul! E tare simpatic. Va doresc bafta in continuare si cat mai multe voturi.

Auzisem azi un comentariu la televizor ca nivelul de invatatura e mai mare in Romania pentru ca e mai multa materie. Ce prostie! Poate nivelul de stres ... La asa o suprasolicitare a copiilor cu informatii, nu ma mira ca dupa un an nu mai tin minte mai nimic din ce au invatat.

In clasa a 2-a inca mi se pare rezonabil, dar din cate am observat gimnaziul este ceva sinistru

Hoinari suntem in viata asta, iar drumul spre casa cu greu il regasim

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alintaroma spune:

Filofteia am votat Adrian S sper ca am votat bine
E un frumos eu nu l-am mai vazut in poze pina acum Sa va traiasca!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mmi spune:

Filofteia,nu se mai poate vota?

Deabia apucam sa vina vacanta. Suntem obositi si plictisiti si parca este tare binevenita vacanta asta.

Mergi la inceput