Clasa a II a (2008-2009) partea III
Aici am fost clasa I:
Prima parte aici: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=106350
A doua parte aici: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=109288&whichpage=1
A treia parte aici: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=112042&whichpage=1
A patra parte aici: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=115234
A cincea parte aici: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=117873&whichpage=1
A sasea parte aici: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=121018&whichpage=1
Clasa a II-a
Prima parte : http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=125983
Partea a II a: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=128131&whichpage=1
Lista scolareilor de clasa II-a.
Bucuresti
mnarcisa---------- George Narcis
Violeta 69---------Mihnea-------------Scoala 128
Gabib------------- Alexandra
Bobita-------------Maria
Melinav------------Andrei
Preda vicky--------Dani----------------Scoala 126
Roxanal------------Maria---------------Scoala 171
dcop----------------Anamaria----------Scoala 172 "Sf. Andrei"
mikim--------------Karla----------------Scoala 195
Anuska-------------Ana-Claudia --------Scoala 117
LORE33-------------Mihai---------------Scoala 197
Mira2find------------Ileana--------------Scoala 10
Alba Iulia
mmi------------------Mihai
Campulung Moldovenesc
Milicidana------------Alexandra
Constanta
TinnaS.--------------Andrei
mishu n--------------Rares
Cluj Napoca
Simonaflo------------Oana
Cugir
Sarrb------------------Raul
Galati
Mihmir----------------Robert-------------Scoala 31 GHEORGHE MUNTEANU
Iasi
Carmenp--------------Ionut---------------Scoala 23
Pitesti
Valipop---------------Maria
Anamaria-------------Bogdan
Piatra Neamt
Dora 78--------------Amelia
lunna27--------------Paul Marian
Ramnicu Valcea
Stela30--------------Razvan
Oradea
Mirelacarmen---------Oana-------------Liceul Pedagogic
Targu Mures
Sense------------------Bogdan
Timisoara
Gabirus------------------Eva
Australia
Vic-----------------------Mihai
Canada
Donia------------------Roxana
USA
Alintaroma-------------Bianca
Ancadm-----------------Andreea
???
lilach-------------------Laura
Crissa2007------------Laura
Raspunsuri
ancadm spune:
Filofteia
. Mi l-am si imaginat pe piticul tau cu sperantza pierduta ca pina si la electronica trebuie sa citeasca
.
Profesoara Andreei spunea ca ei vor incepe inmultirile prin februarie. Deocamdata am vazut ca le-a explicat cum e conceptul de inmultire echivalent cu cel de adunare repetata. Sunt tare curioasa cum vor invata aici inmultirile. Eu imi amintesc si acum perioada cind am invatat inmultirile, pe de rost de pe coperta caietului. Cu sigurantza a fost o experientza traumatizanta de mi-a ramas asa clara in minte
.
Cit despre scris, profesoara de anul trecut le dadea o tema si ii punea sa scrie in clasa cite o compunere. Apoi facea un "readers tea" si invita toti parintii, bunicii, cateii si purceii sa asculte si sa se minuneze la creatiile copiilor. Vreau sa va spun ca era o experientza absolut minunata. Erau foarte faine compunerile si meritau toate aplauzelele pentru ca se straduiau copilasii sa le scrie singuri singurei. Anul asta nu mai avem parte de asa delicii...
Anca, Andreea (8 ani) si Monica (3 ani)
Vic spune:
Buna fetelor!
Noi tot in vacanta. In sfarsit am ajuns la plaja!
Ieri am iesit la o plimbare lunga, la o peninsula superba in sudul Victoriei, la vreo 3 ore de condus pe freeway. Vremea a fost superba, la fel si plajele. Nisipul este fantastic de fin in zona respectiva, si pe alocuri in doua nuante. Plajele nu erau aglomerate de loc, pe una in afara de grupul nostru mai erau vreo 3 perechi. Apa limpede si de o culoare ireala! La una din plaje chiar am vazut un grup de pestisori in apropierea malului.
Copiii n-au inceput contactul cu apa prea bine, caci Mihai, pustiul mai mic, s-a jucat cu valurile pana a ajuns langa niste stanci unde curentul era puternic si apa mult mai adanca si s-a speriat ca se ineaca, iar Daniel a reusit sa-l tina deasupra, dar nu reusea sa-l scoata din curent. Iar eu nu stiu sa inot...
Noroc cu doua tipe care i-au vazut in necaz si s-au dus imediat in ajutor. Vreo ora au stat la umbra pe mal amandoi copiii, si ne-au tot intrebat, pe rand, daca putem merge acasa. Dar dupa ce s-au mai linistit si au mancat ceva, i-am scos din "barlog" sa se joace cu nisipul si apa si incet-incet i-am bagat iar in apa. Mihai insa si-a invatat lectia si a stat la apa mica (pana la fund cel mult ) si s-a jucat cu mine sau a fugarit pestii.
Saptamana asta se anunta fierbinte, intre 29 si 39 de grade. Ma tenteaza sa mai mergem si weekendul viitor acolo, mai ales ca pe 26 fiind Australia Day weekendul va avea 3 zile, nu doua, dar sa vedem. Posibil sa ajungem doar la plajele din apropierea casei, chiar daca nisipul nu e chiar asa de fin, dar nu sunt nici curenti asa puternici.
Va doresc o saptamana placuta!
anamaria spune:
salutare fetelor! 
bogdan a luat FB minus la testul de la cun. mediului, singura greseala pt care a fost depunctat fiind ca la intrebarea 'de ce sunt bune merele?' a rasp. 'pentru ca sunt sanatoase' ![]()
doamna le-a explicat ca trebuie sa spuna 'pt. ca au vitamine', dar a recunoscut ca aproape toata clasa a gresit astfel, pt ca in general parintii le tot repeta chestia asta ca sa pape mere 
pt azi a avut de invatat poezia '2 frati cuminti', la care ieri tot facea adaptari: '2 frati obraznici are mama
'
ma bucur ca in sfarsit a inceput sa-si faca temele singur, nu mai trebuie sa stau non-stop langa el 
Ajutati-l pe Razvan sa lupte cu o boala necunoscuta!
ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:
Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)
poze cu frumosii mei (si nu numai
)
Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu,
nu inseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa!
ancadm spune:
Of ce imi place cum e la voi cu caiete si carti! Stii mereu ce au facut si ce urmeaza! Andreea vine acasa cu doua foi care flutura in vint! A trebuit sa ii iau eu niste dosare si sa pun in ele toate foile cu care vine acasa. E tare dificil sa urmaresti ce fac la scoala.
Vic spune:
Anca, nici la noi nu vin caietele acasa pana la sfarsitul anului scolar. Cel mult niste foi sau caiete pentru tema. De exemplu intr-a 2-a, Mihai a inceput sa aduca abia spre finalul trimestrului 2 un caiet pentru tema la spelling, unde avea lipita o lista de cuvinte pe care trebuia sa o repete in scris si oral. De scris, scria in caiet. Mai avea o carte de mate din care avea de facut o pagina pe saptamana. Bietul Mihai a terminat tema la mate pe tot anul in vacanta dintre trimestrele 2 si 3, dar de corectat doamna lui a corectat tot o pagina pe saptamana... Asta e singura carte care nu a venit acasa la final de an scolar, nu ma intrebati de ce. Asa ca nici noi nu stim prea bine ce invata si ce nu... Noroc ca Mihai mai zice cate ceva cand e foarte incantat de ce a invatat nou si mai ales ca sa traga de timp la culcare, mai vad la teme, mai vine cate o scrisoare comuna de la invatatorii de la nivelul respectiv (cel mult una pe trimestru). Dar noua ni s-a spus ca putem organiza intalnire cu invatatorul clasei daca avem ceva de discutat, doar sa stabilim dinainte, fie printr-o scrisoare trimisa prin copil, fie la telefon. Eu n-am facut-o, dar presupun ca ar prefera o intalnire dupa ce se termina orele, cand nu mai are grija copiilor si e mai liniste. Dar pentru clasa a 3-a mi-am pregatit deja lista de intrebari pentru primul interviu cu noua doamna.
Filofteia, i-am instruit eu pe copii pana unde si cum sa intre in apa, dar cand te ia valul... Nici eu nu ma asteptam ca un pas mai la dreapta sa fie apa asa mare. Ca n-a fost nevoie decat de un pas. Le-am povestit si eu copiilor apoi cum am trecut prin ceva asemanator la mare in Romania, doar ca eu aveam si colac... Numai ca in cazul meu, mai eram cu o tipa fara colac, care incerca sa se tina de colacul meu si m-a scos si pe mine din colac, de era sa ne inecam amandoua cu colac cu tot. Asta e, ne invatam sa fim mai atenti si sa ne asezam intr-o zona din care putem toti sa ii vedem pe copii - sotul stie sa inoate, dar era mai departe, dupa niste bolovani si habar n-a avut
.
Ei, suntem toti bine, asta e important. De-acum vom merge la plaja in golf, unde nu sunt valuri sau curenti, si unde cunoastem bine plaja si apa.
ancadm spune:
Vic am citit cu invidie post-ul tau
. Noi abia am scapat de -30C si ma uit cu sperantza inainte la weekend-ul ce vine ca cica o sa se incalzeasca pina la 0C
. Oasele mele batrine pling dupa soare, nisip si ocean!
Am vazut ca Andreea face ceva geometrie la scoala. Tocmai ce au invatat despre figuri geometrice 3D ( cuburi, cilindri, prisme) si linii de simetrie.
gabirus spune:
Buna, fetelor! Am mai intrat si eu pe aici sa vad ce fac mamicile si scolareii ![]()
Eva mea parca s-a mai cumintit dupa vacanta, isi face temele cuminte singurica, a luat pana acum doar + FB in ianuarie, exceptand cunoasterea mediului, unde la intrebarea "ce se consuma din ceapa" a raspuns: radacina si tulpina. Sincer si eu as fi raspuns la fel. Se pare inca ca bulbul face parte din tulpina, deci raspunsul corect ar fi fost: tulpina si frunzele.
La romana inca mai refacem teme din cauza de graba si scris urat. Ai vostri copii au mereu rabdare sa scrie tema frumos? Ca a mea de cele mai multe ori scrie in marea viteza si nu acorda importanta caligrafiei. 
Hoinari suntem in viata asta, iar drumul spre casa cu greu il regasim