Clasa a II a (2008-2009) partea III
Raspunsuri - Pagina 19
violeta69 spune:
Hirstos a inviat!
si de la mine ,pt pitici si mamici multi 
Alaturi de SONIA
si MIHAITA are nevoie de noi,BLOGUL LUI MIHAITA
si nu in ultimul rand donu'Bodo
Vio
,mamica lui MIHNEA
viitor "descoperitor" de infinit
Tot ce se intampla, se intampla intotdeauna cu un motiv!
Vic spune:
Adevarat a Inviat!
Dau si eu un raport scurt, nici nu mai stiu de cand n-am mai scris. ![]()
Vacanta a trecut repede, eu am fost bolnava trei sferturi din ea si ca urmare am fost acasa cu copiii. Am ramas cu ceva pete albe pe amigdala stanga, care ma deranjeaza nmai uneori, presupun ca functie de cat de frig imi e si de cat de obosita sunt. Si m-amales si cu alergie la penicilina.
Copiii s-au intors la scoala cu ceva emotii, dar acum sunt veseli. Mihai se plange de inmultire, caci inca nu reuseste sa o retina toata. Insistam cu perseverenta, pana intra la capsor. La mijlocul lui mai are 3 zile de teste pe stat (posibil sa fie nationale, da' nu-s sigura
) in urma carora se va face o clasificare si a copiilor, si a scolilor. Mihai isi face temele destul de frumos, uneori mai repede, alteori mai incet, functie de cerinte. De exemplu saptamana trecuta a avut de scris definitiile la 13 cuvinte si asta i-a luat ceva mai mult timp. Iar in weekend sau in zilele cand nu mai are tema, face din exercitiile suplimentare, stie ca daca face il lasam sa se joace pe nintendo.
In general suntem toti bine, doar extrem de ocupati. Iar vremea e tot mai rece si nu-mi vine sa cred ca deja sunt zile in care nu mai pot iesi in tricou afara, ba chiar si in casa pare mai rece...
Cu ordinea... Mihai are tendinta de a pune jucarele mici si carduri cu pokemon sau ben 10 pe biroul lui si pe masa din sufragerie, unde sta destul de mult. Din cand in cand ii amintim sa le mai stranga, sa incapem si noi in sufragerie, sau sa aiba el loc pe birou pentru teme. Nu e nici extrem de dezordonat, nici ordonat nu e. Important e ca nu protesteaza cand ii spunem sa faca ordine si e capabil acum sa si le puna singur la locul lor, sa stie de unde sa si le ia. Ma rog, cu mici exceptii.
Va doresc o duminica placuta in continuare si o saptamana excelenta!
anamaria spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui filofteia Buna fetelor! Donia si la Adi este dezordine in camera si nici nu avem vreun frate care sa ne scuze. El nu reuseste sa-si fac ordine, asa ca din cand in cand mai dau eu un iures. Am impus insa o regula... nu iese cu nimic din camera lui Cand se imbraca cu hainele de casa, isi alege din dulap ce-i trebuie si apoi pe celelalte le inghesuie in dulap, asa ca la cele de iesit afara nu are acces, cand este cazul ii scot eu si i le pun la indemana. Anamaria, Bogdan pana la urma cand merge la electronica? Azi poate ne intalnim, caci reluam canto cu mezinul tau. ![]() |
am fost vineri...
bogdan a facut electronica de la 14.30 la 17 si ceva. l-am vazut si pe adi, era deja in clasa. pe tine nu te-am vazut?!
canto nu mai facuram ca profu a plecat intr-un juriu fix cand am ajuns noi acolo. asa ca am stat pe-o banca in parc, ca pisica la soare, 2 ore; era bine daca te vedeam, ca ne plictiseam impreuna
in rest ce sa va mai zic?!
bogdan a luat iar B la o dictare, se consola ca a zis doamna ca nu-l trece in carnet... dar deja e al 3-lea B asa ca s-ar putea sa apara si in carnet?!
as vrea sa-l inscriu la innot, sper sa ajung saptamana asta cu el!
ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:
Nascut pe 4 iulie (2000) si
Vineri, 13 (iunie, 2003) poze cu frumosii mei (si nu numai
Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu,
nu inseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa!
alintaroma spune:
Hello si de la noi 
Noutati majore nu avem decit ca dupa vacanta au inceput si ei cu inmultirea desi Bianca trecuse la X de dinainte de vacanta la testele timed. Ca ea si inca un baietel se cam plictiseau (conform spuselor invatatoarei)la testele timed cu +/- asa ca le-a dat cu X si vad ca aruncati in apa ses imt nevoiti sa inoate
Deja sunt la X pina la 81 si Bianca face 100 de operatii in 3 minute. I-a "amenintat"
teachera ca daca o tin tot asa le va da operatii cu 2 digiti X 1 digit .
In rest la mate fac si +/- cu 2 digiti no si au inceput cu 3 digiti no.
La social studies invata despre comunitati si au avut excursie Miercurea trecuta iun orasel la noi. Am fost si eu ca insotitor de grup si au vizitat primaria cu primaru'
, Politia, Pompierii, muzeul orasului, prima scoala din orasel de la noi care e evident muzeu, apoi am papat in parc , ne-am plimbat pe trail si ne-am jucat la parc. Totul a durat 5 ore in care ori am mers pe jos ori am stat in picioare asa ca la sfirsit eu personal am fost rupta de oboseala , eu nu stiu cum au rezistat copiii care s-au intors la scoala pentru inca 2 ore (nu mai zic ca a mea avea si Dance club in ziua aia pina la 5) ... Dar parese ca merg pe Duracell
ca a mea la ora 5 pm inca a mai avut chef sa sara coarda juma de ora
Ii invidiez ce energie au !
Imi pare rau ca am uitat camera acasa
si poze nu am desi mi-a promis o alta mamica , ca imi trimite pe email ce a facut ea ... oi vedea.
La science invata despre plante .
Ideea e ca imi place de invatatoarea asta foarte mult. E definitia perfecta a unui good teacher
E funny cu copiii dar in acelasi timp ferma si ii impinge mai departe daca vede ca pot nu ii lasa sa bata pasul pe loc . Pentru prima data imi pare rau ca aici se schimba teacherul anual
.
Si m-a ajutat sa inteleg ca nu doar o scoala buna face diferenta in educatia unui copil ci si invatatoarea. Are renume bun desi auzisem si ca e cam dura cu copiii (lucru nemai-intilnit pe aici
) dar o prefer invatatoarei de anul trecut care era mult prea buna cu copiii dar nici treaba nu facea .
Acum ca activitati extra e la Clubul de sah lunea si miercurea la dans. Vom incepe din nou cu inotul la sf lui mai si mai nou cere si tenis . Ma bucur ca in sfirsit am gasit ceva cursuri de tenis in zona la noi , vom vedea daca ii si va place ca doar badmington mai jucam noi pe afara ![]()
violeta69 spune:
si noi ne laudam tot cu B-uri....Mihnea e abonat ![]()
mai mult nu poate sa se concentreze
culmea ca uneori stie si alteori face varza ce stia cu o zi inainte
am ajuns la concluzia ca inca nu e copt
cat o dura coptul asta nu stiu,dar sper ca nu prea mult![]()
altfel se descurca mai bine cu karatele(ca acolo nu tb sa gandeasca prea mult)inttre timp a fost si in cantonament 1 saptamana si a mai luat o tresa si pe langa asta vad ca e ok si la pian,profesorul zice ca a avansat si ca o sa inceapa sa cante piese adevarate![]()
noi avem de facut rezumatul si expresii frumoase din Dumbrava minunata a lui Sadoveanu si ceva din cartea "din lumea celor care nu cuvanta"(?!)
astea-s cartile pt luna aprilie,urmeaza sa le mai dea de citit si ptr luna mai ceva si sa faca la fel rezumat si expresii frumoase 
la mate vad ca au trecut la formele geometrice...
si cam atat pt noi...asteptam vacanta ca anul asta am cam ratat Fb pe linie 
va
pe toate si pe toti
Alaturi de SONIA
Vio
,mamica lui MIHNEA
anamaria spune:
salutare fetelor! 
fi-meu nu a mai luat note... decat cica un FB ca l-a ascultat la o poezie; doamna a zis ca va trece nota in carnet, dar deocamdata nu am vazut-o ![]()
in schimb, miercurea trecuta a alunecat in clasa si a cazut... in nas!
tac-sau cica numai eu si el puteam pati asa ceva, va dati seama... a cazut fix in moaca, fara sa puna mana sa atenueze impactul... 
pe loc cica nu si-a dat seama ca ar putea sa fie grav si nu i-a spus nimic doamnei ca ii era teama sa nu-l duca la spital
pana seara s-a umflat tare...
asa ca a 2-a zi de dimineata l-a dus taica-sau la doftor si a aflat ca avea fisura la nas; docftoru' i l-a indreptat putin asa pe viu -brrrrr - saracu copil
i-a recomandat sa nu-si atinga nasul defel, nici sa nu se spele pe fata ca sa nu-si deplaseze ceva pe acolo
asa ca am avut un week-end in carantina, adi a plecat numai cu piticu la tara si noi am ramas acasa...
acum pare sa fie mai bine, deocamdata nu s-a invinetit rau - e doar verde ![]()
i-am spus sa nu faca sportul, si sa incerce sa nu se joace/ alerge in pauze.
violeta69 spune:
Anamaria,imi pare tare rau pt puiutz 
uite,de la mine un
mare sa-i treaca ...
filofteia,pe noi deja ne-a pacalit anul trecut cu telefonul
ca a luat premiul I si a tb sa-l luam ...
numai ca deja el s-a plictisit de el,adica de telefon
-ca asa sunt gemenii
nici eu nu-mi mai fac probleme cu notle,asta e...si eu m-am obisnuit ![]()
ce sa fac? sa omor kopilu?!![]()
pana la urma e treaba lui daca vrea sau nu vrea sa ia FB....ca tot imi spune:
"mami,cred ca eu ar trebui sa ma supar de B-ul asta!!!"![]()
si eu zic:
"aha,si tu te superi?!"
"pai da,ma mai supar si eu putin asa"
deci,el se supara,dar putin,sau din cand in cand...sau mai deloc ![]()
asa ca pana nu constientizeaza el eu degeaba ma supar....
pt ca asa sunt unii copii,se trezesc mai tarziu
va
si spor la treburi
Alaturi de SONIA
Vio
,mamica lui MIHNEA
alintaroma spune:
Filofteia deocamdata fac tabla inmultirii pina la 81. Si testul asta saptaminal consta in 30 de operatii care trebuiesc facute in 2 minute (la fel au facut si adunarea si scaderea, aici asa au teste timed, nu stiu de ce). Initial au avut cu inmultirii pina la 50 (totalul operatiei) si acum au trecut la 81. Dar Bianca le stie foarte bine si eu acasa ii dau din cind in cind pagini cu 100 de operatii (doar asa am gasit pe et sa tiparesc) si le face in 3 minute, timp chiar mai bun de cit avea la scadere
ca la adunare facea tot 100/3minute.
Si apoi vor trece de ex la 13x5, 16x3 etc ... acum sper sa fi inteles la ce ma refeream.
Am scanat ultima pagina ce am gasit-o adusa de la scoala si pun link la sfirsitul mesajului.
In alta ordine de idei am primit scrisoare de la principal ca invatatoarea actuala a Biancai va fi si la anul (clasa 3) si daca vrem copilul in clasa ei sau nu 
ori eu sunt in al 9-lea cer de incintare ca tare buna mai este. Bianca a evoluat fosrte mult si bine. Nici nu speram la asa ceva 
Anamaria imi pare rau de accidentul baiatului
sa-i pupi nasucul extra sa se faca bine
Multa sanatate!
La AR - programul de citit merge cind accelerat cind cu viteza melcului
adica ba trece la alt nivel de la o carte la alta , ba sta cite 2-3 carti la acelasi nivel. Trecerea se face bazata pe testul de comprehension dat de calculator la cartea citita, daca trece 100% trece nivelul , sub 100% sta la nivelul respectiv cu o noua carte.
Tocmai am fost anuntati ca vor mai avea o excursie la o gradina Zoologica mare la care noi inca nu am fost (e cam mult de condus), pe 15 mai ... copiii abia asteapta. Eu doar sper sa fie bine cu gripa asta porcina pina atunci si sa nu se anuleze.
http://community.webshots.com/album/571723073YiuvMT?vhost=community