Clasa a II a (2008-2009) partea III

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mmi spune:

Da, desigur ca le-au facut, deoarece sunt in cartea de matematica. Dupa aceea vor face masurarea "marimilor": lungimi, greutati, litri...
Copiilor li se pare mai usor decat capitolul cu numere pana la 1000 cu treceri peste ordin. (Si, te rog iarta-ma, dar paralelipipedul dreptunghic s-a numit intotdeauna cuboid.)
Succes la scoala si sa asteptam vacanta impreuna cu drag.
Ce o sa faceti in vacanta de Pasti? Noi intentionam sa mergem la bunici si sa petrecem acolo, la tara, unde Pastile au un farmec aparte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alintaroma spune:

Salutare tuturor,
Vorba americanului Belated La multi Ani! printesei Ana , Anuska sa va aduca numai bucurii , sa creasca mare, sanatoasa, si sa aiba noroc in viata!
Noi ne pregatim de vacanta astazi avem conferinta cu teachera si miine mai au scoala doar jumate de zi , adica pina la 12 si pina pe 13 aprilie suntem in vacanta.
Intre timp nu avem noutati majore ... Bianca a cistigat concursul de spelling pe clasa la cuvinte chellenging si premiul a fost un lunch in oras cu teachera a venit super incintata de la eveniment. Ea nici nu mi-a spus, am aflat doar in ziua in care am primit scrisoare de la teacher sa-mi dau acordul sa o las la lunch in oras cu ea si de ce ...
La reading merg in continuare cu programul de AR (accelerated reading).
Ca vorbiti de compuneri ... si aici ii pun sa scrie aproape zilnic liber in caietele lor despre ce au facut, vesti bune, orice de fapt ce le trece prin cap. Compuneri cu tema au avut doar de citev ori dar stiu de la reading cam ce trebuie sa contina o scriere ca aici tare mult se bate moneda pe comprehension - trebuie sa fi inteles ceea ce citesc. Iar Bianca e la chapter books ... unele au si 20 de capitole si le citeste cam in 3 seri si apoi normal ca trebuie sa stie cum incepe cartea, care e actiunea ce seting are, cind se schimba settingul , personaje, conflicte, ce rezolvare au avut, cum se incheie , ce au invatat din poveste etc ... la fiecare carte computerul le da 10 intrebari iar daca le trec 100% trec la nivelul urmator daca nu mai citesc la acealsi nivel cite carti e nevoie.
Oricum card-reportul arata impecabil trimestru asta
La muzica in schimb li s-a schimbat profesoara ca s-a imbolnavit si vad ca asta noteaza ca'n ro adica daca pina acum avea notarea maxima allways (5) acu are 3 si 4 Bianca in report card , da mie nu-mi pasa ca soprana nu se face sigur asa ca noi sa fim sanatosi.
Si aici au facut geometrie dar v-am scris in trecut mai amnuntit ce si cum fac.
Oricum Biancai i-a placut grozav si vad ca are vedere in spatiu
Sunt tare curioasa ce ne povesteste azi invatatoarea desi buzduganu a fost aruncat cu report cardul deci ... om vedea

Nasoala faza cu telefonul Filofteia ... aici nu am vazut copiii cu telefoane la scoala cel putin la elementary school care e pina a 5a inclusiv ... poate mai incolo . Nici nu avem specificat in hirtiile de la scoala nimic referitor la asta ... ceea ce cred eu ca inseamna ca nu au copiii asa ceva la ei , inca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vic spune:

Am inceput de trei ori mesajul asta si am pierdut tot!!!

Deci, Anuska, urari intarziate de LA MULTI ANI Anei! (avem aceeasi zi de nastere ). Sa va aduca numai bucurii!

filofteia, mmi, nici eu n-am auzit de cuboid pana acum. O sa-mi intrb si sotul, si o sa o intreb si pe mama, ca doar a tot predat matematica la gimnaziu vreo 40 de ani.

Nimic special la noi... La engleza scriu si aici compuneri. Acum fac "narratives". Dar stiu sigur ca le explica si ce trebuie sa contina, in ce ordine etc. Citesc carti cu capitole si au teste de comprehention (intelegerea textului citit). La mate au facut forme geometrice si in plan si in spatiu, si regulate si neregulate, si despre perimetru. Ariile si greutatile invata sa le compare. Si cred ca au trecut la inmultirea cu 4, ca mi s-a plans Mihai acum vreo 2 zile ca e grea. Dar alte inmultiri, cum sunt cele cu 2, 3, 5 si 10 deja incepe sa le foloseasca in loc sa faca adunari repetate - avea la un moment dat o intrebare de genul "cate zile intr-un fortnight (2 saptamani). Ei, stiind el acum ca fortnight inseamna 2 saptamani, nu a adunat 7+7 ca sa afle cate zile, ci a folosit inmultirea, 7*2.
Vinerea trecuta au avut walkathon, adica au mers cateva ture de stadion (ei, un stadion mai mic) - la nivelul lui au facut 8 ture, dar 2 ture au fost drumul pana la locul cu pricina si inapoi la scoala. Scopul era strangerea de fonduri pentru scoala. COpilul trebuia sa-si gaseasca sponsori care sa-i dea bani pentru tot walkathon-ul sau pe fiecare tura facuta. Anul asta, mi-am intrebat colegii daca vor sa-l sponsorizeze si asa a adunat in final $34. Mi-e tare greu sa cer sponsorizari de-astea, am senzatia ca cersesc .
A mai avut o activitate: trebuia sa intervieveze 2 profesori din scoala legat de stilul lor de a se organiza.

Vineri Mihai termina scoala la 1.30pm si intra in vacanta pentru 2 saptamani. Trimestrul 2 incepe pe 20 aprilie.

Va doresc o zi buna si multa sanatate.

Mergi la inceput

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mmi spune:

Eu nu am vrut sa va supar, dar tata s-a nascut in 1941 si el la scoala a facut cuboidul.
Cand am facut noi, intr-adevar nu ni s-a predat direct denumirea aceasta, dar tata mi-a spus ca paralelipipedul ala se mai numeste cuboid. (La vremea aceea facea parte din materia cu steluta, optionala.)
Acum il regasesc si in materia copilului.

Va rog sa-mi scuzati insistenta.
Va pup si va doresc tot binele din lume.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vic spune:

filofteia, primul meu copil are 14 ani, nu 16 , dar nu e diferenta asa mare, si oricum am intrat deja discret in ale adolescentei. Cu geometria am terminat in 1989.

mmi nu ne suparam de insistenta, eu doar ma amuz cu termenii noi (pentru mine). Mereu invat cuvinte si expresii noi, si nu vad de ce trebuie sa fie doar in engleza. Nici sotul n-a auzit de cuboid. O sa o intreb si pe mama, de curiozitate.

Mihai face notiuni de geometrie la scoala, si plana si in spatiu - mai mult legata de forme si denumiri, recunoasterea lor in desene, dar si in jur, in diverse obiecte.

Mergi la inceput

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sense spune:

Buna tuturor. Am aparut si noi dupa o lunga perioada in care am intrat asa cate putin sa va vedem.
Am fost toti bolnavi, viroza sau gripa Dumnezeu stie ce a fost pe noi, ne-a rapus pe toti, de la mic la mare. Bogdan are ff multe teme, a avut de citit Fram ursul polar, a trebuit sa ii facem o fisa , plus alte fise la lb. romana. Aveam o problema de a ne intelege cu un coleg de clasa, zilnic doamna invatattoare ne scrie in carnetul de corepondenta ca au ceva de impartit si ca o deranjeaza enorm cearta lor. Nu stiu cum sa gestionez acest conflict dintre cocosei , de fapt nu stie unul care e mai destept decat celalalt.
Ne chinuim cu temele in sensul ca o taraganeaza cat China, minte ii merge dar e tareeeee lenes. Va pup pe toate si...mai intram.

Mergi la inceput

Mergi la inceput